mojprzepisna.pl | Kostka Cappuccino Ciasteczko, jakie upiekłam na imprezkę rodzinną. Ciasto nieprzesłodzone, szybkie w przygotowaniu, bezproblemowe, smaczne, idealne dla fanów kawowych wypieków. Rodzinie bardzo smakowało. Inspiracja Moje
moj przepis naWiosna, wiosna, a już właściwie lato się zrobiło ;) Po jakiejś krótkiej przerwie wracam do Lawendowej Kuchni z pomocnikami :) A właściwie manewrując pomiędzy traktorami i ciężarówkami mogę
Lawendowe NieboQuiche z cukinią, porem i papryką Quiche (pl. kisz), czyli wytrawna, tarta z masą jajeczno-śmietanową. To z pewnością świetny pomysł na lekki obiad lub na kolację. Quiche można przyrządzić zarówno w wersji wegetariańskiej jak i mięsnej. Do tego można jeść go na ciepło jak i na zimno. Ja zawsze komponuje do niej rybę i pyszną, letnią sałatkę(...)kilka pokrojonych listków bazylii. Masę wlewamy powoli na warzywa. Całość posypujemy tartym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190°C i pieczemy ok. 40 minut. Tartę kroimy tak jak tort. Smacznego
Calzonella.comtortu bezowego. I udało się. Dziś, z okazji imienin mojej mamy, mogłam go zaserwować dla gości. Jeśli lubicie połączenie bezy z chrupkimi orzechami i karmelem oraz z daktylami, ten tort jest dla was. Przygotowuje się go naprawdę łatwo, ale nie można tego zrobić w ostatniej chwili. Beza nie tylko musi być dobrze wysuszona, trzeba zostawić ją do ostygnięcia na całą(...)masą kajamkową na gładką masę (można to zrobić mikserem lub rózgą). 8. Śmietanę kremówkę i cukier puder umieścić w misie miksera i ubić na sztywno. Mascarpone połączyć z masą śmietanową, delikatnie mieszając szpatułką. 9. Dodać posiekane daktyle i orzechy, delikatnie wymieszać. 10. Na paterze ułożyć jeden z blatów bezowych. Przełożyć przygotowanym kremem i przykryć drugim blatem bezowym. Oprószyć cukrem pudrem
W mojej kuchniWłaściwie nazwy sernik powinnam użyć w cudzysłowie ponieważ prezentowane powyżej ciasto nie zawiera ani grama sera! Głównym składnikiem jest tutaj kwaśna, gęsta śmietana i to ona
Słodki Blogpół, by w jednej części znalazła się czekoladowa pokusa. Po upieczeniu i wystudzeniu pozostaje tylko ubicie śmietanki z czekoladą i to w zasadzie koniec. Mój serniczek był urodzinowym tortem, upieczonym w ostatniej chwili, w zastępstwie ciasta adwokatowego. Nie zaopatrzyłam się w ten żółtkowy likier, natomiast nutellę w swej szufladzie posiadam zawsze. Zawsze. I gwarantuję, sernik smakuje(...)Opadnie troszkę - ale pozostanie równy. Po wystudzeniu nasze łaciate ciasto wkładamy do lodówki, na kilka godzin, lub na całą noc. Godzinkę lub dwie przed podaniem, przygotowujemy warstwę śmietanową. Obie czekolady ropuszczamy w jednej miseczce w mikrofalówce, lub kapieli wodnej. Studzimy. Kremówkę ubijamy na gęsty krem z opakowaniem śmietan -fiksu. Dodajemy rozpuszczone czekolady i miksujemy do połączenia. Gęstą
Kronika PiekarnikaCzas czytania: 3 min Kostka biszkoptowa z pianką jeżynową Kolejna propozycja na wykorzystanie niezawodnego biszkoptu idealnego . Tym razem będzie to kostka biszkoptowa z pianką jeżynową i
SprawdzonaKuchnia.plDzisiaj Dzień Ojca , więc dla Tatusia w imieniu dzieci przygotowałam pyszny torcik z pianką śmietanowo truskawkową :) Zapraszam :) Składniki na biszkopt : 5
Sama słodycz i szczypta chiliPrzepyszny torcik na biszkoptowym czekoladowym spodzie ,z galaretką truskawkową i bitą śmietaną z dodatkiem białej czekolady i mascarpone. Przepis na biszkopt kakaowy podejrzałam u waniliaikardamon.blogspot .
Przepisy mojej mamyNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieRewelacyjny biszkopt z suszonymi jabłkami, musem gruszkowym i pyszną waniliową śmietanką. Dekoracja to suszone gruszki naturalnie barwione pestką awokado. Ciasto biszkoptowe : mąka pszenna
Smaczne mojePrzymierzałam się do tego ciasta od dłuższego czasu, głównie ze względu na jego piękny zielony kolor. Przepisów jest mnóstwo, więc postanowiłam stworzyć taki najbardziej pasujący do
Gotowanie i blogowanieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Humanistka w kuchniTorcik jabłkowy na lekkim czekoladowym biszkopcie do doskonałe ciasto na lato. Słodki biszkopt z odrobiną kwaśnej nuty zielonych papierówek zatopionych w musie jabłkowym, zwieńczony pachnącą cynamonem
Bon appetit mon amieserka mascarpone i śmietanki kremówki z dodatkiem mielonych orzechów włoskich oraz pokruszonej Princessy orzechowej - ta masa jest genialna! Całość zwieńcza bita śmietana kremówka oraz wiórki czekoladowe. Wszystkie składniki tortu komponują się idealnie, dzięki temu smakuje on znakomicie i nie jest przesłodzony. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki octu 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)lekko tężejącą masę jabłkową, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki na około 30 min. Po tym czasie, masę orzechową wykładamy na stężałą masę jabłkową. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Gotową masę śmietanową wykładamy na drugi blat biszkoptowy i równomiernie rozsmarowujemy. Wierzch posypujemy wiórkami z czekolady. Wkładamy do lodówki. Przechowujemy w lodówce
Kuchnia MagdaLeny