tort bez kremu - 1208 przepisów (strona:7/81)

Tort bezowy o smaku kawy 174

smakuje tak samo dobrze. Zimą najlepszy jest z kremem lemon curd, a latem z owocami. Beza smakuje ze wszystkimi owocami, ale dobrze, jak są kwaskowe, bo neutralizują jej słodycz. Beza Pavlova to jeden blat bezowy z bitą śmietaną i owocami, a tort to już 2-3 blaty bezowe(...)cięższym kremem, np. na bazie bitej śmietany z serkiem mascarpone. Mój tort ma delikatny smak kawy dzięki smakowej masie kajmakowej, i delikatną dekorację z borówki amerykańskiej. Dla mnie zawsze wszystkie ciasta są zbyt słodkie, ale słodycz bezy nigdy mi nie przeszkadza, a nawet w jakiś magiczny sposób uzależnia, bo zawsze sięgam

To co kocham
Tort brzoskwiniowy z misiem 259

wolno jej zagotować. Brzoskwinie odsączyć z syropu, zmiksować blenderem i połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Gęsty krem podzielić na pół i wyłożyć na dwa blaty biszkoptu. Odstawić do całkowitego stężenia. Krem czekoladowy. Pół szklanki kremówki mocno podgrzać, ale tak aby się nie zagotowała i gorącą zalać połamaną czekoladę. Połączyć uzyskując jednolitą masę. Galaretki rozpuścić w pół szklanki wrzącej wody. Jeżeli żelatyna(...)stężały mus brzoskwiniowy, a trzecią na wierzch i boki. Tort najlepiej składać w rancie lub tortownicy, w której piekł się biszkopt. Ciasteczka oreo bez kremu rozdrobnić i kładąc na dłoń przyklejać do boków tortu zanim krem stężeje. Ciemny krem czekoladowy. Kremówkę mocno podgrzać, ale tak aby się nie zagotowała i gorącą zalać połamaną czekoladę. Odstawić do wystudzenia i dobrze

https:KKuchniaMniam
Motylek 153

50ml  biszkopt nasączyć alkoholem wymieszanym z odrobina wody.Kremy przygotować wg opisu na opakowaniu, ja dokładam zawsze odrobinę masła. Każdym kremem przełożyć krążki biszkoptu. Wierzch tortu posmarować najlepiej białym kremem, obsypac boki skórką, ułożyć bezy i galaretkę, w środek nasypać czekoladowych kulek i umieścić rurki czekoladowe. Schłodzić. Szybki w wykonaniu i zadowolenie wsród gości

Camilla w kuchni
Tort różano-truskawkowy dla Mamy 177

trochę kwiatków, a zręczne palce Mamy robiły z nich cuda.  Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy, Mamo . Oczywiście, taki dzień nie mógłby się obyć bez tortu. Albo chociaż jakiegoś porządnego ciasta z kremem. Ja pomysł znalazłam w Indulgent cakes  wydawnictwa The Australian women's weekly - książce, która za każdym razem, gdy po nią sięgam, wywołuje u mnie(...)spełnia wszystkie moje wymagania; z nawiązką .  Nie bez trudu w końcu wybrałam odpowiedni wypiek. Idealne ciasto na sezon truskawkowy, pełne jest bowiem tych pysznych owoców. Do tego wyraźna, ale nie dominująca nuta różana, przewijająca się niczym refren w cieście i frużelinie.  To taki kobiecy, delikatny tort. Romantyczny trochę nawet. Myślę, że wprawiłby w błogostan niejedną mamę. Torcik

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ROLADA BEZOWA ZE ŚMIETANĄ I OWOCAMI 225

drugi, gdy odstawimy ją do lodówki bez przykrycia, również jest super. Smacznego :-) Polecam także torty bezowe: Wiosenna Pavlova: Tort bezowy z kremem kawowym: Tort bezowy ze śmietaną i owocami: Tort dacquoise z orzechami: beza Pavlovej

