szynka - 15650 przepisów (strona:205/1044)

Zupa fasolowa z szynką 72

Zupa fasolowa z szynką Fasolę umyć, wsypać do naczynia, zalać zimną wodą i moczyć ok. 10 godzin. Warzywa umyć i osuszyć, obrać. Marchewkę pokroić w półplasterki, pietruszkę w kostkę, łodygi selera naciowego na plasterki, cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć na niej pokrojone warzywa (marchewkę, pietruszkę, selera naciowego(...)czosnek przecisnąć przez praskę. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć na niej pokrojone warzywa (marchewkę, pietruszkę, selera naciowego, cebulę i czosnek), następnie przełożyć do dużego garnka. Szynkę wędzoną pokroić w kostkę, dodać do warzyw. Mięso i kości umyć i również dodać do garnka. Fasolę odcedzić, przełożyć do garnka, wlać bulion, dodać posiekaną natkę pietruszki, majeranek, tymianek

ememe kitchen
Przekąski z ciasta francuskiego 146

Szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich, dużo radości, uśmiechu i spełnienia marzeń :-)   1 arkusz ciasta francuskiego 10 dkg szynki 10 pomidorków koktajlowych 1 kulka mozzarelli duża 1 cebula czerwona 10 oliwek czarnych 5 pomidorów suszonych 50 g roszponki pieprz czerwony, natka pietruszki sos vinaigrette 1 kawałek sera feta 2 łyżki sosu pomidorowego  1 kawałek ogórka zielonego Z ciasta francuskiego(...)Użyłam do tego pucharka do lodów. Od razu przekładam na blaszkę na papier na którym będę piec. Na środku każdego koła wykładam trochę sosu pomidorowego, dodaję startą mozzarelle, pokrojoną szynkę, piórka cebuli, połówki pomidorków koktajlowych. Brzegi  podwijam do środka, robiąc taką zakładkę. Piekarnik nagrzewam do temp 220 stopni. Wstawiam blaszkę i piekę około 15 minut aż ciasto zarumieni się

wesoła kuchnia
Deska serów i przekąsek 67

porostem pleśniowym, jak gorgonzola czy lazur Sery półtwarde czyli typowe żółte sery, jak tylżycki czy królewski, a także ser cheddar lub mimolette Sery długodojrzewające czyli parmezan, bursztyn Wędliny długodojrzewające Szynka parmeńska lub szynka serrano Salami lub chorizo Mini pleśniowe kiełbaski czy fuet Kabanosy Świeże warzywa i owoce Do każdej deski będą pasowały pomidorki koktajlowe, które będą także doskonałą ozdobą(...)oraz warzyw pokrojonych w słupki. Możecie zrobić na przykład sos czosnkowy. Dżemy oraz miód , które zadowolą łasuchów oraz doskonale skomponują się z ostrymi serami. Kompozycja mojej deski serów to: Szynka parmeńska Fuet Salami Ser gorgonzola Ser parmezan Ser camembert Ser żółty Ser mimolette Winogrona Pomidorki koktajlowe Oliwki Papryczki faszerowane tuńczykiem Suszone brzoskwinie Suszone figi Krakersy Bazylia i papryczki do ozdoby

Kuchnia Bazylii
Mini zapiekanki 71

siedzenie w kuchni, a chcemy przygotować coś smacznego na przegryzkę. MINI ZAPIEKANKI – PRZEPIS Składniki (na 24 sztuki) 1 płat ciasta francuskiego 350 g pieczarek 1 cebula 6 plastrów szynki 100 g żółtego sera ketchup sól pieprz szczypiorek Przygotowanie 1. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na odrobinie tłuszczu. 2. Do duszącej się cebuli dodać drobno pokrojone pieczarki. Całość(...)smażyć, aż woda odparuje z pieczarek. Pod koniec doprawić solą oraz pieprzem. 3. Ser żółty zetrzeć na tarce, szynkę pokroić w kostkę. 4. Płat ciasta francuskiego rozwinąć i pokroić na kwadraciki. Każdy z nich posmarować odrobiną ketchupu. 5. Następnie na każdy kawałek wyłożyć porcję pieczarek z cebulą i posypać serem oraz szynką. 6. Tak przygotowane mini zapiekanki przełożyć na blaszkę

