Serowy Torcik z Truskawkami i Bezą – Znów wspaniały torcik z truskawkami w Małej Cukierence :). Waniliowy, soczysty od truskawek, z nie za słodkim, serowym kremem, który świetnie
Mała Cukierenkaowoców. Do tego wyraźna, ale nie dominująca nuta różana, przewijająca się niczym refren w cieście i frużelinie. To taki kobiecy, delikatny tort. Romantyczny trochę nawet. Myślę, że wprawiłby w błogostan niejedną mamę. Torcik różany z truskawkami Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 6 jajek 150 g cukru 2 łyżeczki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBita śmietana, czekolada i truskawki to idealne trio. Ten tort jest delikatny i puszysty i trzeba uważać bo szybko znika a że sezon już powoli się kończy więc trzeba się spieszyć z jego upieczeniem. A na prawdę warto. Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem(...)żelatynę i zmiksować. Bitą śmietaną posmarować boki tortu i obsypać kokosem. Wierzch toru posmarować i udekorować bitą śmietaną. Włożyć do lodówki do stężenia. Przed podaniem na środku tortu ułożyć pokrojone truskawki i listki mięty
Ala piecze i gotujeStrasznie ten tydzień mnie zmęczył. W weekend sprzątaliśmy i gotowaliśmy, później impreza, od poniedziałku dzień w dzień od rana do późnego popołudnia byłam poza domem. Nie
Pożeraczka, czyli raz adobrzetrochę zbyt wielka bomba jak dla takiego malucha. Przynajmniej w moim odczuciu. Dlatego tort odpowiedni do wieku dziecka naszego musiał się znaleźć ;) Ozdoby od sweet_yarco dopełniły kunsztu i tort wyglądał pięknie. A taka samochwała ze mnie i już ;) Potrzebujemy: Biszkopt: 6 jaj 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywną(...)gram tam pakują :p) 10 truskawek Truskawki blendujemy na mus. Mascarpone miksujemy chwilę i dodajemy do niego mus z truskawek. Można ponownie zmiksować, albo po prostu wymieszać łopatką. Rozsmarowujemy najpierw na górze, później po bokach tortu, starając się, aby utworzyć gładką powierzchnię. Na górze dla ozdoby zrobiłam rozetki z tej samej masy, z której był tynk i ułożyłam
MamaOskarkanasze ciasto i dekorujemy je również z zewnątrz. Dodatkowo możemy przyozdobić nasz biszkopt owocami, posypkami itp. Gotowe! Notatki Jeżeli chcecie, aby Wasz tort nabrał dodatkowego, owocowego smaku możecie dodać do kremu trochę świeżych owoców. Ja postawiłam na truskawki, które najpierw rozdrobniłam widelcem, a następnie dodałam je do kremu. 4.29 http://mostekwkuchni.pl/niezawodny-biszkopt/ Artykuł Niezawodny biszkopt pochodzi z serwisu Mostek
Mostek w kuchnilubi bezy? Wszak truskawki i beza to idealne połączenie. To ciasto z truskawkami musi być pyszne! Polecam również przepisy na: Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Tort z truskawkami na kakaowym biszkopcie z kremem Drożdżowe bułeczki z truskawkami (migdałowo-cynamonowe) Ciasto z truskawkami jest słodkie, pyszne i nie wiadomo kiedy znika Przygotowywałam ciasto podobnie jak ciasto na Tartaletki z musem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPrzepis na wiosenne ciasto szpinakowe z truskawkami , przełożone delikatnym kremem śmietankowym i galaretką z prawdziwych truskawek. Ciasto jest łatwe w wykonaniu, pięknie i wiosennie
RITA food channelSkładniki: - puszka brzoskwiń - 0,7 kg truskawek Biszkopt ( stąd! ): - 130 g cukru brązowego - 180 g mąki tortowej - 6 jajek - 1 łyżeczka proszku do pieczania - 0,5
Corner With Recipescytryny szczypta soli Dodatkowo: 250 g śmietanki 36% (mocno schłodzonej) owoce na wierzch do dekoracji, u mnie truskawki i borówki, świetnie będą pasowały także porzeczki, jeżyny, maliny, czereśnie, wiśnie, jagody, przekrojone na pół figi, w półksiężyce lub plasterki kiwi, agrest dodatkowo można tort oprószyć cukrem pudrem lub tartą na większych oczkach gorzką czekoladą, dodać listki świeżej mięty lub melisy Szklanka
Zasmakuj KuchniPyszny torcik z bitą śmietaną i truskawkami, przygotowałam go w małej formie od firmy PapilArt . Letnią porą najlepiej smakują ciasta z sezonowymi owocami. Składniki: Biszkopt
Bajeczna Kuchniaminut, aby napęczniała. Następnie rozpuszczamy żelatynę na małym ogniu ( nie zagotowujemy, bo straci swoje właściwości! ). Dodajemy rozpuszczoną żelatynę do zmiksowanych truskawek - chwilę miksujemy, aby dobrze połączyć składniki. Następnie do truskawek dodajemy porcjami bitą śmietanę, delikatnie mieszamy za pomocą łyżki lub trzepaczki. Gotową masę odkładamy na chwilę do lodówki, aby lekko stężała. Żelka z owoców leśnych: Zamrożone owoce leśne przekładamy(...)górnym blatem. Odstawiamy na chwilę do lodówki, aby masa stężała. Smarujemy wierzch i boki tortu bitą śmietaną (opcjonalnie). A na koniec delikatnie oblewamy torcik żelką z owoców leśnych, by spłynęła po jego bokach. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy udekorowany według własnego gustu, najlepiej truskawkami, malinami, jeżynami i startą skórką z cytryny. Słodkiego
W kuchni Katieminut, aby napęczniała. Następnie rozpuszczamy żelatynę na małym ogniu ( nie zagotowujemy, bo straci swoje właściwości! ). Dodajemy rozpuszczoną żelatynę do zmiksowanych truskawek - chwilę miksujemy, aby dobrze połączyć składniki. Następnie do truskawek dodajemy porcjami bitą śmietanę, delikatnie mieszamy za pomocą łyżki lub trzepaczki. Gotową masę odkładamy na chwilę do lodówki, aby lekko stężała. Żelka z owoców leśnych: Zamrożone owoce leśne przekładamy(...)górnym blatem. Odstawiamy na chwilę do lodówki, aby masa stężała. Smarujemy wierzch i boki tortu bitą śmietaną (opcjonalnie). A na koniec delikatnie oblewamy torcik żelką z owoców leśnych, by spłynęła po jego bokach. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy udekorowany według własnego gustu, najlepiej truskawkami, malinami, jeżynami i startą skórką z cytryny. Słodkiego
W kuchni Katieprzypadku użycia samej śmietanki kokosowej 22% - tort można nasączyć czymś innym np. wodą z syropem truskawkowym i likierem kokosowym. Ponadto: Słoik dżemu truskawkowego świeże truskawki, do dekoracji wiórki kokosowe do obsypania wierzchu i boków tortu ok 700 ml słodkiej śmietany kremówki 30% (jeżeli robimy z niej dekoracje na torcie - co ja uczyniłam) lub ok 400 ml jeżeli tort będzie tylko(...)łyżeczek rozpuszczonej i wystudzonej żelatyny Wierzch i boki wysmarować obsypać wiórkami kokosowymi. Lub za pomocą szprycy, bądź rękawa cukierniczego udekorować. Schłodzić przez kilka godzin. Przed podaniem ozdobić świeżymi truskawkami wedle uznania. Tort przechowujemy w lodówce. *polecam własnoręczne wykonanie mleka kokosowego. Jest o niebo lepsze. Nie czuć chemią, jest naturalnie słodkie i delikatne. No i dużo tańsze
Malinowe Pocałunki