torty bezowe - 329 przepisów (strona:13/22)

Recipe Redux: Grapefruit Fluff, 2011; czyli jak tą pannę ułożyć? 168

prowadzonej przez nią cukierni Valerie Confections - klik ). Valerie zachwyciła się połączeniem grapefruita z bezą do tego stopnia, że wymyśliła aż ... 857 nowych wersji deseru, od bezowych całusków grapefruitowych, przez karmelki z brandy po sześciopiętrowy tort grapefruitowy. Jej ostateczną propozycją okazał się jednak Grapefruit Fluff skomponowany z grapefruitowej bezy, na której spoczywa waniliowa panna cotta, całość otula lekko solony sos karmelowy(...)naprawdę jest ten deser. Zwiewny i subtelny. Mnie przypomina  pannę w stroju balowym - pachnącą wanilią, o gładkiej lśniącej figurze otulonej aksamitnym karmelowym szalem, z różową broszką grapefruita i bezową krynoliną. Iście karnawałowa kreacja, bo to bardzo karnawałowy deser! Wszyscy, którzy go próbowali zgodnie stwierdzili, że jest "boski", czego najlepszym dowodem były rozanielone miny, przymknięte z rozkoszy oczy, pomruki szczęścia

KUCHARNIA
Mini bezy po mojemu 134

wystarczy. Trzeba samodzielnie kombinować, ponieważ każdy z nas ma inne warunki piekarnikowe. Kolejne moje odkrycie polagało na uświadomieniu sobie, że inczej piecze się bezę do tortu, inaczej do pavlovej, a jeszcze inaczej do rolady bezowej. Przedstawiam Wam […] Artykuł Mini bezy po mojemu pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Tort Lodowy z bezami 362

jestem czy u Was będzie podobnie ?! Życzę Wam Wielu Słonecznych dni i Smacznego ! SKŁADNIKI NA BEZOWE BLATY: 8 jajek 480 g. cukru DODATKOWO: 500 ml. śmietany kremówki 900 ml. waszych ulubionych lodów (polecam te z kawałkami owoców) 250 g. truskawek pół cytryny Wykonanie Tortu: BEZY : Aby białka dobrze napowietrzyły się w czasie ubijania- w misce, w której będziemy je ubijać(...)Nagrzewamy piekarnik do 140 C. Dwie blaszki, wykładamy papierem do pieczenia, następnie wylewamy na każdą z nich po połowie masy- delikatnie rozprowadzając ją łopatką, tak aby powstały dwa okrągłe bezowe blaty- dopasowane wielkością do rozmiarów Waszej tortownicy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy [ funkcja: termoobieg ] 45 do 55 min. Bezy powinny być białe, więc jak tylko zobaczymy, że zaczynają robić się

Domowe Torty
Tort bezowy z kremem orzechowym 130

zostawiamy do wystudzenia. Masło z cukrem ubijamy na biały puch, pod koniec dodajemy masę orzechową i miksujemy do połączenia składników. Układamy blat bezowy na paterze, delikatnie rozsmarowujemy krem i przyciskamy kolejnym blatem. Czynność powtarzamy. Tort dekorujemy cukrem pudrem i czekoladowymi jajeczkami

Gotowanie i blogowanie
Pavlova z wiśniami i serkiem mascarpone 138

Pavlova – deser australijski, rodzaj torcika bezowego udekorowanego bitą śmietaną i świeżymi owocami.  Nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej tancerki baletowej Anny Pawłowej. Składniki: Beza 7 białek

Pychotkaaa
Expresowe Tiramisu 283

rozpadną nam się po zamoczeniu w kawie. I to wszystkie składniki expresowego tiramisu. Mascarpone idealnie nadaje się do różnych kremów, polecam : Tort z truskawkami na kakaowym biszkopcie z kremem Tartaletki z musem czekoladowym i orzechami Bezowy torcik migdałowy Expresowe Tiramisu to jeden z prostszych  i smacznych deserów. Na blogu jest cała masa deserów 250 g serka mascarpone 200 ml śmietanki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tort śmietanowo-bezowy z truskawkami 102

Każda okazja jest dobra, żeby upiec tort. Upiekłam dla mojej siostry z okazji urodzin, a że truskawki i śmietana no to jeszcze beza i trochę czekolady takie skombinowane, a jakie pyszne. Lekki, delikatny nie za słodki tak można poczuć się jak w niebie;). Zapraszam... składniki: na 3 bezowe spody: 8-10  białek – w zależności od wielkości jajek(...)spód. Na krem  układać owoce. Drugi bezowy blat posmarować od spodu kremem, przykryć owocową warstwę. Drugi blat bezowy na wierzchu posmarować masą czekoladową na to pokrojone truskawki i trzeci blat również posmarować od spodu i przykryć Pozostałym kremem wysmarować tort wokół, otoczyć uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi i udekorować