Alle Dobre!
Szybkie przekąski z ciasta francuskiego 68

przygotować domowe przekąski z ciasta francuskiego. Z pewnością zachwycą Wasze podniebienia. PRZEPIS NA SZYBKIE PRZEKĄSKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g żółtego sera 6 plastrów szynki pęczek szczypiorku ketchup majonez Wykonanie Ciasto francuskie rozwijamy na blacie. Następnie kroimy na prostokąty o dowolnych rozmiarach. Mniejsze, większe, jakie wolicie. Kawałki ciasta francuskiego układamy na blaszce wyłożonej papierem(...)pieczenia. Szynkę kroimy na mniejsze kawałkI, proporcjonalnie do wielkości zapiekanek. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Każdy kawałek ciasta francuskiego smarujemy ketchupem. Następnie wykładamy kawałek szynki, a ją posypujemy serem żółtym. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i pieczemy przez około 15 minut. Gotowe przekąski polewamy ketchupem, majonezem, oraz posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Artykuł Szybkie przekąski

Alle Dobre!
Roladki z ciasta francuskiego 85

Francuskie roladki z 3 składników Koperty z ciasta francuskiego Mini zapiekanki z ciasta francuskiego Przekąski z ciasta francuskiego w 15 minut Tym razem przygotowałam roladki z ciasta francuskiego z szynką, serem i papryką czerwoną. Same roladki przygotowałam w dosłownie 10 minut, a piekłam około 20. Całość można przygotować w pół godziny, czyli bardzo krótko jak na taką ciepłą przekąskę. Roladki(...)Zapraszam serdecznie do zapoznania się z przepisem, jestem pewna, że posmakują każdemu. PRZEPIS NA ROLADKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Składniki 1 płat ciasta francuskiego 6 plastrów żółtego sera 6 plastrów szynki 1/3 papryki czerwonej 1 opakowanie serka kremowego sezam do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto francuskie rozwinąć na blacie. Cały płat wysmarować dokładnie serkiem kremowym. Wzdłuż dłuższego boku układać kawałki

Przepiski.pl
Imprezowe roladki z tortilli 462

przygotowałam także video, w którym zobaczycie cały etap ich przygotowania. PRZEPIS NA IMPREZOWE ROLADKI Z TORTILLI Składniki placek tortilli  100 g serka śmietankowego ze szczypiorkiem  4 plastry szynki  1,5 plastra sera żółtego  liść sałaty  3 kawałki czerwonej papryki  pieprz ziołowy  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Placek tortilli równomiernie smarujemy serkiem. Pozostawimy ok. łyżeczkę(...)serka, którą użyjemy później.  Na środku tortilli wykładamy wzdłuż plastry szynki. Nieco niżej wykładamy ser żółty. Może on nachodzić na szynkę. Na brzegu tortilli umieszczamy liść sałaty.  Na sałacie umieszczamy kawałki papryki. Pozostałym serem smarujemy liść sałaty tuż przy papryce. Dzięki temu całość ładnie się sklei i nie będzie wypadać podczas krojenia. Tortillę zawijamy ciasno zaczynając od boku

Przepiski.pl
Paszteciki z kapustą 78

ciepło. Doskonale sprawdzą się jako samodzielna przekąska lub dodatek do barszczu. Zobacz też inne przepisy na przekąski Serek z jogurtów Paszteciki z mięsem Zawijasy z salami Jajka faszerowane szynką i chrzanem Siekany sos wielkanocny Koreczki z szynką Zobacz też nowe przepisy Paszteciki z kapustą Likier kukułkowy Ciasteczka migdałowe Zakwas na barszcz Szynka z pończochy Artykuł Paszteciki z kapustą pochodzi

okolicepalnika.pl

Proponowane wyszukiwania