Omlecik ?

Omlecik ?

Omlecik ?

Przepis na : śniadanie

Moja przygoda z omletami rozpoczęła się późno.W domu nie było tradycji ich przygotowywania. Lubie robić takie małe jednoosobowe omlety, na małej patelni. Ładnie się prezentują i każdy może być inny, tworzony wedle upodobań. Składniki: 2 jajka, pomidorki koktajlowe, tarta mozzarella, szynka ( u mnie wędzona), rukola, sól, pieprz Jajka należy roztrzepać w miseczce, doprawić solą i pieprzem. Na małym ogniu rozgrzewamy patelnię z odrobiną masła. Wlewamy jajka, kiedy spód zacznie się ścinać posypuje całość start... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Plate of Joy

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.