się pysznym, słodkim pucharkiem. Zapraszam Was na mój krówkowy "pudding" ryżowym. Słodko, prosto... czy czasem trzeba czegoś więcej? Składniki: 1 szklanka mleka 3/4 szklanki płatków ryżowych 3 krówki mleczne (cukierki) 1/2 średniego banana Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy szklankę mleka. Krówki obieramy z papierków i tniemy na małe kawałki, dodajemy do mleka. Garnek stawiamy
Słodkie okruszkirolnictwa ekologicznego. Słodycze są produkowane ręcznie - łącznie z etapami formowania i pakowania. Sztandarowym produktem jest KRÓWKA BIO. Jej smak przywodzi mi na myśl czasy dzieciństwa. Szczerze Wam polecam te tradycyjne, pyszne cukierki. Po otwarciu paczki po prostu ciężko skończyć na jednym cukierku. Uwielbiam krówki od małego! Mogłam ich zjeść naprawdę spore ilości. Krówki Ekoflorka, to smak który
Słodkie okruszkiKrówki... bardzo lubię :-) chociaż ostatnio jadam je rzadziej, bo staram się unikać słodkiego ;-) ale czego to się nie robi gdy ukochana pięciolatka pyta czy zrobimy jakieś cukierki... A krówki robi się bardzo szybko, trochę trzeba poczekać aż zastygną (chociaż tragedii z tym nie ma), ale warto :-) zwłaszcza gdy pojawi się ochota na coś tak diablo słodkiego
Czary - gary w kuchniPrzygotowanie pysznego, słodkiego krówkowego latte zajmuje dosłownie chwilę! Krówki to cukierki, których staram się nie kupować, ponieważ jeśli już to zrobię, jestem w stanie pochłonąć całe opakowanie na raz ;) Taki krówkoholizm ;) No, ale wpadło w moje ręce opakowanie i tak sobie pomyślałam, żeby tę krówkę do kawy wrzucić... i wyszło pyszne, słodkie krówkowe latte, którego przygotowanie zajmuje dosłownie
Kraina Tysiąca SmakówSzyszki z ryżu preparowanego to przysmak dzieciństwa. Któż z nas ich nie lubił?! Zazwyczaj robiło się je ze stopionych krówek lub cukierków toffi 🍬🍬🍬 Ostatnio naszła mnie wielka ochota na te łakocie z dzieciństwa, ale że staram się ograniczać biały cukier w swojej diecie to zaczęłam szukać innej alternatywy... I tak powstały szyszki w wersji fit - zamiast krówek
Kuchnia MagdaLenymnie zapachnie...Teraz opowiem Wam o karmelkach, które przygotowałam na próbę. Przepis znalazłam na Coutellerie, i od razu wpadł mi w oko. Uwielbiam karmelki i ciągnące krówki, takie cukierki to więc jak dla mnie strzał w dziesiątkę. Chciałam je przygotować w oryginalnej wersji, tym bardziej, że mam w domu całkiem sporo cydru. Miałam też otwartą butelkę wina
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBardzo prosty stary przepis, na pyszne domowe cukierki, które kiedyś nam babcie robiły. -- Skład: 2 szklanki mleka, 2 szklanki cukru, 100 g masła, cukier waniliowy/migda
chleba naszegoWerther's Original. Co prawda są bardziej "ciągnące" niż znane słodycze, jednak dzięki temu możemy je łatwiej pokroić. Reasumując, z poniższego przepisu powstaną mięciutkie cukierki o strukturze "krówek-ciągutek" natomiast w smaku przypominające śmietankowo-karmelkowy, słodziutki, przepyszny smak Werther's Original. Warte przygotowania. Polecam.Domowe Cukierki Śmietankowe (jak Werther's Original) - Składniki
Słodka StronaKrówki są to mleczne cukierki, które wytwarza się z mleka, cukru i masła. Poniżej podaje przepis na kruche krówki, tzn. nie będą miękkie w środku. W smaku przypominają cukierki toffi i idealnie pasują do kubka gorącej kawy. Składniki: 1/2 puszki mleka skondensowanego słodkiego 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 opakowania cukru waniliowego 80 g masła(...)puder i cukier waniliowy. Przygotowane składniki połączyć ze sobą, np. za pomocą trzepaczki. 2. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając. Masa po kilku minutach zacznie zmieniać kolor - aby krówki wyszły idealne, masa musi być delikatnie brązowa. Doprowadzenie masy do takiego stanu zajmie około 15-20 minut. 3. Następnie przygotowaną masę wyląc do małych foremek bądź do głębokiego
