tarta - 42848 przepisów (strona:2086/2857)

Kurczak w sosie chrzanowym 226

wody lub bulionu, później dodajecie śmietanę (jogurt) oraz chrzan, trzymacie na ogniu tyle by zgęstniało i voilà! Składniki 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 200 ml śmietany 2 łyżki tartego chrzanu natka pietruszki Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy kurczaka pokrojonego w drobną kostkę oraz czosnek. Smażymy na małym

Mr. Taste
Schab W Ryżwo- Maślankowej Panierce z Zapiekanymi Ziemniaczakami 200

łyżki sosu sojowego 2 ząbki czosnku 2 żółtka 1 czerwona cebula 2 kubki maślanki 2 łyżeczki słodkiej papryki sól  pieprz 8-10 ziemniaków 1 camembert 0,5 kubka tartego Parmigianino Reggino 2 plasterki emmentalera Przygotowanie: przygotowujemy marynatę do schabu- czosnek i cebulę kroimy w kosteczki, mieszamy z maślanką i sosem, doprawiamy słodką papryką, solą i pieprzem, zalewamy kotlety

Luźna Kuchnia
Sznycle z indyka nadziane mięsem mielonym 116

cebulki korzeń pietruszki Mięso rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą, a następnie nakładamy bryłkę mięsa mielonego, które wcześniej przyprawiliśmy ( u mnie to było 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, majeranek, sól, pieprz, słodka papryka, dupka startej cebuli oraz 2 łyżeczki majeranku roztartego w dłoniach ) zawijamy w rulon, ściśle owijając nicią. Postępujemy tak ze wszystkimi sznycelkami. Rozgrzewamy patelnie

Gotowanie...to proste !
Makowo- orzechowe ciasto z gruszkami 150

gruszkami. Pyszne ciasto podałam na pięknym zestawie od Porcelana Bogucice z kolekcji   JESIEŃ - PORCELANA BOGUCICE Makowo- orzechowe ciasto z gruszkami Składniki: na ciasto jajka - 6 szt orzechy tarte laskowe - 1 łyżka mak mielony suchy - 1 łyżka kakao - 1 łyżka cukier - 1 szkl cynamon - 1 łyżeczka soda - 1 łyżeczka proszek do pieczenia - 1 łyżeczka mąka - 2,5 szkl olej

Kuchnia Danusi
Kurczak po węgiersku 464

duży kurczak 1 słoiczek pasty ajwar ok. 4 czubate ,łyżki – najlepiej własnej roboty ( tu przepis ) 2 łyżki słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 3 łyżki tartego sera twardego 1 płaska łyżka cukru sól do smaku olej do natarcia kurczaka 1 cebula -duża 1 duża, świeża ,czerwona papryka Kurczaka płukamy , porządnie oczyszczamy z wszelakich piórek , pałek

Ogrodnik w podróży
Najlepsza owsianka 157

dodają jej słodyczy i tworzą kremową teksturę, ale dodatkowo można dorzucić także inne owoce – u mnie tym razem były to borówki. Zamiast borówek można użyć także malin, kiwi, tartego jabłka czy truskawek. Jeśli owsianka kojarzy Wam się z breją bez smaku to jestem pewna, że ta odmieni Wasze podejście do niej o 180 stopni. Najlepsza owsianka (z owocami

Poezja smaku
Owsiana tarta z gruszkami! 187

klopsy. Te najmniejsze są zazwyczaj najsmaczniejsze. Ciasto z gruszkami jest jednym z moich ulubionych. Uwielbiam te, w których gruszek jest więcej niż ciasta ;-). Wilgotne, słodkie i kruche! Dlatego przygotowałam tarte z mąki owsianej z gruszkami i dżemem z marakui.  Wyszło obłędnie! ;-))) SKŁADNIKI: NA CIASTO KRUCHE Z MĄKI OWSIANEJ: - 150 g masła - 250 g mąki owsianej - 50 g mąki

