tort bez kremu - 1208 przepisów

Tort cieniowany z kremem na bezie szwajcarskiej 161

Dzisiaj Walentynki i pewnie większość z was na ten dzień szykuje swojej drugiej połówce jakąś niespodziankę. Dlatego ten wpis będzie przypominał wpis walentynkowy ze względu na

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tort z maki gryczanej z kremem z czarnego bzu 167

oleju np.rzepakowegp 200 g maki gryczanej 1 czubata lyzeczka proszku do pieczenia Skladniki na krem: 375 soku z czarnego bzu 100 g drobnego cukru 1 op.budyniu waniliowego 1 op.zelatyny w proszku lub w listkach 400 g smietany kremowki Ozdoba gory: 250 g soku z czarnego bzu 2 lyzki drobnego cukru 1 op.Tortenguss lub 1 lyzka maki ziemniaczanej dodatkowo(...)kratce.Po 10-15 uwolnic ciasto z obreczy, papieru i najlepiej odwrocic go "do gory nogami",bedzie wtedy idealnie rowne,bez gorki posrodku. °Zelatyne w proszku lub w listkach namoczyc w zimnej wodzie.Budyn rozmieszac z czescia soku z czarnego bzu,reszte soku wlac do garnuszka ,dodac 100 g cukru i podgrzewac do zagotowania.Dodac rozmieszany budyn i energicznie mieszajac rozga,zagotowac.Odstawic

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Limonkowy tort z Krainy Lodu (Ombre Rose Cake) 218

kremu bez barwnika. Ciemnoniebieski krem maślany przełożyć do rękawa z końcówką w kształcie dużej, otwartej gwiazdy i zaczynając od dołu tortu pokryć go różami. W tym celu końcówkę w kształcie gwiazdki przyłożyć do tortu i trzymając tylkę prostopadle do boku tortu wycisnąć trochę kremu, a następnie zatoczyć koło. W ten sposób postępować dookoła tortu. Następnie rękaw cukierniczy umyć(...)zamienić na inny i napełnić go jasnoniebieskim kremem. Nad ciemnymi różami utworzyć nowy rząd jasnoniebieskich róż. Ponownie rękaw umyć lub zmienić na czysty i napełnić kremem bez barwnika. Udekorować nim wierzch tortu, zaczynając od zewnątrz, kierować się ku środka. Luki pomiędzy różami wypełnić pozostałym kremem. Tort schłodzić w lodówce. Przed podaniem wyjąć na około 20 minut, by różyczki

Nastoletnie Wypiekanie
Krem maślany na bezie szwajcarskiej 158

Krem maślany na bezie szwajcarskiej, znany również jako Swiss Meringue Buttercream, to według mnie najlepszy krem do dekoracji tortów i babeczek. Gdy zależy mi, aby tort prezentował się wspaniale i cieszył oko, to bez wahania sięgam po ten krem! Dekoracje wykonane tym kremem pięknie wyglądają i zachowują idealny kształt dłużej(...)Dzieci zjadają go bez mrugnięcia okiem. Ja jednak nigdy nie daję rady zjeść go do końca. Krem maślany na bezie szwajcarskiej mimo obszernego i szczegółowego opisu nie jest trudny w wykonaniu. Mam nadzieję, że uwagi na końcu przepisu pomogą i ułatwią Wam pracę z kremem. Składniki: 6 białek

Słodki Pomysł
Tort urodzinowy dla mojej małej księżniczki 189

nasączamy. I nakładam warstwę kremu brzoskwiniowego. Nakładam kolejny placek, nasączamy i znów warstwa kremu brzoskwiniowego. Na koniec nakładamy ostatni placek stanowiący górę tortu. Również go nasączamy. Cały tort smarujemy równo kremem bez dodatków. Wierzch tortu zdobimy. Brzegi ozdabiamy kremem przy użyciu szprycy cukierniczej. Cały środek obsypujemy dokładnie wiórkami truskawkowymi. Tort wkładamy do lodówki, najlepiej na noc. Tuż przed podaniem

