przypalić. Pozostawić jeszcze chwilę pod przykrycie, następnie wystudzić. Mięso zmielić. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na smalcu. Do wystudzonego ryżu dodać mielone mięso, cebulę wraz z tłuszczem, 2 jajka i odrobinę pieprzu. Bardzo dobrze wymieszać. Przygotowanym farszem nadziewać liście kapusty formując gołąbki. Układać ciasno, warstwami w dużym garnku. Dno garnka wyścielić wcześniej pozostałymi liśćmi kapusty. Ułożone gołąbki również przykryć
Praktyczna plogniu na 30 minut, nie mieszać. Zdjąć z ognia, dodać miód, wymieszać. Mięso pokroić na kilka kawałków, przyprawić solą i pieprzem, zrumienić na gorącym oleju. Przełożyć mięso wraz z tłuszczem do żaroodpornego naczynia. Na wierzch wyłożyć przesmażone śliwki. Naczynie bez przykrycia wstawić do piekarnika. Piekarnik włączyć na 190 stopni. Zapiekać mięso około 1 godziny
Praktyczna plplacki o grubości nie większej niż 1 cm.i od razu wkładamy do piekarnika rozgrzanym do 250 st. wkładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia lub posmarowana bardzo dokładnie tłuszczem..chlebek posypujemy bazylią...wkładamy do nagrzanego piekarnika na 7-10 min. ...wyjmujemy z piekarnika gdy góra lekko z ciemnieje... Wyciągamy blachę przykrywamy folią aluminiową na kilka chwil...pod folia
NaKońcuJęzykakalafiora i brokułów...Gotujemy około 4 minut. Studzimy i ścieramy na tartce o grubych oczkach...Odsączamy sok... Do masy dodajemy otręby, jajka, przyprawy, starty czosnek... Smażymy na patelni bez tłuszczu... Jeśli nie chcecie aż tak mocno trzymać sie diety to do masy można dodac skrobi kukurydzianej lub maki razowej...wtedy masa będzie bardziej ścisła... Pieczarki kroimy na ćwiartki, obgotowujemy
NaKońcuJęzykafirmy zwłaszcza upodobałam sobie sosy do sałatek...mniam Składniki: 500g. mięsa mielonego drobiowego chudego najlepiej z filetu Plasterek dość gruby sera feta o najmniejszej zawartości tłuszczu 3 łyżki kukurydzy Sos pomidorowy: tj zmiksowane pomidory, czosnek i mnóstwo przypraw 1 Cukinia 1/2 pora Garść oliwek czarnych Przyprawa do mięsa mielonego Knorr Fetę kruszymy, dodajemy kukurydze, mięso mielone
NaKońcuJęzykauduszonym wcześniej farszem...Dodajemy sos Blue Dragon i pod koniec smażenia sos słodko- ostry Piersi kroimy w mniejsze i cieńsze filety...maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu...Kładziemy na ręczniku papierowym w celu odsączenia nadmiaru oleju... I.....Smacznego!!! var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-44911160-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src
NaKońcuJęzykaboki i górę...pozostawiamy do wystygnięcia na około 1-2...kroimy na mniejsze kawałki...Grilujemy lub smażymy na patelni aż będziemy mieli chrupiąca skórkę...Można również usmażyć na głębokim tłuszczu ale to już wersja dla nielicznych. var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-44911160-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol
NaKońcuJęzykakazdym razem gdy pot spływa mi po plecach i nie tylko ;) A on zawsze... " że niedługo go pokocham" jak wyleje jeszcze hektolitry potu i przy okazji tłuszczu Na szczęście dzięki niemu mogę zjeść dziennie o 200 kcl ;) skutecznie potrafi mnie za to później pokarać i przeczołgać po całej podłodze... Po takim treningu nawet najgorsza pogoda nie jest
NaKońcuJęzykajest ogromne – daje uczucie sytości, najsilniej z wszystkich produktów pobudza metabolizm poprzez tzw. termogenezę poposiłkową. Należy jednak pamiętać, aby nie wyłączać całkowicie pozostałych składników z diety (węglowodanów i tłuszczów), a jedynie zmniejszyć ich ilość . Więc na moim przykładzie..... Ja będąc na diecie redukcyjnej mam wyliczone spożycie dziennej dawki kalorii w wysokości 1673kcl/ dziennie. Przy średniej dziennej aktywności
NaKońcuJęzykałyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki kolendry 1/2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego 3 łyżki wody 2 piersi z kurczaka 1 szklanka jogurtu 9% tłuszczu ewentualnie śmietana 2 łyżki sosu słodko- kwaśnego 150 gram makaronu bucatini lub spaghetti 650 ml. bulionu 2 łyżki oleju 4 ząbki czosnku Wszystkie składnik na marynatę mieszamy razem, dodajemy do niej
NaKońcuJęzykaHmmm powiem tak jest godzina 2 w nocy, to nie jest najlepsza pora na wypieki zwłaszcza gdy w pracy było sie 10 godzin....miał być biszkopt, ale zapomniałam o tłuszczu i wyszło kruche ciasto... Miało być piękne ciacho Rafaelo a wyszedł deser w "szklance" Sam smak masy jest bardzo dobry ale co biszkopt to biszkopt... Składniki: Kruche ciasto: 5 jajek
NaKońcuJęzykablaszkę wykładamy ciastem bardzo dokładnie by przylegało do brzegów. Pieczemy około 5 minut w tem. 180-200 stopni Boczek smażymy na patelni aż będzie bardzo chrupiący i praktycznie pozbawiony tłuszczu. Cukinie i pieczarki podsmażamy z dodatkiem czosnku i chilli do momentu całkowitego wyparowania wody. Składniki na masę jajeczną mieszamy wszystkie ze sobą. Na upieczony spód układamy wszystkie warzywa zalewamy masą
NaKońcuJęzykażółty Boczkiem owijamy kiełbaski, jeśli mamy krótkie plasterki możemy pomóc sobie wykałaczkami Podsmażamy na patelni aż boczek się przypiecze. Następnie w naczyniu żaroodpornym układamy nasze rollsy wraz z powstałym tłuszczem, dodajemy nie obrane ząbki czosnku. Pieczemy w tem. 180 st do momentu aż czosnek będzie miękki w środku. Farsz warzywny: Wszystkie warzywa kroimy w plasterki. Na patelni podsmażamy pieczarki
NaKońcuJęzykaidzie zapewnienie optymalnego pH krwi. Obecnie ogórki znajdują zastosowanie w wielu dietach odchudzających. A to dlatego, że: korzystnie wpływają na proces trawienny; przyspieszają spalanie nagromadzonego tłuszczu; usuwają z organizmu nadmiar wody; usuwają z organizmu toksyny; ponadto: orzeźwiają i gaszą pragnienie; regulują gospodarkę wodną organizmu; odkwaszają organizm; działają moczopędnie; ze względu na właściwości wybielające, oczyszczające, nawilżające są powszechnie wykorzystywane w kosmetyce
NaKońcuJęzykatymianku * Do przygotowania dania użyłyśmy śmietany firmy Polmlek Przygotowanie Pora kroimy w krążki, boczek i cebulę w kostkę. Na rozgrzanej patelni smażymy boczek, gdy wytopi się już trochę tłuszczu wrzucamy por i cebulę. Smażymy chwilę aż zmiękną i odkładamy na bok. Do miski wlewamy śmietanę, wbijamy jajka i mieszamy rózgą. Dodajemy przyprawy, zioła i odstawiamy. Piekarnik nastawiamy
Symfonia Smaków