Ciasto "Krówka" to wymarzone ciasto dla wielbicieli cukierków o tej samej nazwie. Delikatny, rozpływający się w ustach i bardzo "krówkowy" wypiek, który zachwyci zarówno dzieci jak i dorosłych. Ciasto "Krówka"- Składniki:ciasto:2 szklanki mąki krupczatki1 szklanka mąki zwykłej pszennej2 jajka250 g poszatkowanego zimnego masła4 łyżki miodu1/2 szklanki cukrułyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowymasa śmietanowa:500 ml śmietanki
Słodka StronaSernik "Krówka" to idealny deser dla fanów cukierków o tej samej nazwie. Delikatny, kremowy ser z masą kajmakową na kruchym spodzie, z wierzchem pokrytym masą krówkową posypany orzechami włoskimi. Sernik "Krówka" - Składniki: ciasto:1/2 szklanki mąki krupczatki1/4 szklanki mąki zwykłej pszennejmałe jajko60 g masłałyżka miodu2 łyżki cukrucukier waniliowy1/4 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa:375 g twarogu sernikowego1/4
Słodka Stronakiedyś sądziłam, dlatego postanowiłam je "odchudzić" by ich zjedzenie nie miało ogromnego wpływu na zachowanie szczupłej sylwetki. Moja dzisiejsza propozycja to ciasto o przekornej nazwie "Krówka" bo smakiem trochę przypomina cukierki o tej nazwie. Deser jest bezglutenowy, bez białego cukru (wybór słodzika zostawiam Tobie). Wartości odżywcze w 100 g: 125,8 kcal
Health-Fit-Lifecukierkach, tym razem w roli głównej pyszne krówki :) Likier łatwy i szybki do przygotowania, poleca się szczególnie w roli prezentu świątecznego dla osób pełnoletnich. Jeśli zastanawiacie się, który likier lepszy: Kukułka czy krówka, to niestety Wam nie pomogę, bo dla mnie oba są znakomite! Składniki: 500 g krówek 350 ml śmietany kremówki lub mleka zagęszczonego niesłodzonego(...)wódki (u mnie 700 ml) Przygotowanie: Krówki umieścić w rondlu, zalać śmietaną i podgrzewać na małym ogniu (ale nie gotować!) od czasu do czasu mieszając, do momentu całkowitego rozpuszczenia się cukierków. Odstawić do całkowitego wystudzenia, następnie dolać wódkę, wymieszać i rozlać do butelek. Po schłodzeniu można przystąpić do degustacji
Domowa Cookierenka Agibyła opinia? Werther's Original Soft Caramels to wspaniałe miękkie cukierki o cudownym karmelowym smaku! Idealnie, po prostu idealne. Kremowe ciągutki, przypominające troszkę krówki. Nie będę ukrywała że pojawiło się kilka osób, którym cukierki smakowały ale skład już niekoniecznie. Ta kampania potwierdziła, że każdy, bez względu na wiek, jedząc Werther's Original poczuje się kimś wyjątkowym
Życie zaczyna się w kuchniBo my kochamy jeść krówki;) Składniki; 450 g brązowego cukru, 120 ml mleka, 230 g masła orzechowego, 110 g masła, szczypta startej gałki muszkatałowej, ziarna
Anioły w kuchniSkładniki na 750 ml likieru: 600 g krówek 250 ml kremówki 36% 250 ml wódki Przygotowanie: Kremówkę zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i dodaj krówki. Cały czas mieszaj aż wszystkie cukierki całkowicie rozpuszczą się w śmietanie. Nie doprowadzaj masy ponownie do wrzenia. Zdejmij masę z ognia i odstaw na 20-30 minut, co kilka minut przemieszaj
Ze smakiem i z pasjąJuż nie raz przekonałam się że to co zrobię w domu jest smaczniejsze i przede wszystkim ze sprawdzonych składników. Domowe cukierki u mnie jeszcze nie gościły, ale dzisiejszych krówek mam całą puszkę! Będą idealne do podjadania. Zapraszam! I jednocześnie tym wpisem kończę cały tydzień wyzwań. Udało się! Dziękuję dziewczyny! Składniki :* 360ml śmietanki 30%* 3/4 szklanki cukru* laska
Magiczne Życie MartyCiągutki śmietankowe czyli domowe cukierki Pewnego popołudnia zachciało mi się czegoś słodkiego, domowego do kawy. A że miałam lenia na pieczenie ciasta, zrobiłam błyskawiczne cukierki. Wyglądem i konsystencją przypominają nasze pospolite krówki, ale smakiem są raczej podobne do "werthers orginal". Mocno śmietankowe, mocno słodkie, i mocno wciągające:) Ledwo zdążyłam zrobić zdjęcia, wszystkie mi niemal zjedli od razu
