tort kremowy - 490 przepisów (strona:13/33)

Sernik z gruszkami pod kokosową pierzynką 139

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Przepis autorski (mój). Pyszne połączenie sera, gruszek i chrupiącego, kokosowego wierzchu. Ponadto sernik jest kremowy i bardzo delikatny.  

Di gotuje
Tosty z gorgonzola i gruszką 167

Uwielbiam pleśniowe sery wszelakiej maści. Tosty z gorgonzola i gruszką robię często na niedzielne śniadanie. Kremowa gorgonzola świetnie pasuje do słodkiej gruszki. Wybór chleba również ma

codojedzenia
Rewelacyjny tort brzoskwiniowy z bitą smietaną i mascarpone. 466

zabraknie.  Bynajmniej, kiedy ma się sporą rodzinę.  Tort jest zawsze elementem dodającym  szyku i finezji  każdemu przyjęciu.  Dekoracja jest niby prosta, bez kolorowych akcentów. Stonowana, szykowna i jak dla mnie majestatyczna.  Motyle czekoladowe dodają lekkości.  W smaku bardzo delikatny, nie słodki,  kremowy.... z nutką brzoskwiniową.  To była wersja bardziej dla dzieci(...)Pokrywamy go masą śmietankową. Kładziemy kolejny krążek biszkoptu, nasączamy go i wykładamy masę śmietankową, kolejny biszkopt nasączamy kładziemy mus i śmietanę. I postępujemy tak do wyczerpania składników. Kiedy nasz tort jest złożony wstawiamy go do lodówki na ok godzinę.Następnie ubijamy pozostała cześć śmietany w sposób opisany powyżej.  Do wykonania dekoracji użyłam tylki Wilton M1. Czyli napełniłam woreczek masą

Malinowe Pocałunki
Mus z łososia wędzonego 268

coś jeszcze bardziej wyszukanego to możecie się skusić na Tort ptysiowy łososiowo-szpinakowo-chrzanowy czy może nasze Ptysie z łososiowym musem. Na cokolwiek się zdecydujecie to na pewno się Wam to pysznie uda :)!Mus z łososia wędzonegoSkładniki:200-300 g łososia wędzonego200 g serka kremowego (do wyboru: serek Philadelphia, serek Ulubiony z Wielunia, Turek Świeży Naturalny, serek kremowy Piątnicy, serek

UgotujmyTo.pl
Tort mandarynkowy 207

Zachowujemy część kremu do posmarowania i dekoracji wierzchu, odłożoną 1/4 częścią mandarynek ozdabiamy wierzch tortu :) Krem jaki mi pozostał wykorzystałam do napełnienia kruchych babeczek, a jeśli takich nie mamy to możemy zrobić z niego oddzielny deser, który udekorujemy najlepiej świeżymi owocami. Składników na masę kremową jest dość sporo, a jesli nie chcemy, by ich nam pozostało zróbmy krem z połowy

Proste Potrawy
KREM Z KALAREPY. 242

Bez zbędnych wstępów. KREM Z KALAREPY. /własny;/ 3-4 porcje 4 duże kalarepy 600ml bulionu warzywnego 1 cebula łyżka masła 150g serka kremowego (u mnie

W kuchni Karmel-itki
Czekoladowe cupcakes-przepis 347

szaleć to szaleć! Miały być czekoladowe babeczki , a w końcu wyszły czekoladowe cupcakes. Pyszne, kremowe,a w środku mięciutkie jak puch babeczki. Krem do cupcakes jest bajecznie prosty. Masło, czekolada, kakao i cukier puder. Można go wykorzystać nie tylko do cupcakes ale również do przełożenia tortu. Czekoladowe cupcakes Składniki: 6-8 sztuk 100 g gorzkiej czekolady, u mnie 70 % kakao

codojedzenia
Tort latte-macchiato z jogurtem 255

Pyszny torcik, tak tak pyszny! Delikatność jogurtu, posmak kawy... to co lubię najbardziej:) No i to słowo w nazwie... tort.  Ciasto: 2 łyżki bułki tartej; 125g masła; 80g cukru pudru; 4 łyżeczki cukru waniliowego; szczypta soli; 2 jajka; 100g mąki pszennej; 50g mąki ziemniaczanej; 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia;    Biały krem: 750g jogurtu naturalnego; 90g cukru(...)łyżeczkami cukru waniliowego i szczyptą soli na kremową masę. Ucierając dodajemy po jednym całym jajku. Następnie przesiewamy do masy obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie miksujemy. Ciasto wylewamy do przygotowanej formy, delikatnie równamy i pieczemy 30 minut. Upieczone ciasto wystudzić. Następnie ciasto wykładamy na paterę i i spinamy obręczą do tortów. Biały krem: Jogurt łączymy z cukrem

