szynka - 15543 przepisów (strona:526/1037)

OMLET Z POREM ET SEREM COMTÉ 20

słono i na słodko, choć najczęściej spożywa się go w tej pierwszej wersji, omlet może być « nature » czyli bez żadnych dodatków, można do niego dodać ser, szynkę, grzyby. Francuzi najczęściej lubią omlet mało usmażony, rzadki, to oczywiście kwestia upodobania, ale omlet, nawet jeśli jest dobrze usmażony, powinien pozostać miękki i elastyczny. Przepis, który podaję Wam dzisiaj jest bardzo

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Faszerowane naleśniki z patelni 24

pysznym farszem i podane z domowym sosem czosnkowym. Palce lizać!     Składniki: 5-6 naleśników Przepis na ciasto (KLIK) Farsz: 1 cukinia 20 dkg pieczarek 10 dkg ulubionej szynki 10 dkg sera mozzarella w kostce 1 łyżka masła Przyprawy: sól, pieprz Dodatkowo: 3-4 łyżki tartego żółtego sera 1 łyżeczka masła sos czosnkowy – do polania PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Dania z jednego garnka - przepisy idealne na weekendowy wypad na łono natury 23

najlepiej z kromką chrupiącego pieczywa, świeżymi warzywami lub lekką sałatką. Jajecznica to szybkie, łatwe i smaczne danie, które można dostosować do własnych preferencji, dodając różne składniki takie jak ser, szynka czy świeże warzywa. Jest to świetny sposób na rozpoczęcie dnia pełnego energii. Smacznego! Obiad na świeżym powietrzu Gulasz z mielonego mięsa z warzywami Gulasz. Gulasz to idealne danie na kemping

Moja Książka Kucharska
Sałatka po mistrzowsku 90

sałatka makaronowa z serem i warzywami, która będzie także świetnym dodatkiem do obiadu lub grilla. Nie zawiera mięsa, choć nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dodać do niej ulubioną szynkę lub inną wędlinę. Jeśli planujecie zrobić na obiad smażone lub grillowane mięsko albo rybkę, to ta sałatka będzie świetnym dopełnieniem takiego dania. Polecam!     Składniki: 200g drobnego makaronu

Blog z Apetytem
Nasze polecajki – książka „Polka w Korei” 22

wiedzieliście, że oni też bardzo dużo potraw jedzą na słodko, je się tam pomidory z cukrem, bagietkę czosnkową polaną lukrem, pizzę posypaną cukrem pudrem albo wytrawne tosty (z szynką, serem, jajkiem i cebulką) posypane obficie cukrem… Za to są potrawy, które my dobrze znamy i lubimy, na przykład ryż na słodko – gotowany na mleku albo pierogi z owocami

Blog z Apetytem
ZAPIEKANKA Z KALAFIORA I MARCHEWKI POD BESZAMELEM 20

prostą zapiekankę z kalafiora i marchewki pod beszamelem, który jest podstawą kuchni francuskiej. Beszamel dodaje się do wielu zapiekanek warzywnych, na przykład zapiekana pod beszamelem cukinia czy cykoria z szynką, posypane startym żółtym serem, to jedne z wielu pysznych dań z jego udziałem. Przygotowanie : 15 min. Gotowanie : 35 min. Porcja dla 4 osób  : ● 1 kalafior ● 3-4  marchewki

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Pasta jajeczna z paluszkami surimi 21

paluszkami surimi, która urozmaici śniadanie lub kolację. Przepis jest bardzo prosty i szybki, a składniki łatwo dostępne i niedrogie. Jeśli znudziły Wam się już zwykłe kanapki z serem i szynką, pasta jajeczna z paluszkami surimi będzie idealną alternatywą. Pasta świetnie smakuje, jest sycąca i co ważne robi się ją ekspresowo. U mnie w domu od razu posmakowała każdemu, dlatego już

