Składniki: 25 dag makaronu tortellini o dowolnym nadzieniu 25 dag świeżego szpinaku puszka białej fasoli 50 dag pomidorków koktailowych (można zastąpić zwykłymi) 1,5 szklanki rozdrobnionego mięsa z kurczaka (użyłam mięsa z rosołu) 1 duża biała cebula 1/2 szklanki tartego żółtego sera (można pominąć) 500 ml przecieru pomidorowego 2 litry bulionu np. rosołu (można zastąpić wodą(...)Dodajemy do bulionu. Do gotującego się wywaru wsypujemy pierożki. Gotujemy przez ok. 7 minut. Dokładamy przekrojone na pół pomidorki i przecier. Gotujemy jeszcze przez 5 minut. Dodajemy mięso, szpinak, odcedzoną z zalewy fasolę. Zupę zabielamy śmietaną. Dodajemy ser. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Czekamy aż ser dokładnie się rozpuści. Uwaga: Jeśli zupę gotujesz poprzedniego dnia
Pobite gary BarbaryTarta farmerska z pieczarkami i kiełbasą. Jaka powinna być idealna tarta farmerska z pieczarkami? Bardzo grzybowa a jednocześnie w punkt chrupiąca. Z chlustem kremowej, słodkiej śmietanki. Pełna farszu, ciągnącego się nieśmiało sera i smaku. Tak! to właśnie ta wersja. INNE PYSZNE DANIA: MAKARON Z KURCZAKIEM I KREWETKAMI PO TAJSKU CONCHIGLIONI NADZIEWANE SZPINAKIEM
globuskulinarnyPlacuszki z ricottą to jedno z naszych ulubionych śniadań. Przygotowanie jest niezwykle szybkie, a same placuszki są delikatne w smaku, bardzo lekkie i przepyszne :) Placuszki możecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pierś jest soczysta.. Robiłam już mięsko wieprzowe , było pyszne, mięciutkie i soczyste..Teraz przyszła kolej na pierś z kurczaka..zrobiłam roladki ze szpinakiem w środku..Takie roladki można dodatkowo obtoczyć w jajku i bułce tartej, ale ja chciałam sprawdzić jak spisze się marynata z oliwy i kostki rosołowej.Roladki trzeba ciut dłużej smażyć..bo są zwinięte..ale mimo(...)dużo czasu ani dodatkowych innych składników..wystarczy oliwa i kostka, a mięsko będzie pachnące, doprawione i smaczne. pierś z kurczaka kostka rosołowe Knorr oliwa Bertolli extra vergine mrożony szpinak majonez pieprz, sól Pierś z kurczaka pokroić, można lekko rozbić tłuczkiem.Oliwę utrzeć z kostkami rosołowymi. Marynatą natrzeć pierś i odstawić na godzinę .Szpinak podsmażyć na łyżeczce oliwy z dodatkiem
Moje domowe kucharzeniepożałujecie. Obiecuję :) Składniki: (3 porcje) 1 cukinia 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki bułki tartej olej do smażenia 1 jajko 1 ząbek czosnku 3 łyżki mleka 1 łyżka parmezanu startego na wiórki sól, pieprz liście ulubionej sałaty (u mnie dodatkowo szpinak) 1 ogórek kilka rzodkiewek 1 czerwona cebula Sos: 1 ząbek czosnku 1 łyżka startego parmezanu 2 łyżki(...)Jajko rozmieszaj dokładnie z parmezanem, przeciśniętym czosnkiem i mlekiem. Dodaj odrobinę soli i pieprzu. Plasterki cukinii obtaczaj w mące, następnie w jajku a na koniec w bułce tartej. Smaż na patelni na niewielkiej ilości oleju do zrumienienia. Odwracaj krążki na drugą stronę i również ładnie zrumień. Panierowane krążki dodaj do sałaty. Podawaj z sosem. If you like veg recipes
Delicious Placewody pół szklanki letniego mleka szczypta soli Farsz: 650g mrożonego szpinaku 100g sera z niebieską pleśnią bloose (Arla) kilka suszonych pomidorów z oleju 1 mała cebula 3 spore ząbki czosnku świeżo mielony pieprz masło klarowane Sos: 1 szklanka mleka 3,2% 3 ziarna ziela angielskiego pół szklanki tartego sera żółtego 1 liść laurowy 1 łyżka masła(...)muszkatołowa 1. Z mąki, wody, mleka i jajka ze szczyptą soli, robimy ciasto. Wszystko razem dokładnie ubijamy trzepaczką i pozostawiamy do "wypoczęcia" na pół godziny. 2. W rondelku umieszczamy szpinak i rozmrażamy go na niewielkim ogniu. Odlewamy z niego wodę. Czosnek przepuszczamy przez praskę i wrzucamy do szpinaku. Ser bloose rozdrabniamy i łączymy ze szpinakiem do całkowitego rozpuszczenia. Cebulę drobno
Kuchenna Kontrrewolucyamuszą być tylko na słodko? Tym razem szpinakowe babeczki z białą kiełbasą, dodatkowo z kremem szpinakowo majonezowym. Idealne na świąteczny stół! Składniki na babeczki; (8 sztuk) 10 dag mrożonego szpinaku (lub świeżego) 2 jajka 2 łyżki musztardy 1 łyżka majonezu 3 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka posiekanego koperku 10 dag mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 ząbki(...)surowe białe kiełbasy, (mogą być parzone lub inna wędlina) 3 łyżki startego sera żółtego pół łyżeczki soli 1 łyżeczka tymianku Przygotowanie; Do blendera wrzucamy rozmrożony i odciśnięty szpinak, koperek, dodajemy jajka i sok z cytryny. Blendujemy na gładką masę. Przelewamy do miski. Kiełbasa jeśli jest surowa, gotujemy. Dodajemy starty ser, czosnek oraz cebulę kroimy w drobną kostkę. Również dodajemy
