tort - 16118 przepisów (strona:203/1075)

Tort na roczek 164

końcu mleko w proszku. Wiśnie przekładamy do rondelka, dodajemy 1/4 szkl. wody, zagotowujemy, w pozostałej wodzie rozrabiamy mąkę, zagęszczamy nią wiśnie, studzimy. W razie potrzeby można dosłodzić. Przełożenie tortu. Pierwszy biszkopt smarujemy 1/3 masy,  na wierzch wykładamy frużelinę, przykrywamy drugim biszkoptem, smarujemy masą z cukierkami, przykrywami  trzecim biszkoptem, smarujemy 1/3 masy, smarujemy frużeliną. Przykrywamy czwartym biszkoptem. 1/4 masy(...)przełożenia mieszamy z barwnikiem. Pozostałym kremem smarujemy wierzch i boki tortu. Na torcie robimy niebieskie łatki, rozcieramy nożem, aby masy się ze sobą lekko wymieszały. Ozdabiamy według uznania

słodki bratek
Krem maślany na bezie szwajcarskiej. 87

Krem maślany na bezie szwajcarskiej nadaje się doskonale jako delikatne wypełnienie tortu, a także jako tynk pod masę cukrową. Jego zastosowanie jest bardzo uniwersalne. Ozdoby wykonane z tego kremu utrzymują swój kształt i konsystencję. Według TheCakeBlog krem maślany na bezie szwajcarskiej można przechowywać w temperaturze pokojowej do 48h, w lodówce do 2 tygodni, a zamrożony nawet 2 miesiące. Chodź przepis(...)pewnym momencie masa może wyglądać jak zwarzona. Nie martwcie się, to tylko masło zaczyna się rozpuszczać. Należy miksować jeszcze dłużej od 5 – 10 min, aż uzyskamy pożądaną konsystencję. Tort na zdjęciach otynkowany jest jedną warstwą kremu maślanego na bezie szwajcarskiej. Ozdoby wykonane są z opalanej bezy szwajcarskiej . Print Krem maślany na bezie szwajcarskiej .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star

SmartBake.pl
Tort Wielkanocny – jak wykonać te ozdoby? 121

Kilka słów o torcie. Torcik jest moją propozycją na święta Wielkanocne. Jest malutki, w tym roku Wielkanoc też będzie skromna, spędzona w domu, tylko w gronie domowników. Bez gości, bez odwiedzin. Jako zdeklarowany tortocholik musiałam upichcić i udekorować coś takiego. Opatrzyłam go ozdobami, które miałam w głowie już od dawna i bardzo chcę się z Wami podzielić moimi pomysłami. Poniżej(...)wiem, że wiele osób ma z tym problemy. Ja znalazłam swój idealny przepis – zobacz może i Tobie podpasuje Idealne Makaroniki (b. włoska) - kliknij po przepis. Makaroniki na tym torcie pomalowałam barwnikiem spożywczym. Barwnik, najlepiej w proszku, wymieszać z alkoholem i cienkim pędzelkiem malujemy na ciasteczku. Miałam dla Was piękny filmik prezentujący jak maluje swoje makaroniki. Niestety tymczasowo został usunięty

SmartBake.pl
Polewa czekoladowa - przepis 117

Polewa czekoladowa Przepis, który ułatwi przygotowania do każdej imprezy, czy to święta. To przepis, na najlepszą polewę czekoladową z kakao, którą udekorujecie ciasto, lub tort. Z polewą czekoladową wszystko smakuje lepiej! Polecam mój sprawdzony przepis na polewę czekoladową z kakao! Jest prosta i szybka do zrobienia, smakuje naprawdę dobrze, a wygląda jeszcze lepiej. Ciasto polane taką polewą czekoladową prezentuje się(...)niż zwyczajną topioną czekoladą. Jest lśniąca, przyjemnie błyszczy i do przygotowania są potrzebne t ylko 4 składniki , które większość znajdzie w domu. Taką polewą czekoladową można polać ciasto , babkę , tort , czy wiele innych wypieków. Jeżeli zostawimy ją na noc w lodówce, to polewa zgęstnieje i będzie niczym krem czekoladowy do smarowania (taka a'la nutella). Takim wystudzonym kremem z polewy

Kuchnia Łukasza
Kostka wiśniowa 127

Przepis myślę idealny. Ciasto jest podzielne, idealnie nada się na imprezy bo ładnie się prezentuje, smakuje świetnie i starczy na około 25-35 kawałków, może też spokojnie spełniać funkcję tortu. Przepis z lekkimi modyfikacjami pochodzi ze strony Moje wypieki . [:Listonic] Składniki na blachę 23 cm x 33 cm lub odrobinkę większą (ja robiłam w blaszce

moj przepis na
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 133

nadal płynna – około 30 min. Przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na blacie wycisnąć rozetki, udekorować borówkami. Tort wstawić do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić nożem z ząbkami. Przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku. Smacznego

moj przepis na
Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z 130

łyżki śmietanki dodać do agaru, wymieszać, następnie agar dodać do pozostałej śmietanki, delikatnie mieszając, tylko do połączenia się składników. Wykonanie: Na dno tortownicy, z odpinanymi bokami, ułożyć podkład do tortów, następnie ułożyć pierwszy blat, wyłożyć połowę frużeliny. Wyłożyć cały krem, następnie wyłożyć drugi blat, wyłożyć pozostałą frużelinę. Ciasto schłodzić w lodówce przez 5-6 godzin. Po tym czasie zdjąć boki

