ryż na mleku z tartym jabłkiem*; z sosem karmelowo-orzechowym** *długo gotowany, z dodatkiem startego jabłka pod koniec i kawałków jabłka *dom. sos toffi + masło orzechowe + mleko Trochę inna wersja smaków z dzieciństwa (choć "standardowa" wersja chyba lepsza P ) jakoś tak mimo początku wiosny jesiennych smaków mi się zachciało ^^ Trochę pracowity weekend, także uciekam ^^ czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...