Radość kipiąca uśmiechem.się stać tę chwilkę w kuchni, bo jest przepyszne! Składniki: -500g szpinaku (u mnie mrożony) -250g sera ricotta -200g makaronu cannelloni (ok. 20 rurek) -1 jajko -1 ząbek czosnku -sól i pieprz -łyżka oleju -60g tartego parmezanu Sos pomidorowy: -600g pomidorów z puszki -2 ząbki(...)wrzucamy cebule i smażymy, aż się zeszkli. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy czosnek, i pomidory. Dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu, przez 20 minut . Nadzienie: Szpinak siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu razem z czosnkiem, aż większość wody wyparuje. Następnie wrzucamy całość do miski i czekamy, by ostygło. Dodajemy ser ricotta i dokładnie
Smakuj życie!śniadaniowym pudełku do pracy. ;) Kotlety z soczewicy i ryżu Składniki: 1 szklanka soczewicy czerwonej 1 szklanka ryżu szczypta soli 1 łyżeczka curry pół łyżeczki papryki ostrej + 2jajka,bułka tarta 1. Do garnka wlej 4 szklanki wody. 2. Do zimnej wody wsyp 1 szklankę soczewicy i jedną szklankę ryżu. 3. Gotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie pod przykryciem(...)Dłońmi uformuj kotleciki. 8. Aby aby uzyskać chrupiącą skórkę każdy kotlecik obtaczaj w bułce tartej,jajku i znowu bułce tartej. 9. Smaż na dobre rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. Kotlety zabrałam do pracy wraz z sałatką ze szpinaku,pomidorów, ogórków małosolnych i kwiatami nasturcji
U Fiolkiwraz z proszkiem do pieczenia oraz aromatem waniliowym. Na najniższych obrotach miksujemy, aż do połączenia się składników. Dodajemy szpinak i łyżką mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy. Przelewamy do formy, wcześniej wyłożonej papierem, bądź wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Pieczemy około 60 minut. Ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Odkrawamy wierzch ciasta i w palcach rozdrabniamy do miski
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Placuszki z cukinią, jabłkiem i szpinakiem oraz Placuszki z ziemniaków, ze szczypiorkiem . Składniki na około 10 placuszków: cukinia 2 średnie ziemniaki ząbek czosnku 6 łyżek bułki tartej jajko olej do smażenia sól i pieprz do smaku listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='cukinia 2 średnie ziemniaki ząbek czosnku 6 łyżek bułki tartej jajko olej do smażenia(...)samej tarce ziemniaki i łączymy z cukinią. Na tarce o małych oczkach ścieramy ząbek czosnku i dodajemy do całości. Krok 2 Do ziemniaków i cukinii dodajemy bułkę tartą oraz jajko. Przyprawiamy solą i pieprzem. Łączymy, aby masa była jednolita. Nagrzewamy dobrze olej i smażymy placuszki z dwóch stron do zrumienienia. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof
Kuchnia BazyliiPorcje: 4 Pity Brązowe 20 dag brązowych pieczarek 4 plastry sera żółtego albo 15 dag sera żółtego tartego 1 filet z kurczaka Chrupiąca panierka do kurczaka ja dałam Chińską (pierwszy ale nie ostatni raz) Garść rukoli i świeżego szpinaku Dowolny sos ja polecam słodko kwaśny 1 łyżka masła 1 cebula przyprawy: słodka papryka, pieprz, sól, czosnek granulownany 1 ząbek
Gotowanie Patkiszpinak. Jajka zmiksować z cukrem, pod koniec dodając olej. Dosypać mąki i proszku do pieczenia. Wymieszać i dodać szpinak. Wymieszać i przelać do formy. (nigdzie nic nie pisało, ja spód wyłożyłam papierem a boki posmarowałam margaryną i posypałam bułką tartą). Piec ok. godzinę w 180 stopniach. (nie bać się brązowej barwy ciasta z zewnątrz, ja strasznie się wystraszyłam
W kuchni bez szafekMajówki: MENU – SOBOTA Krem ze szparagów z oliwą czosnkową Wiosenna pizza ze szparagami i pokrzywą na buraczanym cieście Tarta z botwinką i serem feta/kozim Sałaty wg pomysłu i wykonania Uczestników Suflet rabarbarowy z imbirem MENU NIEDZIELA Zielone smoothie ze szpinakiem Zupa krem malinowo-buraczana z pistacjami, miodem i jogurtem greckim Gnocchi z rukoli z pieczonymi szparagami, maślanym sosem
KUCHARNIA