tort z truskawkami - 1228 przepisów (strona:28/82)

Truskawki w kremie jagodowym 187

lubię połączenie jagód i truskawek, co prezentowałam tutaj . W moim deserze truskawki są otulone mocno jagodowym kremem. Jest na tyle gęsty, że może być wykorzystany do tortów albo do innych ciast. SKŁADNIKI: 500g truskawek 150g jagód sok z 1/2 cytryny 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka wody 125g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietanki 30% Jagody, cukier

https:KKuchniaMniam
Tort śmietanowo - truskawkowy. 147

miało się 18 lat ... Ale kazdy wiek jest piękny i tak trzymać! Dziś pokaże Wam tort który upiekłam na moje urodziny. Mnie osobiście bardzo smakował, gościom też - a to najważniejsze. Owocowy, nie jest za słodki .... ale sami spróbujcie i to czym prędzej bo niebawem truskawki się już skończą!       Składniki na biszkopt; 6 jajek 3/4 szkl. cukru pół(...)zrobić tego bez formy. Ciasto nieco przewyższa tortownice, więc ja obręcz tortownicy umocowałm na górnym brzegu dolnego biszkoptu i układałam kolejne warstwy. Nastepnego dnia tort dekorujemy zostawioną masą i świeżymi truskawkami. Boki obsypać pokruszonymi płatkami migdałowymi.                Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Tort brownie z owocami i mascarpone 329

jajka, pół szklanki wody, 1 łyżka cukru waniliowego. Składniki na krem: 200g. śmietany 30%, 1 opakowanie serka mascarpone, 2 łyżki cukru pudru Składniki na ozdobę tortu brownie – zależą od Ciebie – truskawki, borówki, maliny. Do dekoracji przydadzą się listki mięty. Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wlej wodę do garnka, dodaj obydwa rodzaje cukru i zagotuj. Odstaw garnek(...)ciasto wewnątrz mokre. Ubij śmietanę, dodaj serek mascarpone i wymieszaj na mniejszych obrotach tak, aby nie było grudek. Dodaj cukier i ponownie wymieszaj. Krem dodaj na ostudzony spód tortu brownie, a następnie udekoruj owocami. Gotowe! Zobacz wszystkie moje przepisy Spodobał się Tobie ten post? Udostępnij go na Facebooku i polub moją stronę, aby być na bieżąco z poradami i przepisami

Rozdomowiona
Sernik z niespodzianką 152

najniższych obrotach.Masę przełożyć do formy, której dno wyłożone jest papierem do pieczenia, wyrównać wierzch.Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut.Ostudzić.Galaretka (przygotować dzień wcześniej):Truskawki zmiksować na gładką masę blenderem. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić. Wszystko razem wymieszać, dosłodzić.Formę o średnicy 20 cm wyłożyć folią spożywczą tak, żeby końce wystawały ponad brzegi formy. Galaretkę(...)resztę masy serowej - można użyć szprycy do wypełnienia boków - wyrównać wierzch. Wstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki.Przed podaniem zdjąć obręcz z tortu, boki i wierzch udekorować truskawkami i bezami.Smacznego!Do przepisu Kasi dodałam trochę od siebie - inny spód, inne owoce, inne proporcje masy serowej. Całość wyszła znakomita, i z pewnością jeszcze to ciasto powtórzę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort z dżemem i mango 161

nasączenie: 1/2 szklanki wody przegotowanej 1 cytryna 1/3 szklanki wina białego 1 słoiczek dżem truskawkowy Łowicz galaretka truskawkowa: 120 g  extra konfitury z  truskawek Łowicz 1 łyżeczka żelatyny 1/3 szklanki wody obręcz tortu: 100 g czekolady białej Biszkopt: Białka o temperaturze pokojowej ubijam na sztywno, ale nie przebijam ich. Dodaję po łyżce cukru stopniowo i dalej ubijam(...)zrobi się gęstszy. Nasączenie: Sok z cytryny i wino wlewam do wody przegotowanej zimnej. Galaretka truskawkowa: Konfiturę zmiksowałam blenderem, żeby rozdrobnić kawałki truskawek. Dodałam do niego żelatynę rozpuszczoną w wodzie, odstawiam aż stężeje lekko. Obręcz tortu: Czekoladę białą łamię na kawałki, przekładam do miski i rozpuszczam na parze nad garnkiem. Miska nie może dotykać tafli wody, a płomień musi być

wesoła kuchnia
Krem bananowy 198

czym ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej konsystencji. Deser będzie bardzo ładnie się prezentował, jeżeli nałożymy krem do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z truskawkami, z polewą toffi, z polewą czekoladową bądź obsypany startą, mleczną czekoladą. Gotowy krem przechowujemy w lodówce! Smacznego!!! Artykuł Krem bananowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
TORT RÓŻANO - TRUSKAWKOWY 113

dzień mamy lub babci, bardzo efektowny i bardzo smaczny. Można go przechowywać około 2-4 dni w lodówce i będzie tak samo dobrze wyglądał i smakował jak dnia pierwszego. Tort można również przełożyć konfiturą różaną. Do wypieku biszkoptu polecam puszystą mąkę Lubella(...)lodówce aż troszkę się zsiądzie. Układamy kolejno blaty na talerzu, nasączamy różaną herbatą, smarujemy dżemem i rozkładamy część bitej śmietany. Czynność powtarzamy aż wyrobimy składniki. Boki tortu wyrównujemy śmietaną i ozdabiamy pozostałymi truskawkami. Ciasto przechowujemy w lodówce, najlepiej smakuje i się kroi na 2 i 3 dzień. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort brzoskwiniowy (bez mleka i śmietany) 221

był mój syn. Po zjedzeniu ciasta, które zrobiłam na swoje urodziny mały się zamyślił i stwierdził, że on by wolał biały biszkopt i duuużo brzoskwiń zamiast truskawek. Stworzyłam więc dla niego pyszny tort brzoskwiniowy bez dodatku mleka czy śmietany. Efekt jest świetny. Słodki krem maślany doskonale komponuje się z kwaskowatym ponczem, którym nasączony jest biszkopt. W środku tort wypełnia kremowa

