tortilla - 4383 przepisów (strona:234/293)

Chłodnik z botwinki 154

tarce. Dodać do chłodnika. Posiekać koperek i opcjonalnie szczypiorek – dodać do chłodnika. Chłodnik z botwinki mocno schłodzić i podawać z jajkiem.   Podobne przepisy Meksykańska zupa z tortillą i papryczką Zupa limonkowa z kurczakiem Zupa wiśniowa z jagodami Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line

Pociąg Do Kuchni
Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów 131

zmiksować. Można też dodać rozdrobnione mięso. Zupę pomidorową podawać na ciepło, udekorowaną opcjonalnie kleksem z kwaśnej śmietany. Posypać bazylią i natką pietruszki.   Podobne przepisy Meksykańska zupa z tortillą i papryczką Zupa wiśniowa z jagodami Pizza al tonno czyli pizza z tuńczykiem Gazpacho z oliwkami i płatkami migdałów .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related

Pociąg Do Kuchni
Krem szparagowy biały 145

bardzo gęste kremy, mogą dodać też odrobinę skrobii. Krem szparagowy biały gotowy ;)   Podobne przepisy Egzotyczny krem z dyni Prawdziwy żurek z białą kiełbasą i żeberkami Meksykańska zupa z tortillą i papryczką Chłodnik z botwinki .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related_post .relatedthumb

Pociąg Do Kuchni
Podpłomyki z oregano, podawane z gruszką, kozim serem, orzechami i czerwoną kapustą 189

pieczywa, by poczuć, jak jadali Słowianie przed wiekami. Właśnie teraz, kiedy zachwycając się potrawami z dalekich krain, zapominamy o naszych rodzimych recepturach.  W mojej kuchni często gości meksykańska tortilla, czy indyjskie chlebki naan, a te proste placki przygotowywane wyłącznie z mąki, wody i soli jakoś odeszły w niepamięć, a przecież przed wiekami stanowiły podstawowy rodzaj pieczywa na naszych ziemiach

Food Square
Chilli con carne 155

miękkości papryki. Następnie dodajemy odsączone z zalewy fasolę i kukurydzę i dusimy jeszcze chwilę do połączenia się ze sobą wszystkich składników. Danie podajemy z ryżem, tortillą lub nachosami

psgotujemy
Chili con carne. 178

jakiś czas mieszając. Na koniec dodajemy odcedzoną fasolę z puszki, dusimy jeszcze 5-10 minut i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Podajemy z ryżem lub na plackach tortilla. Smacznego

Symfonia smakowa
Ofenkartoffeln, pyry z gzikiem, czyli pieczone ziemniaki z twarożkiem 307

zawałem serca, a dobrze jest tego uniknąć :). Dzisiaj przepis na jedno z moich ulubionych dań. Uwielbiam ziemniaki w każdej postaci, czy to ugotowane, pieczone, smażone, w postaci zapiekanki, tortilli, a nawet p urée . Pierwszy raz, tak przyrządzoną pyrę jadłam w Szklarskiej Porębie, później w Niemczech i Austrii. Zakochałam się od razu, bo jak nie kochać miękkiego wnętrza i chrupiącej skórki

Be Fit Be Strong
Tortilla na obiad 133

ziemniaki, wymieszaj razem 4. Do głębokiej patelni wlej 2 łyżki oleju i rozgrzej. Teraz powoli wlej przygotowaną masę. Smaż na wolnym ogniu, tak żeby nie przypalić tortilli, gdyż dość długo się ścina. Kiedy od spodu będzie jasno brązowa skórka przy pomocy płaskiego talerza obróć ją na drugą stronę i smaż kilka minut

AZgotuj!
Tortilla dla zabieganych 146

Szybka przekąska w ciągu dnia.  placek tortilli z nasionami lnu mix sałat ( szpinak, rukola) kilka plastrów łososia wędzonego na zimno 2 szt  suszonych pomidorów chrzan

AZgotuj!
Ajwar - pikantny sos z pieczonych warzyw 149

dodatkiem chili i czosnku. Genialnie podkręca smak delikatnych dań - pieczonych na grillu ryb, kurczaka albo po prostu na grzance z chleba i sera. Można go podać do tortilli, burgerów albo jako pikantny dip do maczania pasków z warzyw lub chipsów. Domowy ajwar nie jest wcale bardzo pracochłonny, większość pracy wykonuje za nas piekarnik. Mój sos robił się w sumie

Kulinarne Inspiracje
Domowa tortilla z kurczakiem 345

jakich składników są wykonane i jaka jest ich świeżość. Nie chcę tutaj kwestionować świeżości restauracji, czy barów, mam jednak pewność przy własnych daniach, jakich to używam do nich produktów. Tortilla jest nieco oszukana, dlatego, że są to po prostu duże naleśniki, ale w domowej wersji, są bardziej "plastyczne" i lepiej się je zwija. Czytaj więcej » Skomentuj

MamaOskarka
Zupa Speedy Gonzales 111

chłodne dni i szybką w przygotowaniu zupę. Składniki cebula 2 ząbki czosnku łyżka oleju 2 puszki krojonych pomidorów puszka fasoli czerwonej puszka kukurydzy ser gouda 100 g chipsów tortilla 500 ml bulionu warzywnego papryczka pepperoni cukier sól ,pieprz Przygotowanie   Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Zalewamy bulionem ,dodajemy pomidory wraz z zalewą. Doprawiamy solą ,pieprzem

R'n'G Kitchen
Chili con carne 161

hiszpańskiego znaczy "chili z mięsem". Często podawana jest z tortillą meksykańską lub ryżem. U mnie wersja z tacos. Składniki 400 g fasoli czerwonej 500-600 g wołowiny liść laurowy łyżeczka pieprzu cayenne 3 łyżki oleju 2 cebule 3 ząbki czosnku pomidory w puszce papryczka chili łyżeczka oregano łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego 500 ml bulionu wołowego sól chipsy

R'n'G Kitchen
Guacamole / moje ulubione 203

owocu), dzięki któremu awokado jest smaczniejsze, ale również zachowuje swój piękny zielony kolor. Na koniec dodajemy posiekaną kolendrę i gotowe. Guacamole najlepiej smakuje z domowymi nachosami, świeżym pieczywem lub tortillą. Smacznego

DefinicjaSmaku
Dip z czerwonej fasoli z kuminem i słodkim sosem sojowym 189

PRZYGOTOWANIA Fasolę odcedzamy i wrzucamy do blendera. Dodajemy czosnek, chilli, kumin, sos sojowy, olej ryżowy i blendujemy aż do uzyskania gładkiej pasty. Podajemy z nachosami, jako dodatek to tacos, tortilli lub jako dip do warzyw. Świetnie sprawdza się również jako smarowidło do chleba. Smacznego

DefinicjaSmaku

Proponowane wyszukiwania