tarta pomarańczowa - 547 przepisów

TARTA POMARAŃCZOWA Z PIANKAMI. 187

spróbuję czegoś nowego.To już trzecia z receptur, gdzie wykorzystuję jakieś słodkości marki JOJO. Tym razem są to pianki Party. Zapieczone na pomarańczowej tarcie zapewniają atrakcyjny wygląd i dodają ciekawą nutę smakową (słodką jak diabli). Oczywiście, najlepiej tarta ta smakuje na gorąco, gdy pianki są tak cudownie miękkie, klejące, syczące... Rozkoszy nie ma końca. TARTA POMARAŃCZOWA(...)ciepło.Aby ułatwić sobie życie i nie męczyć się z krojeniem całego ciasta(pianki się strasznie ciągną i kleją do noża), lepiej pokroić tartę przedułożeniem pianek i zapiekać w pojedynczych kawałkach.* Jeśli chcemy sztywniejsza masę pomarańczową, dodajemy 3 paczki budyniu,dla mnie jednak wtedy jest nieco zbyt twarda.SMACZNEGO! Pozdrawiam,Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Tarta pomarańczowa 497

Każda mama zasługuję dzisiaj na coś wyjątkowego dla Mojej Mamy mam dzisiaj aromatyczną, cytrusową tarte pomarańczową :)Składniki:ciasto:- 500 g mąki- 250 g masła- 140 g cukru pudru- 3 żółtkamasa:- 150 ml śmietany 36%- 150 g cukru pudru- 4 jajka- 4 pomarańczePrzygotowanie:Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy posiekane zimne masło oraz żółtko. Wszystko zagniatamy a następnie rozwałkowujemy

Zainspirowana w kuchni
Kremowa tarta pomarańczowa 181

. A ponieważ sezon na pomarańcze jest w pełni to i ich smak jest wyjątkowy, a sama tarta cudnie kremowa. Czegoż można chcieć więcej? Kremowa tarta pomarańczowa składniki na ciasto: 150 g mąki  25 g mielonych migdałów 80 g masła 60 g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli składniki na krem: 5 pomarańczy starta(...)ciasto nie wyschło i odkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto wyciągamy z lodówki, rozwałkowujemy na grubość 0,5 cm. Ciastem wykładamy nasmarowaną masłem foremkę do tart. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180"C. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do całkowitego wystygnięcia. Dwie pomarańcze obieramy i kroimy na kawałki. Zasypujemy je 25 g cukru, dodajemy skórkę

Przysmaki Karolki
Tarta migdałowo - pomarańczowa 166

Jeszcze do tej pory czuję niesamowity aromat pomarańczy unoszący się od pieczenia tej tarty:) Kruchy, kakaowo - migdałowy spód przykryty masą jajeczno- śmietanową. I odrobina

Z miłości do słodkości
Pomarańczowa tarta z marakują 154

nadzienia: Marakuję przekrój, łyżką wydrąż miąższ do rondelka, zalej sokiem pomarańczowym. Gotuj, aż ilość płynu zredukuje się o połowę. Przetrzyj przez sito, przeciskając spodem łyżki, aby odzyskać jak najwięcej soku (powinno go być ok. 250 ml). Odstaw do ostudzenia. W trakcie gotowania marakuji w soku pomarańczowym wstaw spód tarty do rozgrzanego pieca i piecz przez 15 minut . Następnie(...)trochę płynne i będzie zastygać podczas studzenia) . Jeśli masz palnik, to wierzch tarty możesz delikatnie przypalić. Tartę wyjmij z pieca i ostudź. Ostudzoną wyjmij z formy, pokrój na kawałki i podawaj. Przechowuj w lodówce. The post Pomarańczowa tarta z marakują appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Tarta gruszkowo-pomarańczowa 160

Obdarowana koszem soczystych gruszek, postanowiłam upiec chrupiącą Tartę gruszkowo-pomarańczową. Tarta składa się z ciasta kruchego, czekoladowej warstwy z gorzkiej czekolady dla przełamania smaku oraz pysznego nadzienia powstałego z gruszek ugotowanych w soku z pomarańczy z laską wanilii. Ugotowane gruszki miksuje się blenderem i przeciska przez sito, a następnie miksuje z jajami i śmietaną. Dla wzmocnienia aromatu dodaję(...)palnik, to wierzch tarty możesz delikatnie przypalić. Tartę wyjmij z pieca i ostudź. Ostudzoną wyjmij z formy, pokrój na kawałki i podawaj.   The post Tarta gruszkowo-pomarańczowa appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
CZEKOLADOWE KRUCHE CIASTO NA TARTĘ 165

Poniżej przedstawiam przepis na naprawdę smaczne i kruche czekoladowe ciasto na tartę. Przepis na pomarańczową tartę na kruchym czekoladowym spodzie znajdziecie TUTAJCZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Sernik kapitański z bakaliami 236

łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej (użyłam GoldPack), kilka kropel aromatu waniliowego. Wykonanie Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Ser zemleć. Drożdże wymieszać z mlekiem, odstawić na 5 minut, by całkowicie się rozpuściły. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodawać kolejno żółtka. Dodać drożdże, zmielony ser, aromat waniliowy oraz skórkę pomarańczową, tarte migdały oraz

