Leciutki owocowy z kremem śmietankowo malinowym i żelką malinową, to świetna alternatywa dla ciężkich tradycyjnych tortów. Idealny dla dzieci, moja córeczka była zachwycona nie tylko wyglądem ale i smakiem. Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy ze szczyptą(...)kremie układamy zastygniętą żelkę malinową, a na niej rozsmarowujemy znów cieniutko krem. Przykrywamy drugim biszkoptowym blatem i rozsmarowujemy na nim równomiernie krem malinowy, na który nakładamy ostatni blat i tort gotowy. Teraz pozostaje tylko udekorować tort, schłodzić i można się zajadać. Ja tym razem zrobiłam tynk z masła i mleka skondensowanego i powiem Wam, że rewelacyjnie mi się
Cynamonowe szczęścieJeden z najlepszych tortów bezowych jakie do tej pory jadłam, jest po prostu obłędny. Idealny na święta lub szaloną noc Sylwestrową. Zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tort bezowy z ajerkoniakiem Składniki Składniki na bezę: 6 białek 300 g drobnego cukru 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli Składniki na krem: 400 g masła 360 ml ajerkoniaku 120 g cukru pudru(...)stopniowo cukier puder oraz ajerkoniak. Miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Całość: Krążek bezy wykładamy na talerz, na wierzch wykładamy krem i przykrywamy drugim krążkiem. Całość posypujemy kakao. Smacznego. :) Artykuł Tort bezowy z ajerkoniakiem pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamCześć! Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na mój tegoroczny tort urodzinowy. Tort nie jest za słodki. Smaki fajnie się równoważą – kwaśna cytryna i maliny ze słodką bezą i bitą śmietaną. Spróbujcie koniecznie! Biszkopt Składniki na formę o średnicy 20 -22 cm (możesz użyć większej formy) 5 jajek (białka odzielone od żółtek) 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki(...)ubij – pod koniec dodając cukru pudru. Pierwszy blat nasącz 1/3 soku, wyłóż 1/3 kremówki, dodaj maliny i pokruszone beziki. Tak samo postępuj z drugim i trzecim blatem. Smacznego! Artykuł Tort z bitą śmietaną, malinami i bezami pochodzi z serwisu Moja Pasja Smaku
Moja pasja smakuTort – Beza Pavlova to idealny i popularny deser na każde przyjęcie. Tort – Beza Pavlova jest pyszną, miękką, delikatną, chrupiącą skórką wypełniona bitą śmietaną i owocami. Nazwa pochodzi od nazwiska prima baleriny Anny Pavlovej, która w 1926 roku odbywała turnee po Australii i Noewej Zelandii. Przepis pochodzi od pani Moniki, zrobiła fantastyczną niespodziankę na urodziny swojej wnuczki. Dziękuję bardzo(...)pieca. Wyłączyc i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Śmietanę ubić, połączyć z serkiem mascarpone i położyć na bezę. Udekorować dowolnymi owocami. Smacznego . Znajdziesz mnie w https://zblogowani.pl/blogi_kulinaria/smacznepotrawy-com The post Tort – Beza Pavlova – to popularny deser appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne PotrawyTort – Beza Pavlova to idealny i popularny deser na każde przyjęcie. Tort – Beza Pavlova jest pyszną, miękką, delikatną, chrupiącą skórką wypełniona bitą śmietaną i owocami. Nazwa pochodzi od nazwiska prima baleriny Anny Pavlovej, która w 1926 roku odbywała turnee po Australii i Noewej Zelandii. Przepis pochodzi od pani Moniki, zrobiła fantastyczną niespodziankę na urodziny swojej wnuczki. Dziękuję bardzo(...)pieca. Wyłączyc i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Śmietanę ubić, połączyć z serkiem mascarpone i położyć na bezę. Udekorować dowolnymi owocami. Smacznego . Znajdziesz mnie w https://zblogowani.pl/blogi_kulinaria/smacznepotrawy-com The post Tort – Beza Pavlova – to popularny deser appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne Potrawyjest tort, który powstał w mojej głowie po zrobieniu dużej ilości kruchych ciastek . Zostałam z nadmiarem białek, więc konieczna była jakaś alternatywa dla bezy W ten sposób powstał super smaczny tort na biszkopcie orzechowym z białek z kakaowym mascarpone i powidłami. Spróbujcie, bo naprawdę warto Składniki na biszkopt: 7 białek 18 łyżek cukru Cukier waniliowy 300 g mielonych orzechów (około(...)wykładam resztę kremu. Na górze układam kleksy bezowe i całość posypuję kakao i cukrem pudrem. Wstawiam do lodówki na kilka godzin, żeby ciasto “przeszło”. Smacznego Artykuł Tort z mascarpone na orzechowym biszkopcie z białek pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentDziś zpraszam na kolejne pyszne ciasto. Tym razem tort z kremem kokosowym i truskawkami. Tort ten efektownie się prezentuje, a wcale nie wymaga wielu składników i pracy. Będzie idealny np. na urodziny, ale i bez okazji również warto go zrobić. Bardzo polecam. Składniki ( tortownica o średnicy 22 cm) : Biszkopt: 6 jajek 8 łyżek ksylitolu 12 łyżek mąki ryżowej 6 łyżek(...)całe truskawki końcówkami do góry. 3/4 masy kokosowej ro zsmarować równomiernie na trsuskawkach. Przykryć górnym blatem, lekko docisnąć i wyłożyć pozostałą część masy, rozsmarować na górze i bokach. Tort umieścić w lodówce do schłodzenia. Wierzch ozdobiłam płatkami jadalej róży, ale można użyć truskwek lub np. pralinek Rafaello. *Można też upiec biszkopt na dwa razy - składniki dzielimy wtedy przez
Healthy food explorerTort makowy to taki smaczek mojego dzieciństwa, za którym od czasu do czasu tęsknię. Robiłam go pierwszy raz i miał być taki jak w starym zeszycie mamy, ale jak zobaczyłam, że krem to kostka margaryny i 2 kostki masła, postanowiłam go zmodyfikować na lżejszą wersję. Wyszedł pyszny, delikatny, niezbyt słodki i zniknął błyskawicznie. Blaty makowe: 5 jaj 1 szklanka cukru(...)smak nam odpowiada) Ciasto makowe przekrawamy na pół. Na jednej połowie rozsmarowujemy krem kawowy, przykrywamy biszkoptem (można go nasączyć np wodą z sokiem z cytryny lub alkoholem jeśli tortu nie będą jadły dzieci). Na biszkopcie rozsmarowujemy biały krem i przykrywamy drugim plackiem makowym i tort gotowy
Cynamonowe szczęściePyszny, słodki, ale przy okazji pożywny i pełen "dobrych" kalorii torcik Snicker. Przepis znalazłam na Istagramie, ale nieco go przerobiłam. Oryginalny przepis możecie znaleźć tutaj: Fit Tort Snickers . Tort najlepiej robić w małej foremce, jednym niewielkim kawałkiem można się naprawdę najeść. Białą masę zrobiłam ze śmietanki z mleka kokosowego light (można go znaleźć w Lidlu) oraz serka mascarponem. Moim(...)super chrupie i przypomina popularny batonik. Do polewy czekoladowej koniecznie dodajcie nieco oleju kokosowego lub śmietankę kokosową, ja niestety tego nie zrobiłam i czekolada bardzo kruszyła się przy krojeniu. Tort naprawdę jest przepyszny, świetnie sprawdza się jak mamy ochotę na coś bardziej słodkiego i bardzo ładnie się prezentuje, więc będzie idealny również na imprezę. Smacznego! Składniki (forma o średnicy
Healthy food explorerśniadanie, słodki obiad, podwieczorek, na kolację czy nawet na deser. Taki tort naleśnikowy możecie przygotować i zjeść o dowolnej porze i każda będzie odpowiednia. To mój debiut jeśli chodzi o tort naleśnikowy. Patrząc jednak na poniższe zdjęcia myślę sobie, że nazwa „tort” brzmi w moim wykonaniu zbyt dumnie i lepiej by pasowała „sterta naleśników przekładana serem
Smaki Na Talerzukońcu mleko w proszku. Wiśnie przekładamy do rondelka, dodajemy 1/4 szkl. wody, zagotowujemy, w pozostałej wodzie rozrabiamy mąkę, zagęszczamy nią wiśnie, studzimy. W razie potrzeby można dosłodzić. Przełożenie tortu. Pierwszy biszkopt smarujemy 1/3 masy, na wierzch wykładamy frużelinę, przykrywamy drugim biszkoptem, smarujemy masą z cukierkami, przykrywami trzecim biszkoptem, smarujemy 1/3 masy, smarujemy frużeliną. Przykrywamy czwartym biszkoptem. 1/4 masy(...)przełożenia mieszamy z barwnikiem. Pozostałym kremem smarujemy wierzch i boki tortu. Na torcie robimy niebieskie łatki, rozcieramy nożem, aby masy się ze sobą lekko wymieszały. Ozdabiamy według uznania
słodki bratekKrem maślany na bezie szwajcarskiej nadaje się doskonale jako delikatne wypełnienie tortu, a także jako tynk pod masę cukrową. Jego zastosowanie jest bardzo uniwersalne. Ozdoby wykonane z tego kremu utrzymują swój kształt i konsystencję. Według TheCakeBlog krem maślany na bezie szwajcarskiej można przechowywać w temperaturze pokojowej do 48h, w lodówce do 2 tygodni, a zamrożony nawet 2 miesiące. Chodź przepis(...)pewnym momencie masa może wyglądać jak zwarzona. Nie martwcie się, to tylko masło zaczyna się rozpuszczać. Należy miksować jeszcze dłużej od 5 – 10 min, aż uzyskamy pożądaną konsystencję. Tort na zdjęciach otynkowany jest jedną warstwą kremu maślanego na bezie szwajcarskiej. Ozdoby wykonane są z opalanej bezy szwajcarskiej . Print Krem maślany na bezie szwajcarskiej .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star
SmartBake.plKilka słów o torcie. Torcik jest moją propozycją na święta Wielkanocne. Jest malutki, w tym roku Wielkanoc też będzie skromna, spędzona w domu, tylko w gronie domowników. Bez gości, bez odwiedzin. Jako zdeklarowany tortocholik musiałam upichcić i udekorować coś takiego. Opatrzyłam go ozdobami, które miałam w głowie już od dawna i bardzo chcę się z Wami podzielić moimi pomysłami. Poniżej(...)wiem, że wiele osób ma z tym problemy. Ja znalazłam swój idealny przepis – zobacz może i Tobie podpasuje Idealne Makaroniki (b. włoska) - kliknij po przepis. Makaroniki na tym torcie pomalowałam barwnikiem spożywczym. Barwnik, najlepiej w proszku, wymieszać z alkoholem i cienkim pędzelkiem malujemy na ciasteczku. Miałam dla Was piękny filmik prezentujący jak maluje swoje makaroniki. Niestety tymczasowo został usunięty
SmartBake.plPolewa czekoladowa Przepis, który ułatwi przygotowania do każdej imprezy, czy to święta. To przepis, na najlepszą polewę czekoladową z kakao, którą udekorujecie ciasto, lub tort. Z polewą czekoladową wszystko smakuje lepiej! Polecam mój sprawdzony przepis na polewę czekoladową z kakao! Jest prosta i szybka do zrobienia, smakuje naprawdę dobrze, a wygląda jeszcze lepiej. Ciasto polane taką polewą czekoladową prezentuje się(...)niż zwyczajną topioną czekoladą. Jest lśniąca, przyjemnie błyszczy i do przygotowania są potrzebne t ylko 4 składniki , które większość znajdzie w domu. Taką polewą czekoladową można polać ciasto , babkę , tort , czy wiele innych wypieków. Jeżeli zostawimy ją na noc w lodówce, to polewa zgęstnieje i będzie niczym krem czekoladowy do smarowania (taka a'la nutella). Takim wystudzonym kremem z polewy
Kuchnia Łukasza