Rabarbar ze Azji do Europy przikludzi ōł 1 pōnojś 2 we XVI wieku Marko Polo. T yn rabarbar moł kans roztomajtych 3 fetaminōw, ale i moł
Chop w kuchniJeżeli jesteście fanami szarlotki i wszelakich jabłczanych deserów – mam coś dla Was! Rustykalna szarlotka z ciasta filo z sosem waniliowym to wybitnie prosty, błyskawiczny i
Be Fit Be Strongwykwintne danie. Wielość dodatków sprawia, że można ją serwować na każdą okazję, na słodko i słono. Dziś serwuję tartę z łososiem i szparagami. Idealna dla dwojga. Smakuje równie dobrze na ciepło jako danie główne,jak i na zimno, jako przekąska, podwieczorek lub kolacja. Tarta ze szparagami Danie Danie główne Porcje 2 Porcje 2 Składniki
KucharzycaMoje drugie podejście do tarty, tym razem w wersji słodkiej. Skorzystałam z przepisu znalezionego na innym blogu, jednak już w trakcie robienia zauważyłam, że trzeba trochę zmienić proporcje. Tarta się udała, jednak następnym razem muszę dodać mniej cukru niż było w przepisie. Ciasto zniknęło szybko, więc jestem zadowolona :) Składniki: [przepis stąd ., ale z moimi poprawkami
Pasja Smakuprostu doskonałe. Z tego przepisu skorzystam jeszcze nie raz. Nadzienie to zwykły, banalny curd, najczęściej podawany w wersji cytrynowej. Tu kwaśne cytrusy zastąpiły ich krwistoczerwone, słodkie kuzynki. Dzięki temu tarta zyskuje piękny, różowy kolor i wprost uwodzicielski smak. Nie mogłam oprzeć się dokładce... Ze względu na swoją uroczą barwę, świetnie nada się na zbliżające Walentynki. Ale jeśli
Pożeraczka, czyli raz adobrzePrzyznaje się od razu, przesadziłam z rabarbarem! :) Brioszki chodziło za mną od dawna, piękne puszyste wypieki, pachnące masłem i... słońcem ;) Zawsze najbardziej podobały mi się
Spektrum SmakuTartaletki. To chyba najbardziej wdzięczny temat do fotografii, a zarazem wypiek, którego przygotowanie zajmuje niewiele czasu. Bazą jest kruche ciasto przedstawione w poprzednim wpisie. Zwracam jednak
W kuchni wieczoremTarta grzechu warta, mega czekoladowa na kruchym maślanym cieście, jeden mały kawałek zdecydowanie zaspakaja „głód „na słodkie, udekorowana wonnymi fiołkami, apetycznie wygląda, rewelacyjnie smakuje. Wypróbujcie sami, ja ją uwielbiam! Składniki: Forma 24-26 cm Maślane ciasto kruche: 25 dag mąki pszennej 15 dag masła 60 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego cytrynowego 1 jajko Szczypta soli Nadzienie(...)Dodatkowo: Zielona sól hawajska do posypania-niekoniecznie Garść świeżych kwiatów fiołka Sposób przygotowania tarty: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy razem, wylepiamy spód i boki natłuszczonej formy do tarty, przykrywamy papierem do pieczenia, wsypujemy suchy groch lub ceramiczne kuleczki-obciążamy, pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180*c około 20 minut, na kilka minut przed końcem pieczenia papier
Wanilia i Kardamonpieczenia. Jedno z naszych ulubionych dań. 500g polędwiczek drobiowych 4 łyżki musztardy sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 150g tartej mozzarelli natka pietruszki do dekoracji 1. Filety mieszamy z musztardą i przyprawami. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, posypujemy tartą mozzarellą. 2. Mięso zapikamy w temperaturze 200 stopni przez 25 minut. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką
Szefowa kuchnivolaille, a także do panierowanej ryby. Dzięki dodatkowi jabłka jest nieco słodka, więc na pewno przypadnie do gustu zwłaszcza tym osobom, które jak ja uwielbiają słodkie surówki, jak np. tarta marchewka z jabłkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mój Maż uwielbia pora, tak więc często staram się wymyślać dania z udziałem tego warzywa. Na blogu znajdziecie m.in. sałatkę z pora
Kulinarne Przebojełyżki sera gorgonzola dwie duże garści szpinaku 700 ml bulionu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tortellini z klopsikami i szpinakiem wykonanie: Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, bułkę tartą, doprawiamy solą, pieprzem, słodką, ostrą papryką i curry. Na głębokiej patelni podgrzewamy bulion, dodajemy ser gorgonzola. Z mięsa formujemy małe klopsiki i wrzucamy na gotujący się bulion. Gotujemy 2 minuty, następnie
Delusional Trinełyżeczka cukru 1 łyżka oliwy z oliwek Dodatkowo: 30 kuleczek sera mozzarella (można użyć każdego innego pokrojonego w małe kawałki 1 jajko Świeże listki bazylii 2 szczypty słodkiej papryki 3 łyżki tartego parmezanu Sposób przygotowania: Drożdże rozpuszczamy wraz z łyżeczką cukru w ciepłej wodzie. Przelewamy do mąki, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ręcznie lub za pomocą miksera z założonym
Kuchnia w czekoladzieSzarlotki i serniki to moje ulubione ciasta. Tym razem chciałabym przedstawić Wam rewelacyjny przepis na pełnoziarnistą szarlotkę, pełną jabłek z dodatkiem wanilii. Podana na ciepło, z
Be Fit Be StrongZ racji tego, że dwa dni temu obchodziłam urodziny – dałam się ponieść i nie pożałowałam sobie. Zrobiłam ciasto pełne kalorii i niesamowitego smaku! Nie ukrywam
Be Fit Be StrongPolecam to danie, podawać z ugotowanymi ziemniakami lub pure ziemniaczanym. Przygotowanie klopsów – do mięsa mielonego dodać drobno posiekaną cebulę, jajko, majeranek, vegetę, słodką paprykę i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować duże klopsy, w środek każdego włożyć jedną pieczarkę. Marchewki obrać i pokroić w plasterki, rozrzucić na dnie żaroodpornego naczynia. Na marchewkach
Kuchnia Pokoleńbarwę kopytkom. Z czym jeść kopytka szpinakowe ? Najlepiej smakują z rozgrzanym na patelni masłem. Możecie podać je także z dowolnym sosem, a nawet w wersji na słodko, z cukrem, zrumienioną tartą bułką i truskawkami. PRZEPIS NA ZIELONE KOPYTKA ZE SZPINAKIEM Składniki na zielone kopytka: 350 g ugotowanych ziemniaków 100 g liści szpinaku 1 ząbek czosnku 1 jajko
kolorowotorcikowopapryka Na sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1 ½ łyżka mąki ¾ szklanki mleka Przyprawy: gałka muszkatołowa Na sos pomidorowy: ½ szklanki przecieru pomidorowego ½ szklanki wody Przyprawy: sól, bazylia, oregano, słodka papryka Ponadto: 30g tartego żółtego sera Rozgrzewamy dużą patelnię z odrobiną oleju. Wrzucamy na nią posiekaną cebulę. Podsmażamy na złoty kolor pod sam koniec dodając przeciśnięty przez praskę czosnek. Po minucie
Kolizje SmakówNormalnie pycha! :) Składniki: 4 udka z kurczaka 1 por 2 małe jabłka 100 ml soku jabłkowego 2 łyżki majeranku 1/2 bulionetki - esencji do duszenia warzyw 100 ml słodkiej śmietanki 2 łyżeczki tartego chrzanu 1 łyżeczka soku z cytryny sól oliwa masło Wykonanie: Białą i jasnozieloną część pora pokroić na cienkie plasterki. Na grubej stalowej patelni lub blaszce do pieczenia
zadanie-gotowanieSkładniki: 5 udek kurczaka, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki ketchupu pikantnego, bułka tarta, sól, pieprz, mielona słodka papryka, mielona ostra papryka, świeża natka pietruszki. Przygotowanie: Smacznego
W kuchni u MonikiTartę uwielbiam zarówno na słodko, jak i słono. Szpinak przygotowany w ten sposób posmakuje nawet największym niejadkom :) Składniki na ciasto: 15 dag twarogu 15 dag masła 15 dag mąki 1 jajko Składniki na farsz: 40 dag liści szpinaku 3 łyżki masła 5 ząbków czosnku 3 papryki czerwone 250 ml śmietany 18% 5 jaj sól i pieprz do smaku Dodatkowe
Tradycyjna KuchniaPrzepyszne knedle z ciasta serowego z dodatkiem tartej dyni. Podane ze słodką śmietaną i cynamonem. Zapraszam... Składniki: 500 g białego sera (mielony lub w kostce) 2 jajka 1 szklanka startej na drobnych oczkach lub zmiksowanej na puree dyni ok. 1,5 szklanki mąki szklanki mąki pszennej 4 łyżki oleju szczypta soli śliwki (ok 8-10, w zależności
Czerwień i błękitlipiec to: Bób, bób i jeszcze raz bób Bataty w roli głównej - zupa krem, frytki i w każdej innej postaci Ciasta drożdżowe z owocami Tarty, nie tylko na słodko Gulasz z boczkiem i soczewicą na piwie Prażona ciecierzyca - na wytrawnie i na słodko Bolognese z pieczarkami, którego nie udało mi się zrobić w czerwcu Tajskie
Cooking MonsterTartaletki z kremem mascarpone i świeżymi owocami Tarteletki to sprawdzony sposób na szybki i efektywny deser w sezonie. Kruche i delikatne ciasto, na nim porcja pysznego
Calzonella.comjeść nie będziesz. Raczej ;) Jak widać na zdjęciu, Zuzia się do nich dobrała, ledwo postawiłam na stole. :) Składniki: ok 1 kg ziemniaków 1 małe jajko bułka tarta sól, pieprz, papryka słodka mielona lub inne przyprawy olej do smażenia (dużo, przynajmniej 0,5 litra) Czytaj całość
Anioszek w kuchniłodygi selera naciowego 2 marchewki cebula czosnek oliwa ok pół łyżeczki kopru włoskiego Pulpety: 500 gram mielonego mięsa indyczego z udźca 1 łyżeczka słodkiej papryki 100 gram tartego parmezanu lub pecorino ząbek czosnku sól do smaku pół łyżeczki papryczki chili ( u mnie w patkach) 1 filecik anchois drobno posiekany garść drobno posiekanej bazylii z pietruszką
AZgotuj!Na początku, z tego miejsca, chciałabym życzyć Wam wspaniałych świąt. Aby wszystkie tradycyjne potrawy i wypieki udały się doskonale i uświetniły rodzinne świętowanie. Aby te Święta
Be Fit Be StrongNormal 0 21 KOTLETY Z CIECIORKI 1 puszka cieciorki konserwowej (240 g netto) 3 szalotki 1/2 pęczka natki pietruszki 1 ząbek czosnku sól himalajska papryka słodka 4 łyżki bułki tartej 1 jajo kaszka kukurydziana do panierowania olej do smażenia Cieciorkę wraz z zalewą przekładamy do niedużego garnka, podgrzewamy przez około 5 minut od czasu do czasu mieszając. Odcedzamy(...)gotowania). Szalotkę drobno siekamy i szklimy na niewielkiej ilości oleju - dorzucamy do cieciorki. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i paprykę. Chwilę razem blendujemy. Wsypujemy bułkę tartą i wbijamy jajko - mieszamy (można dłonią). Jeśli masa na kotlety wyszła zbyt rzadka dodajemy trochę bułki tartej. Formujemy nieduże kotleciki, obtaczamy je w kaszce kukurydzianej i smażymy
peggiwkuchniochotę na takie mięso to zapraszam po przepis Składniki 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 cebula 1 mała główka kapusty pekińskiej 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka papryki słodkiej sól pieprz natka pietruszki Do miski włożyć mięso, poszatkowaną drobno kapustę pekińską oraz pozostałe składniki. Wszystko wyrobić na gładką masę. Do formy keksówki wyłożonej folią aluminiową
O kuchni z uczuciemSmaczne i szybkie do przygotowania kluski leniwe z białym serem i ziemniakami , uwielbiam polane masłem i bułką tartą w wersji na słodko . Składniki: 1 kilogram ugotowanych ziemniaków 0,5 kilograma sera białego 2 jajka 1 szklanka mąki szczypta soli mąka do podsypania olej Sposób przygotowania: Ziemniaki i ser biały mielimy w maszynce lub przeciskamy przez praskę
Bajeczna Kuchniamakaronowych 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 500 g sosu pomidorowego tomatera 1-2 łyżeczki przecieru pomidorowego 150 g mozzarella tarta 1 łyżeczka papryki słodkiej oregano tymianek ale-raj cukier sól pieprz kolorowy ale-raj 3-4 łyżki oleju Przygotowanie: Muszle makaronowe ugotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem
Ala piecze i gotujefolię wkładamy do lodówki na 45 minut. Możecie od razu zrobić kilka porcji i zamrozić –kruche ciasto lubi mrożenie, a to ciasto można wykorzystać i do słodkich, i do wytrawnych tart. Ciasto wyjmujemy z lodówki rozwałkowujemy na grubość 3-4mm, wycinamy z niego koło. Na wałku przenosimy do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką formy (średnica 25-27cm). Wyklejamy
Karo in the Kitchenpietruszki Mięso rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą, a następnie nakładamy bryłkę mięsa mielonego, które wcześniej przyprawiliśmy ( u mnie to było 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej, majeranek, sól, pieprz, słodka papryka, dupka startej cebuli oraz 2 łyżeczki majeranku roztartego w dłoniach ) zawijamy w rulon, ściśle owijając nicią. Postępujemy tak ze wszystkimi sznycelkami. Rozgrzewamy patelnie z oliwą, obsmażamy
Gotowanie...to proste !folię wkładamy do lodówki na 45 minut. Możecie od razu zrobić kilka porcji i zamrozić –kruche ciasto lubi mrożenie, a to ciasto można wykorzystać i do słodkich, i do wytrawnych tart. Ciasto wyjmujemy z lodówki rozwałkowujemy na grubość 3-4mm, wycinamy z niego koło. Na wałku przenosimy do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką formy (średnica 25-27cm). Wyklejamy
Karo in the KitchenKultowe danie barów mlecznych i stołówek. Pewnie niejednemu kojarzy się ze smakami dzieciństwa. Danie proste i w miarę szybkie w przygotowaniu. klasycznie podaję je na słodko z masłem i tartą bułką - ale możliwych kombinacji jest wiele. Prezentowany przepis to klasyczne "barowe" leniwe. Składniki: Zmielony twaróg - 400 g. 4 jajka mąka - ok. 300 g tłuszcz (masło lub margaryna
Smaki Ewyfilo, wyłożyć farsz wiśniowy. Przykryć resztą ciasta filo, posmarować masłem/olejem, posypać migdałami. Piec w 180 stopniach ok. 25-30 minut. Przepis brał udział w akcji Tarty wytrawne i na słodko
Corner With Recipesmałe marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki mąki kukurydzianej mały pęczek natki pietruszki sól pól łyżeczki zmielonej kolendry pół łyżeczki imbiru pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki pieprz bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przygotowania: Soczewicę przepłukać zimną wodą. Zalać około 2 szklankami wody i ugotować (rozgotować). Jeśli po ugotowaniu zostało dużo wody, należy soczewicę
na moim stole...Bardzo pyszne , rustykalne wręcz ciasto o lekko kwaskowatym smaku i pachnące karmelem ze "spalonego" cukru. Ciasto jest warte wykonania tym bardziej ze rabarbaru wszędzie
Moje Małe CzarowanieMarzenie o biscotti towarzyszy mi od miesiąca. Właściwie, to marzenie o Toscanii, Biscotti di Prato i deserowym Vin Santo. No ale cóż, mamy grudzień i święta
