Babeczki kokosowe z malinowym kremem gościły na urodzinach mojej chrześnicy. Od tamtego czasu przepis na babeczki uległ małej zmianie, ponieważ lubię trochę modyfikować przepisy. Dzięki temu
Słodki Pomysłtych osób, które uwielbiają tego rodzaju kanapki. Syte, pyszne i kolorowe. Torcik jest przygotowany z chleba tostowego z dodatkiem pasty tuńczykowej, jajecznej i rzodkiewkowej, która nadaje ostrzejszej nuty. Całość tortu kanapkowego uwieńcza szczypiorek, pomidor i świeży ogórek. Składniki: 6 kromek chleba tostowego 1 WARSTWA 2 sztuki jajek ugotowanych na twardo 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Princess 1 op. serka(...)pęczka szczypiorku 3 WARSTWA 150 g serka wiejskiego pół pęczka rzodkiewek 1 łyżka kwaśnej śmietany pół pęczka szczypiorku sól pieprz DODATKOWO ogórek świeży pomidorki koktajlowe szczypiorek Przygotowujemy kremy do tortu 1 WARSTWA: Tuńczyka Princess odsączamy z sosu. Jajka kroimy w kostkę. Serek mieszamy z jogurtem i musztardą. Dodajemy jajka oraz tuńczyka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. 2 WARSTWA: Jogurt
Kuchnia w oparachbarwniku i dodaję do zimnej śmietany chwilę przed ubiciem. Z przepisu poniżej przygotujecie sporą porcję kremu, który wystarczy Wam na przełożenie 4 blatów biszkoptu plus obłożenie tortu masą dookoła. Zazwyczaj moje biszkopty mają 23 cm średnicy. Zobacz inne przepisy w dziale TORTY Koniecznie wypróbuj przepis na biszkopt Krem śmietanowy z białą czekoladą Drukuj Składniki 1 l śmietanki(...)dodajemy śmietanfixy. Dalej miksujemy, aż nasza masa stanie się gęsta. Uważaj, zbyt długie ubijanie śmietanki spowoduje zwarzenie się masy i powstanie nam masło. Artykuł KREM ŚMIETANOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ / tort pochodzi z serwisu Rusty fork
Rusty ForkCiasto z mąką ryżową to najpyszniejsze ciasto ucierane jakie kiedykolwiek jadłam! Nieskromnie przyznam, że jest lepsze od Babki z szampanem, którą do
Słodki Pomysłmasz już pomysłu na obiad. W lodówce resztki warzyw i jajka. Gdy na widok mięsa twoje kubki smakowe nie wariują. Proszę bardzo – oto tort ziemniaczany Składniki: 7 dużych ziemniaków 100 g białej części pora 80 g zielonej cukinii 60 g bakłażana 40 g czerwonej papryki 3 pieczarki 3 jajka 3 łyżki oleju łyżeczka masła posiekany szczypiorek Wykonanie: Ziemniaki ugotować(...)posypać wierzch posiekanym szczypiorkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 190 stop. C (grzanie góra/dół) i zapiekać ok. 60 minut. I mamy obiad. Z deserem – w końcu to tort
gutfutTort jest dość słodki :) już same bezy są słodkie a dochodzi masło orzechowe i powidła śliwkowe :) szczerze mówiąc to mój osobisty przepis i wydaje mi się ,że połączenie tych smaków to istna rozkosz dla podniebienia uzależnionych od słodkości :) Składniki : krążki bezowe 26 cm - 6 białek z jajek typu L - cukier dwukrotność ilości białek - jeśli białek jest(...)blat smarujemy masą śliwkowo-orzechową , wykładamy część śmietany, przykrywamy drugim krążkiem, smarujemy znów masą śliwkowo-orzechową i wykładamy kolejną porcję śmietany , kładziemy trzeci krążek delikatnie dociskając i smarujemy wierzch tortu śmietaną a na wierzch dekorujemy prażonymi orzechami lub płynna polewą kajmakową . Odstawiamy do lodówki na kilka godzin i Smacznego :) Tort najlepiej zjeść w ciągu
Wypieki RenePiec przez 45 min w temp. 170 st. do suchego patyczka. Ostudzić. Nożykiem odciąć boki ciasta od formy, wyjąć odwrócić do góry nogami, przekroić na 3-4 blaty (jak tort). Wierzch ciasta będzie teraz spodem, jeżeli wyszedł nierówny trzeba troszkę wyrównać nożykiem. Przygotować drugie ciasto, ciemne. Składniki na ciemne ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej (u mnie(...)Piec przez 45 min w temp. 170 st. do suchego patyczka. Ostudzić. Nożykiem odciąć boki ciasta od formy, wyjąć odwrócić do góry nogami, przekroić na 3-4 blaty (jak tort). Wierzch ciasta będzie teraz spodem, jeżeli wyszedł nierówny trzeba troszkę wyrównać nożykiem. Przygotować krem (najlepiej dzień wcześniej): 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki
moj przepis namój pierwszy w życiu blog, postaram się was czymś zainteresować i pokazać wiele różnych ciekawostek :) Osobiście sama na co dzień zajmuje się Artystycznym Zdobnictwem i Wykonywaniem Tortów, moja pasja tak naprawdę zrodziła się z dnia na dzień, co dziwne bo rzadko takie rzeczy miały miejsce w moim życiu, wszystko zawsze było poukładane, przemyślane i żyło w harmonii(...)się mówi "życie lubi płatać nam figle". Ja osobiście pokochałam tego swojego "figla" i zaczęłam drążyć temat oraz umiejętności... Jak zwykle były to małe i najprostsze potrawy, ciasta, torty itp... Pamiętam już jako mała sześcioletnia dziewczynka stwierdziłam, że muszę zrobić coś sama, no i oczywiście jak dla takiej małej istoty, wiecznie będącej samej w domu było to niczym wyzwanie
