tarta z czekoladą - 571 przepisów (strona:15/39)

Babka marchewkowa z orzechami i czekolada czyli poWeekendowe Lakocie odc.73 169

drażetek do pieczenia 3 spore marchewki starte na drobnych oczkach Wszystkie sypkie składniki ciasta mieszamy. Dodajemy do nich olej, jajka, marchewkę, czekoladę i orzechy. Wszystko miksujemy.  Ciasto wylewamy do blachy wysmarowanej i wysypanej bułką tartą (ja piekłam w silikonowej więc tego nie zrobiłam).  Ciasto pieczemy ok. godziny w 180 st.C.  Studzimy na kratce, przed podaniem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Warsztaty w Fabryce Czekolady E.Wedel - relacja 136

słodko :) Na "dzień dobry" - chociaż właściwie był już wieczór - mogliśmy coś zjeść i porozmawiać ze znajomymi przy kubku gorącej czekolady. Ja na chwilę zatrzymam się przy przekąskach, bo uwielbiam tak podane jedzenie: małe kanapeczki, roladki czy kawałki tarty, były naprawdę pyszne i stały się dobrym wstępem do czekoladowego szaleństwa, które nastąpiło później.  Po powitaniu nas przez przedstawicieli(...)się na zwiedzanie fabryki. Wiem, że niektóre osoby były tak już drugi raz, ale cieszę się, że kolejny raz otwarto przed nami te "zakazane" wrota. Kto by pomyślał, że czekolada potrzebuje tylu technologii? Głośne maszyny, przelewanie się czekolady, formowanie, pakowanie... Momentami było w powietrzu tak słodko, że nie dało się oddychać! I chociaż było to ciekawe doświadczenie, to z przyjemnością

Pasja Smaku
Podwójnie czekoladowa tarta 357

dodatkowych sił nigdy za wiele, tak mi się przynajmniej wydaje.  Zapraszam na podwójnie czekoladową tartę!" Składniki :  150 masła 200 g mąki 100 g cukru  30 g owsianych płatów  1 jajko  Krem :  180 ml śmietany  280 g czekolady  2 łyżeczki masła  Dodatkowo :   180 ml śmietany   150 g gorzkiej(...)następnie cienko rozsmarowujemy na blacie i pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Gdy czekolada stwardnieje, za pomocą ostrego przyrządu - u mnie nożyk do ziół - przeciągamy po blacie tworząc czekoladowe zawijasy. Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie na około 0,5 mm. Przekałdamy do formy n tartę z wyjmowalnym dnem, wstawiamy do nagrzanego do 180`C piekarnika na około

Słodkie Przyjemności
TARTA CZEKOLADOWA … LODY Z WIŚNIAMI … MIĘTUS , KURCZAK …. I MANDAT! – czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W RESTAURAC 159

TEKST JEST MOJĄ WŁASNĄ OPINIĄ. ANI PORTAL GROUPON ANI RESTAURACJA MILANO NIE MAJĄ WPLYWU NA JEJ TREŚĆ. ______________________________________________________________________________________________________ TYDZIEŃ RESTAURACJI Zainicjowany w zeszłym roku przez Groupon Polska

Ostra na Słodko
Ciasto marchewkowe z polewą z białej czekolady 449

łyżeczki cynamonu; 3 łyżki rodzynek; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej. Polewa: 50 g białej czekolady; 25 g masła; 1 i 1/2 łyżki mleka; 70 g cukru pudru. Dodatkowo: Margaryna do wysmarowania formy; Bułka tarta do obsypania formy. Sposób przygotowania: Marchewkę umyć, osuszyć, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Mąkę wymieszać z proszkiem(...)oprószyć bułką tartą. Wlać ciasto. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez około 50 - 60 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia można (aby wierzch się nie spiekł, a ciasto upiekło) zmienić ustawienie piekarnika na samą grzałkę dolną. Upieczone ciasto wystudzić. W międzyczasie przygotować polewę. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić

Gospodyni Miejska
Babeczkowy bukiet na Dzień Kobiet 124

Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Dodajemy wiśnie i białą czekoladę. Lekko popychamy palcem do środka (jeśli czekolada zbyt mocno wystaje może się przypalić, lepiej, żeby była zanurzona w cieście

Ciastkozercy
TU I TAM po raz 12! Urodzinowo, poziomkowo! 174

1 wspólne imię. 2 odległe miasta. 12 wspólnych gotowań.  21 godzin pogawędek. 234 wysłane maile. 405 dni znajomości. Niezliczona ilość myśli. Niekończąca się chęć spotkania

KUCHARNIA
Bounty - sernik na zimno 2001

Kiedy widzimy, że sernik stężał (jakieś 1,5 godziny) wyjmujemy go z lodówki. Obkrajany boki i wyjmujemy z formy. Jedną tabliczkę czekolady rozpuszczamy w mikrofalówce z odrobiną masła i polewamy wierzch sernika. Pół tabliczki dodatkowo trzemy na tarce i obsypujemy sernik. Odczekujemy chwilkę i możemy zajadać. Smacznego

Kolizje Smaków
Babeczki wiosenne pszczółki 204

Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Do każdej babeczki dodajemy czekoladę i lekko popychamy, żeby nie wystawała. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Czas kiedy babeczki

Ciastkozercy
Babeczki kokosowe 152

Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły, do każdej wkładamy po kostce czekolady, trochę popychając, żeby nie wystawała. Wstawiamy babeczki do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Czas kiedy babeczki

Ciastkozercy
Babka trójkolorowa 213

podzielić na cztery równe części, w osobnych miseczkach, do każdej z osobna dać odpowiedni dodatek w postaci: kokosu, kakaa, kisielu i czekolady, mieszać już łyżką. Blaszkę keksową o wymiarach (14 x 32), nasmarować tłuszczem, posypać bułką tartą. Następnie wlewamy do foremki kolejno warstwami: jasną z kokosem, z kakaem, z kisielem i na koniec ciasto z makiem. Wziąć nóż

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto Jakuba 8967

następnie stopniowo, po łyżce dodajemy zimny budyń. Gotową masę dzielimy na pół. Przełożenie : Pierwsze ciasto - 1/2 masy - drugie ciasto - druga część masy - trzecie ciasto Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Ja zostawiłam 3 łyżki masy na wierzch i polałam czekoladą, ale smak czekolady jak dla mnie w tym cieście przeszkadzał, także myślę że cukier puder będzie o niebo lepszy :) Ciasto odstawiamy

charlotte gotuje
BABKA KARMELOWA Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI 239

budyń waniliowy – 80 g * jajko – 5 szt * masło – 100 g * cukier – 2 łyżki * laska wanilii – 1 szt * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * czekolada na polewę – 100 g * orzechy ziemne – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Masło roztapiamy , studzimy. Masę toffi podgrzewamy , a następnie wylewamy do miski. Dodajemy roztopione masło i dokładnie razem miksujemy. Oddzielamy(...)pomocą drewnianej łyżki mieszamy , delikatnie jak w przypadku biszkoptu. Foremkę natłuszczamy , wykładamy papierem do pieczenia lub delikatnie obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto i pieczemy ok. 45-55 min / 180C. Po tym czasie studzimy , a następnie oblewamy roztopioną czekoladą i posypujemy podprażonymi na suchej patelni orzechami. Smacznego! UWAGA! Takie ciasta lubią pękać , w związku z czym chwilkę

Ostra na Słodko
Tarta snickers – z karmelem i orzechami 371

myśl cieknie ślinka! Orzechy , karmel , nugat … a wszystko to polane mleczną czekoladą. Baton Snickers już od lat podbija serca nie tylko dzieci , ale i dorosłych! Połączenie chrupiących orzechów zalanych pysznym , obłędnie słodkim karmelem … Ajjj … czyż nie warto od czasu do czasu tak zgrzeszyć?! ;) Tartę snickers robi się ekspresowo i nie wymaga pieczenia! Ostrzegam : uzależnia! SKŁADNIKI : SPÓD : * herbatniki

Ostra na Słodko
Kasztanowa tarta z gruszkami- jesiennie i nostalgicznie 203

energii szczególnie w zimowe poranki. Kasztanowa tarta z gruszkami- jesiennie i nostalgicznie Ciasto: * 200 g mąki krupczatki * 200 g mąki kasztanowej * 130 g cukru pudru * 2 żółtka * 250 g Kasi/ masła 80 ml lodowatej wody ( ile zabierze, aby ciasto się nie kruszyło) Na nadzienie: * 3-4 soczyste gruszki * 150 g gorzkiej czekolady+ łyżeczka masła * 1 łyżeczka ekstraktu(...)cienkie plasterki, wymieszane z łyżką ekstraktu i polewamy je roztopioną w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej czekoladą. Czekoladę mieszamy z łyżką masła/KASI, aby po wystudzeniu ponownie się nie zsolidifikowala. Przykrywamy drug ą połow ą ciasta i dekorujemy według uznania. Tartę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok 30/35 minut. Przestudzoną tartę posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy

Mia Cucina Sofieta

Proponowane wyszukiwania