Z miłości do słodkości
Czekoladowa tarta dyniowa 275

pomarańcza, a dokładnie - sok i skórka z niej otarta, które znajdują się w każdym elemencie wypieku. Polewa, którą udekorowałam tartę, jest w smaku tylko delikatnie pomarańczowa, spełnia bowiem rolę bardziej wizualną, oddzielając czekoladowy kolor nadzienia od posiekanej czekolady. Tarta bez polewy smakować będzie również wspaniale, ale nie namawiam Was do rezygnacji z tej części przepisu, gdyż tworzy(...)podpieczony spód z ciasta kruchego, wyrównać, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni, piec przez 30-35 minut do ścięcia się masy - upieczoną tartę ostudzić POLEWA POMARAŃCZOWA - do rondelka przełożyć masło, cukier i sok pomarańczowy, podgrzewać do rozpuszczenia się składników, dodać śmietankę, jeszcze chwilę podgrzewać, żeby całość była gorąca, zdjąć z palnika - do gorącej polewy wsypać żelatynę, szybko

Smakołyki Bereniki
Ekspresowa tarta jabłkowa przepis 150

ilością zapiekanych jabłek (zawsze to jakaś dawka błonnika, czyli włókien roślinnych) i z nie za dużą ilością cukru. Do posłodzenia można tu użyć syrop z agawy, który rozprowadzamy po tarcie po wyjęciu z piekarnika (albo zamiennie można wykorzystać do tego dowolną konfiturę np morelową). Przygotowuje się ją szybko. No i właśnie teraz (zanim pojawią się jabłka z nowego zbioru(...)osoby: Przygotowanie 15 minut. Pieczenie 45 minut. Składniki: ciasto na tartę (można zrobić je samodzielnie, ja wciąż szukam na nie dobrego przepisu, może macie na nie jakiś fajny sposób?), 7 średniej wielkości jabłek, 5 g masła, 2 łyżki konfitury np morelowej czy pomarańczowej. Tarta jabłkowa przepis: Rozkładamy ciasto w formie na tartę. Obieramy 2 jabłka, kroimy

MODA NA BIO
WALENTYNKOWE PRZEPISY. 187

mielone z fetą. Pizzerinki z patelni. Sałatka Najsztuba. Parówki z serem w cieście francuskim. Krewetki z szafranem z cydrze. Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem. Pesto z sałaty. Tarta pomarańczowa z piankami. Gorąca czekolada z rumem i piankami. Domowe cynamonowe latte. Kruchy placek z Kubusiem. Babeczki z kisieli. Kawowy sernik na zimno. Jabłka z kozim serem. Mam nadzieję

W kuchni Karmel-itki
Tartaletki z nadzieniem pomarańczowym i kremem mascarpone 160

Jako, że uwielbiamy pomarańcze to często one goszczą w naszym jadłospisie i często wykorzystujemy je do różnych wypieków. Kolejnymi słodkościami w których zagościł pomarańczowy owoc są

Kuchenne Wariacje
Tarta serowo-pomarańczowa 203

cukier waniliowy olejek pomarańczowy do ciast 1 budyń śmietankowy 2 czubate łyżki śmietany 18% 1 szklanka musu pomarańczowego lub dżemu ja użyłam   OWOCOWA ROZKOSZ   Sposób przygotowania 1. Ciasto: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać śmietanę wbić jajko wymieszać z cukrami, dodać wiórka masła zimnego z lodówki, zagnieść szybko ciasto.Wylepić ciastem formę do tarty(...)kruchy schłodzony spód, wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika piec 20 minut po czym temp zmniejszyć do 160*c i piec jeszcze 15-20 minut. Zimną tartę posmarować musem pomarańczowym i podawać

Wanilia i Kardamon
TARTA DYNIOWA NA KOKOSOWYM SPODZIE 455

mascarpone i ricottą i zapiekłam je na kokosowo-maślanym spodzie z ciasteczek. Po nocy spędzonej w lodówce wierzch tarty posmarowałam moim najnowszym odkryciem, dyniowo-pomarańczowym curdem, który prezentowałam Wam wczoraj:) Tarta ma bardzo kremową konsystencję, jest aksamitna i totalnie rozpływa się w ustach. Dzięki dodatkowi curdu jest wyrazista w smaku i doskonale smakuje z filiżanką kawy(...)wyjmij tartę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.Ostudzoną tartę wsadź do lodówki na minimum 6 h, najlepiej na całą noc. Po tym czasie posmaruj wierzch tarty dyniowo-pomarańczowym curdem i udekoruj według uznania. Gotowe! Smacznego!*Jak zrobić miąższ z dyni: Dynię o wadze 1-1,2 kg umyj, obierz ja ze skóry, wydrąż

Słodko-Słony Świat Ilony
Tarta z rabarbarem i bezą 164

Tarta z rabarbarem, pomarańczową nutą i słodką bezą to idealna tarta na letnie dni. Zakochałam się w niej:)! Kruchy spód jest wypełniony kwaskowatą rabarbarową masą połączoną z orzeźwiającym pomarańczowym sokiem a uwieńczeniem jest słodziutka beza. I jak jej nie lubić? Tarta z rabarbarem i bezą – składniki:700 g rabarbaru250 g drobnego cukrustarta skórka(...)pokrojony rabarbar włożyć do rondelka z 6 łyżeczkami cukru (reszta zostaje do bezy) i startą skórką pomarańczową. Podgrzewać na bardzo małym ogniu pod przykryciem często mieszając aż zmięknie i puści sok ale żeby się nie rozgotował. Zdjąć rondel z ognia. Sok pomarańczowy zmieszać z mąką ziemniaczaną i dobrze mieszając dodać do rabarbaru. Wstawić ponownie rondelek na gaz i mieszając gotować

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania