tarta - 42848 przepisów (strona:774/2857)

Tarta różana 123

Pyszna , lekko kremowa tarta z jabłkami, w sam raz na pochmurne mgliste styczniowe wieczory. A już z filiżanką aromatycznej kawy nic więcej nie trzeba:) składniki: opakowanie ciasta francuskiego 5-6 jabłek najlepiej z czerwoną skórką 6 łyżek(...)cukru pudru sok z cytryny krem: 5 łyżek mąki 50 g cukru ( ok 3 łyżki) 250 ml śmietany kremówki 2 jaja oraz 4-5 łyżek sklarowanego masła Naczynie na tartę wysmarować masłem i wyłożyć ciastem francuskim. Podpiec ok 15 min w 200 st C Resztę ciasta francuskiego pociąć na małe paski ok 1,5 cm. Jabłka umyć ( nie obierać), pociąć

Z Marcepanem
Quiche z kurczakiem i pieczarkami 166

Quiche to tradycyjne danie kuchni francuskiej. Od tarty różni się tym że zalana jest masą śmietanowo-jajeczną. Jej niewątpliwą zaletą jest to że każdy może ją upiec ze swoimi ulubionymi dodatkami i zawsze będzie pyszna! Składniki : ciasto: 100g masła 200g mąki pszennej żółtko 2 łyżeczki papryki w płatkach 2 łyżki kwaśnej śmietany sól nadzienie: 500g piersi z kurczaka(...)tymiankiem. Na podpieczonym spodzie rozsmarowujemy pomidorowe. Na pasto nakładamy pieczarki a na nie kurczaka. Jajka mieszamy ze śmietanką oraz solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową. Masą jajeczno-śmietanową zalewamy tartę. Pieczemy w 180 stopniach C przez około 15 minut do ścięcia masy

Pyry na Gaz
Frykadelki z włoską kapustą 194

pachnące aromatyczną kapustą kotleciki. Świetne i z kartofelkami i z pieczywem. Składniki: 1/2 kapusty włoskiej lub 1 mała 400 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 2 jajka 100 g bułki tartej 1/4 szklanki śmietany suszone oregano mielona papryka mielony kminek - opcjonalnie olej do smażenia Wykonanie: kapustę oczyścić ze zwiędłych liści, pokroić na cząstki i włożyć na kilka minut do garnka(...)wbić jajka, dodać bułkę taratą, śmietanę i pokrojoną kapustę. Przyprawić do smaku, solą, pieprzem, kminkiem i papryką oraz oregano. Dokładnie wyrobić z mięsnej masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażycćna rozgrzanym oleju 7 minut, często obracając  podawać z ziemniaczkmi z wody i ulubiona surówką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety grzybowe 169

mnie co prawda zamiast sosu jogurtowego był inny sosik, ale tu kombinacja z sosem może być według własnego gustu. 1 kg surowych opieniek 1 cebulka 10 dkg bułki tartej + do panierowania 20 dkg ugotowanych i przeciśniętych ziemniaków sól,pieprz , wegeta, majeranek olej do smażenia Opieńki przebrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie [około 10 minut].Odcedzić i zmielić przez(...)grubym sicie.Ugotowane ziemniaki też zmielić lub przecisnąć przez praskę.Do grzybów dodać ostudzone i przeciśnięte ziemniaki, cebulkę oraz przyprawy.Wszystko razem wyrobić i formować kotlety ,obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.Podawać z dowolnym sosem

Moje domowe kucharzenie
Sznycel z kurczaka 153

możemy podawać z dodatkami wedle naszego uznania, np: z surówką, frytkami, ziemniakami czy ziemniakami pieczonymi. Składniki: 1 pierś z kurczaka (podwójna) 1 jajko 1 łyżka mleka 1/2 szklanki bułki tartej Olej do smażenia 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka octu balsamicznego 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, słodkiej papryki, przyprawy do kurczaka Szczypta soli czosnkowej Sposób przygotowania: Do małej miseczki wrzucamy przyprawy(...)Mięso przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Jajko wbijamy do miseczki, które należy rozbełtać z mlekiem. Kawałki kurczaka maczamy na przemian w jajku oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony, aż skórka się zarumieni. Artykuł Sznycel z kurczaka pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne - cookmag.pl

CookMag
Tarta na francuskim cieście z ziemniakami i boczkiem (Torta salata di sfoglia con patate e pancetta) 140

bene il tutto. Ciasto francuskie układamy w okrągłej formie do pieczenia o średnicy 24 cm.  Na ciasto wykładamy ziemniaki z boczkiem. Na wierzch tarty wylewamy masę jajeczną.  **** Srotolate la pasta sfoglia(...)mettetela in uno stampo rotondo di 24 cm di diametro.  Sistemate dentro il ripieno di patate e pancette. Ricoprite la torta con il composto di uova e panna. Tart ę  pieczemy ok. 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. **** Cuocete la torta in forno preriscaldato a 200 gradi per circa 35-40 minuti. Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Francuska tarta z żółtą cukinią w plasterkach 169