Dieta bez mleka
TORCIK TRUSKAWKOWY 106

przygotowuje coś słodkiego. Jaka potrawa kojarzy mi się więc z mamą? Torcik śmietanowo-kokosowy z truskawkami. Masa jest puszysta niczym puch, a biszkopty delikatne i wilgotne. Truskawki dopełniają wszystko. Idealnie wkomponowują się do tortu. Między ciastem a kremem jest warstwa truskawkowego dżemu. Biszkopt upieczony jest na miodzie. Składniki: BISZKOPT : 8 jajek 05 szkl miodu wielokwiatowego Manufaktura Wielkopolska 2 łyżki cukru(...)oleju KREM KOKOSOWY: 300 ml śmietanki kremówki 36% 250 ml śmietanki kokosowej 200 g białej czekolady 350 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych 30 g płatków migdałowych DEKORACJA: truskawki posypka czekoladowa dżem truskawkowy herbata do nasączenia biszkoptu Przygotowujemy krem: Śmietanki wymieszać ze sobą. Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę i zostawić na 2 minuty

Kuchnia w oparach
Tort śmietanowy 351

Lekki, śmietanowy tort jest dobry na każdą okazję i stanowi doskonałą bazę do wymyślania niezliczonych wersji i modyfikacji. Między warstwy biszkoptu i śmietany można włożyć owoce, kajmak, galaretkę czy konfitury... Na pierwsze urodziny Asi zrobiłam wersję z truskawkami. Wilgotny, nasączony syropem biszkopt, dobrze ubita śmietanka i duuużo pokrojonych truskawek. To się nie mogło nie udać! Na wierzch dekoracja(...)cukru pudru, cukru waniliowego i śmietan fixu. Miksować, aż powstanie z niej gęsty krem. W obręcz tortownicy włożyć spodni blat - układając w niej warstwy tortu mamy pewność, że ciasto będzie równe. Ułożyć na nim pokrojone truskawki i przykryć warstwą (ok. 1 cm) śmietany. Przykryć kolejnym blatem i docisnąć. I powtarzamy - truskawki, śmietana, blat, docisnąć. Ostatnią warstwę smarujemy tylko śmietaną

Kulinarne Inspiracje
Torcik truskawkowo-serowy na chrupiącym spodzie 133

cukrem waniliowym na sztywno. Połowę dodać do tężejącej masy, wsypać pokrojone truskawki, wymieszać i rozprowadzić na cieście. Pozostałą śmietanę nierównomiernie rozprowadzić na cieście, wierzch udekorować truskawkami pokrojonymi w plastry. Bezy pokruszyć i oprószyć wierzch tortu. *źródło: Sól i Pieprz 5/2010 Artykuł Torcik truskawkowo-serowy na chrupiącym spodzie pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Restauracja Ale Gloria | Warszawa – Miejsca ze Smakiem 106

daniu sos z owocową nutą dopełnił ich smak. Po tak sutym obiedzie zrezygnowaliśmy z deseru, jednak w menu znajdziecie wiele różnorodnych pozycji, jak klasyczna beza czy sernik, truskawki zabaglione, domowe lody czy tort trufla czekoladowa. Restauracja Ale Gloria to miejsce, w którym odpoczniemy od zgiełku zatłoczonego miasta i zjemy smaczne dania kuchni polskiej. To tutaj zjecie najlepszą gęsinę w Polsce

Kuchnia Bazylii
Tort jarmużowy z truskawkowym kremem (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 146

razem zapraszamy Was na  tort jarmużowy z cudownym truskawkowym kremem 🍓 Zielone-szpinakowe biszkopty goszczą u nas dość często więc poznajcie jeszcze ten z dodatkiem jarmużu. Całość pysznie i lekko łączy się z sezonowymi truskawkami, którymi jeszcze można się cieszyć. Cudownej niedzieli! 😃       Składniki: Jarmużowy biszkopt (śr: 18 cm) -4 średnie jajka -90g jarmużu (liście bez łodyg(...)trochę za rzadka dodać jeszcze mąki kokosowej. Biszkopty nasączyć wodą z cytryną. Krem włożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać go na blaty, można ułożyć drobno pokrojone truskawki. Całość udekorować i zajadać :) Uwaga: Tort ze zdjęcia wykonany jest z połowy składników podanych w przepisie

Candy Pandas
Tort waniliowy z musem truskawkowym 130

Kolejny tegoroczny listopadowo grudniowy tort. Na życzenie solenizanta z truskawkami. Przydały się zamrożone latem truskawki :)   Składniki: Biszkopt: na 1 jajko, 3 dkg mąki, 3 dkg cukru, aromat waniliowy w buteleczce Krem: 600 ml śmietany, 400 g serka homogenizowanego waniliowego, 1 śmietanfix, cukier puder do smaku (u mnie 1/3 szklanki), nasiona z 1 laski wanilii

Państwo Wojtczuk gotują
Pavlova z bitą śmietaną i owocami 104

Deser ten jest idealny na lato, kiedy mamy pod ręką świeże owoce. Spód stanowi grubsza beza. Na wierzch smarujemy bitą śmietanę lub dowolny krem do tortów. Na samą górę układamy truskawki, borówki, maliny lub cokolwiek co mamy pod ręką. Całość przyozdabiamy listkami świeżej mięty

KuukBuuk