Kubki smaku
Nie tylko dla dzieci 191

największy łasuch by wymiękł, jakby miał dzień w dzień pałaszować kawał ciacha z obłędnie słodkim kremem. Niemniej, od czasu do czasu, każdy z nas z przyjemnością sięga po kawałek tortu. Oczywiście, preferencje są różne - krem maślany, śmietanowy, a może mus czekoladowy lub owocowy? Lekki biszkopt lub jakaś cięższa baza, albo dla odmiany beza. Owoce, karmel, orzechy - możliwości dodatków są nieograniczone(...)miesiąc temu, ale znów - jakoś nie było okazji o nich napisać. Szkoda, żeby przepały w czeluściach dysku, bo są naprawdę urocze i pyszne. Intensywnie kokosowa babeczka z delikatnie truskawkowym, bezowym kremem, który smakuje jak ciepłe lody . Dzieciaki je uwielbiają, a dorośli z rozrzewnieniem wspominają dawne czasy. Spróbujecie? Mini muffinki kokosowe z bezą truskawkową Składniki: (na 24 sztuki) 170 g mąki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort bezowy kokosowo-kawowy 320

Normal 0 false false false EN-GB X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Przepyszny tort na bazie delikatnej kokosowej bezy, przełożony wyrazistym, mocno kawowym kremem. Doskonały przez cały rok, na wszelkie okazje. Po tym torciku na pewno nie ogarnie Was senność ;-) Ciasto szczególnie przypadnie do gustu wszystkim kawoszom :-) Polecam! Składniki :  Ciasto: 8 białek 400 g drobnego cukru 100 g wiórek(...)metalową łopatką zeskrobać różnej wielkości spiralki i wiórki. Krem podzielić na cztery równe części. Na paterze umieścić pierwszy z blatów bezowych. Wyłożyć na niego jedną część kremu, przykryć kolejnym blatem. Tak samo postępować z kolejnymi blatami. Wierzch tortu ozdobić wiórkami z gorzkiej czekolady. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.   Smacznego

maniapieczenia
Tort różowy 171

śmietaną. Boki tortu również posmarować śmietaną. Wyrównać. Jeżeli zostanie wam bitej śmietany można zrobić dekorację tylką. Ja dodatkowo na bitą śmietanę kładłam bezę włoską, ale nie jest to konieczne. Tort schować do lodówki na kilka godzin, ma być zimny. Beza włoska: 3 białka (około 120 gr) w temperaturze pokojowej, białka sparzyć wrzątkiem lub przez 12 min trzymać w temperaturze(...)maksymalne obroty i powoli, cienką stróżką wlewać syrop do białek. Miksować cały czas na wysokich oborach, do momentu aż masa bezowa całkowicie nie ostygnie (od 5 do 10 min). Do całego kremu dodać barwnik różowy, zmiksować. Cały tort wysmarować cienką warstwą bezy, wyrównać. Bezę przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Wyciskać gwiazdki czy róże, wedle uznania. Ja wycisnęłam różyczki

moj przepis na
Tort bezowy śmietanowy z owocami lata 122

samą tak, aby zwiększyła objętość. Następnie  dodajemy cukier puder wymieszany ze śmietan fixem– ubijamy aż będzie sztywna. Spody bezowe najlepiej przygotować wcześniej bo muszą być wystudzone do przekładania śmietaną. Jak będą zimne to kolejno nakładamy masę śmietanową, borówki. Przykrywamy tort drugim spodem (spód drugi przed przykryciem smarujemy cienko od spodu kremem śmietanowy, na który nakładamy ponownie masę śmietanową

Kubki smaku
Tort bezowo-kawowy 166

Przez weekend zajadaliśmy się pysznym tortem bezowo-kawowym. Tort robi się dosłownie w 5 min, jeśli oczywiście pójdziecie na łatwiznę i kupicie gotowe blaty bezowe, które są bardzo dobre :) Możecie oczywiście sami upiec krążki bezowe z ubitych białek z cukrem pudrem. Do tej pory zawsze robiłam taki torcik bezowy, ale ten z kremem kawowym również jest pyszny. Składniki: 3 krążki

Aga w kuchni
Torcik bezowy z malinami 125

Jako ze my uwielbiamy maliny to wgniotłyśmy widelcem jeszcze troszke w tak przygotowaną masę. Następnie przekładamy już torcik: bierzemy jeden spód bezowy, smarujemy go kremem i posypujemy malinami. Z każym następnym spodem postępujemy tak samo i układamy warstwowo.Gotowe! Tort można od razu degustować! Smacznego :) Ps. Jeśli ktoś lubi wiekszą ilość kremu to polecamy zwiększenie ilości składników czyli

Kolizje Smaków
Pavlova z lemon curd (torcik bezowy) 151

Cześć!Beza Pavlova lub znana pod inną nazwą jako Tort Pavłova jest rodzajem słodkiego deseru składającego się z bezy, bitej śmietany i świeżych owoców. Dziś chciałabym

Pora coś zjeść
Bezowy wieniec wigilijny 160

http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/wigilijny-wieniec-bezowy-xmas-pavlova-wreath-1024x765.jpg Święta coraz bliżej. Czas pomyśleć o świątecznych dekoracjach. Ostatnio bardzo modnym ciastem zdobiącym stół świąteczny stał się Bezowy wieniec wigilijny , czyli beza Pavlovej

Moja Delicja