Francuska tarta z żółtą cukinią w plasterkach. Durbuy- najmniejsze miasteczko w Belgii Przepis na francuską tartę z żółtą cukinią w plasterkach z pewnością się Wam spodoba. Kruche ciasto pachnące masełkiem, chrupiące plasterki cukini, a wszystko zalane sosem śmietanowo-jajecznym i pięknie zapieczone w piekarniku. Przepis pochodzi z kuchni francuskiej, więc dodatkowo zapraszam

dolcevitainmykitchen
tarta z budyniem czekoladowym i owocami... 116

grzanie góra/dół, na podpieczone ciasto wyłożyć budyń z owocami, piec jeszcze około 40 minut, tartę dobrze wystudzić w formie w chłodnym miejscu aby budyń dobrze stężał - tarta jest smaczna z takim budyniowym nadzieniem...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Mrożona Tarta Malinowa 128

już można jeść tartę :) Składniki: 80 dag malin 10 dag cukru pudru 3 łyżki soku z cytryny Filiżanka kajmaku 5 dag czekolady 70 % 15 dag kruchych czekoladowych herbatników SOS: ¼ szklanki cukru 2 łyżki miodu ½ szklanki kakao 3 dag gorzkiej czekolady Maliny (10 dag odkładamy ) miksujemy z cukrem i sokiem z cytryny. Przekładamy masę do blaszanego pojemnika, wstawiamy do zamrażarki(...)mieszamy widelcem, rozbijając kryształki lodu. Lekko  podgrzany kajmak i czekoladę stopioną w kąpieli wodnej mieszamy z drobno pokruszonymi herbatnikami. Masą wylepiamy dno i boki formy na tartę. Sorbet malinowy wystawiamy z lodówki na 10 min i wykładamy na przygotowany spód. Przykrywamy tartę folia aluminiową i wstawiamy do zamrażarki na 1 – 3 godz. Na sos: wlewamy do rondelka1/2 szklanki wody

Anioły w kuchni
PIKNIKOWE TARTY 110

Kruche tarty  z nadzieniem z cukinii, kurczaka, zalane masą jajeczno(...)serową, doskonale smakują na ciepło, jak również na zimno. W takiej formie idealnie nadają się na weekendowy piknik, na świeżym powietrzu będą smakować najlepiej.     SKŁADNIKI Ciasto: 6 tart o średnicy 10 cm 120 g mąki pszennej, 120 g mąki graham, 1 jajko, 10 dag margaryny Optima Omega3, ½ łyżeczki soli, 1 łyżeczka suszonej bazylii, 1 łyżka wody Nadzienie

słodki bratek
Krucha kostka z truskawkami i migdałową kruszonką 241

ciasteczka. składniki: ciasto 300 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru 1 żółtko 2 łyżeczki proszku do pieczenia kruszonka 75 g mąki pszennej 75 g tartych migdałów BackMit 100 g zimnego masła 100 g cukru oraz 500 g małych truskawek 1 łyżka maki pszennej Przygotować ciasto. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i i proszkiem(...)natłuścić. Dno przygotowanej foremki wylepić ciastem.  Truskawki oprószyć mąką i ułożyć na cieście, jeśli mamy duże to przekroić je na pół. Przygotować kruszonkę. Mąkę wymieszać z cukrem i tartymi migdałami. Dodać masło i połączyć składniki rozcierając w palcach. Gotowa kruszonką posypać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec aż ciasto dobrze się przyrumieni

Monia miesza i gotuje
Tarta z morelami 163

słodzić z głową, bez wyrzeczeń oraz zapoznacie się ze stereotypami na temat cukru. Wszystko jest dla ludzi, ważny jest umiar, trochę cukru od czasu do czasu nie zaszkodzi. TARTA Z MORELAMI Składniki: ciasto: 160 g mąki 30 g cukru 120 g masła 2 łyżki wody szczypta soli wypełnienie: 2 budynie waniliowe 0.75 l mleka 2 łyżki cukru

Bon appetit mon amie
Tarta z rabarbarem, truskawkami i kremem jaglanym 143

miesiącu. Czerwiec to również czas czerwonych truskawek i rabarbaru. Połączenie idealnie ze sobą współgrające smakowo. Polecamy tartę z tymi specjałami z dodatkiem kremu jaglano-waniliowego.  Tarta z rabarbarem, truskawkami i kremem jaglanym Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki orkiszowej (w wersji bezglutenowej: (1 szklanka mąki gryczanej i 1 szklanka mąki jaglanej) 120 g zimnego masła lub oleju

Moja Mama Gotuje
SZYBKA PIZZA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM ZE SZPINAKIEM, SEREM FETA I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI 184

jest genialne samo w sobie. Wystarczy kilka dobrze dobranych składników i mamy oto takie cudo na obiad lub podwieczorek. Błyskawiczna w wykonaniu i smaczna wersja pizzy a’la tarty z ciasta francuskiego. SKŁADNIKI: (2-3 PORCJE) ·        opakowanie ciasta francuskiego – 275 g ·        160 g szpinaku świeżego(...)piec przez ok. 20 minut, lub do czasu aż brzegi ciasta i spód będą zrumienione. Można wcześniej podpiec samo ciasto przez ok. 5 min. Pomidory doprawić lekko solą, tartę posypać posiekaną natką lub innymi ziołami

Calzonella.com
Rustykalna tarta z rabarbarem 109

Cześć! Dawno na moim blogu nie było ciasta. W związku z tym, że pojawił się rabarbar – padło na rustykalną tartę. Ciasto robi się dosłownie chwilę! Tarta jest tak brzydka, że aż piękna! I uwaga – znika w kilka chwil po upieczeniu!   Składniki: Ciasto Crostata: 175 g mąki pszennej 50 g płatków migdałowych 1 łyżka cukru pudru

Moja pasja smaku