tarta ze szpinakiem - 2327 przepisów (strona:107/156)

Makaron z sosem maślanym i ricottą 71

boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami – makaron z szynką i pieczarkami – makaron z szynką Przygotowanie : 10 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 200-250 g makaronu (cienkie spaghetti lub inny) – 100 g masła – 2 ząbki czosnku – 2-3 łyżki bułki tartej – 2 łyżki kaparów

nietylkopasta.pl
CIASTO ZE SZPINAKIEM I KREMEM CYTRYNOWYM 118

przy kominku koty…. wymarzony, beztroski i bezcenny czas wśród bliskich. Polecam – ciasto, wypad za miasto, lenistwo przy domowych wypiekach, spotkania z bliskimi Ciasto ze szpinakiem i kremem SKŁADNIKI: 200 g świeżego szpinaku baby 3 jajka 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki drobnego cukru 2/3 szklanki oleju rzepakowego 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki cukru z wanilią(...)gładką masę szpinak wraz z olejem. Pod koniec dodaję sok z cytryny. W misce ucieram mikserem jajka z cukrem i cukrem z wanilią na puszystą masę. Po chwili dodaję puree szpinakowe. Miksuje do połączenia. Następnie powoli wsypuję mąkę, proszek do pieczenia i miksuję krótko do połączenia. Tortownicę smaruję masłem i wysypuję bułką tartą lub mąką. Piekarnik nagrzewam

Zasmakuj Kuchni
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 154

bułki tartej i usmażony na maśle podany z sosem pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Halaszle , czyli węgierską zupę rybną z warzywami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Piersi kurczaka a ‘la Wellington , czyli w cieście francuskim z kieszonkami nadzianymi szpinakiem i pieczarkami fot. Jolanta

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Warsztaty kulinarne z marką Galeo 162

bułki tartej i usmażony na maśle podany z sosem pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Halaszle , czyli węgierską zupę rybną z warzywami fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Piersi kurczaka a ‘la Wellington , czyli w cieście francuskim z kieszonkami nadzianymi szpinakiem i pieczarkami fot. Jolanta

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pomidory faszerowane szpinakiem z czosnkiem, makaronem i parmezanem 125

przestudzony szpinak wymieszać ze  ugotowanym makaronem i wypełnić nim pomidory.   Każdy pomidor nakryć wcześniej ściętym wierzchem.  Wypełnione farszem pomidory wstawić do naczynia żaroodpornego.    Piekarnik nastawić na 200 °C i wstawić pomidory do rozgrzewającego się piekarnika i zapiekać ok.15-25 minut. Są gotowe kiedy skórka pomidorów zaczyna się wyraźnie marszczyć. Na koniec posypać tartym parmezanem. Smacznego

MarciochaKucharzy
Tarta z Karmelizowaną Cebulą i Suszonymi Pomidorami 149

przyjaciele oraz mąż uwielbiają wszystkie wersje tarty. Tym razem proponuję tartę na kruchym spodzie z karmelizowaną cebulką, suszonymi pomidorami w zalewie z kaparami oraz mozzarellą.  TARTA Z KARMELIZOWANĄ CEBULĄ I SUSZONYMI POMIDORKAMI Składniki na Ciasto( 2 szt) 3 Szklanki Mąki  2 jajka 4 łyżki zimnej wody 200 g zimnego masła 2 łyżeczki pieprzu(...)pomidorków suszonych z oliwy łyżeczka kaparów 2 Kule sera Mozzarella 1 łyżeczka cukru 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki bazyli i majeranku  oliwa z oliwek Dodatkowo: Świeże liście szpinaku Domowy sos czosnkowy   Sposób Wykonania: 1. Wszystkie Składniki Ciasta Łączymy ze Sobą.  2. Z ciasta formujemy dwie kule.  3. Kule oklejam folią spożywczą, a następnie wkładam

Gotowanie Patki
Polędwica z dorsza w sosie szpinakowym 63

szpinakowym. Zdecydowanie jemy za mało ryb. Większość potraw rybnych jakie przygotowujemy w domu to ryba smażona na głębokim tłuszczu w panierce z mąki, albo z mąki, jajka i bułki tartej. Bywając w krajach śródziemnomorskich nauczyłem się, że ryba to nie tylko panierka, ale można delikatne mięso z dorsza przygotować w zupełnie inny sposób… Gdzie jemy najwięcej ryb? Polacy(...)sposób. Pokażę Wam prosty przepis. Składniki polędwica z dorsza (najlepiej świeża) sól biały pieprz, ewentualnie pieprz cytrynowy odrobina cytryny oliwa z oliwy łyżka masła Składniki na sos opakowanie świeżego szpinaku – 250g 2 ząbki czosnku sól pieprz gałka muszkatołowa 200ml śmietany 18% łyżka masła Polędwica z dorsza w sosie szpinakowym – przepis Polędwicę z dorsza dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem 106

Zapiekanka makaronowa z kalafiorem , szpinakiem i tuńczykiem, to pyszne, komfortowe danie dla całej rodziny. Wystarczy ugotować makaron oraz kalafiora, polać serowym sosem i zapiec w piekarniku. W tym przepisie świetnie sprawdzą się też inne dodatki, jak pieczarki, boczek, kiełbasa oraz brokuł. Dzięki temu możesz swobodnie dostosować danie do tego, co aktualnie masz w lodówce. Kalafior w sosie serowym zapiekany(...)kalafiora, tuńczyka oraz szpinak. Dokładnie wymieszaj, a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia i posyp pozostałym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika na środkową półkę i zapiekaj ok. 15 – 20 minut. Posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj na gorąco. Do sosu serowego możesz użyć cheddara lub innego sera, który akurat masz. Jak zawsze polecamy samodzielne jego tarcie, a nie kupno

Kuchnia Na Wypasie
Naleśniki szpinakowe z twarożkiem 55

pyszne naleśniki na wytrawnie. Swój intensywny zielony kolor zawdzięczają dodatkowi świeżego szpinaku. W środku znalazło się nadzienie z sera kanapkowo-sernikowego z dodatkiem rzodkiewek i szczypiorku/dymki. To taka fajna opcja na wiosenno-letnie naleśniki. Całość wyszła bardzo delikatnie i smacznie. Naleśniki: 100-130 g świeżego szpinaku baby 1 szkl. wody gazowanej 3 jajka 2 szkl. mleka 2 szkl. mąki pszennej(...)rzodkiewek pęczek dymki mielona papryka sól, pieprz W rozdrabniaczu umieszczamy 2-3 garście szpinaku (no chyba, że zmieści się całość, to dodajemy całość), wlewamy około 1/3 szklanki wody gazowanej i miksujemy. Następnie dokładamy kolejną porcję szpinaku. W razie potrzeby dolewamy jeszcze trochę wody. Gdy cały szpinak jest już dokładnie zmiksowany, przekładamy go do garnka, wlewamy pozostałą wodę, mleko, dodajemy jajka

Smaki Na Talerzu
Przez żołądek do serca 73

włosku z mozzarellą i pomidorowym sosem. To danie można urozmaicić na wiele sposobów, a kolejnym z nich jest dodatek mielonego szpinaku do ciasta naleśnikowego. Nazywam takie krokiety Shrek . To tak dla rodzin z małymi dziećmi, które nie lubią szpinaku, ale uwielbiają Shreka, he, he… Wszystkie chwyty dozwolone. Krokiety z naleśników 5-6 porcji Składniki: 11 dużych naleśników, tutaj przepis(...)ciasto naleśnikowe 400 g gotowanego kurczaka 300 g białej kapusty, gotowanej 20 g suszonych grzybów 1 cebula 1½ łyżeczki czarnego pieprzu 1-1½ łyżeczki soli 2 jajka 50 g tartej bułki tłuszcz do smażenia, u mnie masło Z przepisu na ciasto naleśnikowe usmażyć 11 dużych i cienkich naleśników. suszone grzyby zalać wrzątkiem i odstawia na 20 minut. Cebulę drobno

codojedzenia
Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym 120

makarony – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami Makaron z pulpecikami w sosie pomidorowym Ilość porcji(...)łyżki bułki tartej – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – sól, pieprz, oregano – 1 łyżka oliwy – pół cebuli drobno posiekanej – 2 fileciki anchois (opcjonalnie) – 4 ząbki czosnku – 2 szczypty chili – 350 g passaty pomidorowej – 300 ml bulionu – oliwa – świeża bazylia – tarty parmezan lub grana padano Do mięsa

nietylkopasta.pl
Nieco zmodernizowane sznycle:) 175

Tradycyjne sznycle w nowym wydaniu:) Coś na ząb dla miłośników tradycyjnej kuchni, jednakże lubiących eksperymenty kulinarne. Składniki: ziemniaki, pierś z kurczaka, 2 pomidory, mozarella, 1-2

Kuchnia Pełna Pasji
Wtorek: Polędwiczki w parmezanie 113

kulinarnych, osoby, która odcisnęła ogromne piętno na sposobie gotowania Amerykanie. Polega on na tym, że mięso najpierw obracamy w tartym parmezanie, a potem już klasycznie: jajko i bułka tarta. Kotlety smażymy na mocno rozgrzanym oleju. W oryginalnym przepisie występuje cielęcina, która, jak wiadomo,w Polsce jest towarem deficytowym cielęciny jest nie mniejszym wyzwaniem jak za „komuny(...)ocet balsamiczny) użyjcie w niewielkiej ilości miodu płynnego. Dodatek słodkiej przyprawy jeszcze bardziej wzmacnia smak brukselki. To naprawdę działa. Składniki: 500-700 g polędwiczek wieprzowych ¾ szklanki tartego parmezanu 1 szklanka bułki tartej 2 jajka Sól i pieprz Brukselka 0,5 kg brukselek 2 łyżki octu balsamicznego 6 łyżek oleju Sól i pieprz Frytki 4 duże, podłużne ziemniaki

Niedzielny kucharz
Polędwiczki w parmezanie z pieczoną brukselką 41

Poziom trudności: Łatwe Liczba porcj i: 2 Płatki owsiane, płatki kukurydziane, wiórki kokosowe, mielone orzechy, starty drobno kalafior – różnych sposobów człowiek się ima, żeby zastąpić starą, dobrą bułkę tartą i w oryginalny sposób zapanierować kotlety. Rzeczywiście panierka z bułki bywa przyciężkawa, szczególnie jeśli wcześniej mięso zostało obtoczone w mące a potem w jajku. Poza wszystkim nie jest(...)amerykańskiej, nieżyjącej już autorki książek kulinarnych, osoby, która odcisnęła ogromne piętno na sposobie gotowania Amerykanów. Polega on na tym, że mięso najpierw obtaczamy w tartym parmezanie, a potem już klasycznie: jajko i bułka tarta. Kotlety smażymy na mocno rozgrzanym oleju. W oryginalnym przepisie występuje cielęcina, która, jak wiadomo,w Polsce jest towarem deficytowym, kupienie cielęciny jest

Niedzielny kucharz