szynka z piekarnika - 2356 przepisów (strona:41/158)

Camembert z szynką parmeńską 137

nacięcia powciskać obrany i pokrojony w kawałki czosnek. Ser owinąć szynką parmeńską (w razie konieczności skorzystać z wykałaczki, aby spiąć szynkę). Tak przygotowany ser umieścić na blaszce, na której umieścić gałązkę świeżego rozmarynu. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i piec ok. 20 minut (uważać, aby czosnek się nie spalił). Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika. Smacznego

CookYourself
Zawijaski pizzowe czyli pizzerki 238

jeszcze raz i rozwałkowujemy na długi prostokąt ( można podzielić na dwie części wtedy będzie łatwiej) . Rozwałkowane ciasto smarujemy ketchupem, posypujemy np. szynką pokrojoną  w paseczki, papryką, kukurydzą i ziołami a następnie zawijamy wzdłuż dłuższego boku. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni . Powstałą roladę kroimy w grubsze plastry ok 3 cm i układamy na blaszce delikatnie spłaszczając, po wierzchu posypujemy startym

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Zawijaski pizzowe czyli pizzerki 236

jeszcze raz i rozwałkowujemy na długi prostokąt ( można podzielić na dwie części wtedy będzie łatwiej) . Rozwałkowane ciasto smarujemy ketchupem, posypujemy np. szynką pokrojoną  w paseczki, papryką, kukurydzą i ziołami a następnie zawijamy wzdłuż dłuższego boku. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni . Powstałą roladę kroimy w grubsze plastry ok 3 cm i układamy na blaszce delikatnie spłaszczając, po wierzchu posypujemy startym

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Jajko pieczone z szynką 142

Potrzebujemy:Jajko2 plasterki szynki parmeńskiejSól, pieprz Szynką wykładamy foremkę do muffinek, wbijamy jajko, przyprawiamy i wkładamy na kilka minut do rozgrzanego piekarnika. Podajemy z warzywami lub pieczywem

Smakowity Blog Kulinarny
Orkiszowa pizza z szynką parmeńską, oliwkami i podwójną mozzarellą 112

ponownie odstawiamy by wyrosło, na około 25 minut. Po t6ym czasie ciasto smarujemy sosem pomidorowym, układamy na nim plastry szynki parmeńskiej oraz pokrojone w plasterki czarne oliwki. Całość pokrywamy pokrojoną mozzarellą. Pizze wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-18 minut. Po tym czasie pizza powinna być gotowa

Mango Papaja
Jajko w bułce 126

górę bułki i wydrążamy jej środek. W środku wydrążonej bułki rozsmarowujemy 1 łyżeczkę masła, nakładamy pieczarek z cebulką, dodajemy pokroją w kostkę szynkę i wbijamy jajko. Wierzch posypujemy szczyptą soli i pieprzu. Tak przygotowaną bułkę umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180C i pieczemy przez ok. 15 minut (wszystko zależy jak mocno lubicie mieć ścięte jajko). Ok. 5 minut przed wyciągnięciem

Emcia Pichci
Tarta z cukinią i szynką 160

wysmarowaną formę do tarty, nakłuć widelcem i posypać większością sera. 3. Na serze ułożyć cienkie plastry cukinii, paski papryki i paski szynki szynki. Posypać pieprzem. 4. Jajka połączyć ze śmietaną, resztą sera i koperkiem. 5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec 45-50 minut

Pasja Smaku
Piersi z suszonymi pomidorami w prosciutto 194

pieprzem czarnym (soli nie za dużo ponieważ szynka jest słona). Owinąć piersi i włożyć na godzinę do lodówki. Po wyjęciu posmarować szynkę niewielką ilością oleju. Do naczynia żaroodpornego wlać 3-4 łyżki oleju, włożyć do nagrzanego piekarnika do podgrzania. Naczynie wyjąć i włożyć piersi.około 25-30 minut w 200 stopniach. 10 minut przed wyjęciem dodać kilka przekrojonych pomidorków koktajlowych

Ala piecze i gotuje
Pyszna pizza 187

pomidorowego. Posypujemy tartą mozzarellą i rozkładamy pozostałe dodatki – u mnie to pokrojona w piórka cebula, pokrojona na paseczki papryka, szynka pokrojona na szerokie paski, plastry salami, pokrojone na plastry surowe pieczarki, garść kukurydzy oraz plastry mozzarelli. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez około 10 minut. W trakcie pieczenia przygotowujemy drugą pizzę. Uwagi: Z podanych proporcji przygotowałam dwie(...)pizze. Jedną okrągła, a drugą wielkości blaszki z wyposażenia piekarnika. Mąki musiałam podsypać trochę więcej – około 1/2 szklanki (ale to pewnie i tak wiele zależy od samej mąki/firmy). Wykorzystałam mąkę tortową. Sosu pomidorowego mi zostało – nie ma sensu jednak dawać go zbyt wiele na pizzę. I moje osobiste zdanie – pizza smakuje dużo lepiej jeśli

Smaki Na Talerzu
Ciasto na pizze 334

zająć się kilkoma spawami na raz pizza to dobry wybór. Ciasto po wyrobieniu rośnie samo, później gdy wyląduje w piekarniku wrzucamy na nie kilka dodatków i po chwili wyjmujemy pyszny, chrupiący placek z ciągnącym się serem i aromatyczną pieczoną szynką. Pycha! Ciasto na pizze 4 szklanki mąki 1 szklanka letniego mleka 1/2 szklanki letniej wody 40g drożdży 1 łyżeczka cukru(...)drożdże łatwiej rozprowadziły się w cieście możemy rozpuścić je w letnim mleku). Elastyczne ciasto odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce. Gdy ciasto podwoi objętość formujemy placek i podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż ciasto delikatnie się zrumieni (około 10 minut). Następnie smarujemy ciasto sosem pomidorowym lub przecierem z dodatkiem bazylii i posypujemy ulubionymi składnikami. Ponownie wkładamy pizzę

Zapiski Młodej Żony
Grillowane pieczarki faszerowane 207

Świetne pieczarki faszerowane z grilla  - alternatywa dla typowych dań grillowych :) Oczywiście można je również upiec w piekarniku (15-20 min. w 200 stopniach) SKŁADNIKI 400g dużych pieczarek (najlepsze z Lidla - bardzo duże do grillowania właśnie) 1 dymka 3 plasterki szynki 1/2 kulki mozzarelli (lub 70g sera żółtego) sól, pieprz oliwa z oliwek szczypta chili (lub oliwa z ostrą papryczką

Moje Kuchenne Rewelacje
Zapiekanka makaronowa z szynką i cebulą w sosie śmietanowym 250

jeszcze pogotować, po czym przyprawić solą i pieprzem.Do miski z makaronem dodać sos śmietanowy z cebulą, szynką i serem. Dokładnie wymieszać. Ewentualnie przyprawić jeszcze solą i pieprzem. A nastąpnie przełożyć do naczynia żaroodpornego.Wierzch zapiekanki posypać pozostałą częścią startej mozzarelli.Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i zapiekać przez około 10 minut

Gospodyni Miejska
Tarta z bobem i fetą 219

parmezanu świeżo mielony pieprz Dodatkowo: oliwa z oliwek do wysmarowania formy 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej do podania (opcjonalnie) CZAS PRZYGOTOWANIA: 100 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Wszystkie składniki na spód zagniatamy na jednolite ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut.  2. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Formę o średnicy 20 cm smarujemy oliwą(...)mielonym pieprzem. Mieszankę wylewamy na upieczony spód, posypujemy ostatnią łyżką parmezanu i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 25-30 minut. Wyciągamy i odstawiamy na 30 minut, aby tarta odpoczęła.  4. Tartę kroimy na 4 porcje , wykładamy na talerze, dekorujemy świeżą miętą. Możemy podać z plastrami szynki szwarcwaldzkiej. Smacznego

My Culinary Art
TORTELLINI ZAPIEKANE czyli sałatka na ciepło – 4,30 zł 319

Odkładamy na bok. To samo czynimy z natką pietruszki, którą siekamy. 6. PIEKARNIK: czas aby nastawić go na 150 stopni, opcja góra i dół. 7. SMAŻENIE TORTELLINI (5 min): kiedy tortellini jest już prawie miękkie, odcedzamy je i wrzucamy na pustą patelnię na której smażyliśmy cebulę, szynkę i pieczarki (tortellini wtedy nasiąknie pozostałym aromatem). Dolewamy nieco oliwy z pomidorów(...)dokładnie mieszamy z cebulą, szynką oraz pieczarkami. OM NOM NOM! 9. POMIDORY + FETA (2 min): na wymieszane tortellini kładziemy pokrojone suszone pomidory, a następnie palcami równomiernie rozkruszamy fetę na wierzchu potrawy. Całość polewamy pozostałością oliwy z pomidorów oraz posypujemy oregano oraz bazylią. OM NOM NOM! 10. ZAPIEKANIE (15 min): całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika, włączamy termoobieg i pieczemy

Nerds Kitchen
Polędwica z plamiaka pieczona w szynce szwarcwaldzkiej 209

zawijamy. Całość zawijamy w folię spożywczą (ja wykorzystałam rozcięte woreczki do mrożonek, na których układałam szynkę), zawiązujemy końcówki (jak cukierki) i wkładamy na ok. 30 minut do lodówki. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy rozpakowane roladki. Skrapiamy lekko olejem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190° C na ok. 30 minut. Co jakiś czas obracamy je, aby równomiernie się

mojewypiekiinietylko