Alle Dobre!
OMG! Co za makaron! 23

sposób. Jest to błyskawiczne danie na obiad, a przy tym bardzo smaczne. Moje dzieci lubią makaron z sosem niezależnie, czy jest to sos serowy z wieprzowiną , kremowy sos z szynką , czy pyszny, kremowy sos z łososiem. W tym przepisie użyłam świeżego łososia, ale to danie można również przyrządzić z wędzonym łososiem. Równie dobrze możecie poszaleć z warzywami i wybrać

codojedzenia
Ciasto francuskie z serem i pieczarkami 17

ostra papryka. Żółty ser można zastąpić mozzarellą, parmezanem, cheddarem. Do ciasta francuskiego w wytrawnej wersji pasować będzie dodatek kolorowych oliwek bądź/i papryki pokrojonej w małe kosteczki oraz kawałeczki szynki / plasterki salami. Tak przygotowane ciasto francuskie w kawałkach wstaw do nagrzanego piekarnika na środkową półkę piekarnika. Piecz 20 minut do ładnego, złocistego koloru ciasta. Po upieczeniu od razu wyjmij przekąskę

Zasmakuj Kuchni
Lekkie zdrowe placuszki otrębowe 21

duże i długie poczucie sytości. Możesz je zrobić na słono jak i na słodko. Ja swoje zrobiłam nadziewane i wzbogaciłam pomidorem. Ty smażąc placki z otrębów możesz dodaj paprykę, szynkę, cukinię lub zrobić bez dodatków. Jakie placuszki na diecie odchudzającej Jak wiesz, dieta to sposób odżywiania i bez względu na jakiej diecie jesteś. Daj swojemu organizmowi zastrzyk błonnika, a jelitom

Dieta moja pasja
Co zrobić z jedzeniem po świętach? Można je przerobić na pyszny obiad lub kolację! 19

faszerowania naleśników możemy użyć mięso gotowane, pieczone, smażona, a także duszone w sosie. Polecam! Forszmak – tradycyjny gulasz przygotowywany po świętach Przepis tutaj (KLIK) Idealny sposób na wykorzystanie poświątecznych mięs, szynek i kiełbas. Przygotowując ten pyszny gulasz wykorzystujemy pozostałe kawałki wędlin i pieczeni, które zostały nam w lodówce po świętach lub większych uroczystościach. Dodajemy także kiszonego ogórka oraz koncentrat pomidorowy

Blog z Apetytem
Przepis dziadka na białą kiełbasę 26

składniki: Podaję proporcje na 1 kg kiełbasy. Dzięki temu w łatwy sposób przeliczysz proporcje na większą ilość. Surową kiełbasę białą możemy mrozić. 700 g schłodzonego mięsa chudego (wieprzowa: łopatka, szynka, karkówka lub wołowina gulaszowa) 300 g schłodzonego mięsa tłustszego (boczek, podgardle, golonka) 125 ml zimnej wody (pół szklanki) 18 g peklosoli (lub 21 g zwykłej soli kamiennej) 1,5 łyżeczki

Ania gotuje
Przekąski na Wielkanocny stół 28

faszerowane pieczarkami 2. Sałatka z wędzonym łososiem i brokułem 3. Wielkanocny pasztet z jajkiem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4. Jajka faszerowane w 15 minut 5. Różowe jajka faszerowane pastą z szynki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Przekąski na Wielkanocny stół pochodzi z serwisu Damusia.pl

Damusia.pl
Domowa wędlina – baleron 20

domową wędlinę na Święta. Zobacz też inne moje przepisy na domowe wędliny, takie pieczone lub tradycyjnie wędzone. Pasztet wielkanocny Boczek pieczony Boczek rolowany Schab pieczony Domowy schab dojrzewający Domowa szynka w szynkowarze Domowa biała kiełbasa DOMOWA WĘDLINA – BALERON Przygotowanie: 10 minut + 5-6 dni + 2 h Składniki: 1,2 – 1,5 kg karkówki 1l zimnej wody

nietylkopasta.pl
ROLADY WIEPRZOWE ( ZRAZY ) 22

Bardzo smaczne rolady z siekanym farszem. Łatwe w przygotowaniu i smaczne, polecam przepis.  SKŁADNIKI :  1 i 1/2 kg mięsa od szynki ( wysoka część ) 2 kiełbasy zwyczajne 4 ogórki konserwowe  300 g boczku wędzonego  2 cebule  sól, pieprz do smaku  2 łyżeczki musztardy sarepskiej  słodka papryka w proszku  2 liście laurowe 2 ziarnka

Kulinarne Fantazje Marioli