torty - 15938 przepisów (strona:255/1063)

Kokosowa rozpusta 72

Proste i pyszne ciasto biszkoptowe. Oparte na kakaowym biszkopcie, kremie budyniowym z dodatkiem kokosu. Niby podobny do miodownika, ale nie do końca bo ja nie dodawałam

moj przepis na
Kajmakowe love 62

mojprzepisna.pl | Kajmakowe love Nazwa robocza: Bananowy jest … Ciasto powstało w mojej głowie po przejrzeniu zawartości lodówki :) Jest to biszkopt przekładany masą kajmakową, bananami, bitą śmietanką

moj przepis na
Walentynkowy torcik z musem z owoców leśnych 114

mojprzepisna.pl | Walentynkowy torcik z musem z owoców leśnych Rok temu z okazji Walentynek dla mojego ukochanego męża zrobiłam to ciasto i wyszło przepyszne, lekko kwaskowate, orzeźwiające

moj przepis na
Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową 103

mojprzepisna.pl | Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową Na prośbę mojego męża, jeden z najbardziej lubianych deserów, królowa wśród bez – Pavlova! Tym razem z

moj przepis na
Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski 107

mojprzepisna.pl | Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski Jako dziewczynka oraz nastolatka pomagałam rodzicom w prowadzeniu cukierni założonej przez mojego ojca, Stanisława Chmielewskiego w Lublinie

moj przepis na
Torcik W-Z jak z PRL 69

mojprzepisna.pl |Torcik W-Z jak z PRL Ostatnio miałam przyjemność uczesniczyć w imprezie tematycznej. Tematem były czasy PRL. Wszyscy przebraliśmy się w adekwatne stroje, jedliśmy na

moj przepis na
Leśny mech 90

mojprzepisna.pl | Leśny mech Leśny mech, ciasto, które chciałam upiec bardzo dawno temu. W końcu się zmobilizowałam i upiekłam je dla męża, jako że uwielbia wszelkie ciasta

moj przepis na
Lizaki bezowe 115

Lizaki bezowe to prosty deser, który zrobicie zaledwie z dwóch składników. Świetnie sprawdzą się jako efektowna dekoracja tortu. Dobrze znoszą przechowywanie i można przygotować je sobie na zapas. Lizaki zrobiłam z bezy szwajcarskiej , która jest bardziej stabilna i pozwala na uzyskanie pięknego gładkiego wykończenia. Dzięki niej gotowe lizaki bezowe są trwałe, chrupiące i nie kruszą się tak łatwo(...)rozgrzanym na 100 stopni przez ok. 1,5 godziny. Suszenie lizaków w niskiej temperaturze sprawia, że zachowują swój biały kolor. Gotowe lizaki można podać jako deser lub wbić w tort jako dekoracje. Po wystudzeniu można przechowywać je w szczelnie zamkniętej puszce lub słoiku przez kilka tygodni. Zostawione na dłużysz czas (kilka dni) w temperaturze pokojowej mogą chłonąć wilgoć z otoczenia

Ciastkozercy
Torcik dyniowo-czekoladowy 68

Podobno jestem na diecie, tymczasem w naszej kuchni ostatnio pojawiło się dużo słodkości. W tym tygodniu planowaliśmy “mały odwyk”, ale nic z tego –

niecodziennikpary
Tort urodzinowy kawowo - śmietankowy 109

Deser w sam raz dla kawowych smakoszy - tort z bitą śmietaną i kawą. Przygotowałam go z ulubioną aromatyzowaną kawą mojej starszej córki na jej urodziny. Tort nie jest przesłodzony, a jego kawowy smak jest wyrazisty

Przepisy Kulinarne
Tort milky way 129

Prosty, nieskomplikowany i pyszny tort z kremem na bazie mleka w proszku. Składniki (tortownica o średnicy 26cm): 6 jajek 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki kakao Krem: 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 250 g masła / margaryny 2 szklanki mleka w proszku (pełnego) Dodatkowo(...)herbaty. Przekładamy ciasto: biszkopt - masa - biszkopt - masa - biszkopt - na boki zostawić trochę masy. 9. Udekorować według uznania - u mnie była to polewa czekoladowa, posypka cukrowa i krem, którym przekładałam tort. Całość schłodzić w lodówce. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Tort z wiśniami 115

Dziś przedstawiam Wam jeden z tortów jakie ostatnio piekłam. Tradycyjny biszkopt bez proszku do pieczenia, śmietana z mascarpone. Do tego wiśnie ze słoika, które fajnie przełamują słodycz ciasta. A na koniec dekoracja czyli bezy, markizy bezowe, truskawki, bańki z żelatyny i świetne paluszki o smaku oreo. Paluszki możecie kupić w sklepie internetowym Kuchnie Świata . Wpis ten powstał przy współpracy właśnie(...)sklepem. Znajdziecie tam wiele super produktów. Polecam robić tam zakupy bo produkty są wysokiej jakości. Tort z wiśniami

Ewa w kuchni
CZEKOLADOWE BLATY DO TORTU (NIE BISZKOPT) 63

Czekoladowe blaty do tortu, o konsystencji między biszkoptem a brownie. Składniki (na 1 blat): 200g masła 220g cukru muscovado 3 łyżki kakao szczypta soli 150g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 1 łyżka mleka masło rozpuść z cukrem, kakao i solą wymieszaj z mąką i proszkiem dodaj jajka po jednym – za każdym razem dokładnie mieszając masę dodaj(...)pieczenia piecz w 190°C ok 20 minut (zależy od piekarnika) wyjmij ciasto z pieca i wystudź przed użyciem – gotowe! Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł CZEKOLADOWE BLATY DO TORTU (NIE BISZKOPT) pochodzi z serwisu SandraFrej.com

SandraFrej.com
Number cake ( Tort cyfra) 151

blaszce. Śmietankę ubijamy na gęsty krem wraz z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym  stopniowo dodajemy serek mascarpone.   Pierwsze blaty układamy bezpośrednio na tacy na której będziemy podawać tort ponieważ ciężko będzie przenieś przełożone kremem cyfry ( po prostu się połamią ) Za pomocą rękawa cukierniczego i odpowiedniej końcówki (tylki) nakładamy porcyjkami  krem. Bardzo ostrożnie przykrywamy drugim blatem i powtórnie(...)nakładamy krem. Tort najlepiej przekładać kremem na 2,3 godziny przed podaniem i włożyć do lodówki aby nieco zwilżał. Nie można go przekładać kremem dzień wcześniej ponieważ się za bardzo rozmięknie i rozpadnie. Dekorujemy przed podaniem. Jeżeli do dekoracji używamy świeżych kwiatów to końcówki owijamy folią spożywczą. Smacznego

Andzia Pichci