moj przepis na
Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną 200

gwiazdki (Wilton 1 M). Wycisnąć rozetki, najlepiej zaczynając od 4, na przeciwko siebie, następnie kolejne 4 pomiędzy, następnie kolejne 4 pomiędzy, delikatnie oprószyć kakao. Ułożyć maliny na każdej rozetce. Tort schłodzić w lodówce. Przed podaniem zdjąć rant, kroić ostrym nożem zanurzonym na chwilkę we wrzątku. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną Torcik kakaowy

moj przepis na
Tort śmietankowy z białą czekoladą 126

sztywno, dodać mascarpone i cukier puder. Połączyć. Na końcu wlać czekoladę i żelatynę, zmiksować tylko do połączenia składników. Blaty biszkoptu posmarować dżemem i przełożyć kremem. Boki i wierzch tortu również udekorować kremem. Na wierzch tortu zetrzeć gorzką czekoladę. Tort schłodzić w lodówce kilka godzin przed podaniem

Smakołyki Asi
Torcik pomarańczowy 109

Ponieważ mieliśmy wiele koncepcji na ciasto z pomarańczami , jego wygląd i skład powstawał stopniowo podczas “burz mózgów” – jak nazywamy wymianę naszych pomysłów na konkretne danie. Ostatecznie tort składa się z lekkiego biszkoptu nasączonego pomarańczówką, kremu pomarańczowego oraz marmolady pomarańczowej – potrójna pomarańczowa przyjemność. Składniki na torcik pomarańczowy Biszkopt: 6 jajek w rozmiarze L 3 / 4 szklanki drobnego(...)cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 1 / 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli Krem pomarańczowy do tortu: 4 pomarańcze 3 łyżki mąki pszennej 3 / 4 szklanki cukru 1 jajko 500 ml dobrze schłodzonej kremówki 15 g żelatyny Pomarańczowa marmolada: 5 pomarańczy 400 g cukru 1 / 2 szklanki wody Dodatkowo: 100 ml pomarańczówki (adsbygoogle

niecodziennikpary
TORT RED VELVET 170

setki bombonierek - z tym kojarzą mi się obchody podobnych okazji. Ale przecież można inaczej! Każdy z nas jest wyjątkowy, podarujmy więc sobie wzajemnie odrobinę luksusu i wyjątkowości. Upieczmy sobie tort! Ale to nie byle jaki, bo red velvet cake. Wspaniały, wilgotny i ciężki biszkopt w kolorze bordowym, a do tego kontrastujący biały krem (trochę patriotycznie) o delikatnym smaku. Genialne

W kuchni Karmel-itki
OWOCOWY KREM ŚMIETANOWY 107

ubijaj kilka minut aż otrzymasz gęsty krem, który trzyma kształt (uważaj, by go nie przebić i nie zrobić masła) dodaj do kremu sos i bardzo niedokładnie wymieszaj przełóż kremem tort Smacznego! *ilość do przełożenia tortu z 3 okrągłych blatów o średnicy ok 24cm. Jeśli chcesz również pokryć tort kremem, zrób podwójną porcję Artykuł OWOCOWY KREM ŚMIETANOWY pochodzi z serwisu SandraFrej.com

SandraFrej.com
TORT OREO 128

Przepyszny czekoladowy tort z warstwą ciastek Oreo. Składniki: tortownica o wymiarach 24 cm Biszkopt: 6 jajek, 1 szkl. mąki, 1 szkl. cukru, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 330 ml kremówki, 1 gorzka czekolada, 2 łyżki cukru pudru Krem oreo: 250 g mascarpone, 250 ml śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, kilka ciasteczek oreo Polewa(...)części. Do 1 dodajemy pokruszone ciastka. Polewa: Masło rozpuszczamy z mlekiem i cukrem, zestawiamy z ognia, dodajemy kakao, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodajemy śmietanę, mieszamy. Złożenie tortu. Blaty ciasta nasączamy herbatą. 1 krążek smarujemy dżemem, smarujemy połową kremu czekoladowego, 2 krążek smarujemy  kremem oreo z ciasteczkami, 3 krążek smarujemy dżemem i kremem czekoladowym, przykrywamy ostatnim krążkiem

słodki bratek
TORT Z OREO I MALINAMI 145

Tort ten przygotowałam na chrzest święty mojego synka.   Składniki: tortownica o wymiarach 21 cm Biszkopt jasny: 4 jajka, 4 łyżki mąki, 4 łyżki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt ciemny: 4 jajka, 4 łyżki mąki, 4 łyżki cukru, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 330 ml kremówki, 1 gorzka czekolada, 2 łyżki cukru pudru(...)lodówki a najlepiej na całą noc. Ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, oraz pokruszone ciasteczka. Masa maślana: Miękkie masło ucieramy, dodajemy cukier puder, a na końcu mascarpone. Złożenie tortu: Blaty ciasta nasączamy herbatą. 1 jasny krążek smarujemy dżemem, smarujemy połową kremu czekoladowego, 2 ciemny krążek smarujemy  kremem oreo, układamy maliny, 3 krążek ciemny smarujemy dżemem i kremem czekoladowym, przykrywamy

słodki bratek
tort makowy 108

pierwsze blaty smarujemy dżemem. Gotową masę dzielimy na trzy części. Dwoma przekładamy blaty a trzecią częścią smarujemy wierzch i boki. Gotowy dowolnie dekorujemy. Ja użyłam kremu do dekoracji tortu przepis tutaj

Domowy Smak Jedzenia