tort bez kremu - 1208 przepisów (strona:3/81)

Tort orzechowo kawowy 129

Tort orzechowo kawowy , z orzechów nerkowca, z kawą i kremem czekoladowym. Kolejny „wytrawny” tort. Bez modnej/popularnej masy cukrowej na wierzchu, bez posypek, ciasteczek (fenomenu oreo nie rozumiem), misternie ułożonej tony kremu na wierzchu. Lubię, aby tort bronił się smakiem, a nie niż upiększającymi dodatkami. Słodkość tortu możemy regulować rodzajem użytej czekolady. Więcej lub mniej czekolady deserowej i mlecznej

królestwo garów
Śmietankowy tort z owocami lata 651

kremem. Szprycę mam od niedawna. Zwykłą plastikową, z kilkoma tylkami, która wygląda trochę jak zabawka ;) Jednak staram się jak mogę i doskonalę niełatwą sztukę zdobienia kremem. Dziś właśnie chciałabym pokazać Wam tort bez grama lukru plastycznego. Cała dekoracja to krem, owoce i czekolada. Moim zdaniem wyszło naprawdę super i chociaż tort nie był wcale idealny, to podobał się zamawiającym

Ratunku obiad
Wegański TORT CYTRYNOWO-CZEKOLADOWY z brzoskwiniami 196

Bardzo prosty i orzeźwiający tort. Do ciasta dodałam mąki orkiszowej, jednak możesz użyć samej mąki pszennej – wtedy tort będzie jaśniejszy i bardziej pulchny. Tort przełożony

Via Gusto
Tort bezowy z truskawkami 120

środku natomiast miękka i ciągnąca, ale przede wszystkim bardzo słodka. Takie też były moje blaty bezowe w tym torcie. Słodycz bezy została zneutralizowana truskawkami i mało słodkim kremem. Tort urodzinowy dla Moniki! Składniki: Blaty bezowe • 8 białek z dużych jajek – 250 ml • 450 g cukru • 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej • 2 łyżeczki octu(...)piec przez 30 minut, • Zmniejszyć temperaturę do 100 st.C i suszyć bezy przez 2,5 godziny. Krem • Śmietanę ubić razem z cukrem pudrem. • Pod koniec ubijania dodać ser mascarpone i szybko zmiksować na gładko. Składanie tortu • Na tortownicy ułożyć płaski spód bezowy, nałożyć połowę masy i przykryć drugim blatem delikatnie dociskając

To co kocham
Tort Pavlova z pieczonymi truskawkami 266

truskawkowym. Nie należy ucierać zbyt długo. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy. Na paterze położyć dużą bezę, wycisnąć część kremu z rękawa cukierniczego, polać sosem truskawkowym i nałożyć mniejszą bezę. Na górze wycisnąć resztę kremu i dodatkowo można ułożyć parę świeżych truskawek. Polać sosem truskawkowym. Przechowywać w lodówce. Smacznego :) Tort Pavlova najlepiej składać chwilę lub tuż przed(...)Joanna Gralik http://rozowakuchnia.blox.pl/…/Ciasto-cytrynowe-z… Danuta Zygarlicka http://www.mojewypiekiinietylko.com/…/06/truskawkowiec/… Ewa Żuraw http://ewusiowesmaki.blogspot.com/…/torcik-truskawkowy… Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu , Torty , Wykorzystanie białek Tagged: mascarpone , truskawki

https:KKuchniaMniam
Tort bezowy z waniliowym kremem niczym z Castellarii 150

Dziś zapraszam Was na tort bezowy przełożony puszystym kremem waniliowym. Tort jest słodki- ale taki to urok bezy- dlatego posmarowałam spód porzeczkowym dżemem- po to, by choć trochę przełamać tę słodycz. Zamiast dżemu porzeczkowego może być inny kwaśny np. agrestowy czy wiśniowy, albo jaki macie pod ręką, a jeżeli słodki, to wystarczy dodać odrobinę soku z cytryny(...)Inspirowałam się moim ulubionym, obłędnie smacznym i rozpływającym się w ustach tortem bezowym z Castellarii :) Wypróbujcie sami i dajcie znać czy torcik smakował, bo ja i moja rodzinka byliśmy nim zachwyceni! :) Beza: * białka- 4 szt. * cukier- 200 g * mąka ziemniaczana- 1 łyżeczka * odrobina soli * płatki migdałów- mała garść * Krem: * żółtka- 4 szt. * mleko-  3 szklanki * cukier- 2/3 szklanki * masło

Kraina Miodem Płynąca
PŁONĄCY TORT MAKOWY Z KREMEM, PRAŻYNKAMI I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ + KONKURS!!! 2520

tort makowy! Intensywnie makowe ciasto, wilgotne a zarazem delikatne pokryte 2 kremami – jednym z dodatkiem irlandzkiego, śmietankowego alkoholu, a drugim kokosowym – również z kroplą likieru. Do tego chrupiąca prażynka, odrobina lekko kwaśnego dżemu z aronii i piękna beza włoska, która opalona dodaje całości niesamowitego uroku. Tort nie tylko wygląda cudownie, ale i tak samo smakuje! Jest moim pomysłem(...)tortów – ok. 0,5 szkl KREM KOKOSOWY: * mleko kokosowe – 250 ml * żółtko – 1 szt * małe jajko – 1 szt * cukier – 100 g * maka pszenna – 1,5 łyżki * mąka ziemniaczana – 1 łyżka * masło – 150 g * kokos – 0,5 szkl * likier kokosowy Malibu – 2 łyżki * spirytus – 1 łyżka BEZA WŁOSKA: * drobny cukie

Ostra na Słodko
Tort Oreo 193

środka!] Pozostawiamy do wystygnięcia a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. KREM : W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie- dodajemy cukier puder i serek mascarpone. Rozdrabniamy serek za pomocą łyżki- następnie ponownie wszystko ze sobą miksujemy, aż do uzyskania gęstej, kremowej masy. Połowę kremu przekładamy do osobnego naczynia i wkruszamy do niego 10 ciasteczek, po czym(...)lekko dociskamy. Kremem bez ciasteczek smarujemy górę tortu i wygładzamy boki. Tak przygotowany tort, jest gotowy do dekoracji. DEKORUJEMY : Skruszamy 23 ciasteczka, a następnie ich fragmentami obkładamy brzegi tortu. Gdy już nasze boki będą gotowe, niewykorzystane skruszone ciasteczka wysypujemy na środek tortu, tak- aby zostało nam po brzegach miejsce na kremowe zdobienia. Pozostały krem umieszczamy w rękawie do zdobienia

Domowe Torty
Tort bezowy z kawowym kremem 176

masła, tylko mascarpone. Jest zdecydowanie lżejszy. Nie jest za słodki, jest delikatny i puszysty. Doskonale kontrastuje z puszystą i słodką bezą. Szkoda tylko, że tak szybko się kończy ;-). Inną wersję tortu bezowego znajdziecie   tutaj . Tort bezowy z kawowym kremem Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Czas przygotowania: 5 godzin Składniki na 3 blaty: 6 białek 300 g drobnego(...)pieczenia rysujemy 3 koła o średnicy 20 cm. Wykładamy na nie ubite białka i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 140 stopni przez 80 minut. Bezy suszymy przy lekko uchylonych drzwiczkach do piekarnika. Rodzynki odcedzamy.  Gdy bezy całkowicie wystygną przygotowujemy krem. Kawę rozpuszczamy w 2 łyżkach wrzątku, studzimy. Mascarpone lekko ubijamy  w jednej misce

Kulinarne przygody Gatity
Tort z kremem twarożkowym z brzoskwiniami 114

gęstego kremu. Na paterze układamy pierwszy biszkopt, nasączmy połową ponczu, wykładamy całość kremu z brzoskwiniami. Przykrywamy drugim biszkoptem, nasączmy pozostałą częścią ponczu.   Całość tortu, boki i górę, smarujemy mniejszą częścią kremu twarożkowego (bez brzoskwiń). Schłodzić. Gdy masa ładnie zgęstnieje, cały tort smarujemy połową kremu do dekoracji. Ozdabiamy dowolnie. Ja przygotowałam tort z okazji chrztu mojego synka. Oto dekoracja

kulinarnyswiatdomi
Tort bezowy z kremem orzechowym ala Ferrero Rocher i powdłami 541

Tort który zachwycił wszystkich moich domowników, zniknął zanim zdążyłam się nacieszyć jego smakiem. Dla mnie ciasto idealne, krucha beza, orzechowo-czekoladowy krem i kwaśne powidła. Po prostu niebo w gębie. Ciężko się od niego oderwać. Mój mąż, który zazwyczaj umie zapanować nad "słodyczowym" głodem przy tym torcie zrezygnował z talerzyka(...)podjadał go widelcem prosto z formy J Ciasto oczywiście może nie przypaść do gustu osobą nie lubiącym bardzo słodkich wypieków, ale niestety beza ma to do siebie, że musi być słodka. Tort bezowy z kremem orzechowym ala Ferrero Rocher  i powidłami Składniki: Beza: 6 białek w temperaturze pokojowej 1 szklanka drobnego cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka

Mania Gotowania
Tort bezowy z rabarbarowym curdem, bitą śmietaną i malinami 156

się do wszelkiego rodzaju wypieków i deserów, a także do… podjadania łyżeczką :) Tort (jak to zwykle z bezami bywa) jest bardzo delikatny. Słodko-kwaśny smak rabarbarowego kremu doskonale przełamuje słodycz bezy. Przygotowanie tortu rozłożyłam na 2 dni. Pierwszego dnia zagotowałam rabarbar i odstawiłam do odcieknięcia z nadmiaru soku oraz upiekłam bezowe blaty. Drugiego dnia dokończyłam przygotowanie rabarbarowego curdu i tuż(...)bezą z malinami. Delikatnie oprószamy ją cukrem pudrem i dekorujemy listkami świeżej mięty. Tort podajemy od razu po przełożeniu. Kroić go należy bardzo ostrym nożem, wtedy nie będzie żadnego problemu z wypływającymi po bokach masami :) Nie musicie zużyć całego curdu. Jest go sporo i jeśli blaty Waszego tortu mają mniej niż 20 cm to lepiej jednak zostawić trochę kremu

MyCookBook.pl
Różowo-czekoladowy torcik 156

Czekoladowe ciasto, które zrobicie bez miksera.  Mikser przyda się do kremu maślanego na bezie szwajcarskiej, i do prostego musu z galaretki i śmietany kremówki. Czekoladowe ciasto jest wilgotne, mięsiste i baaardzo czekoladowe. Upiekłam trzy blaty osobno.  Możecie upiec w tortownicy (20 cm średnicy) i po wystudzeniu przekroić na trzy części.  Do kremu przymierzałam sie od jakiegoś(...)ubitej śmietany -cały czas miksując- wlewać cieniutką stróżką galaretkę. Miksować aż zgęstnieje. Przełożyć blaty ciasta musem wiśniowym.  Musu zostanie troszkę więc możecie posmarować tort z wierzchu. Krem na bazie bezy szwajcarskiej ( Nie potrzebowałam kremu aż tak dużo, więc zrobiłam z połowy składników- przepis jest na ilość wystarczającą do udekorowania całego tortu) 460 g masła miękkiego i pokrojonego w kosteczkę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort czekoladowy z wiśniami 231

Stąd przepis na tort czekoladowy z dodatkiem wiśni. Na stronie National Food Day możecie sprawdzić w jaki dzień potrawy przypadają Wasze urodzinki :) Składniki: Biszkopt (tortownica 23-26cm) 6 jajek 12 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżeczki kakao 1 łyżka oleju Krem: 500 g serka mascarpone(...)cienko smarujemy galaretką z czarnej porzeczki. Wykładamy część kremu. Przekładamy kolejnym blatem, nasączamy, smarujemy galaretką i znów kładziemy masę. Przykrywamy ostatnim blatem, nasączamy go. 4. Pozostawionym kremem bez wiśni smarujemy cały tort. Wokół układamy wiśnie z zalewy, a w środku rozkładamy stężoną i pokrojoną w kosteczkę galaretkę wiśniową. Krawędzie tortu posypujemy tartą gorzką czekoladą. Tort schładzamy, najlepiej zostawiamy

Kuchnia domowa Ani
TORT BEZOWY Z KREMEM CYTRYNOWYM 278

równowagi delikatnym cytrynowym kremem z mascarpone, kremówki i domowego lemon curd. Chrupiąca beza z zewnątrz, piankowa w środku, wspaniale orzeźwiające cytrynowe nadzienie i cała masa soczystych, świeżych owoców lata takich jak truskawki, maliny, czarne i czerwone porzeczki, czereśnie i agrest - to moje słodkie Dzień dobry po długiej przerwie:) SKŁADNIKI NA BEZĘ (jak w przepisie na Tort bezowy z Advocatem(...)zewnątrz, a wilgotna w środku. Bezę najlepiej po upieczeniu suszyć całą noc w wyłączonym piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach. KREM: Składniki do kremu muszą być wcześniej dobrze schłodzone w lodówce. Śmietanę kremówkę przelej do miski i ubij na sztywno. Dodaj do niej serek mascarpone, lemon curd oraz cukier puder i wymieszaj krótko całość mikserem. SKŁADANIE TORTU I DEKORACJA: Dolny blat bezy

Słodko-Słony Świat Ilony