Słodkie okruszki
Tort kawowo-truskawkowy Ombre 280

mascarpone, wypełniony po brzegi truskawkami. Tort ozdobiony jest kremem maślanym na bezie szwajcarskiej. Pracę nad tortem rozłożyłam sobie na dwa dni. Pierwszego dnia z rana upiekłam biszkopt, zrobiłam masy, przełożyłam tort masą i owocami. Następnego dnia z rana zrobiłam krem maślany, obłożyłam tort kremem. W tym dniu tort można serwować ale można go też serwować dnia następnego. Składniki na tortownicę(...)przygotowania kremu na bazie szwajcarskiej bezy. Obłożenie masą tortu: Z tortu delikatnie zdjąć obręcz. Tort postawić na paterze, najlepiej obrotowej. Z powstałego kremu maślanego odjąć 1/4 kremu do miseczki, do reszty dodać odrobinkę barwnika, na koniuszku wykałaczki, zmiksować, odłożyć 1/4 kremu do miseczki, znów dodać odrobinkę barwnika, na koniuszku wykałaczki, zmiksować, odłożyć 1/4 kremu do miseczki, i znów

moj przepis na
Torcik czekoladowo bezowy z kremem kawowym 157

Długo czekałam na okazję aby upiec torcik czekoladowo bezowy z kremem kawowym. Znalazłam ten przepis u Ani jakiś czas temu, poszukując inspiracji na urodzinowy tort dla męża. Torcik czekoladowo bezowy od razu zwrócił moją uwagę. Lubię piec małe torty, które nie zalegają w lodówce. Taki tort piekę i bez jakiejkolwiek okazji. Wydawałoby się, że to torcik na jedno posiedzenie(...)smakuje, a ten torcik po prostu powala na kolana. Krem maślano bezowy o smaku kawowym jest niebywale smaczny. Bardzo lubię krem do tortu z dodatkiem kawy. Lubię dekorować torty i przyznam, że cały czas się uczę. Mimo wszystko lubię torty przystrojone rustykalnie. Shabby chic…to coś dla mnie, bo mogę ukryć niedobór artystycznych umiejętności. Torcik czekoladowo bezowy Składniki: Okrągła

codojedzenia
TORT PRALINOWY Z BEZĄ, BIAŁĄ CZEKOLADĄ I CZARNĄ PORZECZKĄ 72350

gładki kremKrem wsadź do lodówki. KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY: Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Łyżka po łyżce dodaj do niej mascarpone, ale mieszaj już krem szpatułką, nie miksuj ! Teraz zacznij wlewać, również łyżka po łyżce,  roztopioną czekoladę, dokładnie mieszając szpatułką po każdej dodanej porcji. Ma powstać jednolity krem. Krem wstaw do lodówki. 3 łyżki odłóż(...)białej czekolady, wyrównaj nożem wierzch.  Połóż drugi blat, nasącz go ponczem i posmaruj kremem pralinowym, wyrównaj nożem wierzch. Boki tortu posmaruj pozostałym kremem z białej czekolady i obsyp płatkami migdałowymi.  Na krem pralinowy wyłóż ostrożnie bezę, kładąc ją z papierem, na którym się piekła, a następnie delikatnie, wyciągnij papier od dołu, odklejając od bezyTort wstaw

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort malinowy mus 216

Pierwszy tort w tym roku, tort malinowy mus, który przyrządziłam na urodziny syna. Lekki tort bez ciężkich maślanych kremów, ale nie ma co się łudzić równie kaloryczny jak każdy tort. Tort na czekoladowo kokosowym spodzie, bezglutenowym. Mus malinowy przyrządziłam z dodatkiem mango. Polecam również zrobić domową malinową galaretkę.Tort malinowy mus łątwo się kroi. Owocowy mus jest delikatny

codojedzenia
Tort makowo-jabłkowy 160

mojprzepisna.pl | Tort makowo-jabłkowy z podprażonymi orzechami w miodzie Tort bez kremu śmietankowego, bez kremu maślanego, bez blatów biszkoptowych, bez masy cukrowej, dziwne, prawda? A jednak, mam dla Was przepis na świetny tort makowo-jabłkowy. Tort składa się z kilku warstw: kruche ciasto, masa makową, prażone jabłka,ciasto kruche, masa makowa, prażone jabłka i podprażone orzeszki

moj przepis na
Tort czekoladowy z wiśniami i dekoracją z kremu maślanego na bezie szwajcarskiej 216

oczywiście jest jak najbardziej zjadliwy ( u mnie w domu wszyscy, bez wyjątku, dekorację zjadali :) ). Niewątpliwą jego zaletą jest trwałość - dekoracja takim kremem wytrzyma długie dni, nie spłynie, nie straci kształtu. Jak dla mnie jest to najlepszy krem do dekorowania wypieków ever! :) A wracając do samego tortu - bardzo polecam na wszelkie uroczystości rodzinne. Można go z wierzchu polać polewą czekoladową(...)normalne zjawisko, którym nie należy się martwić. Po pewnym czasie krem zacznie osiągać prawidłową konsystencję, będzie wówczas charakterystycznie "mlaskał" o ścianki naczynia. Dodawać masło aż do jego wyczerpania. Do gotowego kremu dodać puree z wiśni i zmiksować. Aby wzmocnić kolor kremu można dodać odrobinę dobrej jakości barwnika spożywczego. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką, najlepiej w kształcie dużej

