Dzisiaj coś dla miłośników ciast strukturalnych, w których dużo się dzieje :) Przepyszny, wilgotny i wypełniony bakaliami - tort marchewkowy z delikatnym kremem kokosowym. Ciasto wprost rozpływa się w ustach, a dodatek chrupiących orzechów i słodkiego ananasa sprawia, że jego smak jest naprawdę wyjątkowy. Jeżeli jeszcze go nie znacie - to koniecznie wypróbujcie! Składniki na ciasto: 300 g marchewki 100 g ananasa (świeżego(...)poprzednio i przełożyć drugą częścią kremu. Położyć ostatni krążek i ponownie skropić herbatą z rumem. Ważne! Nie musimy zużyć całej ilości ponczu do nasączania. Wierzch i boki tortu posmarować masą. Udekorować wiórkami kokosowymi, orzechami włoskimi, marchewkami z czekolady i wstawić do lodówki na około 3 godziny lub całą noc, do czasu aż masa zesztywnieje. Tort przechowywać w lodówce. Przed
Świat CiastaTort Rafaello na herbatnikach z adwokatem pierwszy raz jadłam na urodzinach mojej przyjaciółki Iwonki, zrobiony by ł przez jej narzeczonego Ciasto jest super i na pewno nie jeden raz zagości na moim stole Czas wykonania: 2 h (+ czas oczekiwania) Ilość porcji: 12 kawałków Składniki: 2 ½ szklanki mleka (725 ml) 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)częścią herbatników 8. Wylać część masy 9. Czynność powtórzyć jeszcze 2 razy 10. Posypać wierzch kokosem 11. Gdy masa stężeje delikatnie wyciągnąć z formy Pobierz wersję do druku: Pobierz Tort Rafaello na herbatnikach z adwokatem Artykuł Tort Rafaello na herbatnikach z adwokatem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plTort jabłkowy to przekładany 3-warstwowy biszkopt na kruchym spodzie. Bardzo pracochłonne ciasto składające się z kruchego ciasta posmarowanego konfitura oraz wysokiego biszkoptu przełożonego masą budyniową i masą jabłkową. Czas wykonania: 2 h (+ 3 godziny oczekiwania) Ilość porcji: 16 kawałków Składniki: Kruche ciasto: 150 g mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 3 płaskie łyżki cukru (40 g) 1 cukier waniliowy(...)plackiem biszkoptowym. Wyłożyć masę jabłkową, na nią położyć ostatni placek biszkoptowy i całość lekko docisnąć. Pozostałą masę rozsmarować po górze ciasto i całość udekorować płatkami migdałowymi lub posiekanymi orzechami. Tort najlepiej schować do lodówki na minimum 3 h (najlepiej całą noc). Krok po kroku: 1. Przygotować budyń i wystudzić 2. Przełożyć składniki na kruche ciasto do miski 3. Zagnieść ciasto
KuchniaWeDwoje.plidealnie pasuje na świąteczny deser. Jeśli lubicie sernik to polecam sernik matcha , który cieszy się dużą popularnością wśród mojej rodzinki. Jeśli lubicie marchewkowe ciasto to zawsze możecie upiec tort marchewkowy z ananasem , a dla miłośników czekolady polecam czekoladowy tort marchewkowy . Ale wracajać do dzisiejszego ciasta to jest to ciasto, które można upiec w prostokątnej formie lub okrągłej, jeśli ciasto(...)zastąpić tort. Dodatkowo polałam ciasto cytrynowym lukrem. Cytryna dodała mu świeżości. W tym cieście są trzy przyprawy korzenne: cynamon, kardamon i imbir. Możecie zastosować wszystkie lub jedynie cynamon. Uwielbiam, kiedy moje marchewkowe ciasto pachnie korzennie! Też tak lubicie? Ciasto sernikomarchewkowe 180 g marchewki 150 g brązowego cukru 150 g pszennej mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka
codojedzeniaCzarujący paletą soczystych barw, zdrowy i słodki zarazem! Taki jest nasz TORT SZPINAKOWY! Nie czekaj i spróbuj już dziś! Artykuł TORT SZPINAKOWY pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEzwykłych rzeczy i zielonej nadziei. I żeby ta nudna, cudowna normalność czym prędzej powróciła. Bo niby czemu ma nie powrócić? A gdy przyjdzie chęć na coś słodkiego polecam zawijany tort orzechowy z budyniowym kremem. Wykwintny, delikatny, prawie jak wiedeńskiej kawiarni. Coś szczególnego na Wielkanoc. Nie przepadam za biszkoptami, które sa dla mnie dość ...nudnym ciastem. Biszkopt orzechowy na pewno taki(...)wianuszek z uprażonych płatków migdałowych i dwa jajeczka z kakao i dekoracja świąteczna gotowa. Chociaż teraz nabrałam chęci na małego zajączka. Ale to już następnym razem :) Wesołego Alleluja! Zawijany tort orzechowy z budyniowym kremem: Biszkopt orzechowy: Składniki: 4 jajka 100 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 70 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka dobrego kakao
dolcevitainmykitchenPrzepis myślę idealny. Ciasto jest podzielne, idealnie nada się na imprezy bo ładnie się prezentuje, smakuje świetnie i starczy na około 25-35 kawałków, może też spokojnie spełniać funkcję tortu. Przepis z lekkimi modyfikacjami pochodzi ze strony Moje wypieki . [:Listonic] Składniki na blachę 23 cm x 33 cm lub odrobinkę większą (ja robiłam w blaszce
moj przepis nanadal płynna – około 30 min. Przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na blacie wycisnąć rozetki, udekorować borówkami. Tort wstawić do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić nożem z ząbkami. Przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku. Smacznego
moj przepis nałyżki śmietanki dodać do agaru, wymieszać, następnie agar dodać do pozostałej śmietanki, delikatnie mieszając, tylko do połączenia się składników. Wykonanie: Na dno tortownicy, z odpinanymi bokami, ułożyć podkład do tortów, następnie ułożyć pierwszy blat, wyłożyć połowę frużeliny. Wyłożyć cały krem, następnie wyłożyć drugi blat, wyłożyć pozostałą frużelinę. Ciasto schłodzić w lodówce przez 5-6 godzin. Po tym czasie zdjąć boki
moj przepis nagwiazdki (Wilton 1 M). Wycisnąć rozetki, najlepiej zaczynając od 4, na przeciwko siebie, następnie kolejne 4 pomiędzy, następnie kolejne 4 pomiędzy, delikatnie oprószyć kakao. Ułożyć maliny na każdej rozetce. Tort schłodzić w lodówce. Przed podaniem zdjąć rant, kroić ostrym nożem zanurzonym na chwilkę we wrzątku. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną Torcik kakaowy
moj przepis naNazwa tortu nie pochodzi z miasta Praga ale od nazwy rosyjskiej restauracji w której jest serwowany. Tort jest niezwykle popularny nie tylko w Rosji ale na całym świecie. Dla mnie jest znakomity, słodki, czekoladowy, super. Znika szybko z patery, zapewniam. Rosyjski tort. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePrzepis myślę idealny. Ciasto jest podzielne, idealnie nada się na imprezy bo ładnie się prezentuje, smakuje świetnie i starczy na około 25-35 kawałków, może też spokojnie spełniać funkcję tortu. Przepis z lekkimi modyfikacjami pochodzi ze strony Moje wypieki . [:Listonic] Składniki na blachę 23 cm x 33 cm lub odrobinkę większą (ja robiłam w blaszce
moj przepis nanadal płynna – około 30 min. Przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na blacie wycisnąć rozetki, udekorować borówkami. Tort wstawić do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić nożem z ząbkami. Przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku. Smacznego
moj przepis nałyżki śmietanki dodać do agaru, wymieszać, następnie agar dodać do pozostałej śmietanki, delikatnie mieszając, tylko do połączenia się składników. Wykonanie: Na dno tortownicy, z odpinanymi bokami, ułożyć podkład do tortów, następnie ułożyć pierwszy blat, wyłożyć połowę frużeliny. Wyłożyć cały krem, następnie wyłożyć drugi blat, wyłożyć pozostałą frużelinę. Ciasto schłodzić w lodówce przez 5-6 godzin. Po tym czasie zdjąć boki
moj przepis na