tort - 16073 przepisów (strona:199/1072)

Chrupka nutella do tortu 141

Dzisiaj coś co wszyscy tortomaniacy lubią najbardziej! Polecam wypróbować przepis, aby urozmaicić wnętrze swojego tortu. 😉   Będziemy potrzebować: 60g masła, 60g białka (z dwóch średnich jajek), 60g mąki pszennej, 60g cukru pudru, 225g nutelli. Chrupka nutella do tortu -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki

AleTorcik
Chrupka nutella do tortu 141

Dzisiaj coś co wszyscy tortomaniacy lubią najbardziej! Polecam wypróbować przepis, aby urozmaicić wnętrze swojego tortu. 😉   Będziemy potrzebować: 60g masła, 60g białka (z dwóch średnich jajek), 60g mąki pszennej, 60g cukru pudru, 225g nutelli. Chrupka nutella do tortu -- Przepisy na ciasta, ciasteczka, torty | Pyszne domowe wypieki

AleTorcik
Krem maślany na bezie szwajcarskiej. 29

Krem maślany na bezie szwajcarskiej nadaje się doskonale jako delikatne wypełnienie tortu, a także jako tynk pod masę cukrową. Jego zastosowanie jest bardzo uniwersalne. Ozdoby wykonane z tego kremu utrzymują swój kształt i konsystencję. Według TheCakeBlog krem maślany na bezie szwajcarskiej można przechowywać w temperaturze pokojowej do 48h, w lodówce do 2 tygodni, a zamrożony nawet 2 miesiące. Chodź przepis(...)pewnym momencie masa może wyglądać jak zwarzona. Nie martwcie się, to tylko masło zaczyna się rozpuszczać. Należy miksować jeszcze dłużej od 5 – 10 min, aż uzyskamy pożądaną konsystencję. Tort na zdjęciach otynkowany jest jedną warstwą kremu maślanego na bezie szwajcarskiej. Ozdoby wykonane są z opalanej bezy szwajcarskiej . Print Krem maślany na bezie szwajcarskiej #wprm-recipe-rating-65 .wprm-rating-star.wprm-rating

SmartBake.pl
Tort Wielkanocny – jak wykonać te ozdoby? 37

Kilka słów o torcie. Torcik jest moją propozycją na święta Wielkanocne. Jest malutki, w tym roku Wielkanoc też będzie skromna, spędzona w domu, tylko w gronie domowników. Bez gości, bez odwiedzin. Jako zdeklarowany tortocholik musiałam upichcić i udekorować coś takiego. Opatrzyłam go ozdobami, które miałam w głowie już od dawna i bardzo chcę się z Wami podzielić moimi pomysłami. Poniżej(...)wiem, że wiele osób ma z tym problemy. Ja znalazłam swój idealny przepis – zobacz może i Tobie podpasuje Idealne Makaroniki (b. włoska) - kliknij po przepis. Makaroniki na tym torcie pomalowałam barwnikiem spożywczym. Barwnik, najlepiej w proszku, wymieszać z alkoholem i cienkim pędzelkiem malujemy na ciasteczku. Miałam dla Was piękny filmik prezentujący jak maluje swoje makaroniki. Niestety tymczasowo został usunięty

SmartBake.pl
Wytyczne dla perfekcyjnego czekoladowego tortu 49

Czekolada to nieodłączny składnik kulinarnego świata, w szczególności jest sercem i duszą każdego czekoladowego tortu. Jej wyjątkowy charakter przekształca każdy deser w prawdziwe dzieło sztuki. Wielu by pomyśleć, że do zrobienia czekoladowego tortu wystarczy po prostu dodać czekoladę do dowolnego przepisu na ciasto. Niemniej jednak, jak z każdym skomplikowanym procesem, wymaga to pełnego zrozumienia charakteru

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort bez pieczenia z kremem, truskawkami i musem z rabarbaru 42

Zapraszam na wiosenny tort z truskawkami oraz musem z rabarbaru. Bardzo łatwy do przygotowania, nie wymaga pieczenia, świetnie się prezentuje, więc w sam raz pasuje na przykład na jakąś weekendową imprezę. Tort jest lekki, rabarbar w połączeniu z galaretka i truskawami ma fajny słodko-kwaśny i orzeźwiający smak. Składniki (tortownica o średnicy 26 cm): opakowanie okrągłych biszkoptów 500 ml śmietanki(...)delikatnie wymieszać.  Masę wylać na przygotowany spód z biszkoptów i wyrównać. Gdy mus z rabarbaru przestygnie i zacznie  tężeć, wrzucić pozostałe truskawki i wylać na krem. Tort  wstawić do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą

Healthy food explorer
Tort Mleczna kanapka 49

Tort Mleczna kanapka powstał na bazie przepisu na ciasto wuzetkę. Niby ciasto i krem śmietanowy ten sam ale wykonanie w okrągłej formie i odpowiednie wykończenie daje zupełnie inny efekt. W mojej rodzinie jest to najbardziej popularne ciasto, szczególnie wśród młodzieży. Michał od razu bierze dwie porcje i jeszcze niejedną dokładkę. Ciasto jest mokre, nie wymaga nasączania, a śmietana doskonale uzupełnia(...)śmiatany, trzeci blat  i na wierzch wylać resztę śmietany. Należy to robić dość szybko, aby śmietana od razu nie stężała. Śmietana ma zapłynąć na boki tortownicy, aby tort po wyjęciu był cały biały. ? Wstawić tortownicę do lodówki. ? Rozpuścić składniki polewy na wolnym ogniu i ozdobnie polać gotowy tort. Posypać po wierzchu posiekanymi migdałami

To co kocham
Tort bezowy o smaku kawy 31

Tort bezowy jest ponadsezonowy. Nieważne czy to lato czy zima, smakuje tak samo dobrze. Zimą najlepszy jest z kremem lemon curd, a latem z owocami. Beza smakuje ze wszystkimi owocami, ale dobrze, jak są kwaskowe, bo neutralizują jej słodycz. Beza Pavlova to jeden blat bezowy z bitą śmietaną i owocami, a tort to już 2-3 blaty bezowe z cięższym(...)kremem, np. na bazie bitej śmietany z serkiem mascarpone. Mój tort ma delikatny smak kawy dzięki smakowej masie kajmakowej, i delikatną dekorację z borówki amerykańskiej. Dla mnie zawsze wszystkie ciasta są zbyt słodkie, ale słodycz bezy nigdy mi nie przeszkadza, a nawet w jakiś magiczny sposób uzależnia, bo zawsze sięgam po dokładkę. W końcu cukier działa na nasz mózg

To co kocham
Biszkopt na tort 33

Szukałem dość długo dobrego przepisu na biszkopt, takiego aby rósł równomiernie, był puchaty i nie za słodki, a przede wszystkim aby dało się z niego zrobić idealny tort dla dzieci. Biszkopt ten łatwo jest pokroić i dzięki dodatkowi w postaci oleju długo pozostaje świeży. Dodatkowo bardzo łatwo jest go barwić barwnikami spożywczymi, co pozwala na tworzenie np. tortów tęczy. Print(...)Biszkopt na tort Course Deser Ingredients Składnniki na tortownicę o średnicy 26 cm 6 jajek 1 szklanka cukru 1,5 łyżki mąki ziemniacznej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki oleju słonecznikowego szczypta soli Instructions Białka starannie oddzielam od żółtek i miksuję ze szczyptą soli, pod koniec dodaję stopniowo cukier i ubijam na sztywną pianę. Do piany z białek

PanGotuje
Keto tort z cukinią i borówkami (Paleo, LowCarb) 85

Pyszny urodzinowy keto tort, w którym przemycone zostało warzywo. Brzmi intrygująco...? Zapewniam, że keto tort z cukinią jest nie tylko zdrowy, ale i bardzo smaczny! W pełni zatwierdzony nie tylko przez ketoholików, ale również cukroholików, co tym bardziej przemawia na jego korzyść... Wypróbujcie koniecznie! :) Artykuł Keto tort z cukinią i borówkami (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta Keto, Paleo

Modern Cave Girl
Tort bezowy. 82

Zapraszam po przepis na tort bezowy. Lubicie?  Beza jest bardzo fajną bazą do tortów. Wprawdzie jest bardzo słodka, ale krem  można zrobić bez cukru, lub tak jak ja, dodać tylko jedną łyżkę cukru.  Duża ilość owoców, będzie idealnie z tą słodkością współgrać.  Wbrew pozorom, blaty bezowe nie są trudne w przygotowaniu.  Starałam się dokładnie wszystko(...)Jeden blat ułożyć czekoladą do góry.  Wyłożyć 3/4 kremu.  Następnie przykryć drugim blatem, czekoladą do kremu.  Na wierzch wyłożyć resztę kremu i udekorować owocami.  Tort przechowywać w lodówce

Agusiowe smakołyki