tarta - 42848 przepisów (strona:2286/2857)

Muffinki marchewkowe – najlepsze złote babeczki 176

pieczenia ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki cynamonu szczypta soli garść posiekanych orzechów włoskich i suszonej żurawiny (lub rodzynków) opcjonalnie polewa: 75 g białej czekolady, 3 łyżki śmietanki 30% Marchewkę obieramy i trzemy na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Przekładamy na sitko i odciskamy z nadmiaru soku. Przygotowujemy dwie miski – mniejszą i większą. W mniejszej mieszamy mąkę, proszek, sodę i sól

Poezja smaku
Stek z polędwicy wołowej z pieczarkami i sosem z sera z niebieską pleśnią 86

której zaczniemy smażenie, sprawia, że uzyskujemy z tej strony lekko chrupiącą skórkę i dopiero przed odwróceniem na drugą stronę przyprawiamy drugą stronę (i tak właśnie zrobiłam), a po trzecie Gordon prezentuje technikę polewania masłem smażonych potraw, które dodatkowo nawilża smażone kawałki. Więc suma sumarum, połączyłam wersje Gordona i Pascala i uważam, że sprawdziła się znakomicie 🙂 Czytaj więcej: Stek z polędwicy

Moja Delicja
Zupa krem z cukinii i groszku z makaronem razowym + kilka słów o zdrowym odżywianiu 79

jesteśmy alergikami i nie mamy żadnych przeciwwskazań lekarskich (przynajmniej na razie) i nie musimy stosować żadnych wykluczających się diet (dieta bez glutenu, bez nabiału, bez cukru, wegetariańska itp.). Po trzecie nie wszystkie super zdrowe dania, jakich próbujemy są smaczne i nie trafiają po prostu na blog, a ja na blogu Moja Delicja zamieszczam TYLKO smaczne potrawy 🙂 No i po czwarte

Moja Delicja
Tiramisu dyniowe 106

następnie wydrążony miąższ miksuje. Dynie w większej ilości można upiec kilka dni wcześniej, a puree przechowywane w lodówce możecie wykorzystywać do wielu dyniowych przepisów. Polecam “ Kopytka dyniowe ” lub “ Tartę Dyniową “. Składniki Tiramisu dyniowego: 280 ml gorącej wody 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 szklanka puree z dyni 1 łyżeczka domowej przyprawy do dyni 250 g dobrze schłodzonego mascarpone 200 g dobrze

Moja Delicja
Burgery z łososiem, salsą z surowego jarmużu i frytkami z batatów 83

Mężem, pomimo uczucia sytości, skusiliśmy się dokładkę i zjedliśmy jeszcze po połowie 🙂 ), po drugie za mega zdrowe i wartościowe składniki (bataty, łosoś, awokado, jarmuż, kolendra, słonecznik), a po trzecie za uczucie sytości bez winy 🙂 Polecam! Czytaj więcej: Burgery z łososiem, salsą z surowego jarmużu i frytkami z batatów The post Burgery z łososiem, salsą z surowego jarmużu i frytkami

Moja Delicja
Placki z piersi kurczaka i włoszczyzny 99

gram sera żółtego w kawałku sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: włoszczyznę przekładamy na sitko/cedzak i odstawiamy do rozmrożenia, kurczaka kroimy w drobną kostkę, ser trzemy na tarce o drobnych oczkach, do dużej miski przekładamy włoszczyznę, kurczaka i ser. Dodajemy żółtka, sól, pieprz oraz mąkę. Wstępnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę a następnie dodajemy

Blog kulinarny S9.PL
Kiszona czerwona kapusta 176

wyczuciem i delikatnie. Zawsze można dosolić. Przygotowanie: Kapusty szatkujemy do osobnych misek. Solimy i ugniatamy. Odstawiamy na 2 h, ugniatając kolejny raz po godzinie. Obrane marchewkę i jabłka trzemy na dużych oczkach tarki. Paprykę siekamy na cienkie paseczki. Przygotowujemy cztery wyparzone, litrowe słoiki. Mieszamy składniki na cztery różne kompozycje – czerwoną kapustę, czerwoną kapustę z białą, czerwoną kapustę z papryką, czerwoną

ladykitchen
Ciasto Delicja z kremem i jabłkami +FILM 1832

grzanie góra-dół bez termoobiegu. Pieczemy około 20 minut do suchego patyczka. Wyciągamy, studzimy i kroimy na dwa spody. MASA JABŁKOWA Do jej przygotowania potrzebujemy 1300g jabłek. Jabłka obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach i odciskamy sok. ***pozostały soczek polecam sobie wypić :)  Do garnka dajemy 2 łyżki masła, rozpuszczamy masło, dodajemy odciśnięte jabłka i smażymy je by zmiękły

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kiszona biała kapusta 162

wyczuciem i delikatnie. Zawsze można dosolić. Przygotowanie: Kapusty szatkujemy do osobnych misek. Solimy i ugniatamy. Odstawiamy na 2 h, ugniatając kolejny raz po godzinie. Obrane marchewkę i jabłka trzemy na dużych oczkach tarki. Paprykę siekamy na cienkie paseczki. Bierzemy cztery wyparzone, litrowe słoiki. Przygotowujemy cztery różne kompozycje i mieszamy odpowiednie składniki– biała kapusta, biała kapusta i czerwona kapusta, biała kapusta

ladykitchen
Szarlotka 99

Mąkę, posiekane masło, szczyptę soli i śmietanę zagniatam na jednolite ciasto. Tworzę kulkę, którą następnie wkładam do lodówki na 20 minut. W tym czasie myję i obieram jabłka. Następnie trę jabłka na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Ciasto wyciągam z lodówki, dzielę na dwie równe części. Blaszkę (30 x 35 cm) wykładam papierem do pieczenia, albo smaruję masłem i podsypuję

Słodki sentyment
Krupnik 127

indyczej, aczkolwiek powinno być względnie miękkie i delikatne. Innymi słowy, szponder wołowy niekoniecznie będzie polecany, ale poza tym wybór mięsa jest kwestią smaku i aromatu jaki chcemy osiągnąć. Po trzecie, ilość, czas gotowania i ewentualne uprzednie opłukanie kaszy będzie miało decydujący wpływ na zagęszczenie zupy. Ta z przepisu jest względnie lekka i klarowna. Ogólna zasada jest taka, że czym więcej

Kulinarna Pokusa
Jak wykorzystać śliwki – masło śliwkowe 92

masła sprawia, że śliwki naprawdę się smażą. Używając jako nadzienia do ciast masło śliwkowe nie wycieka jak również się nie pali. Używam śliwkowego masła jako nadzienie do naleśników, ciastek, tart i drożdżowych bułeczek jak również na śniadanie jako smarowidło na chleb. Uwielbiam dodawać do owoców korzenne przyprawy. Stosuję często kardamon, gałkę muszkatołową i cynamon.W tym przepisie wykorzystałam cynamon. Dodałam

codojedzenia
Podgrzybki marynowane 182

cukier). Oba są kluczowe dla zachowania przetworu w stanie zdatności do spożycia, jednak poniższy przepis “promuje” cukier kosztem octu. Innymi słowy, niekórzy zwiększają proporcję tego drugiego. Po trzecie, różne są opinie nt. tego czy marynujemy grzyby razem z nóżkami czy jedynie kapelusze. Niektórzy uważają nóżki za mało wartościowe smakowo i je odrzucają, ale to indywidualny wybór, który

Kulinarna Pokusa
Tradycyjne smaki województwa Podkarpackiego 121

pięknie urządzony park zdrojowy, w którym znajduje się drewniana pijalnia wód mineralnych, przypominająca swym kształtem pierwotny „Pawilon nad Źródłami” oraz kilka zabytkowych drewnianych willi. Właśnie w tym miejscu przygotowałem trzecie danie, czyli ziemniaki faszerowane po rzeszowsku. Kolejna potrawa o bardzo silnym lokalnym rodowodzie, poniżej dowiecie się jak przygotować to danie. Ziemniaki faszerowane po Rzeszowsku Składniki: 4 duże ziemniaki

kuron.com.pl
"Natka i zbuntowany królik" Ruth Quayle 116

imię królik):-)  Kolejne opowiadanie jest o ząbku, którego boi się Natka stracić. Jak już jej wypada, to próbuje go wsadzić na miejsce. Jak zakończy się ta historia? Trzecie opowiadanie jest o zraszaczu ogrodowym, o którym marzy natka. Chciałaby się nim pobawić, niestety rodzice nie bardzo chcą spełnić jej życzenia, ale dziewczynka ma już pewien plan ... "Natka i zbuntowany królik

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania