tanie - 6000 przepisów (strona:288/400)

Tarator – orzeźwiający chłodnik ogórkowy 242

Pyszna i orzeźwiająca zupa, stworzona na upalne lato. Świeża, optymistycznie zielona. Pachnąca i sycąca, pełna błonnika i białka. Taki ogórkowy chłodnik spotkacie na Bałkanach –najbardziej popularny

Karo in the Kitchen
Tarta ziemniaczano serowa 306

Jesteście miłośnikami pierogów ruskich, a nie lubicie ich lepić... Tak... to ten przepis jest stworzony dla was. Zamiast ciasta francuskiego można użyć ciasto drożdżowe, jednak co

IMPRESJA SMAKU
Śledzie ‘po włosku’ –śródziemnomorska bomba smaku 315

Na słodko, na kwaśno. W oleju, w occie, w kombinacji obu. Nigdy nie nudne – bo za każdym razem pełne nowych smaków, nowych przypraw i nowych dodatków

Karo in the Kitchen
Pulpety w sosie warzywnym 184

Pyszne pulpeciki z warzywnym sosem. Sos, a może raczej krem na bazie cukinii, pomidorów i papryki. Gorąco polecam. Składniki na pulpety: 500 g mielonego mięsa z

IMPRESJA SMAKU
Babka ziemniaczana. Rejbak, kugiel, pyrczok, kartoflak 324

Baba ziemniaczana to tradycyjny przysmak z Białorusi. U nas najbardziej popularna jest na Podlasiu i Suwalszczyźnie, ale znana i lubiana wszędzie – w każdym rejonie Polski jest

Karo in the Kitchen
Sałatka z tuńczyka z ananasem i quinoą 239

Super prosta, super szybka sałatka... Dobra na kolację, jako drugie śniadanie lub dla niespodziewanych gości. Chyba już łatwiej się nie da .... Składniki: 2 puszki tuńczyka w

IMPRESJA SMAKU
Placuszki z czerstwego chleba 186

Składniki: kilka kromek czerstwego chleba 3/4 szkl mleka 4 łyżki mąki 1 mała cukinia 1 mała papryka pęczek szczypiorku 2 jajka 1 łyżeczka czosnku Proeco Polska

czarrna od kuchni
Surówka z kapusty – najprostsza. Kulinarny ‘basic’ 230

Ta surówka to stały element naszego jesiennego i zimowego menu. Kapusta i marchew dostępne są zawsze i wszędzie. Cebula, pieprz i sok z cytryny zaostrzają smak

Karo in the Kitchen
Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami 258

Tak jak już kiedyś pisałam - żołądki to podroby, które albo się uwielbia albo nienawidzi :) Poniższy gulasz możecie przygotować w szybkowarze lub w zwykłym garnku. Pamiętajcie o

Ugotować
Wegetariańskie kotlety schabowe (smażone sowy) 197

Jeżeli w Waszej okolicy rosną sowy (inaczej zwane kanie) to zachęcam do przygotowania wegetariańskich kotletów schabowych. Prosto, szybko i bardzo smacznie! Kapelusze sowy przygotowane w poniższy

Ugotować
Kurczak po tajsku – tajskie kokosowe curry z kurczakiem 285

To curry jest przyjemnie pikantne, ale nie pali i jego jedzenie nie boli. Jest też niesamowicie kremowe i świeże – mleko kokosowe i sok z limonki to

Karo in the Kitchen
Jajka w pomidorach 257

Składniki: 3 duże pomidory 1 cebula 3 ząbki czosnku po pół łyżeczki koncentratów chili, curry i koperku Proeco Polska sól i pieprz 4 jajka Przygotowanie: Cebulę

czarrna od kuchni
Makaron z sosem mięsno-pomidorowym 233

Składniki: 0,5 kg karkówki lub szynki wieprzowej ok. 1 kg pomidorów 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 cukinii 1 opakowanie

czarrna od kuchni
Jajka w cukinii 268

Składniki: cukinia jajka sól, pieprz, curry szczypiorek Przygotowanie: Cukinię pokroić w plastry i wyciąć pestki. Posypać przyprawami i podsmażyć z jednej strony na rozgrzanym oleju. Odwrócić

czarrna od kuchni
Risotto z boczkiem i zielonym groszkiem 272

Najlepsze potrawy? Mają mało składników, a wiele smaku. Tak jak to risotto z boczkiem i zielonym groszkiem. Słodycz groszku i słona wędzonka, kremowe i wyraźne. Słodko

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania