KIEŁBASA WIANKOWA -wieprzowo drobiowa

KIEŁBASA WIANKOWA -wieprzowo drobiowa

KIEŁBASA WIANKOWA -wieprzowo drobiowa

 SUROWIEC I ROZDRABNIANIE   Mieliłem na maszynce nr.8  -szynka 1kg/ krojone w kostkę 1-2 cm -boczek bez skóry 1 kg/10 mm -indyk 1kg  (tzw. mięso gulaszowe) 8 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklo sól 18g/kg -pieprz biały 1g/kg -pieprz czarny 2g/kg -chili jalapeno grys czerwone ostre 1-2g/kg osobiście dałem 1g/kg -papryka płatek mix 10g/kg -gorczyca ziarno biała 4g/kg -czosnek 4g/kg -woda 10% ilości mięsa -jelita wołowe wiankowe WYKONANIE    Mięso boczek i indyka kroimy w kawał... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, kiełbasa, boczek, szynka, indyk, biała kiełbasa

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.