tort - 16118 przepisów (strona:206/1075)

Swiss meringue buttercream / krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej 117

Swiss meringue buttercream, czyli krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej jest idealny do dekoracji tortów, czy babeczek cupcakes. Krem jest bardzo lekki i puszysty, a zarazem sztywny idealny do tworzenia ozdób, czy obłożenia tortu pod masę cukrową. Szukałam idealnego przepisu na swiss meringue buttercream i znalazłam go na blogu Modern Taste. Jest naprawdę prosty w przygotowaniu, nie wymaga szczególnych umiejętności

Rusty Fork
Tort z suszonych moreli 107

Tort z suszonych moreli powstał na bazie przepisu tort ze śliwek . Skoro mogą być śliwki, to dlaczego by nie morele.... 190 g moreli suszonych, 110 g płatków migdałowych, 3 zmielone torebki kardamonu, skórka otarta z jednej cytryny lub pomarańczy, 200 ml białego wytrawnego wina, 50 ml cukru, 4 białka Morele posiekać, zalać gorącą wodą i odstawić na 1,5 godziny(...)wymieszać z zimną masą morelową. Przełożyć do tortownicy (średnica 20 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą lub zmielonymi migdałami. Piec w piekarniku nagrzanym do 120 stopni około godziny. Tort polukrować lukrem pomarańczowym. Lukier pomarańczowy: 200 g cukru, skórka otarta z 1/2 pomarańczy, sok z pomarańczy Cukier przesiać do miski, dodać skórkę pomarańczową i ucierać dodając sok z pomarańczy

królestwo garów
Tort o smaku ajerkoniaku 191

Dziś troszkę inny tort, a właściwie o innym smaku. Bardzo smaczny wyszedł. Dekoracja dodała mu uroku :) Składniki na biszkopt: jaja 5 szt  maka pszenna 7 łyżek cukier 3 łyżki Krem: masło 100 g cukier puder 1/2 szklanki ajerkoniak 500ml śmietanka 30% 500 ml słomka ptysiowa z cynamonem Brześć żelatyna 6 łyżeczek Dekoracja: śmietana 30% 350 ml cukier 1 łyżka(...)wstawiamy ja na 30 sekund do mikrofali, rozpuści nam się. Lekko ciepłą dodajemy do kremu miksując go. Smarujemy kremem biszkopt.Wierzch i boki smarujemy samą ubitą śmietaną i na około tortu dekorujemy go słomka ptysiową( dociskamy aby słomka "wkleiła się w tort", a wierzch rozetki ze śmietany i wiórka cytrynowe z czekolady.Tort wyszedł przepysznyyyyyy

Różowa kuchnia
Czekoladowy tort z burbonem 172

Wielkimi krokami zbliżają się Andrzejki, a jak Andrzejki to imieniny mojego Taty. W tamtym roku zrobiłam mu tort na bazie burbonu i był nim zachwycony, dlatego w tym roku podwajam tę przyjemność :)  Dodatkowo jego ulubione ciasto zasiliłam podwójną czekoladą i czekoladową bezą.  Jak myślicie skradnie to ciasto jego serce??? Zdecydowanie tak :) Składniki :   biszkopt 7 jajek(...)składniki łączymy ze sobą w kąpieli wodnej, i mieszamy tak aby powstała gładka polewa.  Biszkopt przecinamy na trzy równe placki, każdy z nich nasączamy syropem i dwa poziomy tortu przekładamy musem czekoladowym z burbonem. Tort polewamy czekoladowym ganache i dekorujemy pokruszoną bezą czekoladową. Smacznego

Niezły Młynek
Tort jabłkowy 155

Tort jabłkowy to przekładany 3-warstwowy biszkopt na kruchym spodzie. Bardzo pracochłonne ciasto składające się z kruchego ciasta posmarowanego konfitura oraz wysokiego biszkoptu przełożonego masą budyniową i masą jabłkową. var metaslider_8750 = function($) { $('#metaslider_8750').nivoSlider({ boxCols:8, boxRows:1, pauseTime:3000, effect:"fold", controlNav:true, directionNav:true, pauseOnHover:true, animSpeed:700, prevText:"<", nextText(...)masę jabłkową, na nią położyć ostatni placek biszkoptowy i całość lekko docisnąć. Pozostałą masę rozsmarować po górze ciasto i całość udekorować płatkami migdałowymi lub posiekanymi orzechami. Tort najlepiej schować do lodówki na minimum 3 h (najlepiej całą noc). Krok po kroku: 1. Przygotować budyń i wystudzić 2. Przełożyć składniki na kruche ciasto do miski

KuchniaWeDwoje.pl
Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną 193

gwiazdki (Wilton 1 M). Wycisnąć rozetki, najlepiej zaczynając od 4, na przeciwko siebie, następnie kolejne 4 pomiędzy, następnie kolejne 4 pomiędzy, delikatnie oprószyć kakao. Ułożyć maliny na każdej rozetce. Tort schłodzić w lodówce. Przed podaniem zdjąć rant, kroić ostrym nożem zanurzonym na chwilkę we wrzątku. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną Torcik kakaowy

moj przepis na
TORT KOMUNIJNY KSIĄŻKA 173

Pyszny i bardzo efektowny tort biszkoptowy przełożony kremem kokosowym oraz dżemem  truskawkowym . Delikatny, nie za słodki po prostu idealny. Dziś przepis z krótkim filmikiem. Polecam :) SKŁADNIKI NA BISZKOPT RZUCANY: 8 dużych jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej NA KREM: 2 kostki masła (400 g) w temperaturze pokojowej puszka mleczka kokosowego(...)część kremu. Przykładamy drugim biszkoptem. Ponownie nasączamy, smarujemy pozostałym dżemem oraz kolejna 1/3 kremu, rozsmarowujemy i nakładamy 3 biszkopt. Wierzch biszkopta nasączamy. Pozostałym kremem równo smarujemy wierzch oraz boki tortu. Wstawiamy do lodówki. KREM DO DEKORACJI: Białka razem z cukrem umieszczamy w misce nad parą. Ubijamy do momentu rozpuszczenia cukru. Następnie za pomocą miksera białka ubijamy do momentu, aż będą

Pani na deser
Biszkopt idealny – najlepszy przepis. Biszkopt rzucany. 2819

Biszkopt idealny – najlepszy przepis. Biszkopt rzucany – czyli najlepszy biszkopt do ciast i tortów! Nie opada, a smakuje wyśmienicie! W dodatku jest bez użycia proszku do pieczenia i innych ulepszaczy :) Przepis widniał na blogu już w 2013 roku, ale zdjęcie było masakryczne i opis też do końca nie kompletny – teraz wzbogaciłam go o cenne wskazówki ;) Wysokość biszkoptu możecie(...)Całkowicie wystudzić. Następnie oddzielić boki biszkoptu nożykiem, odpiąć formę i ułożyć biszkopt do góry nogami, zdjąć papier do pieczenia. Biszkopt ten idealnie nadaje się do wszelkiego rodzaju ciast i tortów. Biszkopt dzielimy na blaty dopiero po całkowitym wystudzeniu. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A teraz kilka wskazówek co zrobić żeby biszkopt nie opadł i był idealny! Jajka powinny mieć temperaturę pokojową

Kulinarne Przeboje
Torcik malinowy na rocznice ślubu 136

czasu do czasu lubię zrobić torcik dla moich znajomych. Mogę się wtedy mega odstresować i poszaleć z fantazyjnym ozdabianiem. Tym razem tort był na rocznicę ślubu i choć nie mam mega zdolności to mnie się podobał. Mam nadzieję że i smakował dobrze. Składniki : * biszkopt z tego przepisu   * litr śmietany kremówki  * 200g serka mascarpone  * 300g malin * dżem wiśniowy(...)Przygotowanie : Biszkopt przekroić na pół. Każdy spód nasączyć ponczem. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i mascarpone. Dodać przetarte przez sitko maliny. Krem wymieszać. Biszkopty przekładać dżemem i kremem. Wierzch tortu posmarować kremem i wyrównać. Obłożyć boki tortu rurkami. Udekorować według uznania

Magiczne Życie Marty
Tort serowy z malinami i ciasteczkami oreo bez pieczenia 895

mnie w ogródku malin pod dostatkiem, dlatego dzisiaj kolejny pyszny deser z ich udziałem :). Zapraszam na pyszny tort serowy z malinami i ciasteczkami oreo bez pieczenia. Wygląda pięknie i wspaniale smakuje. Nie jest trudny w przygotowaniu, ale proszę dokładnie przeczytać przepis. Tort możemy przygotować również z jagodami lub truskawkami, polecam… Więcej przepisów na szybkie ciasta bez pieczenia znajdziecie w kategorii(...)Ciasta bez pieczenia ”. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka https://malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort serowy z malinami i ciasteczkami oreo bez pieczenia Składniki: Spód: 22 ciasteczka oreo 60g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) Masa serowa: 450g gotowego sera na sernik 350g schłodzonej śmietanki kremówki 36% 4-5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej

Mała Cukierenka
Tort porzeczkowy 328

Bardzo owocowe wydanie tortu, lekko kwaskowaty i świeży bez ciężkich mas. Zainspirowana przepisem Kasi z blogu Gotuję bo lubię, pokusiłam się o jego zrobienie, wprowadziłam kilka zmian, które bardziej odpowiadają moim domownikom. Można go robić cały rok, bo wystarczy mieć mrożone porzeczki, a smak lata bezcenny. Przepis podaję na dużą tortownicę o średnicy 26-28 cm. Biszkopt kokosowy: - 3 białka(...)cukrem pudrem, a następnie miksujemy blenderem na gładką masę. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i dodajemy do porzeczek. Gdy mus ostygnie i zacznie tężeć jest gotowy aby posmarować nim nasz tort. Wierzch tortu przed podaniem udekorować świeżymi kwiatami

Apetyczna babeczka
Tort czołg 130

ostatki wyprawiłam młodszemu synkowi obiecane tydzień temu urodzinki. Ponieważ jest miłośnikiem wojska i wszystkiego co z tym związane miałam dość ułatwione zadanie jeżeli chodzi o tematykę torta. Zrobilam mu tort czołg, który zrobił furorę na przyjęciu urodzinowym, podobał się bardzo do tego stopnia, że koledzy synka nie mogli uwierzyć, że to nie jest zabawka :). Byłam z siebie dumna, impreza była(...)rozeszli się szczęśliwi do domu :). Przy okazji życzę wszystkim Kobietom aby każdy kolejny dzień był Dniem Kobiet , aby uśmiech na naszych twarzach gościł tak często jak dzisiaj W skład tortu wchodzi biszkopt przełożony bitą śmietaną, całość pokryta masą cukrową. Artykuł Tort czołg pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Tort wiśniowo owocowy 175

lodówki aż zacznie lekko tężeć. Mascarpone, śmietanę, galaretkę wiśniową przekładam do miski i miksuję. Krem wstawiam do lodówki aż zgęstnieje. Krem wiśniowy i biszkopty robię w dniu dekorowania tortu.  Jeden blat biszkoptu ciemnego nasączam ponczem, smaruję konfiturą na to krem wiśniowy. Na środku ustawiam galaretkę z owocami.  Biszkopty jasne kroję na paski o szerokości 7 cm od dłuższej(...)strony. Każdy pasek biszkoptu układam  na pasku papieru do pieczenia o takiej samej szerokości, pomoże to w przyłożeniu go do tortu. Paski ciasta nasączam ponczem, smaruję kremem wiśniowym.Owijam wokół słupa galaretki. Górę smaruję kremem i układam nasączony blat ciemny. Zakładam obręcz do formy i wstawiam do lodówki na 30 minut. Śmietanę kremówki ubijam na sztywno z fixem, można

wesoła kuchnia
Torty okolicznościowe 161

Tort samochód                     Po raz pierwszy zrobiłam tort samochód. Efekt nie jest taki, jak miał być, ale gdy go robiłam, był straszny upał i wszystko rozpuszczało mi się w rękach. Więc i tak jestem z niego zadowolona. Smak śmietankowy z frużeliną porzeczkową. Tort wszystkim smakował, a Staś był bardzo zadowolony

Kuchnia Danusi
Red velvet cake 167

Musiałam upiec ten słynny w UK a pochodzący z Ameryki czerwony tort.  Red velvet to pyszne biszkopty barwione sztucznym barwnikiem, a dodatek maślanki i oleju dodaje im wilgotności.  Jest pyszny, ale powiem że mnie troszkę rozczarował.  Tyle słyszałam o tym torcie i spodziewałam się czegoś skomplikowanego i zaskakującego.  Zaskakujący jest kolor który dodaje uroku(...)ciasta i posmarujcie kremem. Zostawcie odrobinę kremu do posmarowania wierzchu ciasta (samej góry). Przykryjcie ostatnim kawałkiem ciasta, posmarujcie górę i odstawcie do lodówki na co najmniej 2 godziny. Schłodzony tort wyrównajcie dookoła zbierając nadmiar kremu. Czekoladowy drip 100 g czekolady 1 łyżka śmietany kremówki. Rozpuśćcie czekoladę ze śmietaną na gładką masę.  Niech ostygnie do temperatury 30-34 stopni Celsjusza

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Proponowane wyszukiwania