Składniki: 3 duże pomidory 1 cebula 3 ząbki czosnku po pół łyżeczki koncentratów chili, curry i koperku Proeco Polska sól i pieprz 4 jajka Przygotowanie: Cebulę
czarrna od kuchniSkładniki: 0,5 kg karkówki lub szynki wieprzowej ok. 1 kg pomidorów 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 cukinii 1 opakowanie
czarrna od kuchniSkładniki: cukinia jajka sól, pieprz, curry szczypiorek Przygotowanie: Cukinię pokroić w plastry i wyciąć pestki. Posypać przyprawami i podsmażyć z jednej strony na rozgrzanym oleju. Odwrócić
czarrna od kuchniNajlepsze potrawy? Mają mało składników, a wiele smaku. Tak jak to risotto z boczkiem i zielonym groszkiem. Słodycz groszku i słona wędzonka, kremowe i wyraźne. Słodko
Karo in the KitchenSkładniki: 1 słoik fasolki po bretońsku Pamapol 1 puszka ciecierzycy 3 dorodne pomidory 1 cebula 20 dkg wędliny sól, pieprz, słodka papryka, słodka wędzona papryka, chili
czarrna od kuchniSyta, kremowa, zawiesista i aromatyczna. Gęsta zupa – konsystencją plasuje się gdzieś na pograniczu zupy i treściwego gulaszu. Ze składników dostępnych bez problemu i przez cały rok
Karo in the KitchenDostałam pyszny, wiejski twaróg, a że do pieczenia serników to ja się nie nadaję, więc postanowiłam przygotować pierogi. Do zrobienia ciasta wykorzystałam mąkę poznańską Lubella i
czarrna od kuchniRobiłam je jako dziecko z moją Babcią Składniki 2 szklanki mąki 1 kostka margaryny 1 jajko + 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy
czarrna od kuchniNie raz i nie dwa pisałam, że włoską kuchnię kocham za jej szybkość. Szczególnie teraz, kiedy na co dzień mamy multum zajęć a lubimy dobrze zjeść
Karo in the KitchenOgórki na sucho – bez zalewy. Wygodnie – bo robimy na raz tylko tyle ogórków, na ile mamy ochotę i tyle, ile potrzebujemy. Do ich zrobienia nie potrzebujemy
Karo in the KitchenPrzepis pochodzi z bloga Kultura kulinarna, u mnie w wersji uproszczonej, bo w warunkach grillowo-działkowych Składniki: 1/2 kg ziemniaków 1 puszka groszku 2 cebule sól
czarrna od kuchniBardzo smaczna kremowa zupa o delikatnie serowym smaku. Z pewnościom będę robiła ją częściej. Ja zaserwowałam ją z groszkiem ptysiowym, ale pasują do niej również grzanki
IMPRESJA SMAKUSkładniki: 1/2 kg mięsa mielonego 1 jajko 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki kaszy manny sól, pieprz, chili mąka do panierowania sos: 2
czarrna od kuchniKurczak w nieco innej wersji – w kremowym sosie, z grzybami. Aromatyczny od lekkich, duszonych porów, gładki i kremowy od śmietanki. Szybki i syty obiad – w całości
Karo in the KitchenPomysł na to danie podsunęła mi znajoma, która znalazła przepis na stronie moje gotowanie. Oczywiście przepis nieco zmodyfikowałam, bo nie byłabym sobą jakbym czegoś nie zmieniła
IMPRESJA SMAKU