Wyśmienity tort składający się z delikatnych kakaowych blatów, mocno nasączonych likierem, przekładanych kwaskową konfiturą z czarnej porzeczki oraz pysznym kremem maślanym, a wszystko to zwieńczone bitą śmietaną i pokruszonymi ciasteczkami owsianymi. Ciasto jest słodko-kwaśne, a smaki idealnie się równoważą, dzięki czemu nie poprzestaniecie na jednej dokładce. Polecam upiec od razu dwa, bo znika w tempie natychmiastowym :). Skorzystałem(...)przepisu na Porzeczkowiec, pochodzącego z Moich Wypieków i nieco go zmodyfikowałem, celem wykonania tortu, ale równie dobrze można go upiec w dużej prostokątnej blasze. Składniki na kakaowe blaty:3/4 kostki margaryny (18-20 dag)1/2 szklanki wody1 szklanka cukru typu kryształ5 łyżek kakao5 jajek1,5 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki drobnego cukru do wypieku1 łyżeczka proszku
Food Squarejeden z pyszniejszych tortów jakie robiłam i jadłam. To biszkopt kakaowy przełożony masą śmietankową oraz powidłami śliwkowymi. Tort można nasączyć kawą (nawet z dodatkiem jakiegoś alkoholu). U mnie był w wersji dla dzieci, więc nasączyłam go mocnym naparem z herbaty. Jeśli lubicie wilgotne torty, ten z pewnością przypadnie wam do gustu. Składniki: Biszkopt (tortownica o średnicy 24cm): 5 jajek
Kuchnia domowa AniNa dwie porcje: pół litra mleka 4 łyżki otrąb owsianych 2 łyżki otrąb pszennych 2 krople aromatu migdałowego na spirytusie 1 łyżka kakao 1 łyżeczka słodzika
Humanistka w kuchniTort składający się z kilku warstw. Biszkopty kakaowe i bakaliowe przełożyłam budyniową masą brzoskwiniową, a środek wypełniłam musem z brzoskwiń. To ciekawe zestawienie smaków, inspirowane ciastem zwanym „korą orzechową”, świetnie sprawdziło się w formie tortu urodzinowego. Do wypieków użyłam mąki z Młynów Stoisław BISZKOPT KAKAOWY: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej Młyny Stoisław(...)pieczenia na dnie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 *C i piec przez 30 min. Wystudzić w formach i każdy biszkopt przekroić na dwa blaty. Wszystkie blaty biszkoptów kakaowych i bakaliowych nasączyć delikatnie mocnym naparem z herbaty. Mus brzoskwiniowy. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić na około 10 min. Kiedy napęcznieje, rozpuścić na małym ogniu, ale nie wolno jej zagotować
https:KKuchniaMniamCześć Kochani, w dzisiejszym wpisie chcę Wam przedstawić przepis na tort, który zrobiłam dla mojej mamy na urodziny, które obchodzi pod koniec października. Tort jest na prawdę wspaniały, rozpływa się w ustach. Składa się z mięciuteńkiego kakaowego biszkoptu, przełożonego kwaskowym dżemem porzeczkowym i pysznym kremem(...)cappuccino. Całość udekorowana jest słodkimi bezikami. Na prawdę tort ten posmakuje każdemu, nie jest trudny, każdy sobie z nim poradzi. Bardzo polecam, to jeden z pyszniejszych tortów jakie zrobiłam. Tradycyjnie zapraszam na film, (oprócz przygotowania tortu, pokazuję w nim też jak udekorować tort w koszykowy wzór) SKŁADNIKI *tortownica 20cm KAKAOWY BISZKOPT -6 jajek -3/4 szkl mąki pszennej
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuTort peanut butter cake- przepyszny tort, który wymyśliłam w sobotę. Wyszedł mi obłędny, polecam każdemu miłośnikowi: orzechów ziemnych, masła orzechowego czy czekolady. Tort składa się z kakaowego biszkoptu, który nasączyłam espresso i whisky, sam w sobie już jest tak dobry, że można go jeść samodzielnie. Maślany krem z masłem orzechowym i całymi orzeszkami ziemnymi zatopionymi w karmelu. Tort
SMYKWKUCHNIgładkiej masy. Masa śmietankowa: Mocno schłodzoną śmietankę wraz z cukrem pudrem umieszczamy w naczyniu, ubijamy na puszystą masę. Nasączenie : Saszetkę herbaty zaparzamy wrzątkiem. Studzimy. Składanie tortu rozpoczynamy od nasączenia kakaowego biszkoptu herbatą. Na ciasto wykładamy połowę masy kajmakowej. Na krem krówkowy delikatnie kładziemy zapieczone pestki, które ponownie przykrywamy kremem kamrelowym. Całość ściskamy rantem. Wstawiamy na kilka godzin
Słodki ZakątekZnajdziecie tu pyszny przepis (krok po kroku + zdjęcia) na wyjątkowo pyszny Tort Chałwowy! Trzy warstwy kakaowego biszkoptu- przełożonego konfiturą wiśniową, czekoladą i wyjątkowym kremem chałwowym- całość pod pyszną pierzynką z czekolady i wiórków kokosowych, a w elemencie ozdoby wisienki i bita śmietana.Czujecie już ten pyszny smak?! Tort Chałwowy to mój ulubiony tort-i jestem pewna,że […] Artykuł Tort
Domowe Tortyczekoladę i truskawki. Więc taki jest smak tego tortu, truskawkowo kokosowo czekoladowy. Wszystkim bardzo smakował, więc podzielę się z Wami przepisem. Może ktoś się skusi? Jeśli tak to będzie mi bardzo miło;) Jednocześnie zapraszam na trwający konkurs, do wygrania przepiękny serwis od Porcelana Bogucice. Biszkopt kakaowy: 7 jajek szczypta soli ½ szklanki(...)kakaowy wykładam połowę masy śmietankowej. Blat kokosowy smaruję dżemem, nakładam na masę smarowanym. Teraz smaruję wierzch kokosowego i nakładam drugą część masy z truskawkami, nakrywam drugim blatem kakaowym. Teraz dekoruję wierzch tortu. Ubiłam do tego celu śmietankę z masą śmietankową malinową. Można ozdobić ubitą śmietaną z fixem. Boki smaruję masą i obkładam biszkoptami. Obwiązałam wstążką. Tort trzeba schłodzić
Takie tam pichceniePrzepis (krok po kroku + zdjęcia) na wyjątkowo pyszny Tort Chałwowy! Trzy warstwy kakaowego biszkoptu- przełożonego konfiturą wiśniową i smacznym kremem chałwowym tworzą jego wyjatkowy smak, a wiórkowo-kokosowe opruszenie, śmietanowe zdobienia oraz delikatne serduszkowe pianki w elemencie ozdoby, nadają całości romantyczny charakter. Zostawiam Was z tym pysznym przepisem dedykowanym wszystkim wielbicielą słodkosci-a szczególnie tym zakochanym […] Artykuł Tort Chałwowy
Domowe Tortyzdecydowanie jeden z lepszych tortów jakie przygotowałam. Specjalnie na urodziny mojego kochanego (nieznośnego) brata. Tort z najlepszym ciastem kakaowym, najlepszym kremem czekoladowym, najlepszą polewą i przepyszną konfiturą malinową (Sylwia dziękuję!) oraz idealnie chrupiącą praliną z karmelizowanych orzechów włoskich. Uwieńczeniem tego idealnego wypieku są zdjęcia, które zrobiłam w obecności najbliższej mojemu sercu osoby. Chłopcy! Dziś Wasze Święto i to Wam dedykuję
Mango PapajaMojprzepisna.pl | Tort czekoladowy z frużeliną porzeczkową Tort, który ostatnio bije rekordy popularności wśród zamawianych tortów. Tort wygląda zjawiskowo, a składniki wcale nie są wyszukane. Proszę nie zrażajcie się długim opisem. Po prostu bardzo dokładnie opisałam każdy krok. Najchętniej wybierany smak, najbardziej zachwalany. Przepyszne połączenie czarnych i czerwonych, kwaśnych porzeczek, w różnych proporcjach, z naszego ogrodu, najlepszej jakości, pysznej, belgijskiej, gorzkiej(...)czekolady, firmy Cellebaut oraz kakaowego, mocno nasączonego biszkoptu. Tort zwieńczony polewą na bazie gorzkiej czekolady z bezikami/lizakami bezowymi. Dla fanów czekolady tort idealny, chociaż smakował również mniejszym czekoladożercom ;) Tort jest bardzo podzielny, dobrze się kroi. Tort można zacząć przygotowywać 2 dni wcześniej, wówczas można upiec biszkopt i lizaki bezowe/beziki. Tort najlepiej złożyć dzień przed podaniem, tak aby składniki dobrze się
moj przepis naTort czekoladowy z frużeliną porzeczkową Tort czekoladowy z frużeliną porzeczkową Mojprzepisna.pl | Tort czekoladowy z frużeliną porzeczkową Tort, który ostatnio bije rekordy popularności wśród zamawianych tortów. Tort wygląda zjawiskowo, a składniki wcale nie są wyszukane. Proszę nie zrażajcie się długim opisem. Po prostu bardzo dokładnie opisałam każdy krok. Najchętniej wybierany smak, najbardziej zachwalany. Przepyszne połączenie czarnych i czerwonych, kwaśnych porzeczek(...)różnych proporcjach, z naszego ogrodu, najlepszej jakości, pysznej belgijskiej gorzkiej czekolady, firmy Cellebaut oraz kakaowego, mocno nasączonego biszkoptu. Tort zwieńczony polewą na bazie gorzkiej czekolady z bezikami/lizakami bezowymi. Dla fanów czekolady tort idealny, chociaż smakował również mniejszym czekoladożercom ;) Tort jest bardzo podzielny, dobrze się kroi. Tort można zacząć przygotowywać 2 dni wcześniej, wówczas można upiec biszkopt i lizaki bezowe/beziki. Tort
moj przepis naKakaowy biszkopt z mocno czekoladowym kremem, wzbogaconym o chrupiące wafelki będzie doskonałym deserem na wyjątkowe okazje. Z powodzeniem może zastąpić tradycyjny tort. Polecam :) Biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru 1/2 szkl mąki ziemniaczanej 1/4 szkl mąki pszennej 1/4 szkl ciemnego kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 660ml śmietanki 30 % czekolada deserowa 2 śmietan fixy 2 łyżki
Smakołyki Asioraz podkładkę do łatwego przenoszenia i nakładania ciasta, za jej pomocą bez problemu można zsunąć przygotowany tort na paterę. Z tego biszkoptu na zdjęciu wykonałam tort z truskawkami na kakaowym biszkopcie. Obręcz wykonana jest ze stali nierdzewnej, służy do warstwowego krojenia ciasta. Jest bardzo praktyczna i bardzo pomocna w każdej kuchni, Obręcz posiada 7 różnych wysokości, dzięki którym możliwe
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię