Kompot z rabarbaru i truskawek. Klasyk mocno przyprawiony

Kompot z rabarbaru i truskawek. Klasyk mocno przyprawiony

Kompot z rabarbaru i truskawek. Klasyk mocno przyprawiony

Uwielbiam rabarbar. Kocham truskawki. A kompot to już czysta klasyka gatunku, jeśli mówimy o połączeniu tych dwóch składników. Ten z mojego przepisu jest lekko zaostrzony świeżym czarnym pieprzem, a przyprawa do piernika nadaje mu nowy wymiar smaku. Rabarbar i truskawki myjemy. Odcinamy zdrewniałe końce rabarbaru, kroimy go w 2-3cm kawałki. Truskawki pozbawiamy szypułek. Zostawiamy je w całości. W garnku zagotowujemy 1,5 litra wody, wsypujemy do niej cukier, wrzucamy przyprawę do piernika i zgnieciony piepr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawka, truskawki, piernik, napój, cytryna, buraki, burak, sok

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.