Dziś zapraszam Was na pyszne kukurydziane placuszki. Doskonałe na śniadanie, jak również do obiadu. Ja najczęściej podaje je z ulubionym dżem. Moje dzieci często jedzą je
Słodkie okruszkiZa oknem biel i przeszywający mróz. Wiosenna pogoda nie dopisuje, podobnie jak moje zdrowie. Dlatego dziś na poprawę dnia przygotowałam szybki deser czekoladowo-bananowy . Jeszcze w
Słodkie okruszkiWiosna i lato to pora lekkich zup – ramen też da się zrobić delikatnie i łagodnie, w odchudzonej i mniej zawiesistej wersji. Rezygnując z długo gotowanego i
Karo in the KitchenDziś polecam Wam chrzanową pastę z kiełkami rzodkiewki . Prosty i pyszny pomysł na wykorzystanie pozostałości ze świątecznego stołu – chrzanu i jajek na twardo. Taka pasta
Słodkie okruszkiDziś zapraszam Was na delikatne serowe placuszki z sosem wiśniowym. Takie placuszki dosłownie rozpływają się w ustach. Oczywiście możecie je podać równie dobrze posypane wyłącznie cukrem
Słodkie okruszkiProste, syte i zdrowe danie – bo fasolka to sporo białka. Szybkie – bo naszykowane z fasolki z puszki, z żelaznych zapasów spiżarki. Świeże i lekkie, a marynowana
Karo in the KitchenDziś zapraszam Was na pyszną i prostą w przygotowaniu sałatkę z serkiem wiejskim i kiełkami. Uwielbiam takie szybkie sałatki. Są idealne na co dzień, jak i
Słodkie okruszkiNie ma świąt bez śledzia. Nie ma spotkania przy wódce bez śledzia. Śledź jest lekiem na całe zło (no, prawie, bo na kaca nie działa ). Ta
Karo in the KitchenKolejny łatwy i szybki w wykonaniu przepis na klopsiki z kurczaka w sosie pomidorowym. To ekspresowa alternatywa dla kotletów mielonych . Klopsiki z kurczaka przyrządza się bezproblemowo
codojedzeniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 8 większych ziemniaków, 1 biała kiełbasa parzona, 1 kiełbasa
JejKuchniaSyrniki to bardzo sycące rosyjskie placki z dosłownie kilku składników – świeżego twarogu, jajek i odrobiny mąki. Najczęściej podaje się je tak samo jak pancakes – na słodko
Karo in the KitchenCiężko w to uwierzyć, ale... nigdy w swoim życiu nie robiłam placków ziemniaczanych. W dzieciństwie przejadłam się nimi i po prostu miałam do nich pewien dystans
UgotowaćCo jedzono podczas wojny, kiedy do dyspozycji były jedynie podstawowe produkty? Oczywiście było bardzo trudno je zdobyć, jednak próbowano przygotowywać z nich różne potrawy. Przykładem może
Via GustoSłodkie śniadania mają pewną zaskakującą właściwość – kochają je nie tylko dzieci. Przez dłuższy czas moje śniadania to był croissant albo drożdżówka i kawa, bo tak wygodnie
Karo in the KitchenWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 17 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-10 Składniki: 400 g ulubionego makaronu, 4 duże dojrzałe pomidory, 1
JejKuchnia