mojprzepisna.pl | Domowy likier Baileys Sprawdzony, przetestowany, przepyszny, do złudzenia przypominający oryginalny liker Baileys. Przepis na niego znalazłam w komentarzach blogu Moje wypieki, komentarz umieszczony został przez
moj przepis namojprzepisna.pl | Domowy likier Baileys Sprawdzony, przetestowany, przepyszny, do złudzenia przypominający oryginalny liker Baileys. Przepis na niego znalazłam w komentarzach blogu Moje wypieki, komentarz umieszczony został przez
moj przepis namojprzepisna.pl | Domowy likier Baileys Sprawdzony, przetestowany, przepyszny, do złudzenia przypominający oryginalny liker Baileys. Przepis na niego znalazłam w komentarzach blogu Moje wypieki, komentarz umieszczony został przez
moj przepis nawaniliowy 100 gram miękkiego masła 80 gram cukru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżki wrzątku 100 gram mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 batonika chałwy waniliowej lub kakaowej Składniki masy śmietanowej: 350 ml śmietany kremówki 30 % 100 gram czekolady gorzkiej lub deserowej 60 gram czekolady biało - kawowej ( zawsze na półce w sklepach Aldi ) 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej(...)stopni, około 30 minut. Ciasto nie wyrasta wysokie, jest miękkie, wilgotne, ale nie gliniaste. Przed wyłączeniem piekarnika sprawdźcie patyczkiem, czy jest gotowe. Wyciągamy i studzimy. Etap czwarty - składamy tort czyli wrzucamy agrest w kawę :) Z wystudzonego ciasta odkrajamy cieniutko, równiutko wierzch. Odkładamy do starcia na tarce. Ciasto wkładamy do formy, tortownicę zapinamy obręczą i smarujemy tężejącą masą agrestową - warstwa
Kronika Piekarnikaswoich urodzin. Wspaniale smakuje, jest niezwykle okazałe, wysokie i każdemu smakuje. Może jest troch czasochłonne, ale na prawdę warto je zrobić. Składa się z dwóch rodzajów biszkopta-jasnego i kakaowego, przełożonego pysznym kremem z dodatkiem kawy cappuccino, całość posypana jest prażonymi na patelni orzechami włoskimi. Ciasto jest jednym z moich ulubionych, na prawdę wspaniałe. Zapraszam Zapraszam też na film(...)dużą blaszkę ok 25x35cm BISZKOPT JASNY -4 jajka -1/3 szkl cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia -3/4 szkl mąki pszennej tortowej BISZKOPT KAKAOWY -6 jajek -3/4 szkl mąki pszennej tortowej -2 łyżki mąki ziemniaczanej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru -2 płaskie łyżki kakao KREM CAPPUCCINO -1200ml mleka
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokułyżeczek cukru 300 ml Whisky masa 200 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 czekolady białe śmietan fix łyżka mleka dodatki 200 g chałwy kakaowej 2 opakowania biszkoptów podłużnych kakao do posypania ok 4 duże łyżki czekoladowe pałeczki mięta wstążka Przygotowanie: Biszkopt: Blachę tortownicy wykładamy papierem pergaminowym i nagrzewamy piekarnik na 180 C dół(...)smarowaniu. Z chałwy odkrajamy 2 rogi do dekoracji a pozostałą cześć kroimy na bardzo cienkie paski i dzielimy na dwie części i zabieramy się za kończeniem tortu :) Biszkopt układamy na tortownicy, nasączamy go ponczem, smarujemy masą i kruszymy chałwą, czynność powtarzamy następnie przykrywamy trzecim biszkoptem. Cały tort smarujemy starannie masą wyrównując go. Na wierzchu przez
Niezły MłynekWuzetka (W-Z) Torcik W-Z Nowoczesna i zdrowsza odsłona tradycyjnego Warszawskiego ciastka – Wegańska Wuzetka, przepyszna, wilgotna, z dużą ilością frużeliny wiśniowej i kremu na bazie śmietanki kokosowej, kakaowe, bezglutenowe spody a’la biszkoptowe bez jajek. Słodzona ksylitolem, na własnej mieszance mąk bezglutenowych. Bardzo kaloryczna, ale wysoko-odżywcza, spokojnie może być alternatywą dla śniadania, daje dużą dawkę energii(...)łyżki śmietanki dodać do agaru, wymieszać, następnie agar dodać do pozostałej śmietanki, delikatnie mieszając, tylko do połączenia się składników. Wykonanie: Na dno tortownicy, z odpinanymi bokami, ułożyć podkład do tortów, następnie ułożyć pierwszy blat, wyłożyć połowę frużeliny. Wyłożyć cały krem, następnie wyłożyć drugi blat, wyłożyć pozostałą frużelinę. Ciasto schłodzić w lodówce przez 5-6 godzin. Po tym czasie zdjąć boki
moj przepis naTen sernik jest tak banalnie prosty a obłędny w smaku. Robi się go błyskawicznie. Do galaretki możemy użyć sezonowych owoców lub całkowicie zmienić jej smak. Dla
VioletoweKucharzenieTaka jesienna propozycja torcików do kawy, które zrobimy bardzo szybko. Z pyszną pigwą i żurawiną czyli jesiennymi owocami. Pigwa ma bardzo fajny smak który nie można
wesoła kuchniapolewa czekoladową, co uczyniło tort jeszcze bardziej czekoladowym (czytaj pyszniejszym) . Polecam!!! Składniki na tort czekoladowo-śmietanowy na tortownicę o średnicy 28 cm BISZKOPT (najlepiej przygotować go dzień przed składaniem tortu): 5 jajek szczypta soli 170 g cukru 100 g mąki 30 g ciemnego kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 16 łyżek kakao lub mleka Nagrzewamy piekarnik(...)miksując), odkładamy mikser zastępując go szpatułką lub łyżką. Suche składniki przesiewamy wprost do piany i delikatnie mieszamy, żeby piana nie opadła. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy, wyrównujemy łyżką. Biszkopt kakaowy ma tendencję do wybrzuszania się, toteż ja rozgarniam ciasto w ten sposób, że środek jest o 1 cm niższy niż brzegi ciasta, a w trakcie pieczenia i tak się wszystko
Rozpustne gotowaniemojprzepisna.pl | Domowy likier Baileys Sprawdzony, przetestowany, przepyszny, do złudzenia przypominający oryginalny liker Baileys. Przepis na niego znalazłam w komentarzach blogu Moje wypieki, komentarz umieszczony został przez
moj przepis naPrzekładane ciasto, które wymaga większego nakładu pracy i czasu, ale jest tego warte. Ciasto zostało "sklecone " z wielu starych przepisów zeszytowych. Na zdjęciu nie widać, ale
Przepisy MikołajaMiałam nadzieję, że uda mi się przyjść do Was z przepisem na ten tort nieco wcześniej, byście mogli pomyśleć nad przygotowaniem go na Dzień Kobiet. Zabrakło mi jednak czasu, bo ... działałam w kuchni przy kolejnym wypieku! Jak wiecie, odmówiłam sobie w poście słodyczy i słonych przekąsek. Trzymam się tego cały czas, ale z racji urodzin Męża, które będą w tygodniu(...)odwykłam od słodyczy, że nawet na ten tort ochoty nie mam! Mam nadzieję, że mi do jutra przejdzie. Tymczasem Wam zostawiam przepis na tort, który przygotowałam na Walentynki. Mocno czekoladowy z warstwą kremu kawowego i śmietankowego z malinami. Efekt zdecydowanie najlepszy, jaki do tej pory "zmieszałam"! Składniki na tort o śr. 20cm Biszkopt (Słodki pomysł): 230g mąki tortowej
Kuchnia w czekoladziewbić dwa żółtka, dodać cukier i rozdrobnione zimne masło. Szybko zagnieść ciasto,owinąć w folię i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. W tym czasie przygotować pomadę. Pomada kakaowa Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę po czym dodawać po jednym jajku cały czas miksując. Dodać kakao oraz śmietanę i miksować. Pomadę wylać na ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym(...)Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem i wyłożyć na zimne ciasto. Posypać startą czekoladą. Schłodzić w lodówce. Źródło przepisu: gazetka Ciasta i torty z kolekcji dobrej kuchni. z moimi małymi zmianami
O kuchni z uczuciemNiedawno raczyłyśmy Was uroczymi pandzimi ciasteczkami. Naszym zdaniem takie urocze maleństwa muszą cieszyć się przynajmniej podwójnym życiem 😉 Dlatego dziś proponujemy tort a właściwie wieżę, której bronią pandki 😤 Tort jest nietypowy, ponieważ nie posiada poziomych warstw a pionowe co dodatkowo dziwi gości. Musimy dodać, że mąka z ciecierzycy nie tylko świetnie nadaje się do ciasteczek zachowując ich kruchość, ale także sprawdza(...)mąki z ciecierzycy -40g skrobi kukurydzianej Czekoladowe nadzienie -340g silken tofu -400ml napoju kokosowego Koko -½ szkl. gorzkiego kakao -dojrzały banan -ksylitol -5 łyżeczek żelatyny Polewa daktylowo-kakaowa -80g suszonych daktyli -3 łyżki gorzkiego kakao -½ szkl. ciepłej wody -1 łyżeczka agaru (lub 2 płaskie łyżeczki żelatyny) + ¼ szkl. wody Dodatkowo -ciasteczka pandy z TEGO przepisu BISZKOPT Białka oddzielić
Candy Pandas