jajek 5 łyżek posiekanego szczypiorku 2 łyżki tartego twardego sera świeżo mielony pieprz sól morska łyżka oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki i obieramy do 1/3 wysokości (od dołu). Plastry szynki kroimy wzdłuż na połowę i owijamy nimi szparagi. Formę do pieczenia (u mnie foremka na tartę o średnicy 26 cm) smarujemy oliwą. Układamy szparagi
Moje Kuchenne RewelacjeProdukty:na jedna osobę 1 filet z kurczaka 1 plaster dobrej szynki 2 plastry sera żółtego sól,pieprz,czosnek granulowany,papryka ostra odrobina oregano jajko bułka tarta olej do smażenia+ łyżka masła Wykonanie
Ugotujmy Cośpalcami połączyć ,aż otrzymamy grudkowatą konsystencję. Rabarbar umyć i pokroić na małe kawałki (ok 1cm grubości ) Formę do muffinek wyłożyć papilotkami lub też wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. W każde wgłębienie wkładać ok 1 łyżki ciasta , ułożyć kilka kawałków rabarbaru i posypać dość obficie kruszonką. Piec ok 15 min w 170'C Smacznego :) Polecam
Malinowa Kawiarenkatradycji ich przygotowywania. Lubie robić takie małe jednoosobowe omlety, na małej patelni. Ładnie się prezentują i każdy może być inny, tworzony wedle upodobań. Składniki: 2 jajka, pomidorki koktajlowe, tarta mozzarella, szynka ( u mnie wędzona), rukola, sól, pieprz Jajka należy roztrzepać w miseczce, doprawić solą i pieprzem. Na małym ogniu rozgrzewamy patelnię z odrobiną masła. Wlewamy jajka, kiedy spód
Plate of Joyminut. Wyrobione ciasto odstawiamy przykryte ściereczką do wyrośnięcia na godzinę w temperaturze pokojowej. Wyrośnięte ciasto odgazowujemy i kilka sekund wyrabiamy. Przekładamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy - u mnie keksówka o wymiarach górnych 30 x 11 cm, dolne 27 x 8 cm. Przełożone ciasto przykrywamy ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia
Plate of Joylekko nasączone biszkopty i jagody, następna warstwa śmietanki ubitej z mascarpone i znowu nasączone biszkopty i jagody. Na koniec kleks z ubitej śmietanki z mascarpone i całość posypana tartą czekoladą. Smacznego
Plate of Joystopniach przez około 50-60 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto wyjąć, wystudzić i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego :) Ps. My piekliśmy ciasto w 20 cm formie do tarty i drugiej małej foremce! Do ciasta możemy dodać posiekany świeży tymianek, aby dodać trochę świeżego aromatu
Plate of Joystale mieszając. Wyłożyć rabarbar na ciasto, udekorować paskami ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż ciasto będzie rumiane. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. tarta z rabarbarem
O kuchni z uczuciemstopniowo cukier, a potem żółtka. Dodaj olej i zmiksuj. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i aromat waniliowy i wszystko wymieszaj.Przelej ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.Na wierzch ułóż pokrojony rabarbar. Piecz przez godzinę w 170°C z termoobiegiem.Wystudź ciasto i posyp je z wierzchu cukrem pudrem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie
Wielki apetytmasło z cukrem i mlekiem-wystudzić.Następnie dodać jaja,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę.Całość dokładnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 28cm. Przygotować wierzch. Składniki na warstwę kokosową: 400 cukru 6 łyżek mleka 240 g masła 500 g wiórek kokosowych Sposób przygotowania: Masło rozpuścić wraz
Wielki apetytwszystkich miłośników intensywnych aromatów przygotowałam domowe pesto. Składniki: liście świeżej bazyli garść orzechów piniowych oliwa z oliwek świeżo tarty parmezan czosnek pomidorki mozzarella Sposób przygotowania: Umyte i osuszone listki świeżej bazylii wkładamy do miseczki.Dodajemy parmezan,rozdrobnione orzeszki i rozdrobniony czosnek całość dokładnie miksujemy.Podajemy z pomidorkami i mozzarellą i doprawiamy solą do smaku. Przystawka najlepiej smakuje,gdy jest lekko
Wielki apetytmięsa wołowego 500 g piersi z kurczaka 500 g boczku 100 g wątróbek drobiowych 3 czerstwe bułki 5 jaj 1 duża cebula smalec (do wysmarowania formy) bułka tarta (do wysypania formy) szczypta gałki muszkatołowej 3 ziela angielskie 1 listek laurowy sól pieprz Sposób przygotowania: Mięso (prócz wątróbki) ugotować do miękkości dodając cebulę,listek i ziele anielskie.Zredukowa
Wielki apetytpokroić zupełnie tak jak kroi się kopytka. Kluseczki wrzucamy do wrzącej,osolonej wody i gotujemy przez minutę od chwili wypłynięcia. Podajemy z masełkiem i cukrem ewentualnie z bułeczką tartą podsmażone na masełku. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytPierogi z kaszanką,mimo,że zaskakujące widać na zdjęciu jak się sprawdziły. Zdjęcie jest własnością BlogerChef. Grupa Walentyna To już kolejna grupa 4 dziewczyny i 2 moje tarty. Chwila prawdy....i trzeba przyznać piekarnik De Longhi dał radę :D Przewodniczący jury Mirek Drewniak postanowił umilić mi gotowanie i wyrwał mnie do zdjęcia. Kurs czytania etykiet
Wielki apetyt