Całkowicie wegetariański obiad który zaspokoi głód na długo. Skondensowane w smaku, pieczone warzywa, lekki szpinak, odrobina szlachetnego pleśniowego sera i płynne żółtko jaj. Nie potrzeba już
Karo in the KitchenSkładniki: 3/4 szklanki mąki razowej 2 łyżki mąki pszennej 1 jogurt naturalny 1/2 cukinii 15 dkg szynki 1 jajko sól, pieprz 1/2 łyżeczki curry 1 łyżeczka
czarrna od kuchniMix warzyw Składniki 1/4 główki młodej kapusty 15 dkg szynki 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej 1/2 kalafiora 1/2 pęczka koperku 4-5 ugotowanych ziemniaków sól, pieprz
czarrna od kuchniSzybkie, kruche, niezmiernie aromatyczne. Nie jest widowiskowe, ale jest cytrusowe, mleczne i chrupiące jednocześnie. Do tego przepisu przekona Was z pewnością połączenie smaków i szybkość wykonania
Karo in the KitchenGyros w wersji light Składniki: 1 filet z kurczaka + przyprawa gyros 1/2 sałaty lodowej 1 pęczek rzodkiewki 1 ogórek 3-4 pomidory olej sos: 3-4
czarrna od kuchniLeciutka, łatwostrawna, bardzo aromatyczna zupa. Zawsze gdy ją robię mówię nad garnkiem, że to taka ‘dziecięca’ zupka – delikatna, nie nachalna ale jednocześnie zdecydowana i określona w
Karo in the KitchenRabarbar to smak dzieciństwa – jak byłam mała, biegałam z łodygą rabarbaru w jednej ręce i kubeczkiem cukru w drugiej Składniki 1,5 szklanki mąki pszennej
czarrna od kuchniChrupkie, soczyste i maksymalnie skondensowane w smaku szparagi, wypieczony bekon, płynne żółtko, ciągnący ser… Bułka maczana na przemian w czosnkowym maśle i żółtku. Pyszne i proste
Karo in the KitchenŚledzie marynowane w słodkiej octowej zalewie z czerwoną cebulą i marchewką – typowo szwedzkie, mocno kwaśne i mocno słodkie jednocześnie. Żaden amator śledzi nie przejdzie obojętnie obok
Karo in the KitchenMłodą kapustę można dodać do wszystkiego Składniki 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1/4 główki młodej kapusty 1/2 pęczka koperku 1 jajko 1 kromka czerstwego chleba
czarrna od kuchniMłode ziemniaki , młody czosnek, świeży, soczyście zielony pachnący koperek. Ta potrawa to szybka i lekka wersja francuskich gratin dauphinois – bardzo, bardzo wiosenna, bo zrobiona z pierwszych
Karo in the KitchenDzieliłem się już z Wami moim przepisem na mizerię. Dziś – jej dekonstrukcja, czyli mizeria przygotowana nieco inaczej. Zapraszam! Do przygotowania tej potrawy potrzebujemy: Ogórki Szczypiorek Koperek
MarcinChefBardzo kremowa i bardzo gęsta. To jest naprawdę tak treściwa i sycąca zupa, że spokojnie weźmie na siebie cały ciężar bycia obiadem. Pełna warzyw i chudego
Karo in the KitchenPizza to bardzo popularne danie. Dziś przygotujemy je na nico inny niż zazwyczaj sposób. Spodem do naszej pizzy będzie ciasto francuskie, dzięki czemu cała potrawa zyska
MarcinChefSernik bez pieczenia – lekki, mocno kwiatowy przez dodatek zielonego kardamonu, z rozpływającą się w ustach wiśniową delikatną jak chmurka pianką. Prosty i szybki deser do podania
Karo in the Kitchen