Opowieści z piekarnika
Krem adwokatowy 179

Krem adwokatowy – Domowe Torty Pyszny, gęsty krem- bez dodatku żelatyny. Idealny do ciast, tortów, lodów lub po prostu- jako smaczny deser. Czy ma jakieś wady? W sumie tylko jedną- jeżeli planujecie siadać za kierownicę, będziecie musieli uważać by nie zjeść go zbyt wiele- a zapewniam Was, że to nie będzie takie łatwe Smacznego! SKŁADNIKI NA ADWOKAT : szklanka cukru(...)żółtek 200 ml. dobrej jakości wódki lub spirytusu pół puszki mleka skondensowanego, niesłodzonego cukier waniliowy SKŁADNIKI NA KREM ADWOKATOWY: 250 ml. adwokata 250 g. serka mascarpone 150 ml. śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie [9 g.] śmietan-fix Przepis: ADWOKAT: Dodajemy do żółtek cukier i cukier waniliowy. Ubijamy mikserem, aż do uzyskania kremowej masy. Nie przerywając miksowania- dodajemy

Domowe Torty
Torcik Raffaello Z Alkoholem 299

części. Nasączamy pierwszy blat i wykładamy 1/2 kremu, przykrywamy drugim blatem, pączujemy i wykładamy resztę kremu. Górny ostatni blat nie pączujemy zbyt mocno. 9. Wierzch i boki tortu smarujemy kremem bez dodatku wiórków. Całość za to posypujemy wiórkami kokosowymi. 10. Z reszty masy, wiórków i suchego wafla pokruszonego na drobne kawałeczki tworzymy kulki raffaello które układamy na torciku. Tort

Gotowanie...to proste !
Wymyślny tort RÓŻE z owocowym kremem 225

cukierniczego i wypełnić wolne przestrzenie. Na wierzchu rozsmarować resztę kremu i przykryć ciemnym biszkoptem. Tort wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na noc. Następnie udekorować. Krem maślany na bezie szwajcarskiej: Masło wyjąć z lodówki min. 2 godz. wcześniej. Białka wlać do dużej metalowej miski. Miskę z białkami ustawić na garnku z gotującą się wodą i chwilę ubijać trzepaczką. Następnie(...)warstwą kremu bez barwnika. Większą część kremu odłożyć, resztę dokładnie wymieszać z czerwonym barwnikiem (barwnik dodajemy stopniowo, sprawdzając czy uzyskaliśmy pożądany odcień). Czerwony krem przełożyć do worka cukierniczego z tylką 1M lub 2D, rozprowadzić krem po wewnętrznych ściankach worka, następnie "otworzyć" worek i do środka nałożyć biały krem. Pomocny będzie ten filmik. Ja nałożyłam więcej czerwonego kremu na ścianki

Domowa Cookierenka Agi
Tort chałwowo - czekoladowy z bezami 226

Były urodziny bloga, musi więc być i tort! I to nie byle jaki:):) Okazja była podwójna, więc i tort musiał być wyjątkowy. Dlatego upiekłam ciemny biszkopt i przełożyłam do warstwami kremu czekoladowego oraz chałwowego. Do tego pokruszone bezy. Wyszło smacznie, słodko i tortowo:):) Nikogo nie musiałam zachęcać do zjedzenia;) Źródło: "Ewa gotuje ulubione" E. Wachowicz Biszkopt(...)wciskając je w masę. Schładzać 15 minut.  Posmarować znów 1/4 masy chałwowej i przykryć ostatnim blatem ciasta. Nasączyć resztą ponczu. Wierzch i boki tortu posmarować kremem.  Udekorować resztą bez oraz czekoladowymi serduszkami i cukrem błyszczącym.  Tort przechowywać w lodówce

Z miłości do słodkości