Zainspiruj się kuchniąSERNIK Z BEZĄ Przepyszny kremowy sernik o smaku waniliowym, z pięknie wyrośnięta bezą, smak wzbogacają pistacje oblane czekoladą.... ;-) http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/sernik-z-beza-i-pistacja-najsmaczniejszy.html 2. CZEKOLADOWY TORT Z BRZOSKWINIAMI Tort bardzo łatwy w wykonaniu, bardzo efektownie wyglądający. Polecam szczególnie tym, którzy lubią smak czekolady ale nie mają zbyt dużo czasu na pieczenie w kuchni. http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/czekoladowy-tort-z-brzoskwiniami.html 3. KARMEL BROWNIE TOWER Bardzo słodkie(...)smykwkuchni.blogspot.com/2013/12/rolada-biszkoptowa-o-smaku-orzechowym.html 6. ROLADA CZEKOLADOWA Przepyszna, puszysta rolada, oblana czekoladą posypana kakao, o delikatnym nadzieniu z masy jeżynowej. Proste ciasto a jakże wyjątkowe http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/12/rolada-czekoladowa-z-galaretka-jezynowa.html 7. TORT CZEKOLADOWYNiepowtarzalny smak czekolady i odświeżającej mięty! http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/12/ciasto-tort-czekoladowy-z-kremem.html9. TORT PINACOLADADla wielbicieli kokosu i ananasa ;-) http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/tort-pinacolada-z-beza-kokosowa.html Zapraszam
SMYKWKUCHNIPonieważ mieliśmy wiele koncepcji na ciasto z pomarańczami , jego wygląd i skład powstawał stopniowo podczas “burz mózgów” – jak nazywamy wymianę naszych pomysłów na konkretne danie. Ostatecznie tort składa się z lekkiego biszkoptu nasączonego pomarańczówką, kremu pomarańczowego oraz marmolady pomarańczowej – potrójna pomarańczowa przyjemność. Składniki na torcik pomarańczowy Biszkopt: 6 jajek w rozmiarze L 3 / 4 szklanki drobnego(...)cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 1 / 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli Krem pomarańczowy do tortu: 4 pomarańcze 3 łyżki mąki pszennej 3 / 4 szklanki cukru 1 jajko 500 ml dobrze schłodzonej kremówki 15 g żelatyny Pomarańczowa marmolada: 5 pomarańczy 400 g cukru 1 / 2 szklanki wody Dodatkowo: 100 ml pomarańczówki (adsbygoogle
niecodziennikparyLekki tort z bitą śmietaną przede wszystkim nie jest bardzo słodki. Dzięki czerwonym porzeczkom jest trochę kwaskowy w smaku. Taki tort jest bardzo prosty w przygotowaniu. Wystarczy upiec biszkopt, nasączyć go ponczem, a potem przełożyć ubitą śmietaną kremówką. Na koniec pozostaje dekoracja tortu, a to jest zawsze najprzyjemniejszy etap. Czerwone porzeczki, jeżyny i drobne owoce winorośli ułożone w formie pierścienia
Przepisy Kulinarnewarto czasem poszperać w starych gazetach przekonałam się ostatnio. Będąc u Mamy wzięłam sobie kilka egzemplarzy poradnika domowego sprzed 2000 roku. W jednej z nich był przepis na tort ptysiowy. Niby nic, ale jakoś sama nawet na to nie wpadłam, by z ciasta zaparzanego zrobić blaty do przełożenia.Troszkę zmodyfikowałam krem, dodatki i stworzyłam swój własny ;) Lekki, smaczny(...)strumieniem białą czekoladę. Krem dzielimy na 3 części, 2 większe, do której dodajemy odsączone i drobno pokrojone brzoskwinie i jedną mniejszą. Dwie większe dzielimy na pół i przekładamy blaty tortu. Wierzch tortu dekorujemy np. pozostałym kremem i pistacjami
Kuchnia w czekoladzieTort zrobiony na szybko, bo koleżanka potrzebowała by ją poratować i zrobić dla syna. Mam nadzieję że smakował, bo prezentuje się ślicznie. Idealny nie tylko dla dzieci. Składniki : * biszkopt z tego przepisu * 900ml śmietany kremówki * łyżka cukru pudru * słoiczek dżemu wiśniowego * pół szklanki wrzątku * sok z połowy cytryny * barwniki spożywcze * kolorowe cukierki do dekoracji(...)podłużne biszkopty do obłożenia tortu Przygotowanie : Biszkopt przekroić na 3 blaty. Wrzątek wymieszać z sokiem z cytryny. Nasączyć biszkopty. Przełożyć dżemem i kremem z ubitej kremówki z cukrem pudrem. Resztę kremu podzielić na dwie części, każdą wymieszać z barwnikiem. Ozdobić tort cukierkami i obłożyć biszkoptami. Przewiązać wstążeczkami
Magiczne Życie MartyPiękne i smakowicie wyglądające torty tylko w witrynach cukierni? Z... Artykuł 30 LISTOPADA-TORTY ANGIELSKIE-WARSZAWA pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINE