Bezglutenowe placuszki z cukinii i quinoy z sosem miętowym

Bezglutenowe placuszki z cukinii i quinoy z sosem miętowym

Bezglutenowe placuszki z cukinii i quinoy z sosem miętowym

Przepis na : śniadanie

Sezon na cukinie w pełni :) Sposobów na ich wykorzystanie jest ogrom. Ja zrobiłam sympatyczne placuszki z cukinii i quinoy, a do tego prosty i orzeźwiający sos miętowy, z którym doskonale się komponują. Składniki: 1 szklanka ugotowanej quinoy 2 małe cukinie 1 jajko garść natki pietruszki 1 łyżka mąki ziemniaczanej olej do smażenia 1 szklanka listków mięty 1/3 szklanki oliwy z oliwek  3 łyżki soku z cytryny pieprz, sól Wykonanie: Cukinię trzemy na tarce, aby uzyskać papkę, tak jak ziemniaki na placki ziem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Quinoa Raz!

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dieta Pięciu Przemian

Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...