Spektrum SmakuTytuł dzisiejszego posta bardzo pompatyczny i jakże MODNY :D No cóż, może dzięki temu odwiedzą mnie miliony :) Ostatnio staram się zagospodarować 100% swojego czasu, wypełniając go
Spektrum SmakuMoja mama obchodzi dziś urodziny! :) Od poniedziałku robiłam jej małe niespodzianki i prezenty. Dzisiaj dostała piękny bukiet kwiatów i torcik śniadaniowy :) Ktoś ma ochotę spróbować? Składniki
Spektrum SmakuŁasuch to słowo które do mnie pasuje, potem muszę myśleć jak zrzucić parę kilogramów ale oprzeć się takiemu deserowi nie sposób. Pobiegam godzinę dłużej i spalę
Moje Małe CzarowanieMega czekoladowa tarta z bakaliami -mieszanką studencką firmy PIĄTNICA którą otrzymałam w ramach testowania, bez pieczenia, zachwyci amatorów mocnych czekoladowych smaków
Wanilia i Kardamonwtedy ciasto będzie wyższe) )i pieczemy 20 minut w temp. 200 st.C. Ciasto wyjmujemy i schładzamy. Dodatkowo: Masa owocowa: ok. 1 kg rabarbaru (najlepiej już dojrzałego, słodkiego) 2 łyżki bułki tartej 4 łyżki cukru Rabarbar kroimy w kostkę średniej wielkości. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Wykładamy na schłodzone ciasto. Piana: 2 białka 2 łyżki cukru pudru Ubijamy
tojestpyszne.blogspot.comSkładniki: 1 średni kalafior 5 łyżek mąki 2 łyżki sezamu 1 jajko 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól bułka tarta do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Kalafiora ugotować w osolonej i lekko posłodzonej wodzie. Odcedzić na sitku, a następnie zblendować. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Masa nie powinna być gęsta , ale też nie powinna
O kuchni z uczuciembiałej kiełbasy ok. 500 ml zakwasu na żurek 2-3 suszone grzybki 150 g wędzonki 3 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka majeranku 1 łyżka tartego chrzanu 1/2 szklanki słodkiej śmietany sól i pieprz /do smaku Wykonanie: -Namoczone /kilka godzin wcześniej /grzyby ugotować . -Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. -Warzywa zalać wodą
Zakamarki mojej kuchniBajeczna tarta :) Intensywnie cytrynowa, delikatnie słodka z pyszną, kruchą bezą na wierzchu. Prezentuje się fantastycznie, smakuje jeszcze lepiej. Całość jest orzeźwiająca, beza uzupełnia słodycz. Nas oczarowała :) Polecam! Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 150 g masła sok i skórka z 1 cytryny Masa cytrynowa: 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru
Domowa cukiernia Ewysklepach można kupić importowane truskawki. Co prawda, nie są tak pyszne jak nasze krajowe latem, ale cóż -skusiłam się na ich zakup. Trafiłam na wyjątkowo słodkie. Postanowiłam więc przygotować tartę. Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kruchy spód: 200 g mąki 2 łyżki cukru pudru 100 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli Krem z serka mascarpone i bitej
tojestpyszne.blogspot.comUpieczone buraczki z sosem chrzanowym są dobrym dodatkiem do mięs, ryb i wszelkich dań obiadowych. Składniki: -czerwone buraczki -200 ml śmietany słodkiej 30% -2 łyżki tartego chrzanu -sól -pieprz -sok z cytryny -cukier -łyżeczka mąki pszennej -100 ml wody Buraczki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st. C przez
Maminek kulinarnySkładniki: Spód: 0,5 kostki masła niesolonego 0,5 szkl cukru pudru szczypta soli 2 szkl mąki pszennej 2 żółtka 2 łyżka zimnego mleka lub wody
Luźna Kuchniasię z nich puree z dodatkiem cebulki. Do przygotowania dania (dla 2 osób) potrzebujemy : Kotlet Schabowy 2 kawałki schabu 1 jajko bułka tarta mąka sól pieprz papryka słodka w proszku 2. Puree ziemniaczane 6 ziemniaków 1 cebula mleko sól jogurt naturalny (mały) oliwa 3. Mizeria(...)wymieszałem i gotowe. Czas na przygotowanie schaboszczaka , rozbijamy go na grubość 1 cm przez jednorazówkę. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką a następnie obtaczamy w mące potem w rozkłóconym jajku (które także przyprawiłem) a na samym końcu w bułce tartej. smażymy na złoty kolor na dużym gazie. Gotowe. Mizeria czyli coś co gości u mnie w domu bardzo często
Wspólne smakiSkładniki masa mięsna: 500 g mielonej wieprzowiny 1 całe jajko 1/2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka majeranku 1 roztarty ząbek czosnku 1/3 szklanki bułki tartej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej Sól pieprz do smaku Farsz: 250 g pieczarek 1 cebula olej do smażenia sól, pieprz Do posypania Starty żółty ser Ja zaczynam od przygotowania farszu. Pieczarki ścieram na tarce o grubych
O kuchni z uczuciemPrzepis na błyskawiczne tartaletki znalazłam w książce Jamiego Oliviera "30 minut w kuchni". Całym sekretem jest użycie gotowego ciasta francuskiego. Przygotowanie deseru trwa ok 25
W kuchni wieczoremSzybkie kruche ciasto, owoce, które mamy pod ręką i minimum brudzenia naczyń. Galette to ciasto, które robimy bez formy. Można je podawać z bitą śmietaną
W kuchni wieczoremmięsem drobiowym! Składniki: 4 kotlety schabowe lub z piersi kurczaka/indyka sól, pieprz olej do smażenia jajko + mleko mąka Panierka (modyfikujemy wedle smaku): 4-5 łyżek bułki tartej 1 łyżka mielonej słodkiej papryki 1 płaska łyżeczka mielonej ostrej papryki szczypta chilli Sposób przygotowania: 1. Mięso płuczemy, osuszamy i rozbijamy delikatnie na kotlety. 2. Mięso pieprzymy i solimy. 3. Składniki panierki
Kuchnia domowa Anijest mąka razowa, tym razem natomiast wysypałam natłuszczoną blachę kaszką manną. Efekt ciekawy, zwłaszcza wizualnie na skórce chleba. Jedno jest pewne - nigdy nie będę już używać bułki tartej, nawet przy pieczeniu słodkich ciast
Z butelką mleczka w tleużyłam sporej garści suszonych grzybów, 2 średnie cebule , 6 jajek , 4 łyżki masła , żółty ser , sól , pieprz - do smaku, 150 ml śmietanki - najlepiej słodkiej, natka pietruszki , bułka tarta do wysypania formy. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w niezbyt cienkie plastry. 4 jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w plastry. Pieczarki oczyścić, pokroić
Codzienna kuchnia niecodziennajajko szklanka przegotowanej, ciepłej wody Farsz : 500g mięsa mielonego 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 średnia marchewka 4 pieczarki ok. 150g kapusty kiszonej sól, pieprz, papryka słodka, majeranek +jajko + bułka tarta + 2 łyżki oleju Przygotowanie: Naleśniki : - łączymy mleko, jajka i mąkę (ręcznie lub mikserem). - dodajemy stopniowo wodę, cały czas mieszając. - dodać olej i wymieszać. - patelnię (chyba
Kitchens Alphabetmodyfikując je w zależności od aktualnie dostępnych produktów oraz naszych potrzeb i upodobań. Niezmienne w nim jest to, że jest to potrawa wytrawna, zatem w odróżnieniu od tart, nie przyrządzimy jego słodkiej wersji. Składniki: Ciasto: http://tasteofmyday.blogspot.com/2013/06/ciasto-na-quiche-wytrawna-tarte.html Nadzienie: bakłażan szynka cebula duża śmietana (ja użyłam śmietanę 18%, 400ml) 3 jajka przyprawy: majeranek, tymianek, oregano
Taste Of My Day