Wymieszać. Zblenderować lub potraktować tłuczkiem do ziemniaków (ale nie do mięsa! tym do mięsa kokosy możecie otwierać...ewentualnie) /blenderem/widelcem. 6. Z papki formować kulki,obtaczać w mące lub bułce tartej i kłaść na mocno rozgrzaną patelnie teflonową. Student kalorii,białek i innych dziwnych rzeczy-nie liczy.Zdecydowanie opiera się na tym,że kotlety są z naturalnych składników nie w proszku
Fiolka w kuchniJadłonomii Marty Dymek* Składniki 3/4 szklanki kaszy jaglanej 2-3 marchewki 2 łyżki sosu sojowego mała drobno posiekana cebula 1/2szklanki sezam 1/2szklanki słonecznik natka pietruszki 2-3łyżki bułki tartej mały chlust oleju rzepakowego/oliwy Przyprawy: imbir chili pieprz kmin rzymski Wykonanie: 1. Kaszę przepłucz albo przypraż w garnku(czyli wsyp do rozgrzanego garnka i mieszaj chwilę) Potem ugotuj
Fiolka w kuchniporcje: na kofty: 400g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/3 natki pietruszki ¼ łyżeczki kminu rzymskiego ¼ łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 jajko 4 łyżki bułki tartej mąka pszenna do obtoczenia olej do smażenia dodatkowo: 5 ziemniaków 2-3 czerwone papryki w zależności od wielkości na sos: 500 ml passaty pomidorowej 1/3 szklanki wody ¼ ostrej papryki
Fabryka pomysłówprzyjmuje gości, smakuje i próbuje, rozdaje gwiazdki i jest łasy na prezenty. Kto następny? Składniki: klopsiki 1/2 kg chudego mięsa mielonego (np. z indyka) jajko 50 g bułki tartej kumin ziele angielskie suszona kolendra ząbek czosnku pęczek posiekanego koperku oliwa z oliwek szczypta soli sos serowy kubek śmietany 18% (sojowej lub zwykłej) ulubiony „śmierdzący” ser pieprz ząbek
GRUBY WAŁEKsoczewicą i pęczakiem, a jako dodatek zieloniutki dressing, który praktycznie używam do wszystkiego. Pieczone tortilla z soczewicą i kaszą to wegetariańskie danie, zdrowe i sycące. Po paryskiej kaczce, crepes, tarte tatin i jeszcze wiele innych francuskich specjałów z przyjemnością patrzyłam na mój zielony talerz i delektowałam się każdym kęsem. Spróbujcie i oceńcie. Pieczone tortilla z kaszą i soczewicą Składniki
codojedzeniaMój malakser był dziś w ciągłym ruchu. A to za sprawą zapomnianych i znalezionych wczoraj czerstwych ciastek-bułeczek. Żal było wyrzucać, a sprawdziły się świetnie w zastępstwie bułki tartej. Pieczarki miały być na jutrzejsze drugie śniadanie do pracy, ale tak ładnie pachniały, że zostały szybko spałaszowane ;) Składniki (na 6 pieczarek): pół czerstwej bułki (u mnie jedno ciastko-bułka
Weekendy w domu i ogrodziecynamonowa kasza jaglana na mleku ryżowym z tartym jabłkiem (w środku) podana z wegańskim sosem czekoladowym ~ Wczoraj na FanPage Breakfast of Dreams stuknęło... 700 like'ów! Dla mnie jest już bardzo pokaźna liczba, dziękuję! Dziękuję, że ze mną jesteście, odwiedzacie bloga...Nie ma nic lepszego niż uczucie, że to co się robi podoba się i innym
breakfast of dreamsprzykrywamy resztą ziemniaków. Górna warstwa podobnie jak dolna może być gruba. Przyprawiamy ziemniaczki. W czterech miejscach robimy małe zagłębienia i wbijamy jajka, tak żeby nie uszkodzić żółtka. Całość posypujemy tartym serem i do pieca. Pieczemy w temperaturze około 200’C (termoobieg 180’C) przez 40-50 minut. Tak żeby ziemniaki były miękkie, dużo zależy od rodzaju ziemniaków
KasiaiKrzysiu.plchleba. 2. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem do smaku, zalać nimi chleb. Posypać cienką warstwą sera. Na wierzch wyłożyć zrumienioną cebulę oraz pokrojone w plastry pomidory. Całość posypać tartym żółtym serem. 3. Całość włożyć do piekarnika i zapiekać, aż jajka się zetną. Smacznego!!! Źródło: Moje domowe kucharzenie
Kuchnia domowa Anidajemy po jednym suszonym pomidorku. Jajka w kokilkach - wykwintne niedzielne śniadanie Następnie rukolę. Jajka w kokilkach - wykwintne niedzielne śniadanie Wbijamy po jednym jajku i posypujemy solą, pieprzem i tartym serem. Jajka w kokilkach - wykwintne niedzielne śniadanie Pieczemy 15 minut w 180 stopniach w piekarniku. Jajka w kokilkach - wykwintne niedzielne śniadanie Podajemy ze świeżym chlebkiem i masełkiem. Możemy też
Pyza i Surówkapokrojona w kostkę 2 łyżeczki octu balsamicznego 1/2 łyżeczki cukru 4 całe jajka 250 ml śmietanki 30% 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki rozmarynu sól, świeżo mielony pieprz 40 g tartego sera grana padano CZAS PRZYGOTOWANIA: 115 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczynamy od przygotowania spodu: w misce mieszamy mąkę, sól, cukier i zioła prowansalskie. Dodajemy jajko, żółtka i posiekane
My Culinary Artcukinii 1 cebula 2 marchewki 2 ząbki czosnku 150 g pieczarek 1 łyżka masła pietruszka zielona ,pół pęczka 3 jajka 140 g bułki tartej 100 g żółtego sera sól ,pieprz szczypta chili Najpierw obieramy marchewki i ścieramy na tartce o grubych oczkach .Następnie myjemy cukinię ,odcinamy końcówki i też ścieramy na tartce.Starte warzywa solimy i odstawiamy na 30 minut
Ladylaura.topionym serkiem. Zmiksowaną zupę jeszcze chwilę podgrzewamy – minimalnie zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą (delikatnie, spróbujcie czy zupa nie jest już wystarczająco słona od użytego selera), sporą ilością pieprzu i tartej gałki muszkatołowej. Zupa jest dzięki serkowi pysznie kremowa i szlachetnie jasna w kolorze. Nam najbardziej smakuje z czosnkowymi grzankami lub ptysiowym groszkiem. Ta zupa z selerów pełna jest błonnika
Karo in the Kitchenmacie już na nie ochoty? Spróbujcie zrobić z nich kotlety. Są pyszne, łatwe do zrobienia. 2 szkl ugotowanych ziemniaków 2 szkl ugotowanego kalafiora 2 jajka 0,5 szkl tartego sera olej sól Ziemniaki i kalafiora rozgnieść na w miarę jednolitą masę. Można do tego użyć
Polska Zupapachną ziołami i jeszcze lepiej smakują-polecam serdecznie-Kasia Michoń Składniki: 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 jajka pół szklanki oliwy z oliwek 2/3 szklanki jogurtu naturalnego 2 garście tartej mozzarelli kilka plasterków szynki/salami (użyłam salami) 1 łyżeczka soli łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki oregano 0,5 łyżeczki bazylii 0,5 łyżeczki ziół
Swojskie jedzonko