puszki pomidorów pellati (400g każda) ok. 400 g ulubionego (najlepiej świeżego, nie suszonego) tortellini 100g szpinaku baby 1 puszka białej fasoli ok. 200 g (3 sztuki) ulubionej kiełbasy – najlepiej drobiowej (może być np. śląska), ważne, żeby była chuda sól, pieprz parmezan tarty 1 łyżka świeżego (lub suszonego) oregano 1 łyżka świeżego (lub suszonego) tymianku 1 łyżka płatków(...)złoto. Dodać pomidory, bulion i paprykę, doprawić solą i pieprzem oraz ziołami. Delikatnie zagotować i dodać tortellini. Gotować (na małym ogniu) aż tortellini będzie gotowe. Dodać odsączoną fasolkę i szpinak. Gotować jeszcze 2 minuty. Toskańską zupę pomidorową z kiełbasą i tortellini podawać od razu posypaną parmezanem. Post Toskańska zupa pomidorowa z kiełbasą i tortellini pojawił się poraz pierwszy w Pociąg
Pociąg Do KuchniRolada szpinakowa (blaszka 36x44 cm): 300 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 3 jajka 2 łyżki mąki pszennej Sól Pieprz Farsz: 0,5 kg maślaków 2 jajka 240 g sera feta ½ pęczka pietruszki Sól Pieprz Sos: 190 g jogurtu naturalnego (gęstego) 2 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki tartego chrzanu Zebrane grzyby oczyszczamy i obieramy. Zalewamy zimną wodą(...)całości przykryte. Świeże maślaki gotujemy około 30 minut (od momentu zagotowania wody). Podczas gotowania zdejmujemy pianę, pod koniec solimy. Grzyby muszą być miękkie. Po ugotowaniu odcedzamy na durszlaku. Szpinak rozmrażamy. Dusimy w garnku do momentu odparowania wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Wystudzony szpinak mieszamy z żółtkami i mąką. Białka ubijamy na sztywna pianę
VioletoweKucharzenieSkładniki: 25 dag makaronu tortellini o dowolnym nadzieniu 25 dag świeżego szpinaku puszka białej fasoli 50 dag pomidorków koktailowych (można zastąpić zwykłymi) 1,5 szklanki rozdrobnionego mięsa z kurczaka (użyłam mięsa z rosołu) 1 duża biała cebula 1/2 szklanki tartego żółtego sera (można pominąć) 500 ml przecieru pomidorowego 2 litry bulionu np. rosołu (można zastąpić wodą(...)Dodajemy do bulionu. Do gotującego się wywaru wsypujemy pierożki. Gotujemy przez ok. 7 minut. Dokładamy przekrojone na pół pomidorki i przecier. Gotujemy jeszcze przez 5 minut. Dodajemy mięso, szpinak, odcedzoną z zalewy fasolę. Zupę zabielamy śmietaną. Dodajemy ser. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Czekamy aż ser dokładnie się rozpuści. Uwaga: Jeśli zupę gotujesz poprzedniego dnia
Pobite gary BarbaryTarta farmerska z pieczarkami i kiełbasą. Jaka powinna być idealna tarta farmerska z pieczarkami? Bardzo grzybowa a jednocześnie w punkt chrupiąca. Z chlustem kremowej, słodkiej śmietanki. Pełna farszu, ciągnącego się nieśmiało sera i smaku. Tak! to właśnie ta wersja. INNE PYSZNE DANIA: MAKARON Z KURCZAKIEM I KREWETKAMI PO TAJSKU CONCHIGLIONI NADZIEWANE SZPINAKIEM
globuskulinarnyPlacuszki z ricottą to jedno z naszych ulubionych śniadań. Przygotowanie jest niezwykle szybkie, a same placuszki są delikatne w smaku, bardzo lekkie i przepyszne :) Placuszki możecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pierś jest soczysta.. Robiłam już mięsko wieprzowe , było pyszne, mięciutkie i soczyste..Teraz przyszła kolej na pierś z kurczaka..zrobiłam roladki ze szpinakiem w środku..Takie roladki można dodatkowo obtoczyć w jajku i bułce tartej, ale ja chciałam sprawdzić jak spisze się marynata z oliwy i kostki rosołowej.Roladki trzeba ciut dłużej smażyć..bo są zwinięte..ale mimo(...)dużo czasu ani dodatkowych innych składników..wystarczy oliwa i kostka, a mięsko będzie pachnące, doprawione i smaczne. pierś z kurczaka kostka rosołowe Knorr oliwa Bertolli extra vergine mrożony szpinak majonez pieprz, sól Pierś z kurczaka pokroić, można lekko rozbić tłuczkiem.Oliwę utrzeć z kostkami rosołowymi. Marynatą natrzeć pierś i odstawić na godzinę .Szpinak podsmażyć na łyżeczce oliwy z dodatkiem
Moje domowe kucharzeniepożałujecie. Obiecuję :) Składniki: (3 porcje) 1 cukinia 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki bułki tartej olej do smażenia 1 jajko 1 ząbek czosnku 3 łyżki mleka 1 łyżka parmezanu startego na wiórki sól, pieprz liście ulubionej sałaty (u mnie dodatkowo szpinak) 1 ogórek kilka rzodkiewek 1 czerwona cebula Sos: 1 ząbek czosnku 1 łyżka startego parmezanu 2 łyżki(...)Jajko rozmieszaj dokładnie z parmezanem, przeciśniętym czosnkiem i mlekiem. Dodaj odrobinę soli i pieprzu. Plasterki cukinii obtaczaj w mące, następnie w jajku a na koniec w bułce tartej. Smaż na patelni na niewielkiej ilości oleju do zrumienienia. Odwracaj krążki na drugą stronę i również ładnie zrumień. Panierowane krążki dodaj do sałaty. Podawaj z sosem. If you like veg recipes
