tort kremowy - 490 przepisów (strona:14/33)

Sernik mocno kokosowy (pieczony) 167

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój).   Że jest przepyszny - to mało powiedziane!!  Po prostu smakuje obłędnie! Jest niezwykle delikatny

Di gotuje
Tort kokosowy ala Raffaello 409

Pierwszy i drugi biszkoptowy blat wchłonie sok z konfitury! Wykonanie Tortu: BISZKOPT MIGDAŁOWY : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę (pszenną i ziemniaczaną) przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z dwiema łyżkami cukru na bardzo gęstą pianę. W oddzielnym naczyniu ubijamy żółtka z pozostałym cukrem, aż do powstania żółtej kremowej konsystencji. Do masy powstałej z ubitych żółtek dodajemy przesianą mąkę(...)pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki. Wyjętą z lodówki masę czekoladowo-kokosowo- śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu…i gotowe ! PRZEKŁADANIE TORTU: Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat umieszczamy na paterze i wykładamy na niego połowę konfitury. Uwaga: Jeżeli nasza konfitura jest bardzo gęsta (ma mało soku, który ma spełnić

Domowe Torty
Tort czekoladowy z kremem z ricotty i mascarpone (Torta al cioccolato con crema di ricotta e mascarpone) 213

mój tortTort jest przygotowany z ciasta czekoladowego, które jest delikatne w smaku i wilgotne, pachnie czekolad ą , nie jest suche, nie wymaga nasączania ponczem. Krem to miks s erka mascarpone, ricotty i cukru pudru.  Krem nie jest za ciężki, ale delikatny i bardzo kremowy.  Do dekoracji wykorzystałam(...)cukrem pudrem na gładką masę. Mascarpone i ricotta powinny być zimne, dopiero co wyjęte z lodówki. Krem odstawiamy na 30 minut do lodówki. Tort Przestudzone ciasto przekrawamy na 3 blaty . Każdy blat smarujemy kremem i kładziemy jeden na drugi. Wierzch tortu dekorujemy kremem i truskawkami. Smacznego

La grande e la piccola cuoca
Torcik truskawkowa chmurka 196

wilgotny ale nie mokry! DO OZDOBY: 350 g. truskawek Wykonanie Tortu: BISZKOPT : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę (pszenną oraz ziemniaczaną) przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Dodajemy do białek szczyptę soli i ubijamy na bardzo gęstą pianę. W oddzielnym naczyniu ucieramy żółtka z cukrem, aż do powstania żółtej kremowej konsystencji. Do masy powstałej z ubitych żółtek dodajemy przesianą mąkę(...)ładnym kształcie i średniej wielkości)- wykorzystamy ją później jako środek truskawkowej dekoracji. Pozostałe truskawki kroimy wzdłuż. Do dekorowania góry użyjemy pokrojonych środków- natomiast boki posłużą nam do ozdobienia podstawy tortu. Zaczynamy od największych kawałków, a kończymy na najmniejszych. Układamy z kawałków truskawek ramkę po zewnętrznej stronie góry tortu. Następnie układamy kolejną ramkę, lekko nachodzącą na poprzednią. Powtarzamy schemat, aż cała

Domowe Torty
Tort ptysiowy łososiowo-szpinakowo-chrzanowy 160

też dodać więcej łososia jeśli chcemy, żeby była ona bardziej łososiowa ;)! Wytrawny tort ptysiowy łososiowo-szpinakowo-chrzanowy na pewno będzie pięknie prezentował się na najbardziej wykwintnym przyjęciu…. Zapraszam :)!Tort ptysiowy łososiowo-szpinakowo-chrzanowySkładniki:Ciasto (forma o śr. 20 cm):1 szklanka mąki1 szklanka mleka100 g margaryny Palmyszczypta soli3 jajkaZagotować posolone mleko z Palmą. Odstawić i mieszając dodać mąkę. Wstawić(...)minuty na małym ogniu. Dodać szpinak i dusić 2-3 minuty aż szpinak zwiotczeje. Doprawić solą i pieprzem. Dobrze odcisnąć. Ostudzony szpinak zmiksować z mascarpone i serkiem kremowym dodając sok z cytryny. Warstwa chrzanowa:200 g serka kremowego (o temp. pokojowej)mały słoiczek chrzanuSerek wymieszać dodając chrzan w ilości zależnej od upodobań.Warstwa łososiowa:200 g wędzonego łososiaskóra otarta

UgotujmyTo.pl
Dzień tarty uważam za otwarty 135

Dziś ciąg dalszy przepisów na tarty... Przepis na ciasto na tartę jest już na moim blogu...dziś wariacje na temat wypełniania tart.. tarta z truskawkami

Humanistka w kuchni
Sernik chałwowy 145

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Przepis autorski (mój). Sernik smakuje... naprawdę obłędnie. A dla miłośników chałwy będzie istną rozkoszą dla podniebienia. Jest

Di gotuje
Sernik na zimno z nutą pistacji, orzechów nerkowca i białej czekolady 195

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com       Przepis autorski (mój).  Przepyszny sernik, którego smaku nie da się opisać. Cudowny - to słabe określenie

Di gotuje
Warstwowy torcik ala Szarlotka 289

masła 8 łyżek cukru 2 łyżki kakao łyzka wody Wykonanie Tortu: BISZKOPT : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę (pszenną oraz ziemniaczaną) przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Dodajemy do białek szczyptę soli i ubijamy na bardzo gęstą pianę. W oddzielnym naczyniu ucieramy żółtka z cukrem, aż do powstania żółtej kremowej konsystencji. Do masy powstałej z ubitych żółtek dodajemy przesianą mąkę(...)warstwy utworzą zwartą całość. Za pomocą noża- oddzielamy delikatnie boki i podstawę ciasta od tortownicy i wykładamy torcik na paterę. Śmietanę ubijamy. Bitą śmietanę umieszczamy w rękawie do zdobienia tortów, z końcówką typu zamknięta gwiazda. Robimy śmietanowe zdobienia- jedno, obok drugiego u podstawy tortu. Śmietanowe zdobienia robimy również na górze tortu- tym razem zachowując pewną odległość między zdobieniami

Domowe Torty
Masa orzechowa do... rogalików, bułeczek... 220

cukru pudru 2 łyżki miodu ½ łyżeczki mielonego cynamonu 2 łyżki gęstej kremowej śmietany otarta skórka z jednej cytryny Wykonanie: Orzechy zmieliłam w blenderze. Do miski wsypałam wszystkie składniki i wymieszałam. I to wszystko. To jest najłatwiejsza w wykonaniu masa do deserów. Przyda się do ciastek, bułeczek, tortów... Polecam, bo jest smaczna i zawsze się udaje. Uda się każdemu. Życzę SMACZNEGO

Kuchnia u Krysi
Tort kawowo-bezowy. Bez glutenu, bez pieczenia 159

odrobinę się zagrzeje, nie ma z krojeniem najmniejszego problemu.   Do tego ‘tortu’ nie nadają się wegańskie bezy ani żaden inny zamiennik tłuszczu. Wegańskie bezy rozpuszczą się – za szybko wchłaniają wilgoć. Jeśli nie chcecie używać lub nie macie spirytusu – spróbujcie zamienić go na brandy, likier jajeczny lub kremowy, np. Bailey’s. SKŁADNIKI 350ml mleka 1,5 opakowania budyniu śmietankowego

Karo in the Kitchen
Kolorowe mini babeczki 137

pomocą łyżki, następnie ponownie miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Krem dzielimy na cztery częśći i przekładamy do osobnych naczyń. Do każdego z nich dodajemy inny kolor barwnika spożywczego i ręcznie mieszamy, aż do uzyskania równomiernego koloru kremu. Nakładamy krem na babeczki za pomocą rękawa do zdobienia tortów. I tu najlepiej sprawdzają się rękawy jednorazowego użytku. Dlaczego

Domowe Torty
Muffinki Reniferki 180

łyżki, następnie ponownie wszystko miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy . DEKOROWANIE: Z marcepana lub lukru plastycznego robimy 24 kuleczki podobne wielkością do okrągłych czekoladek, które posłużą nam za nos reniferków. Doczepiamy do nich, lekko dociskając, czekoladowe kropelki. W ten sposób uzyskujemy 12 par oczków ! Za pomocą rękawa do zdobienia tortów (końcówka typu:zamknięta gwiazda)- nakładamy na babeczki krem

Domowe Torty
Tort serduszko z białą czekoladą i malinami 216

nasączony biszkopt powinien być wilgotny ale nie mokry! Wykonanie Tortu: BISZKOPT MALINOWY: Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i budyń przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z dwiema łyżkami cukru na bardzo gęstą pianę. W oddzielnym naczyniu ubijamy żółtka z pozostałym cukrem i olejem aż do powstania żółtej kremowej konsystencji . Do masy powstałej z ubitych żółtek dodajemy przesianą mąkę(...)smarujemy kremem i przykrywamy kolejnym blatem- lekko dociskamy. Środkowy blat: nasączamy- nakładamy krem, przykrywamy ostatnim blatem,który lekko dociskamy. Ostatni blat: nasączamy i smarujemy kremem. Kremem smarujemy również boki tortu- wszystko ładnie wyrównujemy. Tak przygotowany tort jest gotowy do dekoracji. DEKOROWANIE: Ubijamy śmietanę z dwiema łyzkami cukru pudru. Wstawiamy do lodówki. Pół tabliczki białej czekolady ścieramy na terce o dużych

Domowe Torty
Krem/masa z serka waniliowego (z nutą cytryny) 229

bazie serka homogenizowanego, który idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów czy wypełniania babeczek oraz rurek. Sprawdzi się także jako samoistny deser. Ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt. Serek przeważnie łączyłam z bitą śmietaną, lecz w połączeniu z masłem jest bardziej kremowy i moim zdaniem - smaczniejszy. 350g serka homogenizowanego (waniliowego) 100g masła 3 łyżki cukru

Di gotuje