tort - 15956 przepisów (strona:210/1064)

Tort dla Jacka Skellingtona 211

szło przygotowywanie halloweenowych słodkości. Zbyt dużo pracy, za mało czasu wolnego. Poza tym setki muffinek patrzących przekrwionymi oczami przygotowanych w pracy skutecznie zniechęcały mnie do dalszej produkcji w domu. Tortu jednak nie mogłam sobie odmówić - i oto jest. Na cześć mojego ukochanego halloweenowego bohatera. Przepis na ciasto dyniowe znalazłam w magazynie  Spis bedre , nr 10/2016, i użyłam go praktycznie(...)całości, redukując znacząco ilość cukru. Wystarczyło na przełożenie i obłożenie ciasta. Nawet orzechy upchnęłam - zamiast na wierzchu, dekoracyjnie, wcisnęłam je do środka. Cudownie chrupią! Nie jest to klasyczny tort biszkoptowy; jest za to wilgotny i aromatyczny. No i prezentuje się znakomicie! Muszę przyznać, że dekoracja, choć prosta, udała mi się dokładnie tak, jak sobie wymyśliłam.  Ukontentowana, już za chwilę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
TORTY 129

Tort Sachera Tort poziomkowy Tort mega czekoladowy

Biały fartuszek
Torcik bezowy z kremem malinowym i granatem 122

przywitanie Nowego Roku przygotowałam torcik bezowy z kremem malinowym na bazie serka mascarpone. Wierzch tortu udekorowałam słodko-kwaskowymi ziarenkami granatu. Składniki bezy: 3 białka jajek 3/4 szklanki drobnego cukru 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka octu jabłkowego Składniki kremu: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 3 płaskie łyżki cukru pudru 1/3 szklanki gęstego przecieru malinowe (na przecier potrzeba(...)następujących warstw, od dołu patrząc: blat bezowy, krem malinowy, blat bezowy, krem malinowy, owoce. Torcik udekorować ziarenkami wyłuskanymi z granatu. Torcik wstawić na godzinę do lodówki. Uwaga  Składanie tortu w całość należy wykonywać na paterze lub talerzu, na którym będzie podany. Tort jest bardzo i kruchy, że nie ma szans na przekładanie go bez zniszczenia;)   Smacznego

Codziennik Kuchenny
Tort czekoladowy z malinami (bez mąki) 196

Ostatni dzwonek na świeże maliny zbliża się nieubłaganie. Polecam Wam upiec bardzo mocno czekoladowy, sycący, wilgotny tort z malinami i bitą śmietaną. To prawdziwa uczta dla fanów czekoladowych pyszności także tych na diecie bezglutenowej. Ciasto nie zawiera grama mąki, glutenu i jest prawie bez cukru. Nie trzeba go nasączać niczym bo samo w sobie jest bardzo gęste i wilgotne. Dodam(...)tort robi się bardzo prosto a mikser jest naprawdę zbędny! Skusicie się?  Ciasto: 300 g gorzkiej czekolady  200 g suszonych daktyli 150 g oleju kokosowego lub oleju z pestek winogron, ewentualnie rzepakowego 100 g mielonych migdałów bez skórki 5 jajek (L) 1 łyżka ciemnego kakao duża szczypta soli oraz: 660 g schłodzonej śmietany kremówki 36% zdrowy słodzik (ilość

maniapieczenia
Tort pistacjowo-jabłkowo czekoladowy 172

jabłek i galaretki oraz słodki krem czekoladowy. Nieprzesłodzony, smaki doskonale się równoważą, jeden z lepszych torcików na różne okazje. Deser z klasą.  Najsmaczniejszy mocno schłodzony.  Dekoracje do tortów i ciast  kupicie w  Cukieteria  prawdziwy raj dla miłośników słodkich wypieków. Składniki: Tortownica 24 cm Biszkopt pistacjowy: 5 jajek ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki tortowej 15 dag surowych(...)grzanie góra-dół, lub do suchego patyczka. Studzić przy uchylonych drzwiczkach, gdy przestygnie wyciągnąć z piekarnika i zostawić do całkowitego wystudzenia. Dobrze jest biszkopt upiec dzień wcześniej przed złożeniem tortu. Całkiem zimny przekroić wzdłuż na dwa blaty. Krem Czekoladowy: Śmietanę podgrzać, ale nie gotować, dodać połamaną gorzką czekoladę, wymieszać aż czekolada się rozpuści, włożyć do lodówki i solidnie schłodzić minimum

