Zapewne na fan page-u widzieliście już ten torcik, więc teraz przyszła pora na przepis. Tort powstał z okazji moich urodzin i jest połączeniem moich ulubionych smaków: kokosu i truskawek! Niebo w gębie! Poza tym uwierzcie mi że przygotowanie jego jest banalnie proste ale za to bardzo efektowne. Podstawa to jak zawsze puszysty biszkopt. Przepis dodaję do akcji(...)mlekiem kokosowym oraz ubitą na sztywno śmietanką z cukrem pudrem. Masą przekładamy każdy blat oraz wierzch tortu, wcześniej nasączamy blaty biszkoptu. Umyte, oczyszczone i osuszone truskawki układamy na masie tortu. Chłodzimy w lodówce do stężenia masy
Życie zaczyna się w kuchniobecnie moda,lecz w kameralnej atmosferze. Tym samym, był to pretekst, by w końcu się przełamać i upiecczerwoną królową. No, a do tego świeże truskawki, które solenizantka uwielbia.Nie zabrakło też przygód! Taszczyłam owy tort do miejscowości 45 km dalej, pociągiem, gdzietemperatura sięgała chyba ze czterdzieści stopni! Jechałam cała zestrachana, by dostarczyć dow całości. Szybka reanimacja w lodówce po dotarciu(...)resztę, grubą warstwą, rozsmarowuję na szczycie. Boki, dodatkowo, okładam cienkimi plasterkami świeżych truskawek, dociskając je delikatnie, by się przykleiły. Na górze układam połówki truskawek oraz małe beziki. Tort schładzam w lodówce minimum 3h. SMACZNEGO! Pozdrawiam wszystkich serdecznie, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiKREM MAŚLANY z tego przepisu -> KLIK LEMON CURD – KREM CYTRYNOWY z tego przepisu -> KLIK truskawki „coś” do ozdobienia wierzchu tortu* wyrównaj [...] Artykuł TORT Z KREMEM CYTRYNOWYM I TRUSKAWKAMI pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.comcieszę. Oczywiście na początku był mały stres, ale jak wszystko przemyślałam i zaplanowałam to wszystkie wątpliwości zniknęły. Lubię przygotowywać torty, które są dla mnie wyzwaniem :). W środku tort jest pełen owoców: truskawek i malin, był bardzo ciężki. Tort składał się jakby z 3 tortów, był trzypiętrowy. Każdą cześć tortu przygotowałam na osobnej podstawce. Cały tort był pokryty ganachem, a następnie
Mała CukierenkaPonieważ pojawiły się już pierwsze truskawki, które smakują jak prawdziwe, to koniecznie musiałam je wykorzystać do tortu na Dzień Matki . Tort jest prosty, szybki i bardzo smaczny… no bo kto nie lubi tiramisu? Składniki: Biszkopt • 6 jajek • 1 szklanka mąki • 1 szklanka cukru • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa • 500 g serka mascarpone(...)ponczem nasączyć drugi biszkopt i rozsmarować masę na wierzchu i na bokach tortu. • Tort wstawić do lodówki na kilka godzin. • Przed samym podaniem ułożyć na wierzchu i po bokach umyte i pokrojone ozdobnie truskawki. • Ozdobić listkami melisy
To co kochampamięci gości jeśli zadbamy nie tylko o jego wygląd, ale i smak. Wśród tortów komunijnych największą popularnością cieszą się torty w kształcie otwartej księgi i o taki się pokusiłam. Tort wykończyłam masą cukrową, pod którą kryje się delikatny biszkopt, przełożony puszystym kremem waniliowym. Dodatkowo gęsta, owocowa frużelina truskawkowa, która świetnie komponuje się z waniliowym kremem. Drukuj Czas przygotowania(...)całą noc. Następnego dnia zdejmujemy obręcz cukierniczą. Wierzch i boki tortu tynkujemy kremem maślanym i dobrze chłodzimy. Teraz pozostaje nam zabawa z masą cukrową. Powodzenia. * można użyć mrożonych truskawek Notes Waga tortu: 5,250g By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchnimąką, wymieszać, zagotować i zdjąć z palnika. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Dodajemy do niej sok z truskawek np. 2 łyżki. Tak przygotowaną żelatynę dodajemy do truskawek, mieszamy i odstawiamy do stężenia. Przygotowanie tortu: Na ozdobnej paterze układamy spód biszkoptu, nasączamy ok. 1/3 szklanki wody, wymieszanej z sokiem z cytryny, następnie wykładamy ½ kremu z białej czekolady, na krem ½ frużeliny, Całość przykrywamy(...)cytryną, następnie pozostała część kremu i pozostała część frużeliny. Przykrywamy 3 warstwą biszkoptu. Wierzch tortu możemy ozdobić ubitą śmietaną 30% z cukrem pudrem i udekorować truskawkami. Lub jeżeli ma to być tort na urodziny dla dziewczynki przygotować dekorację z masy cukrowej. Przygotowanie tortu pod dekorację z masy cukrowej. Przełożony kremem i frużeliną tort należy posmarować masą maślaną, boki i wierzch
kulinarnyswiatdomiCzekolada z truskawkami zawsze jest strzałem w 10-tkę! Oczywiście przepis na tort różni się trochę od oryginalnego :) bo jak wiadomo Sachertorte uchodzi za specjalność kuchni austriackiej.Składniki na blachę o średnicy 24 cm:Ciasto:150 g masła8 jajek1 i 1/4 szklanki cukru pudru1 łyżka cukru waniliowego200 g gorzkiej czekolady (2 tabliczki)1 szklanka przesianej mąki pszennej2 łyżeczki proszku(...)wodnej ze śmietanką oraz masłem i cukrem. Dobrze ze sobą wymieszaćTort - finał:Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż, przełożyć podgrzaną marmoladą. Całość toru udekorować polewą i truskawkami. Schłodzić w lodówce. spód smarujemy marmoladąmoja wersja tortu Sachera
Bon Appetit Małgorzatyśmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fixu na dekorację: 300 g czekolady deserowej 3 łyżki mleka truskawki świeże kwiatki (np. bez) Śliwki posiekać, wymieszać z rodzynkami i zalać rumem. Można to zrobić kilka dni przed pieczeniem tortu. Przygotować biszkopt: białka ubić na pianę. Kiedy będzie sztywna, nadal ubijając dosypywać po trochę cukru. Następnie dodawać(...)Mieszając rozpuścić. Od razu wylać na folię od strony bąbelków i rozsmarować. Przykleić wokół tortu i wstawić do lodówki. Kiedy czekolada całkowicie zastygnie delikatnie zdjąć folię. Na wierzchu tortu ułożyć połówki truskawek i kwiatki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCześć Kochani! Wczoraj obchodziłam 31 urodziny z tej okazji zrobiłam pyszny tort czekoladowy z bitą śmietaną i owocami – truskawkami, jeżynami i borówkami. Tort był tak dobry, że postanowiłam podzielić się z Wami przepisem. Przepis jest bardzo prosty, tort robi się bardzo szybko. To kto go upiecze? Składniki na formę o średnicy 20 -22 cm 5 jajek (białka odzielone
Moja pasja smakubiszkopt. • Wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Dekoracja • Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, maczać w niej truskawki trzymając za szypułkę. • Ułożyć na obwodzie tortu
To co kochambiałego twarogu. Tort zrobiłam z bardzo stabilnego ciasta na muffinki, więc jeśli macie opory – naprawdę ciężko go popsuć! Do tego dekoracja z truskawek (nawet o tej porze roku można je kupić np. w Lidlu). Mój tort piekłam w dwóch niedużych tortownicach o średnicy 16 cm, po nałożeniu kremu całość ma średnicę około 18 cm. Nie zapomnijcie o naszym Walentynkowy(...)efekt końcowy i tak będzie super. Jeszcze tylko cienka warstwa kremu na górę (nie powinien spod niego prześwitywać czerwony kolor). i można dekorować truskawkami :) Ja poprzecinałam je na połówki – dzięki temu ładnie przyklejają się do tortu. Smacznego! ciastkożercy
CiastkozercyJakiś czas temu publikowałam przepis na Bułeczki drożdżowe z dżemem i truskawkami , a dziś przedstawię Wam nieco inną recepturę. Ciasto jest mięciutkie, nadziane dżemem, a przysłowiową wisienkę na torcie stanowi soczysta truskawka. Najlepsze oczywiście jeszcze ciepłe! Jak smakują po wystudzeniu to nie wiem, bo zniknęły niemal natychmiast! To chyba najlepsza rekomendacja :). Chętnych zapraszam po przepis. Składniki na bułeczki drożdżowe
Rozpustne gotowanieCo prawda truskawek na straganach już prawie nie widać, sernik ten równie dobrze można zrobic z jagodami, malinami czy poziomkami. Jest szybki do wykonania, a
Gosia gotuje