SMYKWKUCHNI
tradycyjny barszcz biały z ziemniakami i białą kiełbasą 184

porcja włoszczyzny 1 duża cebula 1 mała cebula 5 suszonych grzybów - podgrzybki 5 ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu czarnego 2 liście laurowe 2 ząbki czosnku 1 łyżka tartego chrzanu 2 łyżeczki suszonego majeranku 2 łyżeczki soli Sposób przyrządzenia : do dużego garnka wkładamy opłukane i pokrojone mięso wieprzowe, wlewamy 3 litry wody, solimy i gotujemy pod przykryciem 30 minut

zobacz ich smak
Papryka nadziewana w pomidorach z przepisu Siostry Ewy. Aromatyczny obiad na jesienną chandrę. 188

Dodajemy przetarte pomidory. Doprawiamy bazylią, pieprzem, odrobiną cukru. Zalewamy powstałym wywarem. Zapiekamy pod przykryciem przez 45 min - godzinę (w zależności od wielkości papryk). Po wyłączeniu każda paprykę posypujemy odrobiną tartego sera. Gotowe. Pyszności. Prosto, a jakże aromatycznie. I jeszcze sezonowo. Siostra nas uraczyła podczas któregoś wspólnego pobytu u Mamy, a że było to jakiś czas temu i przepis przedstawiam

Kuchnia po mojemu
Pasta pieczarkowa 111

odsączam z wody którą przy smażeniu puściły ( odsączenie jest konieczne ,bo będzie pasta lejąca się) Osuszone pieczarki miksuję . jeśli pasta jest zbyt rzadka to można dodać łyżke otrąb , bułki tartej lub ugotowane jajko . Dosmaczam solą ,pieprzem ,wsyluje szczypiorek drobno pokrojony , mieszam i gotowe    gotową kanapkę posypać jeszcze szczypiorkiem ,położyć pomidora,ogórka lub paprykę

Eli Gotowanie
Kotlet z jajek 164

czasu do czasu sięgam po nie. Teraz wykorzystam taki przepis  Składniki 7 jajek 1 łyżka majonezu sól,pieprz do smaku 1 cebula 2 łyżka bułki tartej Wykonanie 6 jajek gotuje na twardo. cebulę drobno siekam i podsmażam . Ugotowane jajka obieram i rozgniatam je na masę ( można zmiksować ale ja nie lubię papki) do masy dodaję cebulę,majonez

Eli Gotowanie
Surówka z czerwonej kapusty 356

kapustę ,blanszować ok 3-4 minut(nie przykrywać ). Po tym czasie odcedzić ,przepłukać pod zimną ,najlepiej bieżącą wodą . Odsączyć i przełożyć do miski. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, z tarte jabłka na dużych oczkach, Skropić cytryną doprawić solą,pieprzem i cukrem .Dobrze wymieszać Po ok 20 minutach jeszcze raz wymieszać, jeśli potrzeba doprawić.  Do sałatki można zamiast jabłek

Eli Gotowanie
Szkolne buraczki 229

Sałatka z buraczków i jabłek Nie wiem co Wy pamiętacie ze szkolnej stołówki ale ja pamiętam tarte buraczki z jabłkiem. Były kwaskowe, słodkie i świetnie popychały suche ziemniaki.  Troszkę je zmieniłam i do tej pory często są na moim stole.   Składniki na 4 porcje 4 buraki średniej wielkości 1 jabłko duże lub 2 małe 1 cebula

Eli Gotowanie
Surówka migiem 171

łyżeczki cukru Wykonanie Krok 1 . Umyć i wysuszyć warzywa.Obrać ze skóry. Krok 2 . Rzodkiew i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach  Krok 3 . Do z tartych warzyw dodać sól,cukier i dokładnie wymieszać .            Można dodać łyżkę gęstej śmietany i jeszcze dosolić. Lub łyżkę majonezu . Smacznego

Eli Gotowanie
Chłodnik 137

pokroić drobno, obrane buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach . Zalać rosołem , dodać 1 łyżeczkę soli i ugotować . Krok3 .  Gdy buraki będą prawie miękkie ,dodać do gotowania z tarte jabłka . Zagotować i odstawić . Zmiksować całość na gładką  masę .Wystudzić . Krok4 . Do zimnych buraczków dodać : kefir, śmietanę, jogurt ,cukier,pieprz .Dokładnie wymieszać Krok 5 . Szczypiorek i koperek posiekać

Eli Gotowanie

Proponowane wyszukiwania