na moim stole...wypada ok 83 kcal, B 0,5 g, T 9 g, W 1 g. Na szczęście nie sposób zjeść ich dużo bo są mega słodkie Składniki na keto krówki bez mleka i cukru (18 sztuk): 350 ml stałej części schłodzonej śmietanki kokosowej (tyle zostało po odlaniu płynu z puszki o pojemności 400 ml) 120 g erytrytolu 80 g oleju(...)foremkę na małe cukierki, pralinki itp. Można też użyć innej formy silikonowej lub zwykłej wyłożonej folią spożywczą a po zastygnięciu pokroić cukierki gorącym nożem na sztuki. Z racji tego, że rozpuszczony tłuszcz rozwarstwia się należy przy nakładaniu do foremek mieszać masę by była równomierna w każdym cukierku. Foremkę umieścić w lodówce do całkowitego zastygnięcia. Krówki wyjąć
Ola la LCHFLatem dopadła mnie ochota na wódki cukierkówki. Poprosiłam więc M. (od razu M., w tej chwili!!!) o zakup skittelsów, kukułek, krówek, miętusów, ice-ów. M. kochany zakupił od razu i tak cukierki przeleżały kilka miesięcy. Jednak w którąś wolną sobotę postanowiłam wrócić do mojego planu i zrobiłam kukułkę - kukułówkę. Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęć domowemu baileysowi, tu dałam(...)wpadły Dziewczyny i buteleczki puste. Ale zdecydowanie trzeba je ponownie napełnić. Składniki: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 300g kukułek (miałam tylko 200g lub 250g więc dorzuciłam ze 4-5 krówki) 250ml wódeczki Nic prostszego. Do rondelka wlewamy mleczko, dodajemy kukułki i rozpuszczamy na małym ogniu. Studzimy wlewamy wódeczkę, mieszamy. Przelewamy do buteleczek i czekamy ze 2 dni aż się
Brzuszki ŁakomczuszkiDzisiejsze cukierki to coś na kształt zdrowszej odpowiedzi na krówki. Oczywiście nieco odbiegają od nich konsystencją (nie są tak twarde i zbite, dlatego należy je trzymać w lodówce), ale spokojnie mogą z nimi konkurować pod względem smaku. I co najlepsze, nie znajdziecie w nich cukru - jego rolę przejęły tu wartościowe i odżywcze daktyle. Pamiętajcie, że zdrowe odżywianie
Powiedz dietom nie150g krówek100ml śmietanki 30%150g margaryny 3 żółtka200g mąki pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczeniapolewa: 100g krówek60ml śmietanki 30% Wykonanie:- krówki przełożyć do miseczki ze śmietanką, podgrzewać w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej do całkowitego rozpuszczenia się cukierków- powstałą masę pozostawić do wystygnięcia- składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową- margarynę utrzeć na puch, dodać ostudzoną masę krówkową(...)zostawić do całkowitego ostygnięcia- z krówek i śmietanki przygotować sos, podgrzewając je razem- sosem polać całe ciasto lub ukrojony kawałek dopiero na talerzu Babka krówkowa ma ładny karmelowy kolor, smak krówek jest lekko wyczuwalny, wzmaga go podany do ciasta sos. Jest to jedno z mniej słodkich ciast, gdyż poza cukierkami, nie zawiera w sobie cukru. Jeśli lubimy
Smakołyki Berenikiniedzielny wieczór proponuję przepis na pyszne szyszki z cukierków. Ciastka są szybkie i łatwe do przygotowania. Doskonale poprawią nam humor w długi jesienny wieczór. SKŁADNIKI: 15 sztuk krówek o smaku(...)waniliowym z Lidl , 20 sztuk irysów o smaku śmietankowym, 50g margaryny, 2 łyżeczki kakao, 40g ryżu preparowanego. PRZYGOTOWANIE: 1. Cukierki odwijam z papierków i przekładam do garnka. Dodaję margarynę. Garnek układam na małym ogniu. Mieszam, do momentu, aż cukierki całkowicie się rozpuszczą. 2. Do masy dodaję kakao. Dokładnie mieszam. Następnie wsypuję ryż preparowany. Mieszam. 3. Masę zdejmuję
Tradycyjna kuchnia Kasidodatku cukru. Ich skórka jest miękka i sprężysta. Zapewne każdy z Was nie raz spotkał się z figami, które można było żuć jak krówki, czyż nie? Figi od Symbio nie przypominają tych znanych cukierków - i bardzo dobrze! Owoce camu camu to nowość na polskim rynku, otrzymujemy ją w postaci proszku. W smaku kwaśne, pachną jak jagody goji
Poranek na słodko