Ugotowaćkilka paczuszek. Szkoda tylko, że mój małżonek uwielbia krówki jeszcze bardziej niż ja. Efekt jest taki, że znikają one w tempie błyskawicznym. W zeszłym tygodniu okazało się, że nasze zapasy się skończyły. Postanowiłam więc sprobować własnych sił i samemu odtworzyć smak tych wspaniałych cukierków. Efekt wyszedł chyba nie najgorszy: są słodkie jakie nie wiem co, kruchutkie(...)ostrożnie do keksówek. Zostawiamy na około 2-3 godziny do przestygnięcia.Po tym czasie wyjmujemy zastygnietą masę i kroimy w 2-3 centymetrową kostkę. Przechowujemy w zamkniętym pudełku.Krówki najlepsze są po 3-4 dniach. Smacznego!!Źródło: "Podróże z Thermomixem" opracowanie zbiorowe
W mojej holenderskiej kuchnizimnego, szaroburego jesiennego popołudnia :-) Aby umilić i osłodzi sobie te zimne i bure dni przychodzę do Was z przepisem na malutkie słodkości. Któż z nas nie lubi krówek, małych, mlecznych cukierków, które fajnie się kleją i ciągną w buzi :-)-właśnie te ciągnące tzw "mordoklejki" lubię najbardziej :-) Krówki można zrobić w domu. Jest to banalnie proste, a takie(...)można je przechowywać poza lodówką i nic z nimi się nie dzieje. Dopiero po wzięciu do buzi miękną i można je rozkosznie żuć :-) No ale dość pisaniny-do krówek marsz! :-) SKŁADNIKI -200 g mleka skondensowanego niesłodzonego -100 ml mleka -1 szklanka cukru 250g -1 czubata łyżka miodu -100g masła lub margaryny Podane składniki dajemy do garnka
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwiem czy jest sens pisać, że kiedy całkowicie ostygną stają się twarde i chrupiące... i tak nie doczekają tego momentu ;) Składniki; 100g masła 700g cukierków irysy lub krówki (najlepiej ciągnących) 180g ryżu preparowanego Wykonanie: W dużym garnku rozpuścić masło na bardzo małym ogniu, dodać cukierki i stale mieszać aż do uzyskania jednolitej masy. Nie przerywając mieszania
Pyry na Gazbyłam strasznie ciekawa jakie sprawią wrażenie słodycze bez glutenu, mleka, jajek i białego cukru ... Sama się zastanawiałam jak może smakować taka krówka... Z przyjemnością sięgnęłam po produkty Super Krówka ! Testowałam krówki o smaku kakao i toffi oraz krem orzechowo-kakaowy . Od razu po ujrzeniu tych produktów miałam ogromną chęć na szybką degustację. Zanim przejdę do smaku chcę(...)działają korzystnie na układ nerwowy. Wracając do testowanych słodyczy... Są naprawdę pyszne i nawet moi znajomi, którzy nie uznają zdrowych słodkości - jednogłośnie uznali, że produkty Super Krówka naprawdę zachwycają smakiem. Cukierki cudownie rozpływają się w ustach oraz lekko ciągną, a krem można wyjadać prosto ze słoiczka! Łączy on w sobie smak krówek, orzechów i mlecznej czekolady
Di gotujeDomowe - najlepsze 💗 Chyba nie muszę o tym nikogo przekonywać 😉 Domowe cukierki a'la krówki są przepyszne. Mocno słodkie i mocno śmietankowe. No i co najważniejsze nie zawierają żadnych dziwnych dodatków ... , które niestety możemy odnaleźć na etykietach nawet tych renomowanych słodyczy. Takie cukierki to dla mnie taki trochę powrót do dzieciństwa... wspomnienie domu rodzinnego... Do takiej
Walijskie PichcenieJakie lubicie najbardziej? Krówki? Kukułki? Kasztanki? A może Michałki ? Cukierki. Słodka rozkosz owinięta sreberkiem. Małe radości w kolorowych papierkach. Dziecinnie proste lekarstwo na smutki. W dziecięcym świecie nie ma kompromisów. Jest słodko, jest gorzko, i nic pośrodku. W moim świecie jest gorzko, jest słodko, i ... jest miętowo. Nie pamiętam kiedy pierwszy raz poczułam miętę. Może wtedy, gdy dziecięca(...)się czasowe rotacje między krówkami (wyłącznie kruchymi w środku, zawiniętymi w papierek z dużym kwiatkiem) a Michałkami, ale miętowe nie mają godnego konkurenta. Żałuję jedynie, że dziś kupując je na wagę prawie nikt nie pakuje ich już w szarobure papierowe torebki. Foliowe woreczki nie mają klasy. Obnażają wszystko i od razu widać ile cukierków zostało
KUCHARNIA