Ukraińska sałatka Sałatka ukraińska , nazwę swą zawdzięcza zawartości , czyli między innymi gotowanym buraczkom W okresie zimowym to świetne , a często nie doceniane warzywo. Buraczki są tanie
Ogrodnik w podróżyKawa to niezaprzeczalnie fundament „dorosłego” dnia. Ale śniadanie też! Moim noworocznym postanowieniem było nieomijanie śniadań. Ich długie niejedzenie kończyło się dla mnie pochłanianiem ogromnego obiadu z
Karo in the KitchenRyżowa zapiekanka z mięsem Zapiekanka ryżowa , to po prostu jedna z tych potraw , które szanują nasz czas i rozumieją że mają być smaczne , proste , tanie i
Ogrodnik w podróżyDawniej w kuchni znajdowała się tylko kuchenka na węgiel czy drewno, na której gotowaliśmy praktycznie wszystko – wodę na herbatę, posiłki na obiad, a teraz…
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Witam Jako, że rynek oferuje nam coraz więcej świeżych nowalijek warto z nich korzystać. Zrobiło się lato dlatego też powinniśmy jeść więcej lekkich i zdrowych rzeczy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPo raz kolejny sięgam do klasyki, tym razem włoskiej. Panna cotta to deser lekki i nietrudny w przygotowaniu. Dodatkowo bardzo podatny na wprowadzenie nowych kombinacji smakowych
Życie zamknięte w smakuKolejna klasyczna propozycja. Sezon nowalijkowy, lato w pełni, na targowiskach króluje młoda kapusta. Dlatego przedstawiam wam moja wersje, a dla tych co jeszcze nie robili zapraszam
Bernika - moj kulinarny pamietnikpreferencje w rodzinie są różne. Ja parę lat temu na duży, rodzinny obiad zdecydowałam, że podam coś innego – puddingi yorkshire, czyli pieczone czarki z ciasta naleśnikowego. Wywodzą się z Anglii (podobno z hrabstwa Yorkshire – stąd nazwa). Są bardzo proste do wykonania i dość tanie. Potrzebujemy tylko blachy na muffinki. Po upieczeniu zapadają się na środku, tworząc miejsce
Poezja smakuW jedzeniu kocham to, że może przenieść mnie w dowolne miejsce na Ziemi bez potrzeby ruszania się poza moją ukochaną Łódź. I tak tym razem było
Cooking MonsterParzenie herbaty czarnej i ziół - wydawałoby się prosta czynność, którą wykonywaliśmy setki razy nie powinna nastręczać trudności. W końcu herbata to obecnie jeden z najpopularniejszych napojów
Cztery FajeryChłodzi i pysznie smakuje, a dodatkowo – ożywi każdy letni stół swoim kolorem. Malina z cytryną to zawsze smaczne połączenie, a w postaci lemoniady – mój letni punkt
Karo in the KitchenPrzepis na wytrawne, wielobarwne warzywne babeczki. Bez mąki, glutenu i laktozy. Delikatne w smaku i atrakcyjne wizualnie. Świetna propozycja na samodzielną, lekką warzywną przekąskę czy jako
DietologW warzywniakach zaczęła pojawiać się już fasolka szparagowa – to zarówno ta żółta, jak i zielona. Powiem Wam szczerze, że uwielbiam smak fasolki szparagowej z bułką
PatiGotujeRyby słodkowodne są zdrowe lekkostrawne i smaczne a jeszcze lepiej smakują złowione samodzielnie,choć sum jest rybą raczej tłustą dlatego postanowiłam go upiec z warzywami, wyszło
Wanilia i Kardamonmałych porcjach, stąd w tradycyjnej kuchni tajskiej do jedzenia używa się łyżki i widelca, czasami pałeczek do jedzenia makaronów. Tajowie mają obsesję na punkcje jedzenia, które jest dość tanie i nie opłaca się go przygotowywać w domu. Od rana do późnych godzin nocnych można je kupić w ulicznych jadłodajniach. Śniadanie można zjeść w drodze do pracy kupując z garkuchni(...)świeżo po porcjowane owoce, wszytko obowiązkowo podane w foliowej torebce. Bardzo popularne są zupy, które są dobre na każdy dzień i jada się je na śniadanie, obiad, kolację oraz w między czasie :) Są to aromatyczne wywary mięsne, rybne i/lub warzywne, do których można samodzielnie skomponować dodatki (zazwyczaj bezpłatnie), takie jak grzyby, zioła, zieleninę, przyprawy, kiełki fasoli mung
SzczyptaSmaQ