Przygotowując bezy z kremami śmietanowymi należy je spożyć zaraz po przygotowaniu, ponieważ beza się rozpuści, natomiast krem na bazie masła i czekolady sprawi, że taki tort możemy przechowywać nawet 2-3 dni. U mnie zjadany jest natychmiast, ale gdyby ktoś miał zamiar zostawić na później, to bez obaw, można bez uszczerbku na jego jakości. beza 1 szklanka(...)rozpuści. Truskawki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. W woreczkach obciąć po jednym rogu i płynną czekoladą polać truskawki, najpierw gorzką a potem białą. 2/3 kremu nałożyć na blat bezowy i przykryć drugim blatem, na wierzchu rozsmarować resztę kremu i ułożyć truskawki
Jadło i czytadłododawać dużej ilości masła i zrezygnować z cukru. Tak właśnie zrobiłam. Warstwa twarogowa jest wykonana z prostych składników, a zatopione są w niej oczywiście pyszne, dojrzałe truskawki. Wisienką na torcie (lub – jak kto woli – truskawką ;)) jest pianka z dodatkiem liofilizowanych truskawek, które zmieliłam w blenderze na puder. Nadały one piance lekki, różowy kolor i delikatnie wyczuwalny truskawkowy smak(...)wszystko razem. Wylać na surowy spód, na wierzchu wyłożyć truskawki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut. Białka ubić z erytrytolem i liofilizowanymi truskawkami na bezową piankę. Wyłożyć na podpieczony sernik, na wierzchu zetrzeć na tarce drugą część ciasta w formie kruszonki i piec jeszcze 30-35 minut w 180 stopniach (wierzch można przykryć folią aluminiową
FitkotDzisiejszy dzień zdecydowanie można zaliczyć do tych dziwnych. Zaczynając od dziwnego snu kończąc na pogodzie. Wiem, że moje sny są irracjonalne ale ten powala wszystkie dotychczasowe
ciastkarnia na kruchym spodzieSłodycz bezy wysuszonej na zewnątrz, mokrej i ciągnącej w środku, została zneutralizowana przez dodatek owoców. Torcik ładnie się prezentuje dzięki narysowaniu widelcem wzorków
To co kochamCiasto jest przepyszne i jestem pewna, że przypadnie do gustu zarówno miłośnikom szarlotek, jak i zwolennikom kremu mascarpone połączonego z bezą. Całość idealnie komponuje
Di gotujeDo przygotowania tarty użyłam malinowego curdu. Okazał się jednak z byt rzadki, więc zagęściłam go mąką ziemniaczaną. Tarta jest dość słodka, ale zawsze można zjeść nieco
Czerwień i błękitmojprzepisna.pl | Torcik PavlovaPavlova, królowa wśród bez. Jeżeli nigdy nie jedliście tego deseru to koniecznie musicie spróbować. Smakuje jak słodka lekka pianka. Z zewnątrz jest chrupiąca skorupka
moj przepis namojprzepisna.pl | Torcik PavlovaPavlova, królowa wśród bez. Jeżeli nigdy nie jedliście tego deseru to koniecznie musicie spróbować. Smakuje jak słodka lekka pianka. Z zewnątrz jest chrupiąca skorupka
moj przepis namojprzepisna.pl | Zygmuntówka – ciasto warszawskie – po mojemu, czyli wersja uproszczona :) Od dawna chciałam zrobić te ciastka, bardzo je lubiłam. Jak mieszkaliśmy na warszawskim Mokotowie, całkiem
moj przepis namojprzepisna.pl | Krucha śliwka Dziś upiekłam ciasto, bardzo podobne to Śliwkowej rozkoszy. W tej wersji ciasto kruche jest bez dodatku kakao, zamiast tego przed warstwą śliwkową jest
moj przepis namojprzepisna.pl | Krucha śliwka Dziś upiekłam ciasto, bardzo podobne to Śliwkowej rozkoszy. W tej wersji ciasto kruche jest bez dodatku kakao, zamiast tego przed warstwą śliwkową jest
moj przepis namojprzepisna.pl | Tartaletki z pomarańczowym budyniem i bezikami Kolejny pomysł na wykorzystanie ciasta kruchego, tym razem z formie małych tartaletek. U mnie wersja z budyniem pomarańczowym i
moj przepis namojprzepisna.pl | Tartaletki z pomarańczowym budyniem i bezikami Kolejny pomysł na wykorzystanie ciasta kruchego, tym razem z formie małych tartaletek. U mnie wersja z budyniem pomarańczowym i
moj przepis naBeza z bitą śmietaną, czyli klasyczna Pavlova Pavlova to klasyczny deser, który swoją nazwę zawdzięcza nazwisku słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Jednak wbrew pozorom ten
Gotujemy i jemyBeza z bitą śmietaną, czyli klasyczna Pavlova Pavlova to klasyczny deser, który swoją nazwę zawdzięcza nazwisku słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Jednak wbrew pozorom ten
Korniszonki