Wanilia i Kardamon
Tort Marcinek - 2 urodziny bloga 282

pojawiać sprawdzone przepisy nie tylko na słodkości. W głowie ciągle mam 101 pomysłów, tylko doba ciut za krótka by je wszystkie zamieścić ;) Z okazji dzisiejszego święta zapraszam Was na tort, ale inny niż wszystkie - Marcinek, to specjał z okolic Hajnówki, kruche blaty i masa śmietanowa. Wykonanie jest dość czasochłonne ale naprawdę warto spróbować choć raz :)  Wybaczcie, że nie wygląda

Cynamonowe szczęście
Tort z kremami mascarpone i maślanym ozdobiony storczykami z plastycznej masy cukrowej 176

tort w środku przełożony jest kremem z bitej śmietany połączonej z serem mascarpone i pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Boki i wierzch zostały pokryte kremem maślanym . Tort zdobią storczyki z masy cukrowej , którą możemy przygotować domowym sposobem. Kwiaty zachowują nadany im kształt i jednocześnie są na tyle miękkie, że tort wygodnie się kroi - nie musimy do krojenia ściągać storczyków. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Tort czekoladowo-serowy z owocami i galaretką 216

Jeszcze lato się nie skończyło, jeszcze pora na letnie ciasta i torty z owocami. Kuszący czekoladowo-serowy tort z owocami i galaretką przyciąga spojrzenia i nęci kubki smakowe. Nie czekajcie do weekendu, początek tygodnia też jest dobry na pieczenia ;) Składniki: ( duża porcja, tortownica średnicy 32 cm ) Ciasto czekoladowe: 150 g czekolady deserowej 120 g masła 8 jajek 1 szklanka cukru(...)cienką warstwę masy serowej. Na wierzchu ułożyć owoce, np maliny, borówki, truskawki lub inne. Wstawić do lodówki. Galaretki rozpuścić w 800 ml wrzącej wody. Tężejącą galaretkę wylać na ciasto. Tort chłodzić przez kilka godzin. Smacznego

kolorowotorcikowo
Tort szpinakowo- truskawkowy 172

Wiecie już, że szpinak pokochałam miłością bezgraniczną i bezwarunkową. Nie mogło go więc zabraknąć w moim urodzinowym torcie. W połączeniu z kremem truskawkowym i białą czekoladą był obłędny w smaku i zachwycał wyglądem. Do powtórzenia na pewno! Składniki n a tortownicę o śr 16cm   Ciasto szpinakowe:  180g szpinaku baby 3 jajka 1/3 szklanki oleju sok z 1/2 cytryny(...)części.  2. Krem: Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem. Truskawki (rozmrożone) miksujemy i powoli, po jednej łyżce dodajemy do kremu. Gotowym przekładamy krążki ciasta i boki tortu.  3. Polewa: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, pod koniec dodajemy śmietankę. Gotową polewę wylewamy na wierzch tortu i delikatnie rozprowadzamy. Posypujemy kolorowymi perełkami i pozostawiamy do zastygnięcia

Kuchnia w czekoladzie
Letni tort z owocami 75

Tort przygotowany na 18-stkę syna mojej koleżanki. Prosty, domowy i podobno pyszny. Składniki : * biszkopt z tego przepisu * 3 małe śmietany kremówki * 2 śmietan-fixy  * 2 łyżki cukru pudru * szklanka soku pomarańczowego * słoiczek dżemu malinowego albo wiśniowego * 200g gorzkiej czekolady * mała krem ówka  * owoce do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt przekroić na 3 blat , każdy nasączyć sokiem pomarańczowym i przełożyć(...)żemem i kremówką ubitą z fix-em i cukrem pudrem . Cały tort posmarować kremówką , odstawić do lodówki na godzinę. Czekoladę drobno posiek ać. Kremówkę zagotować, dodać czekoladę i wymieszać na gęstą polewę. Polać tort , udekorować owocami

Magiczne Życie Marty
Tort „Pożegnanie lata” 131

Wieczory stają się chłodne i coraz przyjemniej sięga się po herbatę, której akompaniują pachnące kanikułą ciasta. Korzystając jeszcze z tego, co daje nam w tym okresie natura, warto upiec tort pełen letnich skarbów: cierpkich jeżyn, kwaśnych porzeczek, słodkich borówek i oblanych czerwienią malin, które skąpane w bitej śmietanie i ukryte między lekkim jak puch biszkoptem, staną się prawdziwym ukoronowaniem lata(...)znajdziesz tutaj ). Bita śmietana Kremówkę ubij na sztywno, dodając stopniowo pod koniec ubijania cukier puder i serek mascarpone. Poncz W wodzie rozpuść miód, wlej sok z cytryny i wymieszaj. Tort Ułóż pierwszy blat na paterze lub talerzyku. Nasącz go częścią ponczu, a następnie posmaruj jedną czwartą bitej śmietany. Równomiernie rozłóż wszystkie owoce i pokrusz nań kawałki bezy. Czynność powtórz

Food Square
Tort na roczek - malinowy z bitą śmietaną i mascarpone 135

smaczny torcik - malinowy z bitą śmietaną i mascarpone.... Może ktoś się skusi ? Osobiście jestem z mojego wypieku zadowolona bo to 'WOW' najbliższych i przyjaciół jest największą nagrodą :) Tort na roczek - malinowy z bitą śmietaną i mascarpone  SKŁADNIKI biszkopt: 7 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru 1 czubata szklanka mąki pszennej 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)słoiczka konfitur malinowych 400 g malin 1 czerwona galaretka 380 g śmietany 30% 400 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 małe opakowania fix  do śmietany  Wierzch tortu 500 g  śmietany 30% 2-3 fix małe opakowania do śmietany  1 łyżka cukru pudru cukrowe dekoracje: perełki, motylki kwiatuszki, literki itp PRZYGOTOWANIE: Białka oddzielamy od żółtek, dodajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tort bezowy 123

Chrupiące z zewnątrz, a miękkie, piankowe w środku – idealne bezy. Porcja pysznego szczęścia. Dzisiaj proponuje przygotować potrójne szczęście w towarzystwie śmietany i owoców. Tort bezowy to idealny deser na ciepłe dni: lekki, słodki z mnóstwem pysznych sezonowych owoców! Czas przygotowania: 20 minut + 1 godzina pieczenia Ilośc porcji: malutka blacha (około 6)  Składniki: Bezy: 6 białek 250g drobnego cukru(...)ostygnięty blat nakładamy kremówkę oraz owoce*, układamy następny blat, ponownie śmietana i owoce. Robimy tak do skończenia składników. Uważamy by kolejne warstwy były w miarę płaskie, aby cały tort nie przewrócił się na bok. Zajadamy od razu po przygotowaniu, Smacznego! *Kremówkę oraz owoce nakładamy tuż przed podaniem. Jeśli bezy pieczemy wcześniej to zostawiamy w piekarniku do momentu podania.  Przed

Kolizje Smaków
Tort Szwarcwaldzki 949

Bardzo smaczny i efektowny tort dla dorosłych z masą śmietanową, wiśniami z alkoholu. Przygotowałam go na 3 urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool . Składniki: Biszkopt: 8 jajek 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 4 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 1,5 litra śmietany 30% 5 łyżeczek żelatyny 6 łyżek cukru pudru(...)układamy pozostałe wiśnie, przykrywamy biszkoptem, najlepiej żeby na wierzchu był biszkopt z spodu. Wierzch i boki smarujemy cienką warstwą masy śmietanowej, czekoladę ścieramy na tarce, obsypujemy boki i środek tortu. Pozostałą śmietanę przekładamy do worka cukierniczego, dekorujemy boki i środek, wyciskając niewielkie rozety. Na każdej rozecie układamy wiśnie kandyzowane. Tort wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Akademii Kulinarnej Whirlpool

Bajeczna Kuchnia
TORT RÓŻANO - TRUSKAWKOWY 104

Dzisiaj podam przepis na tort truskawkowy, bardzo wysoki z bitą śmietaną o posmaku różanym. Idealny na urodziny, dzień mamy lub babci, bardzo efektowny i bardzo smaczny. Można go przechowywać około 2-4 dni w lodówce i będzie tak samo dobrze wyglądał i smakował jak dnia pierwszego. Tort można również przełożyć konfiturą różaną. Do wypieku biszkoptu polecam puszystą mąkę Lubella(...)minut w lodówce aż troszkę się zsiądzie. Układamy kolejno blaty na talerzu, nasączamy różaną herbatą, smarujemy dżemem i rozkładamy część bitej śmietany. Czynność powtarzamy aż wyrobimy składniki. Boki tortu wyrównujemy śmietaną i ozdabiamy pozostałymi truskawkami. Ciasto przechowujemy w lodówce, najlepiej smakuje i się kroi na 2 i 3 dzień. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli