tort - 15956 przepisów (strona:200/1064)

TORT SZPINAKOWY 74

Czarujący paletą soczystych barw, zdrowy i słodki zarazem! Taki jest nasz TORT SZPINAKOWY! Nie czekaj i spróbuj już dziś! Artykuł TORT SZPINAKOWY pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Zawijany tort orzechowy z budyniowym kremem 102

zwykłych rzeczy i zielonej nadziei. I żeby ta nudna, cudowna normalność czym prędzej powróciła. Bo niby czemu ma nie powrócić? A gdy przyjdzie chęć na coś słodkiego polecam zawijany tort orzechowy z budyniowym kremem. Wykwintny, delikatny, prawie jak wiedeńskiej kawiarni. Coś szczególnego na Wielkanoc. Nie przepadam za biszkoptami, które sa dla mnie dość ...nudnym ciastem. Biszkopt orzechowy na pewno taki(...)wianuszek z uprażonych płatków migdałowych i dwa jajeczka z kakao i dekoracja świąteczna gotowa. Chociaż teraz nabrałam chęci na małego zajączka. Ale to już następnym razem :) Wesołego Alleluja! Zawijany tort orzechowy z budyniowym kremem: Biszkopt orzechowy: Składniki: 4 jajka 100 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 70 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka dobrego kakao

dolcevitainmykitchen
Kostka wiśniowa 51

Przepis myślę idealny. Ciasto jest podzielne, idealnie nada się na imprezy bo ładnie się prezentuje, smakuje świetnie i starczy na około 25-35 kawałków, może też spokojnie spełniać funkcję tortu. Przepis z lekkimi modyfikacjami pochodzi ze strony Moje wypieki . [:Listonic] Składniki na blachę 23 cm x 33 cm lub odrobinkę większą (ja robiłam w blaszce

moj przepis na
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 51

nadal płynna – około 30 min. Przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na blacie wycisnąć rozetki, udekorować borówkami. Tort wstawić do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić nożem z ząbkami. Przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku. Smacznego

moj przepis na
Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z 62

łyżki śmietanki dodać do agaru, wymieszać, następnie agar dodać do pozostałej śmietanki, delikatnie mieszając, tylko do połączenia się składników. Wykonanie: Na dno tortownicy, z odpinanymi bokami, ułożyć podkład do tortów, następnie ułożyć pierwszy blat, wyłożyć połowę frużeliny. Wyłożyć cały krem, następnie wyłożyć drugi blat, wyłożyć pozostałą frużelinę. Ciasto schłodzić w lodówce przez 5-6 godzin. Po tym czasie zdjąć boki

moj przepis na
Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną 55

gwiazdki (Wilton 1 M). Wycisnąć rozetki, najlepiej zaczynając od 4, na przeciwko siebie, następnie kolejne 4 pomiędzy, następnie kolejne 4 pomiędzy, delikatnie oprószyć kakao. Ułożyć maliny na każdej rozetce. Tort schłodzić w lodówce. Przed podaniem zdjąć rant, kroić ostrym nożem zanurzonym na chwilkę we wrzątku. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną Torcik kakaowy

moj przepis na
Tort Praga 76

Nazwa tortu nie pochodzi z miasta Praga ale od nazwy rosyjskiej restauracji w której jest serwowany. Tort jest niezwykle popularny nie tylko w Rosji ale na całym świecie. Dla mnie jest znakomity, słodki, czekoladowy, super. Znika szybko z patery, zapewniam. Rosyjski tort. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kostka wiśniowa 69

Przepis myślę idealny. Ciasto jest podzielne, idealnie nada się na imprezy bo ładnie się prezentuje, smakuje świetnie i starczy na około 25-35 kawałków, może też spokojnie spełniać funkcję tortu. Przepis z lekkimi modyfikacjami pochodzi ze strony Moje wypieki . [:Listonic] Składniki na blachę 23 cm x 33 cm lub odrobinkę większą (ja robiłam w blaszce

moj przepis na
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 64

nadal płynna – około 30 min. Przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na blacie wycisnąć rozetki, udekorować borówkami. Tort wstawić do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić nożem z ząbkami. Przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku. Smacznego

moj przepis na
Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z 66

łyżki śmietanki dodać do agaru, wymieszać, następnie agar dodać do pozostałej śmietanki, delikatnie mieszając, tylko do połączenia się składników. Wykonanie: Na dno tortownicy, z odpinanymi bokami, ułożyć podkład do tortów, następnie ułożyć pierwszy blat, wyłożyć połowę frużeliny. Wyłożyć cały krem, następnie wyłożyć drugi blat, wyłożyć pozostałą frużelinę. Ciasto schłodzić w lodówce przez 5-6 godzin. Po tym czasie zdjąć boki

moj przepis na
Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną 58

gwiazdki (Wilton 1 M). Wycisnąć rozetki, najlepiej zaczynając od 4, na przeciwko siebie, następnie kolejne 4 pomiędzy, następnie kolejne 4 pomiędzy, delikatnie oprószyć kakao. Ułożyć maliny na każdej rozetce. Tort schłodzić w lodówce. Przed podaniem zdjąć rant, kroić ostrym nożem zanurzonym na chwilkę we wrzątku. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Torcik kakaowy z frużeliną wiśniową i bitą śmietaną Torcik kakaowy

moj przepis na
Rocznicowy tort 80

lutego razem z mężem obchodziliśmy 28 rocznicę ślubu. Z tej okazji upiekłam tort. Jako, że nie lubimy kremów maślanych i mas cukrowych robię te na śmietanie z mascarpone i świeżymi owocami. Mam wtedy pewność, że nic się nie zmarnuje. Tak, tak wiem, że do perfekcji mi daleko ale tort jest smaczny i z każdym kolejnym będzie się prezentował jeszcze lepiej(...)Jeśli chcecie przepis to zajrzyjcie do postu. Zapraszam do lektury. Rocznicowy tort

Ewa w kuchni
Tort Walentynkowy Najsmaczniejszy 51

Tort Walentynkowy Najsmaczniejszy dla zakochanych jest pyszny oraz szybki do zrobienia.Wiadomo, że najszybsza droga do serca prowadzi przez żołądek. Tort Walentynkowy Najsmaczniejszy pochodzi od sympatycznej Pauliny.Dziękuję serdecznie za przesłanie przepisu. SKŁADNIKI BISZKOPT JASNY 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej (  … The post Tort Walentynkowy Najsmaczniejszy appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Tort czekoladowy 76

Tort czekoladowy na bazie śmietany i mascarpone jest delikatny i trudno mu się oprzeć. U mnie wersja z dżemem z czarnej porzeczki, ale można go zastąpić np. frużeliną wiśniową. Tort przygotowałam na moje urodziny. Był trafiony, bo wszystkim smakował, a co najważniejsze trafiłam w gust dzieciaczków ;-) SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru 110 g mąki pszennej tortowej(...)długo, aby krem się nie zważył). Posmarować kremem dolny placek biszkoptu, nałożyć kolejny i ponownie posmarować. Następnie nałożyć ostatni placek biszkoptu i posmarować kremem wierzch i boki tortu. Dekoracja: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając do niej cukier puder. Na koniec dodać śmietan-fix i krótko zmiksować. Śmietanę przełożyć do worka cukierniczego z ozdobną końcówką. Na wierzchu toru wycisnąć dowolnie śmietanę

Passions hobbies life