In my kitchen
Tort śmietanowy z truskawkami na cytrynowym biszkopcie. 231

Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! Wykonanie Tortu: BISZKOPT CYTRYNOWY : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z dwiema łyżkami cukru na bardzo gęstą pianę. W oddzielnym naczyniu ubijamy żółtka z pozostałym cukrem aż do powstania żółtej kremowej konsystencji .Do masy powstałej z ubitych żółtek dodajemy przesianą mąkę (pszenną, ziemniaczaną(...)kremem, na który układamy pokrojone truskawki- przykrywamy kolejnym blatem i lekko dociskamy. Podobnie drugi blat: nasączamy, nakładamy krem, truskawki- przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Wierzch oraz boki naszego tortu smarujemy kremem, wygłądzamy i… DEKORUJEMY : Boki tortu obkładamy płatkami migdałowymi. Na wierzchu układamy truskawki, a z kremu- za pomocą rękawa do zdobienia tortów robimy ramkę. Gotowy tort wkładamy przynajmniej

Domowe Torty
Tort z masą kajmakową i bitą śmietaną 882

Długo szukałam tortu na urodziny mojej mamy i znalazłam ten, który wydawał mi się idealny. I się nie myliłam, wyszedł pyszny, chociaż następnym razem do masy kajmakowej dodam dodatkowo przy ubijaniu śnieżkę, żeby ta warstwa wyszła kremowa, a nie taka zbita :) PS. Czekam z niecierpliwością na dzień, kiedy uda mi się przekroić idealnie biszkopt ! Z przekrojeniem na pół(...)smarujemy masą kajmakową, która nam została (na górze ma być grubsza warstwa, a na bokach tylko tyle aby orzechy nam się dobrze przykleiły) boki obsypujemy posiekanymi drobno orzechamiOdstawiamy tort najlepiej na całą noc.Smacznego

charlotte gotuje
Sernik na zimno z masą krówkową 193

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Jak w kilku słowach opisać ten sernik? W sumie mogę w dwóch... Megaaa pyszny! Jest delikatny, kremowy i

Di gotuje
Tort tęczowy 232

naszych pociech zrobi na pewno furorę przy stole. Dzieci zapamiętają tort na długo. Mimo skomplikowanego wyglądu, nie jest on trudny w przygotowaniu, najwięcej czasu zajmie nam pieczenie blatów. Smak tortu nie jest specjalnie porażający, co nie oznacza, że nie jest smaczny. Serdecznie polecam. Składniki: ciasto: 360 g masła 6 jajek 210 g cukru 300 g mąki pszennej 120 g mąki(...)zimną śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach, aż powstanie gęsta, kremowa masa. Dopiero wtedy dodajemy cukier puder i mieszamy. Na paterze układamy kolejno blaty: fioletowy, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy, czerwony i przekładamy je kremem. Na każdy placek dałam po mniej więcej 3 łyżki kremu, pozostałą częścią kremu obłożyłam tort. Do dekoracji użyłam pociętych kolorowych żelek. Smacznego!!! *barwniki spożywcze można użyć

na moim stole...
Tort Snickers 249

Pamietajcie, że nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! Wykonanie Tortu: BISZKOPT ORZECHOWY : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z dwiema łyżkami cukru na bardzo gęstą pianę. W oddzielnym naczyniu ubijamy żółtka z pozostałym cukrem aż do powstania żółtej kremowej konsystencji .Do masy powstałej z ubitych żółtek dodajemy przesianą mąkę (pszenną, ziemniaczaną(...)nakładamy krem budyniowy- przykrywamy kolejnym blatem i lekko dociskamy. Podobnie drugi blat: nasączamy, nakładamy masę krówkową, krem budyniowy i przykrywamy ostatnim blatem, który również nasączamy. Wierzch oraz boki naszego tortu smarujemy kremem budyniowym, wszystko ładnie wygładzamy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE : Do śmietany kremówki dodajemy cukier puder i ubijamy . Odstawiamy do lodówki. Trzy batoniki kroimi wzdłóż

Domowe Torty
Tort czekoladowy z masą cappuccino i z owocami 195

Uwielbiam tort z masą cappuccino :) jest idealny na każdą wyjątkową okazje! Składniki 4 jajka 15 dag cukru 3 cukry waniliowe 12,5 dag mąki tortowej 1 łyżeczka proszku 5 dag płatków kukurydzianych (dobrej jakości) 10 dag czekolady gorzkiej lub deserowej 25 dag owoców sezonowych 7 łyżeczek żelatyny 1 l śmietany kremówki 4 łyżki kawy cappuccino Tłuszcz i wiórki kokosowe(...)minut. Przygotowanie masy kremowej: Przygotować masę kremową: Owoce opłukać i wysuszyć. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach wrzącej wody i dobrze rozpuścić. Kawę zalać 6 łyżkami wrzącej wody, a śmietankę ubić z cukrami waniliowymi, po czym wymieszać z kawą, następnie z żelatyną. Wymieszać masę dokładnie, wrzucić połowę owoców i posmarować 1 blat tortu ¾ tej tężejącej masy

Tradycyjna Kuchnia
Tarta z Crème Pâtissière 189

kremowy, mocno waniliowy. Jego konsystencja bardziej przypomina krem karpatkowy niż budyń. Nie zawiera barwników, ani zbędnych dodatków. Aby był jeszcze bardziej aksamitny, zamiast części mleka można dodać śmietanę kremówkę (pół na pół), a gdy chcemy aby był kremem adwokatowy, nic prostszego połowę mleka zastępujemy likierem jajecznym (swoją drogą, krem adwokatowy jest genialny, pamiętam, że kiedyś zrobiłam go do przełożeniu tortu

moj przepis na