Delicious Placewody pół szklanki letniego mleka szczypta soli Farsz: 650g mrożonego szpinaku 100g sera z niebieską pleśnią bloose (Arla) kilka suszonych pomidorów z oleju 1 mała cebula 3 spore ząbki czosnku świeżo mielony pieprz masło klarowane Sos: 1 szklanka mleka 3,2% 3 ziarna ziela angielskiego pół szklanki tartego sera żółtego 1 liść laurowy 1 łyżka masła(...)muszkatołowa 1. Z mąki, wody, mleka i jajka ze szczyptą soli, robimy ciasto. Wszystko razem dokładnie ubijamy trzepaczką i pozostawiamy do "wypoczęcia" na pół godziny. 2. W rondelku umieszczamy szpinak i rozmrażamy go na niewielkim ogniu. Odlewamy z niego wodę. Czosnek przepuszczamy przez praskę i wrzucamy do szpinaku. Ser bloose rozdrabniamy i łączymy ze szpinakiem do całkowitego rozpuszczenia. Cebulę drobno
Kuchenna Kontrrewolucyamuszą być tylko na słodko? Tym razem szpinakowe babeczki z białą kiełbasą, dodatkowo z kremem szpinakowo majonezowym. Idealne na świąteczny stół! Składniki na babeczki; (8 sztuk) 10 dag mrożonego szpinaku (lub świeżego) 2 jajka 2 łyżki musztardy 1 łyżka majonezu 3 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka posiekanego koperku 10 dag mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 ząbki(...)surowe białe kiełbasy, (mogą być parzone lub inna wędlina) 3 łyżki startego sera żółtego pół łyżeczki soli 1 łyżeczka tymianku Przygotowanie; Do blendera wrzucamy rozmrożony i odciśnięty szpinak, koperek, dodajemy jajka i sok z cytryny. Blendujemy na gładką masę. Przelewamy do miski. Kiełbasa jeśli jest surowa, gotujemy. Dodajemy starty ser, czosnek oraz cebulę kroimy w drobną kostkę. Również dodajemy
Radość kipiąca uśmiechem.się stać tę chwilkę w kuchni, bo jest przepyszne! Składniki: -500g szpinaku (u mnie mrożony) -250g sera ricotta -200g makaronu cannelloni (ok. 20 rurek) -1 jajko -1 ząbek czosnku -sól i pieprz -łyżka oleju -60g tartego parmezanu Sos pomidorowy: -600g pomidorów z puszki -2 ząbki(...)wrzucamy cebule i smażymy, aż się zeszkli. Następnie zmniejszamy ogień i dodajemy czosnek, i pomidory. Dodajemy przyprawy i gotujemy pod przykryciem, na małym ogniu, przez 20 minut . Nadzienie: Szpinak siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu razem z czosnkiem, aż większość wody wyparuje. Następnie wrzucamy całość do miski i czekamy, by ostygło. Dodajemy ser ricotta i dokładnie
Smakuj życie!śniadaniowym pudełku do pracy. ;) Kotlety z soczewicy i ryżu Składniki: 1 szklanka soczewicy czerwonej 1 szklanka ryżu szczypta soli 1 łyżeczka curry pół łyżeczki papryki ostrej + 2jajka,bułka tarta 1. Do garnka wlej 4 szklanki wody. 2. Do zimnej wody wsyp 1 szklankę soczewicy i jedną szklankę ryżu. 3. Gotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie pod przykryciem(...)Dłońmi uformuj kotleciki. 8. Aby aby uzyskać chrupiącą skórkę każdy kotlecik obtaczaj w bułce tartej,jajku i znowu bułce tartej. 9. Smaż na dobre rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. Kotlety zabrałam do pracy wraz z sałatką ze szpinaku,pomidorów, ogórków małosolnych i kwiatami nasturcji
U Fiolkiwraz z proszkiem do pieczenia oraz aromatem waniliowym. Na najniższych obrotach miksujemy, aż do połączenia się składników. Dodajemy szpinak i łyżką mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy. Przelewamy do formy, wcześniej wyłożonej papierem, bądź wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Pieczemy około 60 minut. Ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Odkrawamy wierzch ciasta i w palcach rozdrabniamy do miski
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Placuszki z cukinią, jabłkiem i szpinakiem oraz Placuszki z ziemniaków, ze szczypiorkiem . Składniki na około 10 placuszków: cukinia 2 średnie ziemniaki ząbek czosnku 6 łyżek bułki tartej jajko olej do smażenia sól i pieprz do smaku listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList1';listonic_content='cukinia 2 średnie ziemniaki ząbek czosnku 6 łyżek bułki tartej jajko olej do smażenia(...)samej tarce ziemniaki i łączymy z cukinią. Na tarce o małych oczkach ścieramy ząbek czosnku i dodajemy do całości. Krok 2 Do ziemniaków i cukinii dodajemy bułkę tartą oraz jajko. Przyprawiamy solą i pieprzem. Łączymy, aby masa była jednolita. Nagrzewamy dobrze olej i smażymy placuszki z dwóch stron do zrumienienia. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof
Kuchnia BazyliiPorcje: 4 Pity Brązowe 20 dag brązowych pieczarek 4 plastry sera żółtego albo 15 dag sera żółtego tartego 1 filet z kurczaka Chrupiąca panierka do kurczaka ja dałam Chińską (pierwszy ale nie ostatni raz) Garść rukoli i świeżego szpinaku Dowolny sos ja polecam słodko kwaśny 1 łyżka masła 1 cebula przyprawy: słodka papryka, pieprz, sól, czosnek granulownany 1 ząbek
Gotowanie Patki