dodatkiem chili i czosnku. Genialnie podkręca smak delikatnych dań - pieczonych na grillu ryb, kurczaka albo po prostu na grzance z chleba i sera. Można go podać do tortilli, burgerów albo jako pikantny dip do maczania pasków z warzyw lub chipsów. Domowy ajwar nie jest wcale bardzo pracochłonny, większość pracy wykonuje za nas piekarnik. Mój sos robił się w sumie
Kulinarne Inspiracjejakich składników są wykonane i jaka jest ich świeżość. Nie chcę tutaj kwestionować świeżości restauracji, czy barów, mam jednak pewność przy własnych daniach, jakich to używam do nich produktów. Tortilla jest nieco oszukana, dlatego, że są to po prostu duże naleśniki, ale w domowej wersji, są bardziej "plastyczne" i lepiej się je zwija. Czytaj więcej » Skomentuj
MamaOskarkachłodne dni i szybką w przygotowaniu zupę. Składniki cebula 2 ząbki czosnku łyżka oleju 2 puszki krojonych pomidorów puszka fasoli czerwonej puszka kukurydzy ser gouda 100 g chipsów tortilla 500 ml bulionu warzywnego papryczka pepperoni cukier sól ,pieprz Przygotowanie Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Zalewamy bulionem ,dodajemy pomidory wraz z zalewą. Doprawiamy solą ,pieprzem
R'n'G Kitchenhiszpańskiego znaczy "chili z mięsem". Często podawana jest z tortillą meksykańską lub ryżem. U mnie wersja z tacos. Składniki 400 g fasoli czerwonej 500-600 g wołowiny liść laurowy łyżeczka pieprzu cayenne 3 łyżki oleju 2 cebule 3 ząbki czosnku pomidory w puszce papryczka chili łyżeczka oregano łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 500 ml bulionu wołowego sól chipsy
R'n'G Kitchenowocu), dzięki któremu awokado jest smaczniejsze, ale również zachowuje swój piękny zielony kolor. Na koniec dodajemy posiekaną kolendrę i gotowe. Guacamole najlepiej smakuje z domowymi nachosami, świeżym pieczywem lub tortillą. Smacznego
DefinicjaSmakuPRZYGOTOWANIA Fasolę odcedzamy i wrzucamy do blendera. Dodajemy czosnek, chilli, kumin, sos sojowy, olej ryżowy i blendujemy aż do uzyskania gładkiej pasty. Podajemy z nachosami, jako dodatek to tacos, tortilli lub jako dip do warzyw. Świetnie sprawdza się również jako smarowidło do chleba. Smacznego
DefinicjaSmakukombinacji składników, ale kiedy zgłębicie temat, to w ten placek można tak na prawdę wsadzić wszystko. Teraz piadina jest dostępna w Lidlu- jest trochę podobna to meksykańskiej tortilli albo do naszych podpłomyków. Kiedy tydzień włoski się skończy, można spokojnie użyć ich jako zamienników. I mieć nadzieję, że kiedyś będzie nam dane zjeść ją z prawdziwej włoskiej piadinerii. PIADINA Z PROSCIUTTO
les mirabelleswdzięczny materiał kulinarny. Dają się nadziewać naprawdę chyba wszystkim, ku mojemu zdziwieniu widziałam już nawet nadziane ryżem czy ziemniakami. Moje powstały z potrzeby wykorzystania nadmiaru sosu jajecznego do tortilli z poprzedniego dnia. Dodałam do niego trochę duszonego szpinaku, prażone chorizo i papryczkę chili. Na wierzch nieco parmezanu i tak mamy na talerzu trochę Włoch i trochę Hiszpanii. Oryginalne, pyszne
Kuchnia Prezydentowejsię ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam również inne omlety: Omlet ze szparagami i szpinakiem Tortilla z piekarnika Frittata ze szparagami i miętą
Chilli Czosnek i Oliwasoli nie używam w ogóle ze względu na ser który sam w sobie jest już słony. Sałatkę najczęściej jadamy ze świeżą bagietką posmarowaną masłem lub zawiniętą w gotową tortille. Sałatka doskonale nadaje się jako przystawka, śniadanie lub na kolację. Smacznego
Kuchenne Wariacjepodajemy w miseczkach i dekorujemy jogurtem (można też śmietaną). Jeżeli ktoś by chciał żeby zupa była rzadsza to trzeba dodać więcej bulionu. W Meksyku zupę podają z przypieczonymi paseczkami tortilli a u nas można też wykorzystać groszek ptysiowy czy świeżo zrobione grzaneczki Smacznego
Kuchenne Wariacjemnie otrąb i świeżych warzyw. Takim szybkim obiadem są u nas często naleśniki. Wszyscy je lubią i dają bardzo wiele możliwości kombinacji. Wczoraj zrobiłam je tak aby wyglądały jak tortille. Placki usmażyłam z ciasta na białkach z dodatkiem otrąb i siemienia, a nadzienie zrobiłam z panierowanych w otrębach piersi kurczaka. Do tego świeże pomidory, ogórek, sałata, rukola i odrobina majonezu
Wiem co jemmamy pod ręką. Ale właśnie najbardziej klasyczną jest taka z żółtym serem. I ta ubogość dodatków wcale niczego jej nie odejmuje, jest pyszna! A potrzebujemy do niej tylko placków tortilla i żółtego sera . Oczywiście placki możemy zrobić sami, ale akurat uważam, że te które można kupić w sklepach są doskonałe. A jeśli są dobre, to używać ich można :) Zatem bierzemy
Marder&Marder Manufactureczasie dodajemy znów mięso i pokrojonego pomidora, wrzucamy osączoną z zalewy fasolę czerwoną, doprawiamy ewentualnie solą dusimy 2 minuty. Odstawiamy. Posypujemy szczypiorem z dymki. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni zawijamy w rulon. Podajemy z mieszanką z patelni.Jest to tylko dodatek który podkreśli smak. Nam smakowało prosto z patelni
Wanilia i Kardamondołożyłam tylko plaster sera, a potem tylko na suchą patelnię grillową i gotowe. Ta wersja też była pyszna, szczególnie jak widziałam, że moje wybredne kulinarnie dziecko zajada taką oszukaną "tortillę". Składniki: 400 g soja, suszone nasiona 5 marchewek 3 pietruszki 3 cebule 1 seler 2 gałązki świeżego rozmarynu 150-200 g koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 3 ząbki
Blondynka Gotuje