Smaczne Zdrowe
Czarno-biały tort na urodziny 246

początku jesieni. Doskonale wpisuje się w czas moich urodzin.  Każdy z tortów można przygotować osobno; zamiast kremu maślanego i masy cukrowej, użyć śmietany i owoców do dekoracji. Będzie jeszcze pyszniej (sama nie przepadam za kremem maślanym, a masa cukrowa jest przecież zupełnie bez smaku). Tym razem jednak miałam dokładną wizję; tort miał być czarno-biały, z koronką(...)całą noc. (na dwupiętrowy tort) krem maślany: 2 białka 130 g cukru 170 g miękkiego masła dodatkowo: 500 g białej masy cukrowej  500 g czarnej masy cukrowej masa do koronek Przygotować krem maślany: Białka i cukier podgrzewać w kąpieli wodnej, cały czas mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści. Przelać do większej miski, ubijać, aż beza całkowicie wystygnie - około

Pożeraczka, czyli raz adobrze
BEZOWY TORT PIÑA COLADA 235

pudru ANANASY W SYROPIE CUKROWYM 1 mały dojrzały ananas 2 łyżki brązowego cukru 3-4 łyżki soku z limonki 1 łyżka posiekanej mięty WYKONANIE BEZA : Piekarnik nagrzewamy do 130℃ z włączoną funkcją góra/dół bez termoobiegu. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Na papierze rysujemy prostokąt o wymiarach mniej więcej 20x30 cm. Misę miksera przecieramy ręcznikiem(...)mascarpone i  cukier puder umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania gęstego kremu. Dodajemy nasączone wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Do czasu wyłożenia na blat bezowy, przechowujemy w lodówce. Blat bezowy układamy na paterze, na wierzch wykładamy krem kokosowy. Tuż przed samym podaniem wierzch tortu dekorujemy plastrami ananasa ( lekko odsączonymi z syropu

cool and minty
Tort winogronowy 183

właśnie inspiracją dla mnie do stworzenia tego tortu. Blaty maślanego ciasta, pachnącego wanilią, pokryte cienką warstwą słodkiej winogronowej konfitury. Do tego dekoracja z kremu maślanego na bazie bezy szwajcarskiej i mrożone, orzeźwiające winogrona. To prawdziwie królewski tort! * SKŁADNIKI na formę 18-20 cm Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 2 jajka 2 żółtka 200 g masła(...)wrzuć do rondelka. Zalej sokiem z cytryny i zasyp cukrem. Gotuj na małym ogniu przez 45-60 minut, aż konfitura stanie się gęsta. Odstaw do wystudzenia. Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej W garnku nastaw wodę (kilka centymetrów wystarczy). Do metalowej lub szklanej miski wlej białka i wsyp cukier. Miskę wstaw do kąpieli wodnej i zacznij powoli ubijać trzepaczką

Food Square
Kawa i co dalej ? podsumowanie akcji 217

Podsumowanie akcji IV Podsumowanie akcji V A party without Pierniczki świąteczne-najlepsze Apetyt na więcej Słodko-gorzka rolada z wafli bez pieczenia Betty gotuje Tiramisu Cafe Amaretto Tort cappuccino Deser piernikowy z musem jabłkowym i kremem cappuccino Chabrowa kuchnia Domowy baileys Czary -gary w kuchni Tiramisu bez jajek Jaśmina w kuchni.. Potrójnie kokosowe ciasteczka Kruchy kącik Muffinki(...)mocno kawowe Kuchnia bez Vat Coffee-cake-ciasto-kawowe Kuchenne Czary Mary Rolada kawowa z kremem orzechowym Kuchnia domowa Ani Blok kawowy Kuchnia Doroty Biszkopt kawowy Tort tiramisu Kulinarne Wariacje Ciasto czekoladowe z kawową polewą Muffinki czekoladowo-kawowe z posypką orzechową Makaron-kawowy z bitą śmietaną Kulinarne zapiski Olki Masełko kawowo-miodowe Lejdi of the house Proste pyszne genialne

Moje domowe kucharzenie
Tort makowo-kawowy 224

Należę do osób, które rzadko jadają torty i z reguły ich nie robią. Ale gdy zobaczyłam ten tort na blogu Kwestia Smaku , nie mogłam się oprzeć i dziś zrobiłam z myślą o nadchodzących Świętach. Skusiła mnie oczywiście kawa, której smak i zapach uwielbiam. Składniki: Blaty makowe 1,5 szklanki maku 1 szklanka cukru pudru 7 jaj 1 łyżka miodu(...)bezów, lekko je dociskając do dna. Przykryć bezy 1/3 masy kawowej. Położyć drugi krążek makowy. Nasączyć go resztą mieszanki wód, posmarować wierzch i ewentualnie boki resztą kremu. Udekorować pozostałymi bezami. Przed pokrojeniem przechowywać tort w chłodnym miejscu przez kilka godzin. ----- Podobne: Miodowy przekładaniec ze śmietaną Tureckie ciasto szpinakowe

Weekendy w domu i ogrodzie
Torcik orzechowo - czekoladowy 186

cieniuteńkim kruchym spodzie i oblane grubą warstwą czekolady. Nie ma potrzeby ponczowania blatów, bo biszopt orzechowy jest wilgotny. Robi wrażenie i smakuje wybornie. Tort jest upieczony bez glutenu, bo mąkę zastępują zmielone orzechy laskowe i bez cukru, ponieważ cukier zastąpiłam ksylitolem. Polecam skusić się na ten przepis, bo jest cudowny w smaku i bardzo prosty w przygotowaniu. Skladniki(...)śmietaną kremówką na puszysty krem. Po koniec dodać cukier, przesiane przez sitko kakao i alkohol (możesz pominąć) na kruchym spodzie posmarowanym dżemem ułożyć pierwszy blat biszkoptu. Posmarować 1/3 kremu, ułożyć drugi blat i posmarować 1/3 kremu. Torcik przykryć trzecim blatem biszkoptu. Z pozostałego kremu odłożyć kilka łyżek na zrobienie rozetek, resztą posmarować górę i boki tortu w małym garnuszku zagotować

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort bez pieczenia 261

Marzy Wam się tort urodzinowy, przy którym nie spędzicie całego dnia w kuchni, a który mimo tego wywoła „efekt uau”? To coś dla Was

Ciastkozercy
W truskawkowym koszyczku. 195

razem takich błędów uniknąć. Torcik truskawkowy to szybki torcik z truskawkami i bitą śmietaną w środku, na zewnątrz z kremem, który pozostał mi po ostatnim torcie .  Pierwsza rzecz którą wypróbowałam:  Krem na bezie szwajcarskiej można użyć ponownie w ciągu trzy dni. Należy przechowywać go w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku (chłonie zapachy z lodówki).  W celu ponownego

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Jak nie zmarnować jedzenia podczas Świąt? 273

kruche paszteciki ! 11. Zamrażamy ciasta świąteczne na Sylwestra Mało osób wie, że większość ciast idealnie nadaje się do mrożenia. A w szczególności serniki,ciasta drożdżowe, babki, torty, ciasta z kremami. Nie polecam mrozić bezy i ciast z galaretką. W Święta zawsze mamy nadmiar ciast, więc zamiast zmarnować i wyrzucić najlepiej zamrozić (w odpowiednim momencie, gdy są jeszcze świeże). 12. Zamrażamy

Tradycyjna Kuchnia
Torcik tiramisu z bananami 199

Uwierzycie, że zrobienie tego tortu zajęło mi niespełna pół godziny? Dokładnie 25 minut potrzebowałam, by ubić śmietankę z mascarpone, obrać banany, zetrzeć czekoladę i namoczyć biszkopty

Kuchnia w czekoladzie