tanie - 6000 przepisów (strona:313/400)

Kluski śląskie idealne 164

Ziemniaki. Ziemniaczane. O ziemniakach. Z ziemniakami. Pyra, grula, psianka, kartofel. Nie jestem z Poznania, ale zdecydowanie mogę się podpisać pod hasłem „kocham pyry”. W każdej możliwej

Karo in the Kitchen
Solony karmel- lekcja dla opornych 240

Karmel. Karmelove. Ciężko go nie kochać. Kiedyś do McDonalda chodziłam tylko po lody z gorącym karmelem. Teraz lody mam w zamrażalce, a solony karmel – robię sama

Karo in the Kitchen
Cytrynowa kostka – owsiane ciasto z mleczno-cytrynowym kremem 134

Kruchutkie, cytrynowe, kremowe. Kocham tak proste i tak wyraziste ciasta. Idealne dla niespodziewanych gości albo wtedy, gdy mam ochotę na coś słodkiego ale nie mam czasu

Karo in the Kitchen
30-minutowe ciastka – z 2 składników! 189

Bez cukru, bez jajek, bez mąki. Bez dodatku tłuszczu. Tylko dwa podstawowe składniki, które najczęściej mamy w domu i jakieś 20 minut przygotowania. Można? Można!  

Karo in the Kitchen
Szparagi na parze i szybki sos holenderski – z blendera 207

Zdrowy obiad. Pierwsze zielone szparagi i młody kalafior – delikatne i smaczne same w sobie. Sos holenderski to kapryśny zawodnik. Ale nie wtedy, gdy weźmie się go

Karo in the Kitchen
Placek rabarbarowy z trzech misek 164

Placek – bo plackowaty cały swoim jestestwem. W konsystencji gdzieś między biszkoptem a ciastem ucieranym, idealnie podkreśla cierpki smak rabarbaru. Naprawdę uwielbiam to ciasto, spróbujcie.   Czemu

Karo in the Kitchen
Pizza w godzinę. A nawet dwie pizze 133

Czy jak zamawiacie pizzę telefonicznie, przywożą ją aż tak szybko? Ta domowa pizza ma wielką, niepodważalną zaletę – naprawdę zrobicie ją całą w przeciągu godziny. I użyjecie

Karo in the Kitchen
Domowe lody kokosowo-ciasteczkowe 152

Robią się w oka mgnieniu, tak samo szybko znikają. Tylko ile trzeba cierpliwości, żeby dać im się porządnie zamrozić… Sama biłam się po łapkach, żeby

Karo in the Kitchen
Kompot z rabarbaru i truskawek. Klasyk mocno przyprawiony 156

Uwielbiam rabarbar. Kocham truskawki. A kompot to już czysta klasyka gatunku, jeśli mówimy o połączeniu tych dwóch składników. Ten z mojego przepisu jest lekko zaostrzony świeżym

Karo in the Kitchen
Szparagi pieczone – w kopercie z ciasta francuskiego 129

„Piszę do Ciebie ten krótki, wiosenny list…” Krótki, bo króciutko się robi. Wiosenny – bo zielony, ze szparagami. List – bo to wiosna zapakowana w kopercie. Na

Karo in the Kitchen
Cold brew, czyli zimny napar- kawa zimno parzona 202

Podstawa dnia. Kawa. Nie pijesz – nie żyjesz. Naprawdę ciężko ze mną rano porozmawiać, zanim nie zażyję swojej początkowej dawki kofeiny. Piliście na pewno nie jedną kawę

Karo in the Kitchen
Crumble – rabarbar i truskawki zapiekane pod kruszonką 135

Ciasto bez dna. Tak najłatwiej opisać deser, który składa się tylko z owoców i kruszonki. Szybki i sycący, prosty i pyszny. Do wykonania z wszystkimi sezonowymi

Karo in the Kitchen
Carbonara – za każdym razem perfekcyjna 245

Wstyd się przyznać, ale jeszcze kilka lat temu robiłam taki makaron wyłącznie na bazie gotowego sosu z paczki. Teraz to jedno z moich popisowych dań i

Karo in the Kitchen
Grillowany bakłażan z sosem jogurtowym 144

To taki szybki posiłek, kiedy nie mam ochoty na długie pichcenie albo jestem sama w domu i nie muszę się zbytnio wysilać z gotowaniem. Tak podany

Karo in the Kitchen
Rustykalna tarta rabarbarowo-truskawkowa. Galette aux fruits rouges 119

Galette to bardzo proste ciasto. Przygotujecie je ze wszystkimi sezonowymi owocami. Piękne w swojej prostocie, podkreśla smak i fakturę owoców. Nie wymaga dużego nakładu pracy, a

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania