Cudowne kruche ciasteczka serduszka W sam raz na walentynki Składniki: ( Na małą porcje -jak na zdjęciu) 1/2 kostki masła / margaryny 1,5 szklanki mąki pszennej
W Moim Magicznym DomuKluseczki ziemniaczane z burakami i sosem serowo - rozmarynowym Moja córka nie przepada za wszelakimi kluskami, pierogami czy knedlami. Ale kiedy zobaczyła, że kluseczki są czerwone, a
na moim stole...To chyba najprostszy przepis na lekki, pszenny chleb jak możecie zrobić w domowym piekarniku. Chleb pszenny bez zakwasu – na drożdżach. Szybko rośnie, pięknie pachnie, każdemu smakuje
Karo in the KitchenPieczone warzywa to dla mnie smak warzyw do kwadratu. O ile gotowanie czy duszenie sprawia że część ich smaku znika w płynie, o tyle pieczenie i
Karo in the KitchenChude mięso to kulinarne wyzwanie. Pierś z kurczaka – szczególnie. Sami wiecie, że jej smażenie i pieczenie może być i ciężkie, i frustrujące. Ile razy dostaliście w
Karo in the KitchenW oryginale – zupa na bazie zupy. Z potrzeby i różnic geograficznych – bo niestety mieszkam w Polsce, a nie w Toskanii – zupa gotowana od nowa. Pełna smaku
Karo in the KitchenŻaden maniak ziemniaczany nie pominie ich w swoim jadłospisie. Prażonki piecze się w Polsce już od ponad 200 lat. W Porębie, niedaleko Zawiercia, ta potrawa przygotowywana
Karo in the KitchenKocham naleśniki i bardzo ważny jest dla mnie przepis na ciasto. Już wypróbowałam kilka z przepisów i albo były za bardzo mączne lub nie spełniały
W Moim Magicznym DomuMyślimy – drink. Widzimy ładną szklankę i płyn. Słomkę, parasolkę, lód, kolorowe dodatki… A każdy płyn można zamienić w ciało prawie stałe –zrobić z niego galaretkę
Karo in the KitchenSerek waniliowy do drinka? O tak. Serek można jeść nie tylko łyżeczką i nie tylko z płatkami zbożowymi. W tym wydaniu i połączeniu – jest nie do
Karo in the KitchenWątroba wieprzowa to jedyne podroby obecne w moim domowym menu. Tak naszykowana i podana smakuje zawsze i każdemu – jest miękka i aromatyczna. Naprawdę warto ją polubić
Karo in the KitchenSos Marie Rose znany jest też pod nazwą sosu koktajlowego – jeśli jedliście kiedyś lekko już staromodny ale dalej przepyszny koktajl z krewetek i sałaty, na pewno
Karo in the KitchenPasta jajeczna i grzanki. Zderzenie dwóch tekstur – kremowej, delikatnej z chrupiącą i przypieczoną. Śniadaniowy duet idealny. Moja pasta jajeczna jest mocno przyprawiona a dodatek curry, selera
Karo in the KitchenJak ze zwykłego kurczaka zrobić wykwintne i bardzo efektowne danie? Żeby wydobyć z prostych składników jak najwięcej smaku, produkty z których gotujemy muszą być jak najwyższej
Karo in the KitchenWłosi mają swoje delikatne, kremowe risotto. My – odrobinę siermiężne kaszotto. Obie te potrawy robi się prawie tak samo. Cała różnica w ich podstawie. Do mojego swojskiego
Karo in the Kitchen